Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • calisma saatleri daha az olmali milletin sosyallesmek icin hobi icin zamani yok aksam eve gelince 8 oluyor zaten mantiken 12 de yatmasi lazim en gec

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşçi sınıfı çok çalıştırılıyor ve aldığı para günümüz koşullarında yeterli değil . Demek istediğim işçi sınıfı için isyanın doğru olduğunu anlatım ama bir de memurlarin yapacak pek bir işi yokken %80 i de işini layıkıyla yapmıyor , bunlar nasıl memnun değil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken okumayan sürünecek derlerdi , evet mutluluk içinde sürünüyor çoğu

• insanların memnun olmadığı şey aylık kazanclar ve ağır çalışma şartları

• Küçük esnafın yanında sigortasız, günde 12 saat, tatil günü ayda sadece 2 defa olmak üzere çalışanlar tanıyorum.
    Hayır, getir-götür iş yapan çıraklar değil, ellerinden iş gelen 30'lu yaşlardaki adamlar.

Buna rağmen, eleman bazen işe 15 dakika geç geldi diye hebele hübele eden işyeri sahipleri de tanıyorum.
    Bu gecikmenin işe hiç bir etkisi yok üstelik.
    Denilebilir ki madem ellerinden iş geliyor, başka iş bulsunlar ama iş yok artık eskisi gibi.

İşler, 1985 - 1995 yılları arasında yağmur gibi yağıyordu, iş kaybetmek korkusu yoktu çalışanlarda, elimi sallasam ellisi denilebiliyordu rahatça.
    Özel sektörde tamamen liyakatine göre zam alıyordun. Yıl sonunda % 100 zam alabilmek normal hale gelmişti tüm çalışanlar için.
    Devlette ise sendikalar güçlüydü işcilerin hakkını alabiliyorlardı. Tabi bu arada, genel müdür şöfürünün genel müdüründen daha fazla maaş aldığı gibi garabetler de ortaya çıkabiliyordu.

E işte o yıllarda küreselleşiyorduk, çağ atlıyorduk.
    Sonra rahmetli Turgut Özal bir gün Devletteki zam oranının yıllık enflasyona göre tesbit edileceği kuralını getirdi.
    Tabi özel sektör de zorunlu olmamasına rağmen hızla bu kaideyi uygulamaya başladı.
    Elbette beklendiği gibi, enflasyon oranları beklendiğinden daha düşük ilan edilmeye başlandı.

Daha sonra bir gazetecenin Özal'a "memurlar bu maaşla nasıl geçinecek?" sorusuna rahmetlinin "Benim memurum işini bilir" demesiyle ülkenin insanlarının içerisinde yatan canavarı uyandırmasına neden oldu zamanla.

Bu dönemin sonucunu anlatan en veciz ifade:

O dönem Amerika'dan Asım Can Gündüz isimli Gitarist geldi, kırık Türkçesi ile 1-2 yıl popüler oldu ve sonra başına bir kaç dolandırıcılık olayı da gelince sinirlenip ABD'ne gitmek zorunda kaldı ama giderken havaalanında sorulan soruya verdiği cevap efsane idi:

- Sayın Asım Can Gündüz, Amerika'dan geldiniz ve gidiyorsunuz, "Türkiye çağ atladı" görüşüne ne diyorsunuz
    - Ne çağı atlamış, herkes birbirine atlamış!

(Not: Asım Can Gündüz de sonradan döndüğü Marmaris'te 2016 yılında kalp krizinden hayatını kaybetti.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 7 Mart 2018; 20:18:26 >

• su forumu okuyunca benim disinda herkes asgari ucretle calisiyor diye dusunuyorum hep. ne isim var bu kadar fakirin arasinda ya ..

• İşe gitmek için günde 3 saatim yolda geçiyor. Yol parası yemek parası yok sefer tası götürüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim çalıştıgım yerdede öyle 4000 lira maaş alıyorum diye 8 saatten fazla çalıştırıyorlar bazen 12 bazen 13 saat oluyor mesai parasını vermiyorlar hemen zaten ben çıksam yerime asker dolu nöbeti alacak ülkede prensipli elemanda yokki hele malüm kesim bu paraya 16 saat çalışırım allaha şükür diyor :D

• Bence bu ortamda çalışma şartlarından memnun olmadıkları bir işleri olduğu için dua etsinler

• İşçiler ayaklanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

O halde bu ülkeyi daha iyi bir refah seviyesine getirmek için herkesin mevcut işini en iyi şekilde yapıp bir katma değer üretmeye yönelmesi lazım. Sorunlara odaklanmak sorunu çözmez. Önemli olan çözümleri gündeme getirmek.

