Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

biz müslümanız şükretmeyi bilmemiz lazım.

papua yeni ginede insanlar 8 çanta dolusu parayla gidip 2 tane ekmek alıyolar.

müslüman demek şükür etmek demek .

yada Allah korusun çin gibi olabilirdij degil mi 16 saat calis aylik 200 dolar al, sende haklisin lakin dur dur yav avrupada isler boyle degil ama, biz acaba yanlis cerceveden mi bakiyoruz olaylara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Tok açın halinden anlamaz" diye bir laf vardır hani atalarımızın meşhur laflarından. Zengin ve kaymak tabakanın keyfi yerinde ona şüphe yok. Olan hep gariban vatandaşa oluyor zaten. Aşırı çalıştığı halde mesai ücretini alamayanlara mı yanarsınız yoksa maaşların piyasanın çok gerisinde kalmasına mı yanarsınız. Bilemedim ben.. Hatta benim birkaç arkadaşım var. 3-4 senedir aynı maaşlara çalışıyorlar. Yani hiç zam almamışlar bunca zamandır. İyi güzel de bu ülkede enflasyon diye bir şey var hani herkesin bildiği. İşverenler bu durumdan memnun tabii. Ama ortada ciddi bir emek sömürüsü var. Nereye kadar devam edecek bu durum. Bunun sonu yok ki adeta dipsiz bir kuyu gibi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiftycent86

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

biz müslümanız şükretmeyi bilmemiz lazım.

papua yeni ginede insanlar 8 çanta dolusu parayla gidip 2 tane ekmek alıyolar.

müslüman demek şükür etmek demek .

yada Allah korusun çin gibi olabilirdij degil mi 16 saat calis aylik 200 dolar al, sende haklisin lakin dur dur yav avrupada isler boyle degil ama, biz acaba yanlis cerceveden mi bakiyoruz olaylara

Genelde söylediğim gibi maalesef dünya adil değil. Görelilik kuramı burada da geçerli, nereden bakarsan farklı görünüyor :)

Bir ülkede alacağın saatlik çalışma ücretini bir başka ülkede ayda kazanamıyorsun. İkisi de insan, ikisi de aynı işi yapabilecek seviyede eğer imkan verilirse ama tek farkları doğdukları yer. Adaletini seveyim dünya :)

Türkiye'de de bu çok çalışma furyası elbet bitecektir yeni neslin iyiden iyiye iş hayatına atılmasıyla. Şimdilik eski neslin yaptıklarını yapmamız bekleniyor. Biz görür müyüz bilmem, bizden sonraki nesil rahat eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 7 Mart 2018; 22:19:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marowak

quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

O halde bu ülkeyi daha iyi bir refah seviyesine getirmek için herkesin mevcut işini en iyi şekilde yapıp bir katma değer üretmeye yönelmesi lazım. Sorunlara odaklanmak sorunu çözmez. Önemli olan çözümleri gündeme getirmek.

hükümet milleti üretmeye değil tüketmeye yönlendiriyor maalesef. bunu anlamak çok zor olmasa gerek. ülkedeki tarım-hayvancılığı bitirirsen, fabrikaları özelleştirme adı altında satarak üretimi bitirme noktasına getirirsen memlekette üretim olmaz tabii. anlamadığım buna ragmen uyutulan koyunlar halen çobanın peşinden gitmeye devam ediyorlar. ne zaman uyanacaklar sabırla bekliyorum.

ve her tarafa avm bakkal market mağazaları açarsak tüketime yönlendirilmiş oluruyoruz ama böyle hükümetin işine geliyor mağaza açınca + vergi - ürün satınca + vergi
    vergi almanın en kolay yolu

• Kimse işini/maaşını beğenmiyor fakat eşit iş şartları eşit maaş vaat eden komünizmi millet hakaret sıfatı olarak kullanıyor. Yine millet onlarca yılını ev satın alabilmek için ipotek altına alıyor, en temel hak olarak her bireye ev vaat eden komünizme ölümüne karşıyız halk olarak. Her halk hak ettiği gibi yönetilir, fazla şey yapmayın o yüzden.

