Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında bu gayet normal değil mi?Biz beden işçisiyiz,beyin işçisi değil malesef,beyni çalıştıran adam o yorgunluğu atması için daha fazla zamana ihtiyaç duyar ama beden öyle değil.Ülkenin olduğu durum,üzerinde yaşadığımız çoğrafya,insanımızın kolay yollara kaçması,basiretsiz siyasetçiler,vasıfsız öğretmenler hepsi bunda etken!Saat olarak da fazla çalışmak zorundayız çünkü içimizde birileri oturduğu yerden kazanç elde ediyor,birileri bi şekilde bize gelmesi gereken parayı yiyor.Bunlar da ayrı etkenler...

Hep aynı yere dönüyoruz ama adam liseyi bile bitirmemiş yada zar zor bitirmiş istiyor ki doktor kadar maaş alsın,ya da kreatif üretim yapmak için hiçbir gelişmeyi takip etmemiş,hep günlük işlerle uğraşmış istiyor ki bir mimar gibi karşılansın...Uzayıp gider,sonuçta biz dünyanın beden hizmetçileriyiz,kimse kusura bakmasın itiraz edeni de görmedim...İtiraz etmek için üretmek lazım,herkes böyle gelmiş böyle giderin peşinde kısa yoldan nasıl zengin olurum hayalleri ile koşturuyor.

Sorun para da değil,elinize geçtiğinde anlıyorsunuzdur.Sonsuz paramızda olsa hala daha fazlasını isteriz,çünkü sadece Freud’un bahsettiği “id” hayvanı para besler.Ama insan kısmımız hep açıkta,orayı bilgi besler,üretim besler,üretimin verdiği haz besler,acı besler...Herkes kendine sorsun bence,hangi kısmı besleyip büyütmek istersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KabakÇekirdeği

Arkadaşlar bu durumu hep beraber aşacağız sen ben o biriniz olmazsa olmaz. Bir Japonya'ya bakın bir bize. Yata yata rahatlık elde edilmez. Önce kasacaksınız sonra rahatlık. Hepimiz işimizi seveceğiz tamamen dürüstçe en iyi şekilde yapacağız. Güler yüzlü olup her gördüğümüze selam vermeyi merhabalaşmayı bileceğiz. Yahu pastaneye giriyorum adamın yüzü ölü suratından farksız niye geldin lanet olası der gibi bakışlara sahip. Bir gelişmiş ülkelere bakın bir bize. Her şeyi en iyi yapabilmek için güne olumlu başlamak şart. Gülümseyin arkadaşlar gülümseyin cidden evinizden çıkarken yüzünüz tebessümlü olmazsa işleriniz o kadar ters gidiyor ki. Bir gördüğünüz komşunuza arkadaşınıza bugün ne kadar iyi görünüyorsun diye güne başlayın farkı o kadar hissedeceksiniz ki. Ben bunun test etmiş birisi olarak diyorum. Resmen kelebek etkisi oluyor. İşiniz ne kadar kötü olursa olsun patronunuz veya iş arkadaşınız yahut eşiniz ne kadar kötü olursa olsun hafif bir tebessümle olumlu bir üslupla konuşursanız göreceksiniz ki her şey gittikçe iyiye gidecek. İnadına karamsar olanlarla iletişimi koparın hayatınızdan çıkarın.

Önce gülümser ve olumlu olun

sonra işinizi sevin

göreceksiniz her şey yavaş yavaş iyiye gidecek

sonra ülkecek iyi olacak.

Siz kendinizmi yazdiniz yoksa kopyala yapistirmi yaptiniz?

Ulkenin gelismesi yasam sartlari maas duzelmesi gerekli.
    Uretim yok nerdeyse nefes aldin diye maastan vergi kesecekler!!

Almanyada asgari ucret 1000 euro araba uretiyorlar vwagen polo 10 ayda alinabiliyor neden 60-70% vergi yok.
    Sen turkiyede 10 yil calissan ancak alabilirsin o arabayi..

Avrupada ortalama 1000 euro/Amerikada 1000 dolar maas.
    Turkiyede 3000 tl bile olsa ancak yeter ama asiri vergiler nedeniyle yine birsey alinmaz!!

