Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sevdiğim işi yaptığım için işimden ve şartlarımdan memnunum. Yaban hayatı ile ilgileniyorum kamuda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mersin’de yaşıyorum. Aylık ortalama 6-7 bin tl kazanıyorum. Ama çok sağolsun devletim benden parayı daha almasam bile peşinen %18 KDV ve %20 stopaj alıyor ayrıyeten gelir vergisi de cabası. Ayrıca kendi SGK giderim ofis masraflarım ve kira düşünce ki eve kira ödemiyorum elime ay sonu 1000 lira ancak kalıyor. O kadar çalışıyorum bir de bizim vatandaştan parayı peşin alamadığım ve bazen de hiç alamadığım almak istediğimde Canını alır gibi olduğum ama afedersiniz sıkışınca can simidi olduğum iş bitince de ne yaptın ki denilen insan olduğum için mutlu olmamam çok normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklamcılık sektörünü ne siz sorun ne ben söyliyim, haftada 657 saat mesai, Jr reklam yazarı(2 yıl tecrübeli) 2100 civarı alır, Sr reklam yazarı(5 yıl tecrübeli) 6500 civarı alır ama bunlar iyi ihtimalde iyi ajanslarda. Ajans dışında bir hayat ve sosyalleşmek asla mümkün değildir, herkes narsisttir ve her gün ego savaşlarına girilir. Dışarıdan havalı görünen o tiplerin hepsi aslen köledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syme -- 9 Mart 2018; 20:13:1 >
  • lojistik depoda çalışıyorum 1.5 sene gibi bir zaman olacak depoda yapmadığım iş kalmadı maaşlar zamanında yatıyor tek güzel yanı bu sadece . mesai kalmak istemediğimiz takdirde zorlamalarla karşılaşıyoruz buna pazar günleri bile dahil :D buna çok gülüyorum bizim depoda pazar günleri sanki normal bir günmüşte gelinmiyormuş gibi davranıyor amirlerimiz . dediğim gibi 1.5 yıl gibi bir zaman olacak zam oranlarını ocak ayından beri bekliyoruz 3 gün oluyor yöneticilerimiz ancak söyleme cürreti gösterdiler . ve onca laflarına ve yaptığım işe rağmen asgari ücretin dışında zam vermediklerini söylemişler 3 gündür yöneticimin peşinde koşuyorum resmen sebeplerini konuşmak için ancak o kadar karaktersiz bir adam ki kendi ağzıyla şu zaman çağıracağım dediği halde bile odasına çıktığımda kendisini bulamadım öyle bir ülkede ve öyle bir çalışma ortamı içindeyiz ki sadece tepedekiler kazanıp gün sürüyor . hiç bir sosyal aktivite yok sonrada performans olarak iş bekliyorlar elemanlardan moral vermek denen hiç birşey yok .

• Kamuda yonetici olarak calisiyorum 6000 bin maas aliyorum ama artik hergun yeni bir probleme uyanmaktan biktim cozum uretmek beynimi bitiriyor para bi yere kadar bi yerden sonra huzur istiyor insan...

• konuya bir de farklı bir açıdan bakarsak insanlar yaptığı işe malesef tamah etmiyor ben kendimden örnek vereyim kronojik sırayla

1) özel sektörde garson dükkan sorulusu olarak çalıştım yevmiye usulü
    2) öğretmenlik okuduğumda dershanede öğretmenlik yaptım
    3) okulu bitirdim ücretli öğretmenlik ve özel sektörde öğretmenlik yaptım
    4) en son kpss ile bir devlet dairesine atandım memur oldum

Maddi konular malesef ülke gerçeği hiç kimse hakettiği maaşı almıyor ( işçi, müh .av, hakim savcı doktor ... dahil)

Yurt dışı ile kıyaslamalar ülke gerçeğini öne çıkarıyor elbet ama bizim ülkemiz bu önce bunu kabullenip ondan sonra düşünüp bizim ülkemize göre karar vermek lazım yoksa almanyada şöyle rusyada böyle demek sadece milleti avutmaktan başka bir işe yaramıyor

Ülkemizde adaletsiz uygulamalar mevcut bunu inkar eden olamaz ancak hep çevremde gördüğüm bu tarz uygulamalarla bir yere gelenler bundan utanmayı bırak övünüyor bu her ailede mevcut bütün bu yetmezmiş gibi çevresindeki insanlara da bu yönde akıl veriyor

En can alıcı nokta da şu bir kişi öyle yada böyle işi yürüdü mü sesini çıkartmıyor ama işler tersine gitti mi vay efendim böyle şöyle

son yazdığıma ek olarak insanlar kendini alakadar etmeyen konularda haksızlığı görmesine rağmen sesini çıkartmıyor gün gelip o iş başına geldiğindede ortalığı ayağa kaldırmada üstüne yok