• Bunlara rağmen Avrupa ve Almanya bizi KISKANİİİİİ. Eyyyyyy kardeşlerim Eyyyyyyy.

Bu zamanda millet vekili olucan. Herşey beleş.

• YAzılım geliştiriciym ve ben çalışma şartlarımdan memnunum.

• şimdi forumda iyi bir işe sahip diğer arkadaşlar hava atmak ve banane yaaaa. modunda olduğundan dolayı ti ye alarak yorum yazacaklar

1. evet bende iyi bir iş ve maaşa sahibim fakat çalışma saatlerinden memnun değilim 9 - 7 (1 gün izin)
    2. evet haklısınız asgari ücret demek hiç bir vasfı olmayan elemana verilen ücrettir.
    3. evet haklısınız maaş yetmiyor maaşınıza senede 1 kere zam gelirken sadece yiyecek içecek giyim kuşama 2 3 günde bir zam geliyor
    4. evet haklısınız bu şartlarda aile kurmanız zor eviniz yoksa zaten imkansız gibi
    5. çalışma saatleri düşürülmeli haftada 2 gün izin zorunlu hale getirilmeli her çalışanın maaş statüsü belirlenip vasfına göre maaş kritlerleri minimum ve maksimum olarak ayrılmalı.( bunu neden söylüyorum maliyeden firmayı kontrole geldiklerinde çalışma statüm grafik tasarımcı olarak geçiyordu ssk da fakat devlet ortalama maaşları biliyor
    kontrolde bunlar çıkıyordu)
    6. kesinlikle eminim ki 8saat x 5 gün herkese ilaç gibi gelir ve mutlu bir şekilde evine gider. Allah aşkına kaçımız aktif olarak çalışıyoruz ki aktif çalışma süresi günlük işine göre ortalama 5 saat neden ben cumartesi günü 4 saat için yatağımdan kalkıp işe gidiyorum ? uykudan uyandırdıktan sonra beni aksama kadar calısırım zaten

• Çin ve Rusya benzeri bir düzene doğru gidiyoruz şuan insanlara iş bul ve bulduğuna şükret aç kalmıyorsun işte daha ne diye çaresizliği kanıksatmaya çalışıyorlar, insanlar genel olarak mutsuz, herkes kavga etmeye hazır, kimsenin yüzü gülmüyor maalesef, geçim sıkıntısı ve sağlık sorunları toplumu zombiye çevirdi, gerçekten gelecek adına kaygılıyım, birçok insan yurt dışına kaçıyor ve çocuklarını yurt dışına gönderiyor ve haklılar.

• Ülkede isyan falan çıkmaz o boş iş. Millet genel olarak işinden memnun değilse, bunu yine millet değil,devlet çözmeli. Devlet ne için var zaten. Devleti yönetenler malesef sadece ülkeyi düşünüyor. İçindeki milleti değil. Bu kadar yaygara kopuyor, fazla çalıştırılan işçiler ve verilmeyen mesai ücretleri. 45 az ya da çok tartışılır ama madem 45 saat, bunu denetlemeli devlet. Ama nedense işine gelmiyor. Mesela benim işimin gecesi gündüzü yok, cumartesi pazarı yok, bayramı seyranı yok. Gece 12 de düğünümden çıkıp sabaha kadar çalıştım. Ama ben bu işi biliyordum. Bu iş için bilgisayar öğretmenliği bölümünü bıraktım. Arada herkes gibi yakınsam da genel olarak işimden memnunum. Aldığım para da beni abat etmese de ülke şartlarına göre fena değilim. Dedim yaz işimizin gecesi gündüzü yok diye, kaç kişi bu yüzden işi bıraktı ve sgk ya, başka yerlere şikayet etti ama hiç bir yaptırım yapılmadı firmaya. Duyduğuma göre adamları varmış sgk da. Yani gidiyor bir şikayet dilekçesi, adamları arıyor şirket yöneticisini haber veriyor, sıkıştırıyorlar cebine bişeyler sorun çözülüyor. Bu sistemde bir şeylerin düzelmesi çok zor. Bizim ülkenin çoğu işçi emekçi olmasına rağmen, nedense işçiyi emekçiyi savunan siyasileri sevmez. Keşke sevse, keşke din gözlerini bu kadar kapatmasa. Düşünse, işine gelmeyince cezalandırsa. Yazdıklarım başka yere gidiyor :) bir siyasi partiyi hedef göstermek ya da başka siyasi partiyi yüceltmek değil amacım, zaten siyasetten uzağım ama millet gözünü açmalı, her şeyin çözümü devlet ve devleti yönetenler. Devleti yönetenleri de halk seçtiğine göre, kendi düşen ağlamaz. Tek temennim, insanı insan olduğu için, çalışanı alın teri için, çocukları savunmasız olduğu için, kadınları dünyanın en büyük emekçileri olduğu için seven birinin bu ülkeyi yönetmesi