Gurcistan Tiflise gittim yilbasinda.
    Orada uretim yok..issizlik var..kriz var ama adamlarin parasi yetiyor nasılmı?
    ■Gurcistan maas 500-750 tl//Turkiye'de maas 1600 tl
    ●Otobus=75kurus orada--2.5-3Tl burada
    ●Malbora=6 tl orada--12-+13 Tl burada
    ●Lux yerde yemek 15-40 tl--burada en ufak bir lokantada tablot
    ●Araba 2 el 6000 tl den basliyor-burada ayni arac 20.000 tl
    ●iphone X 4500 tl--Burada 6100 tl
    Araba ve motosiklet fiyatlari bizdekinin 3 te 1i

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 sene , günde ortalama 15 16 saat calisarak kameramanlik yaptim . 20 ülke ve yaklaşik türkiyede 60 şehir gezdim . Sonra döndüm kendime dedim ki " iyi de oğlum o kadar çalışıyosun , nerde mesai ücretlerin ? " Koca bir yok .. Sirketi dava ettim . 1.5 sene oldu hala bir arpa boyu yol katedemedik .

• quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

Deme öyle herkes memnun gidişattan. Bir halk nasıl isterse öyle yönetilir. Bu kadar para almak istiyorlar, bu kadar para alıyorlar.
    Arabaya carta curta deli gibi vergi vermek istiyorlar, deli gibi vergi veriyolar.

Haftada 50 saat çalışıyor diyelim, 60 çalışmıyoruz buna da "şükür" derse. Bir şey beklememek lazım.

Çözüm?

Ne çözüm? Hükümetin icraatlarından memnun değilseniz oy verdiğiniz partiyi değiştirmeniz gerekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

quote:

Arkadaşlar bu durumu hep beraber aşacağız sen ben o biriniz olmazsa olmaz. Bir Japonya'ya bakın bir bize. Yata yata rahatlık elde edilmez. Önce kasacaksınız sonra rahatlık. Hepimiz işimizi seveceğiz tamamen dürüstçe en iyi şekilde yapacağız. Güler yüzlü olup her gördüğümüze selam vermeyi merhabalaşmayı bileceğiz. Yahu pastaneye giriyorum adamın yüzü ölü suratından farksız niye geldin lanet olası der gibi bakışlara sahip. Bir gelişmiş ülkelere bakın bir bize. Her şeyi en iyi yapabilmek için güne olumlu başlamak şart. Gülümseyin arkadaşlar gülümseyin cidden evinizden çıkarken yüzünüz tebessümlü olmazsa işleriniz o kadar ters gidiyor ki. Bir gördüğünüz komşunuza arkadaşınıza bugün ne kadar iyi görünüyorsun diye güne başlayın farkı o kadar hissedeceksiniz ki. Ben bunun test etmiş birisi olarak diyorum. Resmen kelebek etkisi oluyor. İşiniz ne kadar kötü olursa olsun patronunuz veya iş arkadaşınız yahut eşiniz ne kadar kötü olursa olsun hafif bir tebessümle olumlu bir üslupla konuşursanız göreceksiniz ki her şey gittikçe iyiye gidecek. İnadına karamsar olanlarla iletişimi koparın hayatınızdan çıkarın.

sonra işinizi sevin

Siz kendinizmi yazdiniz yoksa kopyala yapistirmi yaptiniz?

Ulkenin gelismesi yasam sartlari maas duzelmesi gerekli.
    Uretim yok nerdeyse nefes aldin diye maastan vergi kesecekler!!

Almanyada asgari ucret 1000 euro araba uretiyorlar vwagen polo 10 ayda alinabiliyor neden 60-70% vergi yok.
    Sen turkiyede 10 yil calissan ancak alabilirsin o arabayi..

Avrupada ortalama 1000 euro/Amerikada 1000 dolar maas.
    Turkiyede 3000 tl bile olsa ancak yeter ama asiri vergiler nedeniyle yine birsey alinmaz!!

Gurcistan Tiflise gittim yilbasinda.
    Orada uretim yok..issizlik var..kriz var ama adamlarin parasi yetiyor nasılmı?
    ■Gurcistan maas 500-750 tl//Turkiye'de maas 1600 tl
    ●Otobus=75kurus orada--2.5-3Tl burada
    ●Malbora=6 tl orada--12-+13 Tl burada
    ●Lux yerde yemek 15-40 tl--burada en ufak bir lokantada tablot
    ●Araba 2 el 6000 tl den basliyor-burada ayni arac 20.000 tl
    ●iphone X 4500 tl--Burada 6100 tl
    Araba ve motosiklet fiyatlari bizdekinin 3 te 1i

Kendim yazdım tabiki de. Şöyle bir şey var o saydıklarınızın tamamı ithal ürünler. Halk otobüsüne biniyorum o da mı evet o da. Otobüsün kendi zaten dış menşeili yakıtı desen ithal. Dolar kuru zerre oynasa ekonomin alt üst yani.

