Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben severek yapacagimi düşündüğüm bir mesleği seçmedim aslında sadece memleketimde okumak için seçtim . Sonra mezun olup atanınca çok rahatladım. 1 sene oldu ve yakın zamanda evlendim. Her seyim olsun orta halli, ihtiyacimi karsilayacak cinsten olsun kafasindayim. Ben hayatınmdan çok memnunum Allah herkese huzur mutluluk versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP yüzünden diyenler, yerine diyelim CHP gelirse düzelecek mi bu kadar forumda açılan durumlar? Şerefi üstüne yemin edebilecek var mı?
    CHP gelirse herkes mutlu olacak mı? Evim, son model arabam, en güzel telefonum vs mi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 8 Mart 2018; 8:46:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eteksen kullanıcısına yanıt
    hepsi aynı . her gelen kendi cebini düşünüyor vatandaşı düşünen yok. mevcut partilerin hepsinden nefret ediyorum

• marowak M kullanıcısına yanıt
    Çiftçilik neden bitiyor, sen ve senin gibiler yüzünden. Bir çiftçiye 100bin₺ ödeme yaptığında o, o paranın değerini toprakta arar! ve gayret edip çıkarmaya çalışır! Sen ve senin gibi yaw he heler, 100bin₺ eline geçince yapacakları seçeneklerden bazıları;
    1- Arabayı sıfırlayak
    2- Telefonu da sıfırlalım
    3- aaa 4k çıkmış kapalım
    4- yaw bu sene tatili nerede geçirelim vb.

iyi hoş artık biraz zor yaparsınız bu tür aktiviteleri:) Çobanları sorarsan, o çamurdan çıkıp herhangi bir operatör firmasında satış temsilcisi olarak karşılaşabilirsin, sorsan ne işin var burada? - Benim neyim eskik ben de tüketmeye geldim der! Üreten insanlara saygılarımla.

• Ben memnunum.

• şöyle genelleyici, boyunuzu aşan başlıklar niye dışkılıyorsunuz arkadaş.

• memlekette çalışanların çoğu okuduğu alan dışında çalışıyor. çünkü kendi sektöründe iş bulamıyorsun. saçma sapan bir sistem var. adam kayırma, torpil gırla.

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Çok fazla yanlış kararın ve kandırılmaların sonuçları işte. Chp ya da iyi parti de kandırılır ve üst üste yanlış kararlar alırsa onlar da bu hale getirir. Almazsa getirmez. Bundan kötüsünün olacağını da sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smile Man

Almanya

Haftalık çalışma saati: 26

Türkiye

Haftalık çalışma saati: 48,9

Buna rağmen alınan maaş açlık sınırı seviyelerinde olunca insanlar mutsuz.

Türkiye'de haftalık çalışma saati: 56 (en aşağı)

• 3 yıl çağrı merkezinde çalıştıktan sonra artık şöyle bir kendi köşeme çekilip kafa dinlemenin rahatlığındayım.. Gerçekten özel sektörün Türkiye'de oldukça bunaltıcı bir ortamı var, köle gibi çalışıyorsunuz kardeşim resmen.. Onun için bu kadar fazla tepinmektense bende memurluğu denerim, 2016 yılından kalma ortaöğretimden hatrı sayılır bir puanım var, işte açıktan atamalara bakıyoruz çok şükür bir iki tane de var başvurdum.. Artık memurluk düşünüyorum, patronlar kendilerine yeni bir köle bulurlar her zaman.. Kölelik diyorum çünkü size aynı anda 10 işi birden yaptırtıyorlar.. Borçlarımı temize çekmişim, kafam rahat, param oldukça harcıyorum zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

AKP yüzünden diyenler, yerine diyelim CHP gelirse düzelecek mi bu kadar forumda açılan durumlar? Şerefi üstüne yemin edebilecek var mı?
    CHP gelirse herkes mutlu olacak mı? Evim, son model arabam, en güzel telefonum vs mi olacak?

en azından kıçında don olur

• Siz hiç 7,5 mesai 2,5 fazla mesai çalıştınız mı? Çalışıyor musunuz?..

