Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noir06

Ben memnunum, nasıl kimse değil? Böylesi büyük genellemeler yapmayın arkadaş.
    Her ülkenin kendi içinde konuştuğu çalışma saatleri sıkıntısı veya ucu kapitalizme giden klasik iş sıkıntısı konuları hep vardı.

Böylesi büyük genellemeler yapılacak arkadaş.Çünkü çoğunluk memnun değil , sen memnunsan sadece birsin , bu rakam kadar ağırlığın var yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Sorun var oda işten atılma korkusu.

Her şeyin ne kadar masraflı ve pahalı olduğu zaten bilinen birşey.

Hal böyle iken işsiz kalacağıma aza tamah edeyim ülkem milletimde bütün olsun kafasıyla hareket ediyor çoğunluk.

Misal ben kendimden örnek vereyim...

Evime çok yakın bir işyerinde neredeyse 4 senedir çalışıyorum ve ancak 2017 den sonra asgari ücret almaya başladım.

Neden katlanıyorum ?

1. evime çok yakın yol masrafım yok tam bilet 2.65 olmuşken birde yola dünyanın parasını veremem

2.si paraya ihtiyacım var banka borcu ödüyoruz

daha uzak bir yerde daha fazla maaşlı iş hazır ama gidemiyorum neden ?

sabahın 6 sında yollara düşüp 4 vesait kullanmamak için

zaten daha fazla aldığımıda daha fazla yola vereceğimden çekeceğim çile yanıma kar kalır hepsi bu

• şuan işim gereği mesai ücretleri vs üzerine sözleşmesel konularla da ugrasıyorum ve eger ısın hukuk boyutuna gırılırse yasadısı olarak trde cok agır sartlar altında calısılıyor. Dava edilse yuzde 80 sırketler suclu bulunur. Ama ınsanlar haklarını bılmedıklerı ıcın genelde sessız kalıyorlar.

• Önemli Not:

Forumda prim yapmak icin hukumet karsiti baslik ac.

En gec 24 saat icerisinde top5 oluyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night King kullanıcısına yanıt
    Bende memurum, Allah’a şükür işimden çok çok memnunum.

Severek gidiyorum işe..

• Rezillikler ülkesi

Üç kuruş paraya çalış

Hayatını yaşama (evden işe işten eve)

Ezmeye çalışsınlar.

Üstüne bi de azar işit.

Sonrada ülkeyi yöneten şahıs gelsin pişkin pişkin "beyefendiler beğenmiyor" deyip sırıtsın. Bu millet Koyun oldukça semer vuran çok olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: joole5

Önemli Not:

Forumda prim yapmak icin hukumet karsiti baslik ac.

En gec 24 saat icerisinde top5 oluyorsunuz.

Belliki Akp li hukumet destekcisisiniz!!

Ortada yalan yok..

20.000 tl alan millet vekilleri hangisi asgari ucret az diye elestirdi?

*Kim seker fabrikalarini satiyor?

*Kim kısın karafenizde yangın cikartip yenileme adı altında araplara sattı?

*kim boing ucagi kirmiziya boyayip yerli ucak yakında diye secim afisi yaptı ama o ucak hala yok!!

*kim Amerikan saab-Cadillac sagi solu bantlayip yerli araba dedi?
    *Hava alanı olmayan ile gidip hava alanı yapacagiz diyen 15 senedir yapmayan kim?
    *Dogalgaz olmayan sehre gidip dogalgaz gelecek diyen ama oy sonrasi calisma baslamayan hangi parti?

Daha sayayımmı
    *Kamera karsisinda Elinde kuran "Tek Dil+Tek din deyip Doguya gidince U dönüşü yapan ben demedim diyen kim?
    *Bedelli askerlik yok Sehit Anaların yuzune nasil bakarım diyen 1 ay sonra kamera karsisina gecip bedelli askerlik tamam diyen kim?
    *Teroristleri davulla karsilayan sonra "Gandırıldım" diyen kim?
    Daha sayayımmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 9 Mart 2018; 12:54:6 >

• İnsanlarımızın yoğun çalışmasını isteyerek gündemi perdeleme gibi bir sisteme sahibiz bu yüzden böyle :)

• çalıştığımız için mutsuzuz biz .

halkın %90 ı bende dahil çalışmak istemiyor .

bir yerden düzenli para gelicek oooh kebap

• Akaryakıt istasyonları vergi daireleri gibi çalışıyor.

En az 3 çocuk yapman öğütleniyor. 1. çocuk otomobil alacak. 40.000TL değeri olması gereken araca 40.000TL de vergi verip 80.000TL ye alacak. Ayrıca her ay minimum 30 litrelikte vergi ödeyecek.

Diğeri sigara içecek. 5TL lik pakete 11TL ödeyecek. Her gün 1 paket içse 6TL vergi gönderecek.

3. çocuk alkol tüketecek. 1 şişe bira için bile 5TL vergi ödeyecek.

Sonuçta çok çocuk çok işçi. Çok işçi düşük ücret sarmalına girilecek. Herkesin refahı asgari ücrette birleşecek. Maaş az desen kapıda senin gibi bekleyen işsiz milyonlar var diyecekler.