Bu şekilde olan bir toplum yapımızda elbette üst medeniyete geçmeyi hayal etmek konuşmak altı olmayan tenekeye su dökmekten farkı hiç yok

Not : Herhangi bir siyasi parti yada oluşum ile bir alakam yoktur sempatizanlığım yoktur yukarıda yazdıklarım tamamen şahsi fikirlerimdir

Allah herkesin emeğinin karşılığını Alnının teri kurumadan almayı nasip etmesi dileğiyle

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:42:10 >
  • Neden memnun olsun ki ülkenin yarısı ağır şartlar altında çok komik rakamlara çalışıyor.
    Bu durumda insanların mutlu olmasını beklemesin kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 9 Mart 2018; 23:2:42 >
  • Çalışmayan yok, ortaya emek koymaya niyeti olmayan yok.. 10-12 saat çalışma fazla diyen yok.. Ama sen buna rağmen hakkımı vermezsen.. Ve bana kırbacı vurursan.. beni kasarsan.. İşte o zaman bu vaziyete asla boyun eğmeyiz.

• siyasi dayatma konularına bayılıyorum ya.

güney korede lise 16 saat, orta okul 16 saat.

hep avrupayı örnek gösterip hayattan bir memnuniyetsizlik içindesiniz.

yeter be.

önünüzdekilere bakmayın arkanızdakilere bakın, hayattan zevk almaya çalışın, burası ömürlük değil fazla kasmaya gerek yok.

• Herkezi ayni anda memnun edemezsin ama söyledinde haklısın Türkiye de büyük bi sorun var ama malesef çözüm yok

• 1850 tl + 200 tl alisveris karti aliyorum 200 tlik kart ile evimin aylik mutfak masrafini karsiliyorm 1850 tl nin 500 tl si sadece takside gidiyor elektrik su 100 internet 62 pazar parasi 100 150 cep harcligi 200 tl hanima harclik veriyorum zar zor ay sonunu getirebiliyorum borcum bittikten sonra aylik 750 tl koseye atabilirim kendimi skmadan kanaatkar bir insanim

• 3. dünya ülkelerinin ekonomisine sahip olan bizle kimleri kiyasliyorlar. karşı değilim ama kıyas edilemeyeceğini anlamadıklarından dolayı onları o çok begendikleri ülkelere gitmeye davet ediyorum. gidinde kurtulalım.

doktor maaşını begenmeyenler çıkıyor birde eminim bunlar doktor degildir.

• Türkiyede herkes birşeylerden şikayet edip değiştirmek için hiçbir şey yapmaz.

Biyomedikal mühendisliği mezunuyum. Her genç gibi mezun olup iş aramaya başladım. İlk teklifler tabiki asgari ücretin biraz üstü veya aynıydı. Ve hepsinden eli boş dönüyordum. İlk zamanlar yeni mezunun deneyimi işe almadan nasıl olsun diye söyleniyordum. Sonradan kendini işveren konumuna koyunca herşey mantıklı geldi. Heryer mühendis (hele biyomedikal mühendisliği sanırsam işsizlikte %23 ile başta geliyor). Ama hiçbiri işine yaramıyor adamın, sadece mühendisliği bitirebilecek kapasitede biriyim onun için o kadar. Ne düzgün bir staj nede geçmişim var.

Son gittiğim görüşmeden asgari ücret veririm, fazladan mesai çoğu gün olur, haftasonu aradım mı geleceksin vs diyince (ki o zaman teklife evet demiştim 3 aydır işsiz kaldığımdan, ona rağmen dönmediler) bu iş böyle olmayacak. Kız arkadaşım bilgisayar mühendisiydi ve iş hayatı benden daha iyi gidiyordu. Başlarım biyomedikaline deyip yazılıma geçtim. Mobil uygulama yapmaya başladım(tasarımı da logo yu da kodu da beraber yaptık). Sonrasında startup bir firmada 2 ay içinde iş buldum. 2.500 nete anlaştık. Bir tarafta 4+1 (ingilizce hazırlık) bana hiçbir şey kazandırmazken diğer tarafta 2 ayda daha iyi imkanlar buldum.

Tabiki en büyük suç kendimdeydi. 5 yıl boyunca okula git gelden başka kendimi geliştirmek için hiçbir şey yapmadım.