Bir gün izin kullandığınızda içerdeki pazar izinleri silinip üstüne birde fazla mesainizi kestiler mi? Hesapladığınız izinle içerde ki izin arasında ne kadar fark var? Yıpranma payınız varmı? Yemekleriniz ne kadar kaliteli?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke bazında, haftalık 50 saat ve üzerinde çalışanların oranını gösteren tablo;
    Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil.

Kaynak:https://onedio.com/haber/turkiye-nin-mesaisi-bitmiyor-oecd-ye-gore-en-uzun-mesai-yapan-ulkeler-siralamasinda-birinciyiz-750809

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

Deme öyle herkes memnun gidişattan. Bir halk nasıl isterse öyle yönetilir. Bu kadar para almak istiyorlar, bu kadar para alıyorlar.
    Arabaya carta curta deli gibi vergi vermek istiyorlar, deli gibi vergi veriyolar.

Haftada 50 saat çalışıyor diyelim, 60 çalışmıyoruz buna da "şükür" derse. Bir şey beklememek lazım.

Çözüm?

• Bu arada millet hem zamlardan hem de asgari ücretten dem vurmuş. Bir çok şeyin fiyatı asgari ücrete bağlı. Yanlış aslında asgari ücretin zamlanmasıyla başlıyor.

• Herkes eleştirmiş şimdi gelin beni de linç edin o zaman.

Zamanında işverenlik yaptığım için bir çok şeyi biliyorum gençler. Şu anda işverenlik mi; aman tövbe diyorum.

Gelelim şikayetlere; evet insanlar mutsuz evet insanlar çok çalışıyor ve emeklerini alamıyor. İşin işveren tarafına baktığımızda (büyükler dışında) bir çok işveren ağır vergi yükleri altında ezilmekte. Birincisi 1 adet fatura kestiğinizde devlet size ortalama %40-50 civarında (işletmenizin türüne göre) ortak. Düzgün iş yapayım derseniz zaten stopajıydı muhtasarıydı KDV'siydi, gelir vergisiydi ezilip kalıyorsunuz. O zaman da insanlar başlıyorlar kanun ve usullerin etrafından nasıl dolanırız diye.

O da maalesef biz çalışanlara yansıyor. Asgari ücretin genel olarak bir işletmeye maliyeti 3000 TL'yi bulur. Hemen itiraz etmeyin, yemeği, ulaşımı, mesaisi vs.

Küçük işletmelerin hemen bir çoğu destek almazsa batar gider. Devlet de direkt değil dolaylı yoldan vergi almayı çok sevdiği için çok kazanandan çok az kazananda az almıyor.

Çözüm diye soruyorsanız; çözüm basit. Siyaset finansmanı değişmedikçe bu düzen böyle devam eder.

• ben işimden memnunum zamanında 10 saat kitap başında durmaktan bende memnun değildim. sorsanıza memnun olmayan insanlara istisnalar hariç hayatında kaç kitap okumusta öğrenciliginde neler yapmış. ülkenin hali belli başarılı olmak zorundasınız

• Yüksek çalışma saatleri düşük maaşlar üstelik değersiz para biriminin sebebi bu. İyi kötü gıda ucuz diye avutuyorduk o da gitti tarım ve hayvancılık politikaları sayesinde. Bunların yanında saatlerin sabit kalması ve yanlış zaman diliminde kalmamız sonucu yeterince güneş ışığı alamamamız. İstanbul'da yaşıyorum ve sabah erken saatlerde(baya erken) bazen arabayla bazen servisle bazen toplu taşıma ile işe gelip gidiyorum. Sabah saatlerinde sis çökmüşken kulelerin boyu bile görünmüyor sadece ışıkları yanıyor, insan kıyamet konulu filmlerdeki o iğrenç anların içindeymiş gibi hissediyor. Toplu taşıma da zaten insanların suratlarına bakarsanız acıları, çökkünlükleri, mutsuzlukları görüyorsunuz. Sanki koca bir hapishanedeymişsiniz gibi herkes dikkatsiz herkes hırçın herkes mutsuz. Ve ben diğer insanlara göre baya iyi kazanıyorum ama mutsuzum. Loto vs. bir şey çıksa ilk işim işimden istifa edip ülke dışına çıkmak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngelOfLord -- 8 Mart 2018; 11:15:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marowak

quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

O halde bu ülkeyi daha iyi bir refah seviyesine getirmek için herkesin mevcut işini en iyi şekilde yapıp bir katma değer üretmeye yönelmesi lazım. Sorunlara odaklanmak sorunu çözmez. Önemli olan çözümleri gündeme getirmek.