Gelelim burdan nasıl kurtulmak gerek.

Belki alay eden olacak cahil damgası yemeyi göze alarak diyorum bunu

Petrol çıkararak...

Evet petrolde Karadenizin dibi ile ülkemizde Doğu Anadolu bu yataklarla dolu ve hiç bir dış mihrakı dinlemeksizin savaşı göze alarak anlaşma vs tanımadan çıkarmalıyız bu her şeyin en başta ki duran altın anahtarı diyorum ben.

Zira her şey dolar kuru endeksli ve petrol bu işte en kilit faktör.

Kendi yakıtımız kendi petrokimya ürünlerimiz piyasada olunca giderek bağımsız hale gelmeye başlayacağız. Petrolden sadece yakıt ve plastik üretildiğini sananlar petrolden neler üretiliyormuş araştırsınlar. Ağızları açık kalacaktır.

2. sırada ise yazılım...

evet yazılım yerlileşme de 2. faktör. Linux tabanından ios android gibi tamamı yerli bir os (pardus da geliştirilebilir ama bu haliyle yetersiz) kurulmalı.

3. sırada ise nükleer tesisler.

Evet ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan elektriği fazlasıyla karşılayacak olan nükleer santraller çok artırılmalı.

4. sırada ise sonunda gelebileceğimiz esas konuya

artık üretime başlayabiliriz.

Şimdi yerli mühendislik ile işlemci, motor, pc ve akıllı ürünler üretilebilir.

Şu anda hükümetin yapması gereken ilk 3 maddemi gerçekleştirip üreticiyi devamlı teşvik edip özelleştirmeyi sınırsız özgür bırakmalı. Özelleşme artması bir yandan bir takım olumsuzlukları getirir evet ama bu da devletin elinde olan bir şey. Komünizm ile bir arpa boyu yol alınamayacağını dünyada görmeyen ülke kalmadı. Kapitalizmi ise dizginlemek lazım. Ben adaletli, güncellenmiş ve insan haklarına saygılı, insanlarına sonuna kadar sahip çıkan yeni kapitalizmi savunurum. Bir ülkenin gelişmesi için özelleşme şart.

Unutmayın biz Türkler ilk uçak fabrikasını yapan, ilk arabalardan birini sıfır yabancı desteğiyle yapan, batının deyimiyle her şeyin imkansızını başarabilen Türkleriz.

Üreterek ama nasıl üreterek ?

Mümkün olduğu kadar yerli-yabancı karmasıyla başlayıp sonrasında tamamen yerli imkanlar kullanarak yerli ürünler üretmek.

İşe bir an önce koyulmazsak daha çok bağırır ağlarız, bize bak şu Atatürk düşmanı derler diğerine bak bu şeriatçı derler 100 sene önceki olmuş bitmiş olaylarla uğraştırıp birbirimize düşürürler uzaktan el ovuştururlar. Ardından bakın yeni iphone x çıkardık bakın Bmw ürettik derler ülken mecbur alır haliyle dışarı para aktıkça da dolar yükseldi diye ağlarız

asgari ücret edebiyatı yaparız..

unutma !

Harekete geçmezsen

Ağlamaya mahkumsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 9 Mart 2018; 15:16:13 >

• iş olsa şükür etmesini biliriz ama yok işte. iş ilanlarının yarısı da fake geçen bir ilan gördüm 1000 kişi başvurmuş başvuranlara ücretli kurs verip iş imkanı sağlayacakmış. olaya bak ne boyutlara geldi.

işi ehline vermeyenlerle ahirette hesaplaşacağız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

sonra işinizi sevin

Ne sırıtıyon deyip dayak yiyebilirsiniz, zaten milletin işi bozuk, burnundan soluyor, hele bayanlara aman ha, ters tepki yapar!

Avrupada gülümsemek tamam da, buralarda olmaz, ciddi durmakta fayda var,Türk insanı, erkeğin fazla gülenini sevmez, ben de dahil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yesil Ok

quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

Deme öyle herkes memnun gidişattan. Bir halk nasıl isterse öyle yönetilir. Bu kadar para almak istiyorlar, bu kadar para alıyorlar.
    Arabaya carta curta deli gibi vergi vermek istiyorlar, deli gibi vergi veriyolar.