Bu arada o yazılım firmasında 7 ay çalıştım. Şuanda 5.500 net + servis + özel sağlık +hediye çekleri ıvır zıvırla bir yazılım firmasına geçtim. Bulunduğum proje efsanevi iyi olduğundan 2 yıl kalabilirim sanırım. Sonrasında kanadadaki rakip firmaya geçebilirim gibi(2 kişi bu projeden geçmiş oraya)

Ve çok büyük ihtimal ile benim seçtiğim yol kötü yollardan biri. Belki de daha çok ingilizce kasıp yurtdışında 1 yıl garsonlukla geçinip orada yazılıma geçebilirdim vs. Birinin yalakası olmadan yükselmenin tek anahtar noktası sürekli öğrenmek. Para, seçtiğiniz yolda giderken nerelere gideceğinizi belirlese de varmak istediğiniz nokta paradan bağımsız olmalı(tecrübe ve bilginin sonucunda para zaten geliyor)

• Yılların tecrübesi olarak şunu söyleyebilirim. İstediğiniz kadar kasın, kendinizi geliştirin özellikle büyük işletmelerde hiçbir şekilde adil davranılmıyor. İşveren ve yöneticilerle iyi geçinen, biraz fazla mesayi yapan, tribünlere oynayan, beş para etmez tipler herzaman sizden daha fazla zam-maaş alacaklardır. Kendinizi öne çıkarmadığınız, yalaka bir tip olmadığınız sürece güzel zamlar ve avantajlar elde edemezsiniz. İşinizi herzaman iyi yapın, çalışkan olun, verimli çalışın, kendinizi geliştirin, her ne olursa olsun aldığınız paranın hakkını verin. Ancak hakkınızı da arayın, özellikle maaş konusunda beklentinizi bildirin, tehditkar olmayın ancak başka arayışlar içine girebileceğinizi hissettirin. Eğer mutlu değilseniz de alternatifinizi yaratın. Sizin kıymetinizi bilecek, huzurlu olacağınız bir yer mutlaka vardır.

• Ben daha eskişehirde doğru düzgün 50 saat çalışan görmedim. En az 60 saat izin günü olunca da çoğu yer parasını vermiyor. Asgari ücret artıyor ama alınan paralarda kıpırdama olmuyor. 1800 lira alan adam yine zarar patronlar senin paran asgari ücretin zaten üzerinde idi diyor. Halbuki herşeye zam geliyor. Geçen seneye göre zarar ediyor.

• memurlar hariç

• muhamnet kullanıcısına yanıt
    Evet dostum yılda 2 defa yurtdışı tatili (Avrupa değil gerçek yurtdışı asya Amerika kıtaları) yapıyorum haftada 3-4 defa dışarıda yemek yiyorum (hani şu türkiyede 1 kişilik 100-200tl hesap verilen türden). Türkiyeye göre çok daha fazla kazanıp daha az ödeme yapınca para geyet yetiyor. Yani asgari olarak değerlendirilen ücretle gayet rahat yaşıyorum.

• stealth213 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Ben de biyomedikalde 2.sinifim.Sektörü iyi biliyirsunuzdur. Şimdiden önereceginiz bir şeyler var mi? Sizin yaptığınız gibi bilgisayar alanında mi geliştirmeliyim kendimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Merhaba hocam. Ben de biyomedikalde 2.sinifim.Sektörü iyi biliyirsunuzdur. Şimdiden önereceginiz bir şeyler var mi? Sizin yaptığınız gibi bilgisayar alanında mi geliştirmeliyim kendimi?

Merhabalar. Benim önereceğim şeyler tabiki yazılım üzerine olur. Yine de kendi bakış açımı ve düşünme şeklimi, etrafımda olanları ve senin durumunda ben olsam ne yapardım ı söyleyeceğim.

Öncelikle türkiyedeki medikal üretimini ara. Benim bulduğum işte diş germe aparatı, sargı bezi, strip gibi düşük teknoloji üretimler. Yüksek teknoloji dedikleri 3d tasarım çene protezi vardı. Onu da biraz araştırınca cihazın avrupada olduğunu, sadece kalıbı alıp sipariş verdiklerini öğrendim. Sektörde binlerce mühendis var ama ortama gereken 300 tane tekniker. Böyle bir durumda iş verende haklı. Adama gerek yok. En iyiler bile düzgün iş bulamıyor.