hükümet milleti üretmeye değil tüketmeye yönlendiriyor maalesef. bunu anlamak çok zor olmasa gerek. ülkedeki tarım-hayvancılığı bitirirsen, fabrikaları özelleştirme adı altında satarak üretimi bitirme noktasına getirirsen memlekette üretim olmaz tabii. anlamadığım buna ragmen uyutulan koyunlar halen çobanın peşinden gitmeye devam ediyorlar. ne zaman uyanacaklar sabırla bekliyorum.

Şu siyasetteki taraflılığımızdan toplum olarak kendimizdeki kusurları göremiyoruz. Siyasi partileri de converter, dönüştürücü gibi görmekten kaçınalım artık. Siyasi partiler, toplumun yansımasıdır.

Yaşadığımız tüm sorunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşlarının dünya ekonomisinde nitelik ve nicelik olarak ciddi fayda kaybetmesinden kaynaklanmakta. Bugün bir Güney Kore değilsek nedeni politikalar değil bizim Güney Kore gibi olabileceğimiz potansiyelini oluşturmamamızdan kaynaklanıyor. ( Dipnot: Özelleştirmeler liberalizm felsefesine uygun bir şekilde uygulandığı sürece zarar değil fayda sağlar ve bende liberalizme uygun bir şekilde tekelciliğe karşı doğru uygulanan özelleştirmelerin doğru olacağını düşünüyorum )

Toplum olarak kaç kişi yazılım, tasarım, içerik üretimi amacı ile kullanıyor bilişim ürünlerini ve interneti ? İçerik üretimi konusunda yapılan instagramda etiketli fotoğraflar paylaşmak dışında ne yapıyoruz? Çektiğimiz fotoğraflar profesyonel fotoğraflar çekebilme ve az sayıda fotoğraf ile çok şey ifade edebilme amaçlı mı arkadaşlarla yine şurdayız, şu kadar eğleniyoruz amaçlı mı?

Dünyada belirli bir seviye üstü bilince sahip olan bir çok canlıda bilinçaltımızda oluşturduğumuz bir nitelik, nicelik fayda - etki filtresi var. Bu diğer canlı türlerinde hayvanlarda da var biz insanlarda da var. Ve bu biz sıradan insanlardan devletlerin politikalarını, stratejilerini belirleyen üst konumlardaki insanlara kadar gerek bilinçaltında gerek devlet görevlisi strateji uzmanlarında eğitimi, ihtisası ile profesyonel olarak dikkat edilen bir konu.

Nedir nitelik ve nicelik faydası - etkisi. Bir birey veya bireyler grubu hangi alanlarda neler yapabilirler? Dünyanın gelişmişliğini sağlayan şey toplulukların ürettikleri, geliştirdikleri ürün-hizmet ve çözümler. Geçmişten günümüze bu profesyonelleşerek gelişti gelişti bugün kullandığımız ürünler, hizmetler mümkün oldu. Bugün bilinçaltımızda ve gündelik hayatımızda bilinçli olarak bu düşünce var.

Mesela binlerce dinin neden inananları o dine inanıyor ve mümkün olduğunca dinin gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyor. Çünkü o din ben sana öbür tarafta sevdiklerinle huzurlu bir hayat sağlayacağım geri dönüşünü veriyor. Şimdi bunu dindarlara bak siz çıkar için inanıyorsunuza çevirmeyelim.Bu hepimizde ne yazık ki var.