Haftada 50 saat çalışıyor diyelim, 60 çalışmıyoruz buna da "şükür" derse. Bir şey beklememek lazım.

Çözüm?

Ne çözüm? Hükümetin icraatlarından memnun değilseniz oy verdiğiniz partiyi değiştirmeniz gerekiyor

Mesele partilerde değil. Tarafsız bakışla söylüyorum diğer partilerden biri başa gelse ülke dağılır, evet ciddiyim ülke fazla sürmez dağılır o kadar kabiliyetsiz ve öngörüsüzler. Şu anki kötünün iyisi denebilir. Hafife alınması mümkün olmayan telafisiz hatalar yaptılar ama yine de diğer seçeneklerdeki foseptik çukurlarını görünce çamura girmeyi göze alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 9 Mart 2018; 1:38:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

quote:

sonra işinizi sevin

Ne sırıtıyon deyip dayak yiyebilirsiniz, zaten milletin işi bozuk, burnundan soluyor, hele bayanlara aman ha, ters tepki yapar!

Avrupada gülümsemek tamam da, buralarda olmaz, ciddi durmakta fayda var,Türk insanı, erkeğin fazla gülenini sevmez, ben de dahil...

Kardeş sırıtmak veya sırıta sırıta dolaşmak değil kastettiğim. Karşı tarafla iletişime geçerken ki o olumlu çok hafif tebessümlü efendi imajı çizen yüz ifadesi kastettiğim. Ha o sabah gülümseyin dediğim tanıdıklarınıza idi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

quote:

sonra işinizi sevin

Kardeş sırıtmak veya sırıta sırıta dolaşmak değil kastettiğim. Karşı tarafla iletişime geçerken ki o olumlu çok hafif tebessümlü efendi imajı çizen yüz ifadesi kastettiğim. Ha o sabah gülümseyin dediğim tanıdıklarınıza idi.

Evet anladım, iyi akşamlar.

• herkes lafta değil, ama herkes memmun. 6 tl ye mazot alan çifçi memmun, 2000 tl alan babam memmun,
    böyle devam
    konu kilit

• Ne iş yapmak istiyorsunuz ve hangi şartlarda? Önce ne istediğini bileceksin. Bunu gerçekleştirmede hangi engeller olduğunu analiz edeceksin.

Çiftçilik yaptığınızı veya yapmak istediğinizi düşünelim. Büyük baş hayvan aldın ve sütünü satıyorsun. Ortada dönen bir para var. Para varsa, bu parayı kullanmak isteyenler de vardır. Sana bu parayı yedirmezler.

Şunu asla unutmayın, bu dünya düzeni oldukça, ne iş yaparsanız yapın, kazandığınız parayı dilediğiniz gibi harcayamazsınız. 10 liralık kazağı sana 100 liraya satarlar. 100 dolarlık telefonu 900 dolara satarlar. 20 liralık ayakkabıyı 200 liraya satarlar. 500 liralık bilgisayarı 3000 liraya satarlar. Bunları yapamazsa, sana faiz vereceğini söyleyip, paranı bankasına yatırmanı ister. Sende, paranı evde bulunduramazsın, hırsız çalmasın diye korkarsın, bankaya teslim edersin. Senden aldığı parayı birine kredi olarak verir, ondan aldığı faizin bir kısmını sana verir. Senin paranı kullanarak para kazanır.

Bunlar, devlet, hükümet meselesi değildir. Sen devlet olarak buna baş kaldırırsan, ürettiğin ürünlere ambargo uygulanır. İhracat yapamazsın, ürettiğin elinde kalır, satamazsın. Para değerin düşer, ithal ürünleri getirip, vatandaşına sunamazsın. Geçmişi hatırlayın, Türkiye’de petrol krizleri oldu. Mazot fiyatları artmış, buna itiraz esersen, o mazotu da bulamazsın. Daha önce yaptıkları gibi, onların uygun gördüğü düzene geçinceye kadar seni kıvrandırırlar.

Bunu değiştirmek mi istiyorsun? Tüm zenginlerin mal varlığına el koyduğunu düşün, Türkiye’deki mevduat hesaplarının yüzde kaçı kadar basılı para var? Sana bir kağıt veriyor, bende paran var diye. Ne kadarının karşılığı var. Zenginlerin şirketlerine el koydun. Bu şirketlerin ürettiklerini ihraç edebilecek misin? Bir tane limon bile sattırmazlar. Bu şirketler yabancı yatırımcıları besliyor. Yoksa, onlar da satış yapamaz.