• Herkes kolay işin peşinden koşarsa vücudunu beynini yormazsa memnun olmaz tabi

• Kesinlikle.. Ekşisözlüktr çok güzel yazmışlar..

• bayram seyran demeden haftanın 6 günü 60 saat ve üzeri asgari ücretle çalıp yol yemek almayan kendi yemeğini evinden götürüp de o yemeği işyerinde huzurla yiyecek yarım saat vakti bulamayanlar var , aç gözlü işveren takımının tüm derdi iş iş iş para para para olmuş

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    İşte en çokta bu tipler canımı sıkıyor benim.

• Çalışma saatleri az dır demiyorum ama palavra atmaya da gerek yok.avrupa haftalık calışma saatleri (gerçek)

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil.

• Bir diğer mesele de genç nüfus, çok fazla genç yani işçi var. Genç nüfuz %50 az olsa çoğu insan istediği şarta kavuşabilir, bizi bu sisteme mahkum eden " iş arayan çok sen gidersin başkası gelir" mantığı, çalışacak kişi sayısı az olsa elemanını elinde tutmak için 50 takla atarlar, millet fare gibi ürüyo arkadaş önce buna çözüm bulmak lazım.

• Paramızın geçerlikiği kalmadıkça sömürge olmanın acısının daha fazla hissediyoruz buda mutsuzluk getiriyor , araba hayali kuramıyorsun ev hayali kuramıyorsun kirayı verince bir şeyler yapmak için cebine para kalmıyor , birikim yapmaya kalksan paranın değeri sürekli düşüyor , döviz almaya kalksan paranın değeri yokki döviz alabilesin , bunları belli partilere aşık olmayanlar görüyor yaşıyor , ama bunu nasıl değiştirebiliriz ne yapabiliriz bir çözüm üretemiyoruz

• inco1056 İ kullanıcısına yanıt
    Bloklandın şeker kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boring Man

Kimse isteklerine bağlı olarak bölüm ve meslek tercihi yapmıyor. Bence olay burada başlıyor.

3-4 tane bölümü öne çıkarıp herkesi bu bölümlere yönlendirmek yerine, her bölüm için ihtiyaç olunduğu kadar kontenjan verilmesi ve iş imkanlarının artırılması gerekiyor. Ziraat okuyacak adama makine mühendisliği seçimini zorunlu yaptıran bir sistemin içindeyiz maalesef.Bu sadece ufak bir örnek, durum çoğu öğrenci için böyle.

Kimse bölümlerin içeriklerine,hocalarına,eğitimine bakmıyor, sadece maaş ve iş imkanı ilgilendiriyor insanları. İnsanları buna iten bir eğitim sistemi var ülkede, biliyoruz ama yine de durum fazla vahim.

Diğer sıkıntı da seçtiğin bölümle alakasız bir yerde çalışmak ama bu da birazcık kişinin kendini geliştirmesine bakıyor.

Kesinlikle katılıyorum. Tam ben yazacaktım ki yorumuna rastladım

Asıl sıkıntı insanların sevdikleri işlere değil, o dönem dışardan bakılınca insanların “boşta kalmazsın” dedikleri işlere yönelmesinden kaynaklanıyor.

• Sadece dile getiriyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.