Bir işe girip para kazanmak istiyoruz. Theologist gibi kaç kişi 1 gün ücretsiz çalışıyor ( ki aslında o da ilk olarak karşı tarafa iyilik, fayda olsun diye değil ekmek yapabilme tecrübesi ve psikolojik olarak farklı bir şahsi deneyim amaçlıyor yine yani para olarak olmasada manevi olarak bir kazanım, beklenti içerisinde ilk olarak)

Açıkçası: ( Özetle demiştim değiştirip açıkçası yaptım, yukarıdan daha fazla yazmışım böyle özet mi olur )

Dünya arenasında ne batı ülkeleri gibi yeni standartlar, teknolojiler üretemiyorsun doğu gibi çok ucuza sürekli, verimli ve yüksek nicelikli iş gücü sağlayamıyorsun. Nasıl gelişeceksin ? Neden desteklenesin ki? Doğu seni neden desteklesin, batı seni neden desteklesin ki? İşte durumumuzda bu. Bugün ne Çin, ne Abd, ne Rusya aramız iyi değil. Çünkü bize muhtaç değiller hiçbir konuda üstelik kültürel olarak birbirimize bakış açılarımızda pek iyi değil. Biz toplum olarak Abd toplumunu şişko, gerizekalı, hayatı sadece Abd ile sınırlı büyük ergenlerden oluştuğunu düşünüyoruz, Rusları soğuktan votka ile birbirlerine sarhoş kafa iel sataşıp sadece güzel rus eşleri ile seks yaptıklarını düşünüyoruz ki ( Rus kadınlarına bakış açımız cidden trajedi ) , Çinlileri hobi olarak köpek yiyen gariban acımasız, yanında biri ezildiğinde dönüp bakmayan insanlar olarak biliyoruz. Belki bunların bazıları doğru fakat büyük çoğunluğu yanlış ve doğru-yanlış olmalarından çok bu durumların bize oluşturduğu ön yargılar ile sorun oluşturuyor. Onlarda bizim gibi muhakkak ciddi doğru ve yanlış bilgi, ön yargılara benzer şekillerde sahiptirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Mart 2018; 12:53:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Herkes eleştirmiş şimdi gelin beni de linç edin o zaman.

Zamanında işverenlik yaptığım için bir çok şeyi biliyorum gençler. Şu anda işverenlik mi; aman tövbe diyorum.

Gelelim şikayetlere; evet insanlar mutsuz evet insanlar çok çalışıyor ve emeklerini alamıyor. İşin işveren tarafına baktığımızda (büyükler dışında) bir çok işveren ağır vergi yükleri altında ezilmekte. Birincisi 1 adet fatura kestiğinizde devlet size ortalama %40-50 civarında (işletmenizin türüne göre) ortak. Düzgün iş yapayım derseniz zaten stopajıydı muhtasarıydı KDV'siydi, gelir vergisiydi ezilip kalıyorsunuz. O zaman da insanlar başlıyorlar kanun ve usullerin etrafından nasıl dolanırız diye.

O da maalesef biz çalışanlara yansıyor. Asgari ücretin genel olarak bir işletmeye maliyeti 3000 TL'yi bulur. Hemen itiraz etmeyin, yemeği, ulaşımı, mesaisi vs.

Küçük işletmelerin hemen bir çoğu destek almazsa batar gider. Devlet de direkt değil dolaylı yoldan vergi almayı çok sevdiği için çok kazanandan çok az kazananda az almıyor.

Çözüm diye soruyorsanız; çözüm basit. Siyaset finansmanı değişmedikçe bu düzen böyle devam eder.

bu ulkede vergi kaçırmak zorundasınız

çunku bu ulkede mentalite şu

zenginden almayayım milletvekilinden almayım ondan bundan almayım(asıl kaymak tabaka)

ama açık söyluyorum enayilerden alayım evet bu yuzden bu ulkede vergi kaçıracaksınız başka çareside yok

sistem saçma laçka bir sistem

halkını yolunacak kaz gibi gören bir mentaliteye sahipler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepyekyek -- 8 Mart 2018; 11:42:37 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.