Şimdi etraftan örnek vereyim. Ev arkadaşım sistem mühendisliği mezunu.benden 6 ay önce mezun oldu. a101 de satın alıma girdi. asgari ücret alıyordu. şuan üniversitenin satın alımına geçti. 2200 falan alıyor. 1.5 yıl deneyimli. Ece diye bir arkadaşım var sanırsam marmara(üniden emin değilim) mimarlık 3. olarak mezun oldu. 4 yıldır çalışıyor 3600 net alıyor. Çoğu zaman ücretsiz mesaiye kalıyor, servis vs yok. Bu iki arkadaşında servis,özel sağlık vs ek hakları yok. Lise mezunu bir arkadaşım var. Vatanda çalışıyordu 2 yıldır. Şimdi marmara bölgesinde araçla gidip şubeleri denetleme,düzenleme tarzı bir işte. 4 bin civarı alıyor + altında araba var, yakıt şirketten falan. Ama haftanın yarısı yollarda geçiyor.

Kız arkadaşım 2.5 yıldır yazılım yapıyor. Şuanda General electric e geçti. 7 bin net + servis + kendi,eşi ve çocuğuna özel sağlık, hediye çeki ıvır zıvır hakları var. Ben 8. ayımdayım yazılımda. 5 -5.5 net + servis + kendime,eşime çocuğuma özel sağlık,hediye çeki ıvır zıvır alıyorum.

Biyomedikaldeki arkadaşlarım paso askere gidiyor işten çıkıp.

Tabiki yüksek paralar kazananlar var, bu kadar bina ıvır zıvırın sahibi var. Ancak ticaret dışında 0 dan bir yerlere gelinebilen en iyi meslek bana göre yazılım. Bana göre eksi olmasa da tek eksisi sürekli öğrenmek gerekli. Hergün belirli tempoda ders çalışır moddasınız. Pattern çalışıyorsunuz, webservis çalışıyorsunuz, flow çıkartıyorsunuz vs. Her toplantıda bilmediğim 50 farklı terim çıkıyor. Bunların içinden kaybolmadan kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunu yöneticime söylediğimde "ben ilk telekom firmasında işe başladım, toplantıda hiçbir şey anlamıyordum, arada bir service lafı geçince "aha servisi biliyorum " diye mutlu oluyordum" dedi. Güzel bir firmada yer bulursan ki çok zor değil. Yan hakları ciddi güzel olabiliyor. Ama asla memur gibi "bugün de yatayım" diyemezsin. Ama keyfin yoksa yöneticine "blabla bey başım ağrıyor, pek birşey çıkmaz bugün benden " dersen "dikkat et kendine, bugün erken çık yarın hallederiz" der. Bunu satış elemanı söylesin bakayım cevabı ne oluyor

Bir diğer güzel tarafı istanbulda fanusun içinde yaşıyoruz. Çoğu kişi mantıklı insan. Düzeyli muhabbetler dönüyor. Herkesin planları ortak yerlerde kesişebiliyor. Her haftasonu arabamla trafiğe çıktığımda mala bağlıyorum, hödük dolu etraf. Neredeyse bugünde mi çalışsaydım diyesim geliyor.

Yazılım kısmını istersen, ben java-android developer durumundayım. Mobil tarafta kotlin-swift dilleri yükseliyor ama o sonraki günün olayı.

Javaya başladığıma hiç pişman olmadım. Senin durumunda olsam javaya başlardım. İlk başta türkçe kaynaklarda var. Devamında OCA belgesini mutlaka alırdım ki benimde planımda var. İngilizcen ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Kaynaklar bir süre sonra sadece ingilizce olacak. Ayrıca bir anda benim gibi skypetan andy ile tartışıyor konumunda bulabilirsin kendini. Linkedin hesabın yoksa bir tane aç.Netaş,obss,ge gibi firmaları takip et. Kendini biraz geliştirdiğinde git bu firmaların kapısında "beni stajyer olarak alın 6 ay -1 yıllık " de Bunu yaparsan yaşıtların mezun olup iş ararken sen aldığın evinin taksitlerini ödüyor olursun.

Onun haricinde java sarmadıysa javascript bazlı yazılımlar var. Bunlar çok iyi performans gösterdiklerinden hergün yükseliyor.

Bir noktadan sonra birilerinin yolunu takip etme yada sadece onların söylediklerini yapma.Bazıları bir yere gelip "bana yeter" diyen insanlar. Ayrıca mesela java bir dildir. Bununla mobilde yaparsın, backend de yazarsın, uzaya mekikte yollarsın. Trendleri takip et. Millet deli gibi yeni gelişmelerin detaylarını paylaşıyor. React native 2015 yılında duyuruldu mesela. Bazı şeyler o kadar yeni ve hızlı değişiyor.

Not: Eğerki erasmus hakkın var ise mutlaka kullan. Hollandaya falan gidersen gele okulu salla yazılım şirketlerinin önünde yatarım moduna gir. Bir ihtimal stajyer modunda 6 ay alırlar ise hayatın boyunca işsizlik ihtimalini elemiş olursun.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.