Bugün, 40 bin lira kredi kullanıyorsun. Vadesine göre 18 bin liraya yakın faiz istiyorlar. Asgari ücrete bakarsan, yaklaşık bir yıl faiz ödemek için çalışacaksın. Bir hizmet almadan, bankaya para ödeyeceksin. Senin bir yıllık emeğini satın alıyor. Eline bir telefon tutuştursa, 3-4 aylık emeğini satın alıyor. Asıl maliyeti 400 lira civarında olan bir telefonla bunu yapıyor. Hiç bir firma tüketicinin lehine çalışmaz. Onların amacı, senin iş gücünü satın almak.

Bugün Silikon Vadisindeki firmalara bakın, hayatınızda neyi değiştirdi? Cebinizdeki parayı eksiltip, kendi kasasına aldı. Bu firmaların hiç biri 15 yıl önce yoktu. Bunlara kim yol verdi? Devletler ve hükümetler, bu düzene hizmet etmek zorunda bırakılmış, kukla idarelerdir. Kurtuluşu değişecek hükümette arayanlar, hayal kuruyor.

Bu düzen nasıl değişir? Bu idareyi sağlayanlara karşı birlik olursan. Ama, öyle bir oyun kurmuşlar ki, birlik olması gerekenler birbiriyle savaşıyor.

Şartlar kötü, asgari ücret az, bunları boşverin. Ne kadar istiyorsan kazan, o para cebinde kalmaz.

• 14 saat çalışıyorum vardiya dönmüyor sadece gecedeyim gece uykusunu bile özledim üstüne 2 haftada 1 gün tatilimiz var daha sayayım mı?

• Hiç kimse memnun değil memnun olan varsa ben tanimiyorum . En sonunda ayriliyorum .

• Yine zenginin malı züğürdün çenesini yorar muhabbeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttttssss

Çalışma saatleri az dır demiyorum ama palavra atmaya da gerek yok.avrupa haftalık calışma saatleri (gerçek)

Turkiyenin durumunu gösteren tablo gerçeğe 5 kişi yalana 200 den fazla kişi yatırım yapmış durumda.

• Bu ülkede bu eğitim sistemi olduğu sürece bu tarz olaylar hep olacaktır.

• Alım gücü kardeşim her şey kura endeksli 0 arabalar elektronik konut veya dışarda yeme içme sinema giyim ateş pahası hani düşünüyorum evlensek 1 tane çocuğumuz olsa rahat yaşamak için belli paraya ihtiyacınız var aylık.

O yüzden karşı cinsle atacağınız adımları iyi seçin yoksa ömrünüzün sonuna kadar bi evi iadare etmekle uğraşırsınız.

Ek olarak yurtdışında bu saydığımız şeyler temel ihtiyaç insanlar saydıklarımı rutin ve rahat yaparken görüp kendimize baktığımızda kahroluyorum şahsi fikrim bu bizim ne eksiğimiz var...

• 4 yıldır aynı şirkette zam almadan daha doğrusu yılda %1,5 zamla çalışıp sadece hayata devam etmemi sağlayacak kadar kazanıp nasıl mutlu olabilirim ki?

• Merhabalar, insanoglu herhangi bir ihtiyacini elde ettikten belirli bir sure sonra sikayet ve isyana baslar. Bu insanoglunun dogasinda vardir. Belkide kapitalsit duzenin bir getirisidir bu yaklasim. Ac ve acikta sokakta yagmur altinda yasayan bir insan icin en onemli mutluluk kaynagi sicak bir kap corba, kuru temiz bir elbise ve barinabilcegi bir ortamdir. Bu sartlari sagladiktan sonra ki diger ihtiyaclar onu gecici bir mutluluga ve heyecana sokmaktan baska bir sey degildir.

16 yildir bir iste calisiyorum. Bazen 18 bazende 24-27 yas araliginda yeni is arkadaslari katiliyor bize. Kimisi asgari ucretten kimisi bes parasiz gelir. 4000 TL maas aldigi ilk zamanlar sukur ve her isi yaparim zihniyeti ile mutlu bir tablo cizer kendine. Zaman gectikce fazla is yukunden, mesaiden gec cikmalardan ve ailesine cok zaman ayiramamaktan isyana baslar. Memnuniyetsiz ve surekli xx yasima geleyim basip gidicem, disarda daha cok kazanirim vb dusuncelere kapilir. Gunun 24 saatlik kisminin 1 saatinde halina sukretsede geri kalan tum zamanlarinda memnun degildir.

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.