Tebrikler kardeşim ağzına sağlık kimse buna bakmıyor bizim Forum çocukları sadece çene okadar :)

• bu veri tr için doğru değil ortalama 60 saattir tr'de çalışma haftalık almanyayı bilemiyorum

• daha once bimere is kanununda duzeltilmesi gereken bir kac madde onerdim. Birincisi calisma saatleri ve kosullari, ikincisi yillik izin. Maasi dile bile getirmedim. Calisma saatini haftalik maksimum 40 saate cekin dedim ve yemek molalarini calisma saatlerine dahil edin dedim. Yemek molasi dahi olsa iscinin vakit gecirdigi yer is yeri oldugu icin mesaiden sayilmali dedim, yillik iznide 18 gunden baslatin dedim. Bana yazdiklari cevap aynen su, biz tavan saatini haftalik 45 yaptik isveren dilerse 30 yapabilir, yillik izin taban olarak 14 gundur isveren dilerse 20 yapabilir, calisma serbestisi diye sacma sapan cevap yazdilar o zaman anladim somurulmeye devletimizde destek veriyor

• Memnun olan kişiler de var esasen ama asıl durum şu durumun kötü olması. Hayat pahalı. Maaşlar cidden az. Ki Türkiye de maaşlı çalışan insanların %65 i asgari ücret ile çalışıyor. Bu çok acı. çalışanların %30 u asgari ücret den biraz fazla alsa da yatırılan sigorta asgari ücretten gösteriliyor. Gelecekleri zaten sıkıntıda iken bir de işverenin yaptığı bu ayıp çok daha kötü ediyor durumu. 65 yaşında emekli olacağız. Çoğu iş yeri 50 yaş üzeri insanları almıyor işe. 15 sene boyunca ne yapacaklar bunlar ? Düşüncesi bile gerçekten iç karartıyor.

Bizim iş yerinde çoğu kişinin maaşı asgari ücretin fazlasında. Buna rağmen rakip firma da tam tersi. Yada öyle gösteriliyor. Asgari ücretin kesinlikle daha yukarı çekilmesi lazım. Açlık seviyesi altında bir maaş asgari geçimi sağlayamaz ki. Halkın buna itiraz etmesi lazım. Zor bir durum bu. Anlamamız lazım artık. İşveren sürekli daha zengin olurken çalışan hep daha da borçlu ve sıkıntılı bir hayata mahkum ediliyor.

• Yanlış bir önerme.

Mesela Topkapı Sarayı müdürü işinden memnundur. Efes Antik Kenti girişinde "200 lira park ücreti" diyen dayı da işinden memnundur.

Ne bileyim mecliste yemek ihalesini alan firma memnundur. İzmir valisi memnundur işinden. C.başkanlığı sarayında ki çalışanlar memnundur mesela, siyasilerin güvenlik görevlileri de memnundur. Mesela Ali Ağaoğlu'nun ufak solucanı için çalışan genç kızlar da işlerinden çok memnundur.

Lütfen biz memnun değiliz diye memnun olan milyonları bize karıştırmayın.

• asgari ucret 1600 tl yaptık bizden önce 350 liraydı, işveren isterse 88bin verebilir demedilerse ayıp etmişler :D

• Allah'a şükür ben hayatımdan memnunum. Allah'ım bu günmüzü aratmasın. Sağlık sıhhatimiz yerinde olsun. Ciddiyim. En büyük zenginlik sağlıktır.

2005 yolundan beri çalışıyırum. Çok çok fazla mesailer ve haksızlıklar yaşadım.

Allah büyüjk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

asgari ucret 1600 tl yaptık bizden önce 350 liraydı, işveren isterse 88bin verebilir demedilerse ayıp etmişler :D

zaten direk ona getiriyorlar, yav o kadar kibar ve naif yazdimki insafa gelirler diye yok tik yok, seye benziyor bu sayin cumhur diyorduya meydanlarda meclis idami getirsin onaylamayan ne olsun diye sonra meclise donup ulan akilli olun sakin oyle bir b.k yemeyin insanlari kandiriyorum ha demeye benziyor herseyi patronun eline vermis onerilere biz bunu yaptik patron isterse olur diyor adalete bak iscinin gorusu bile onemli degil

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Yanlış bir önerme.

Mesela Topkapı Sarayı müdürü işinden memnundur. Efes Antik Kenti girişinde "200 lira park ücreti" diyen dayı da işinden memnundur.

Ne bileyim mecliste yemek ihalesini alan firma memnundur. İzmir valisi memnundur işinden. C.başkanlığı sarayında ki çalışanlar memnundur mesela, siyasilerin güvenlik görevlileri de memnundur. Mesela Ali Ağaoğlu'nun ufak solucanı için çalışan genç kızlar da işlerinden çok memnundur.

Lütfen biz memnun değiliz diye memnun olan milyonları bize karıştırmayın.

super tespitler tebrikler

• biz müslümanız şükretmeyi bilmemiz lazım.

papua yeni ginede insanlar 8 çanta dolusu parayla gidip 2 tane ekmek alıyolar.

müslüman demek şükür etmek demek .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.