• Asgari ücreti hükümet belirler. Hükümeti de halk seçer. Bilmem kaç yıldır oy verdikleri partinin yıllardır yaptığı zam politikası neyse bundan sonra da aynı olacak.

Ne vereceğini tahmin ettikleri bir hükümete aynı halk gidip oy veriyorsa ki çoğunluk asgari ücretliler. Ee bu isyan niye diye sorası geliyor insanın..

• adaletin olmadığı yerde çalışan da okuyan da emekli de profesör de hiçbir şeyden memnun olamaz, yoksa mesele kazanılan az para değil, adaletsizce birilerine oluk oluk akıtılıp diğerlerine koklatılmayan para

ayrıca mesele sadece iş şartları da değil, insanlar işlerinden değil ülkedeki yaşam düzeninden mutsuz, sürekli ayrımcılığı tetikleyen ve her alanda insanları birbirine kışkırtan malum kişiler var, herkes birbirine düşman, bu kadar düşmanlığın nefretin olduğu yerde memnun olmak çok zor

• ne yazıkki katılıyorum

• Kamuda kadrolu teknik personelim..Net Maaşım 4500tl civarı.
    Toprakdan bir konuta girdim 2 sene önce ve hala ödüyorum.Bitmedi ev uzadı. Aylık 2000tl krediye.
    Şuan oturduğum ev kira. Aidat 65 kira 962tl . =1027 tl
    ;Faturalar vodafone 58, su25,elektrik 30 dgaz yıllık ort50 desek = 163 tl diyelim.
    Bana kalan 1300 civarı.
    3 ay da 1 aldığımız 580tl görev parası vardı onu da bizim şube müdürü bu ay kesti. Başka şubelerde teknik personel çıkmasada veriliyor.Biz çıkamıyoruz ama kimyasallarla çalışıyoruz, yıpranma payı almıyoruz tek desteğimiz görev parası idi.Göreve çıkmak istiyoruz çıkarmıyor, çıkarsan içerde iş yetişmeyecek diyor aradaki personel bağı baya koptu,iş çirkefliğe dönmüş durumda. Ama kurumun %90 ı tam alıyor o da bunu biliyor. Çünkü başka müdürlüklerde çalışan arkadaşlarımız var..
    Halime bin şükür ama nerde hak,hukuk adalet.. Neden diye sorduk, yıllardır verilen ve başka birmlerde devam eden uygulamayı neden kestiniz dedik cevap ''Ben böyle istiyorum '' .

• Arkadaşlar bu kadar karamsar olup yaşadığınız devleti bu derece kötülemeyin. Yurtdışında yaşayan biri olarak söylüyorum, inanın aynı durumlar burada da mevcut. Tamam güzel firmalar var ama sömüren işverenler de var. Yani herşey güllük gülistanlık değil. Zaten ülkemizin şu anda içinde bulunduğu durum belli, bence ona rağmen Türkiye'nin durumu şu anda çok iyi. Herkes şikayetçi ama dışarı çık git mekanlar full herkesin altında son model araba yeme içme ona göre. Borç Borç diyorlar da arkadaş bu borçlar bitmedi mi 10 yıldır son model arabaları 30 yıl kredi çekip de mi alıyorsunuz?

• Herkesin altında lüks lüks arabalar, sayısız tatiller, gezmeler tozmalar ama sorunca nasıl oluyor bunlar deyince krediyle kredi kartıyla yapıyoruz bişekilde dönüyoruz diyorlar. Bence türkiyede hayatını bu şekilde devam ettiren sayısız insan var. Herkes hayatından memnun gördüğüm kadarıyla

• Bi zahmet yurt dışı ile Türkiye' deki araç sayılarını, 1000 kişiye düşen araç ortalamasını, trafikteki araçların ortalama yaşlarını araştırıp karılaştırın. Tek tek linklerini bulup verecek vaktim yok şu an.

Hatta Anadolu şehirlerini göz ardı ederek, bardağın dolu tarafı olarak baktığınız bu zenginliklerin başkenti İstanbul' daki kişi başı araç ortalamasını da referans olarak alabilirsniz isterseniz. Yine sizin gördüğünüz gibi mi? Yoksa trafik sıkışıklığının sebepleri başka mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 9 Mart 2018; 16:44:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeaHawk009

Küçükken okumayan sürünecek derlerdi , evet mutluluk içinde sürünüyor çoğu

O zamanların şartları farklı idi ve bu bütün dünya için geçerliydi.

Şuan da ise okumak yetmiyor ne yazık ki, her yerde "deneyim" diye ağlıyorlar artık. Artık hem üniversite de sürünmek lazım hem de asgari ücretle.

Neyseki internet var da bu yamyamların eline kalmadım

• Böyle konuları görünce, farkındalıkların arttığını görüyorum.

Farkındalık demek; sorgulamak demek.

• Almanya da çalışma saati 26 değil,

yanlış bilgi vermeyin insanlara

35,5 saat.

sözcü

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.