Şimdi Ara

Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
7.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Orijinalden alıntı: tiner kokusu

bf4 fpsleri cok iyi

Evet baya iyi bir de server sorunları geçerse overclocklu sonuçlarını yayınlayacağım ama düzgün olmuyor şu anda test.

Daha önce ilk sana sormuştum, Titan ile Tomb Raider'da OC ile %18 civarı bir artış olduğunu gösteren bir test sonucu paylaşmıştın. Hawaii ile GK110 kadar OC potansiyeli var mı sana göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tiner kokusu

bf4 fpsleri cok iyi

Evet baya iyi bir de server sorunları geçerse overclocklu sonuçlarını yayınlayacağım ama düzgün olmuyor şu anda test.

Daha önce ilk sana sormuştum, Titan ile Tomb Raider'da OC ile %18 civarı bir artış olduğunu gösteren bir test sonucu paylaşmıştın. Hawaii ile GK110 kadar OC potansiyeli var mı sana göre?

Kart geldiği hal ile en çok 1100mhz civarlarına çıkabiliyor ondan çok ilerlemiyor yarın bios mod yapınca daha da ileri gider. Şu an için 1100/1350 de test aldım günlük kullanım için bazı oyunlar stabil bazılarında değil çok az voltaj ile düzelir günlük değerim bu olur.

Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması)

Aralarında 5 fps fark var karttaki mhz artışı fps artışından daha çok GK110 da bu başa baştı neredeyse araların %2-3 fark oluyordu.

Aynı hızda 1080p de de test aldım bu sefer fps artışı % olarak daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 17 Kasım 2013; 1:14:45 >

• Poyraz'ım neticede oyun Tomb Raider. Yani AMD oyun programında. Burada benim sormak istediğim GK110'lu kart kullanan birisi oyun bzaında %15-20 arası OC performansı alıyordu. Yani kullanıcı için OC ile bu kadar bir performans artışı mümkün mü R9 290 GPU'sunda?
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Zor o kadar degerelere cikmak %10 olur sivi sogutma falan olursa ancak 15e cikar ama o da zorla. Benim gordugum kartlar genelde 1100 1150 seviyesinde kullaniliyor yani cogu kiside durum bu.

Bu oyunda yapmamin sebebi titanda da bu oyunla bakmistik, hemde benchmark i kisa suruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun Poyraz cım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet-79 -- 17 Kasım 2013; 9:53:47 >
  • gayet güzel sonuçlar tek karta göre, emeğine sağlık. teşekkürler.
    yakında bende yayınlayacağım hatta bu gece sentetık testlerı bıtırdım; belkı oyun testıde yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-79

Hayırlı olsun Poyraz cım

Teşekkürler abi.

• Vede kart R9 290x oldu bios atarak. Her kart olmuyor ama xfx in kartları bu konuda başarılı.

Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması) Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması) Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması)

• vavv hayırlı olsun
  • quote:

Vede kart R9 290x oldu bios atarak. Her kart olmuyor ama xfx in kartları bu konuda başarılı.

/>

Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması) Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması) Türkiye de İlk R9 290 Kullanıcı İncelemesi(Ufak 290-290x karşılaştırması)

Hayırlı olsun hocam Yeni kartınızı güle güle kullanın, bu arada testleri bende yarın yapıp koyuyorum Hem Düz 7970 olarak, hemde 7970 Ghz edition olarak

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Testler cok abartili olmazsa sevinirim.

• her şeyden önce elinize sağlık.yaptığınız inceleme oldukça yararlı ve bilgilendirici olmuş.
  • tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    Ise yaramaskna sevindim. Bios flash olayini da anlatan ufak bir yazi da eklemeyi düşünüyorum belki birinin isine yarar.

• 290x de olmuş
    ah amd ah şunun özel soğutuculu olan versiyonlarını hemen çıkarsaydı bunu kullanıyor olacaktım
    daha resimleri bile yok gibi bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

290x de olmuş
    ah amd ah şunun özel soğutuculu olan versiyonlarını hemen çıkarsaydı bunu kullanıyor olacaktım
    daha resimleri bile yok gibi bir şey

Senin şuanda kullandığın kart emin ol o karttan daha iyi, stabil 7/24 o.c'ni yap kullan.
    Şuan kullandığın bios ile çıkabileceğin değer, en fazla 1220mhz felan olur... max +37mv verip Plimit %109 vereceğinden yola çıkarak..
  • quote:

Vede kart R9 290x oldu bios atarak. Her kart olmuyor ama xfx in kartları bu konuda başarılı.

/>

Güzel birşeye imzanı atmışsın, tebrik ederim ve kartın hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan demek istedim.

İncelemen ve aydınlatman için teşekkürler...

• 290 ve 290x aynı frekanstayken ne kadar farkları oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

290 ve 290x aynı frekanstayken ne kadar farkları oluyor?

Bende merak ediyorum bu soruyu. Gerçekten açılan shader lar işe yarıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

290 ve 290x aynı frekanstayken ne kadar farkları oluyor?

Bende merak ediyorum bu soruyu. Gerçekten açılan shader lar işe yarıyor mu?

Bende merak ediyorum ama daha denemek icin zaman olmadi.

• Hocam kusura bakmayın testler gecikti. Batman Arkham City'de problem yaşadım, bir türlü Benchmark alamadım. Benchmark'a girince oyun takılıyor, daha öncesinde böyle birşey yoktu ama. Eğer o problemi de çözebilirsem, o testi de alırım Bu yüzden sadece Tom Raider ve Unigine Valley Benchmark testlerini yapabildim, HD 7970 Stock hızlarında ve Ghz edition Hızlarında.

Öncelikle Stock HD 7970 hızlarındaki sonuçlar;

HD 7970 GHz edition hızlarındaki sonuçlar;

Tom Raider Testlerini de sizin belirttiğiniz ayarlarda yaptım

3D Mark testleri sistemden sisteme büyük fark gösterdiği için yapmıyorum hocam Amacımız Oyun performansını değerlendirmek olduğu için, içinde Bench bölümü olan oyunlarla ilgili testlerinizi genişletirseniz; bende elimdeki oyunlarla Bench testi yapmaya çalışırım

Birde hocam, Benchmark Programları var, Adrenalie Action Benchmark Tool gibi (İçinde Tom Raider, Sleeping Dogs, Bioshock Infitine, Hitman: Absolution gibi test araçları var) programlarla Bench alabilirseniz, oyun testlerini genişletmiş oluruz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.