Şimdi Ara

Türkiye de kimse işinden ve çalışma şartlarından memnun değil. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
17.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende isyan çıkarsa bundan çıkar diyorum evet iş hayatı çok zor hadi asgari ücret neyse insanlar ona da razı olacak ama asgari ücret alıp üstüne çalışma saatleri çok yüksek oluyor o adamı bunaltıyor insanlar hayata bir kere geliyor ve günde 12 13 saat çalış 7 8 saat uyu ee ne kaldı sana geriye..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hak ettiğiniz gibi yönetilirsiniz
    (Hadis-i Şerif)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 8 Mart 2018; 1:6:3 >
  • Sadece 2 kelime söylerim, isteyen istediğini yazmakta özgür,...

Birinci kelime: 'Ben tok olayım; başkası açlıktan ölse bana ne!..'

İkinci kelime: 'Sen çalış, ben yiyeyim.

Sebebi bu olsa gerek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olaylar yüzünden halk yakın gelecekte deist olup çıkacak anlaşılann

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    İşçiysen kasmaya gerek yok, üretim standardını yakalayan şekilde çalışacaksın!

Sen katma değer yaratıyorsun hükümet zaten onu emiyor, yandaşı zengin etmek için yaşıyor, ülkeyi daha çok borca sokmak için yaşıyor!!

Saray, Yazlık Saray, Uçak Filosu, Araç Filosu vs vs. Ülke bitmiş!!

Teknoloji ve arge üretmek, mütevazı olmak yerine işler gövde gösterisi ve ihtişam için yaşanmaya dönerse durum bu olur. Aynı osmanlı'Nın lale devri!!

TRT'de verilen vergiler kimlere gidiyor bir düşün!

Para kazanan vergi kaçırıyor, Patronlar işçiyi asgarinin biraz üstünde süründürüyor, kendileri ev araba yat kat yurt dışı tatil, özel okullar vs lüks içinde yaşıyor..

Kimse vatanseverce konuşmasın, bu ülke insanının çoğunluğu maddi çıkarları için babasını bile satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Mart 2018; 2:50:38 >
  • Turkiyeyi kiskaniyorlar, baska aciklamasi olamaz. Adamlar yol yapti siz neyin kafasini yasiyorsunuz

• Memnun değilim

Akşam 8 Sabah 8 vardiyasindan selam

• işinden memnun olmama konusu ile asgari ücret konusu biraz farklı bir durum
    eskiden de çok kişi işinden memnun değildi ,çünkü genelde okuluna dahi aileler karar verdiğinden ,misal adam doktor olmuş ama aklı müzikte ve doktorluğu bırakıp müzik işine giriyor (bunun gibi örnekler çok var)

lakin asgari ücret konusu çok sıkıntılı bir durum ,hani okumamış olur yada lise bitirmiş ve işe atılmıştır ,o zaman asgari ücret alması çok normal olur
    günümüzde üniversite bitirmiş insanları asgari ücretle çalıştırmak çok acı bir durum
    efendim her üniversite bitirene iş mi bulacağız deniliyor ,ee peki o zaman niye bu kadar çok üniversite açıldı ve niye insanlar üniversite okumaya zorlanıyor ?

bu sistemin çok yanlış olduğunu herkes biliyor ama düzeltmek için bir şey yapılmıyor (belki üniversite mezunu çok diye istatistiklerde göstermek için olabilir)

ilkokuldan itibaren takip ve yönlendirme yapılmalı ,müziğe yeteneği olan kişi zorla tıp okutulmamalı ,aynı şekilde tamirciliğe yeteneği olan kişi illa üniversiteli olsun diye okutulmamalı ,yeteneğine uygun eğitim verilip işe başlamalı ve böylece denge sağlanmalı

işverenlerin de sürekli yakındığı konu ara eleman yetersizliğinin sebebi de bu
    herkes üniversite bitirirse kimse kusura bakmasın ama asgari ücretli çalışanların çoğunun üniversite mezunu olması doğal olacaktır (doğal değil ama bu şartlarda başka çözüm kalmıyor)

lise mezunu ile üniversite mezunu aynı fabrikada ,aynı maaşa çalışıyorsa işin ne kadar sıkıntılı olduğu görülüyor
    yani üniversite bitirmiş birisi boşuna emek ve masraf yapmış demektir

• Türkiye'de üniversite bitirdim mühendis olarak haftada 6 gün çalıştım maaşım 3.500TL (yaklaşık 800euro) kadardı. Almanyaya taşındım haftada 3 gün çalışıyorum 1500euro kazanıyorum. Nasıl insan Türkiyede bu şartlar altında memnun olabilir ki

• Bu sorunun tek çözümü eğitim sistemi. Eğitim sistemi çözüldü mü bu iş çözülür . Örnek veriyorum elektriğe merakı olan elektrik mühendisliği isteyen adamı puan tutmadı diye makina mühendisi yapan bir sistem var. Adamın neye merakı varsa neyi seviyorsa onu okusun kendini geliştirsin. Veya Birey elindeki yeteneği neyse onu altın bileziğini koluna taksın meslek lisesine gidip onu en iyi şekilde kullansın. Yani özet olarak birey kendini bulsun kendini tanisin sonra neye yönelecek neyi seviyorsa o işi yapsın ki önce kendisine sonra ailesine sonra da ülkesine katkıda bulunsun.

• Sanki AKP yi uzaylılar iktidar yapıyor. Ne diye şikayet ediyorsunuz

• Kim nasıl memnun olsun ki? Haftalık 45 saat deniyor çalışma, sözde. Günde en fazla 11 saat çalışma, 3 saat de mesai deniyor bu da sözde.
    Halk günde en az 12 saat çalışıp üstüne mesai parası alamıyor. İşten yorulup istifa ettiğinde hakkı olan tazminatını alamıyor.
    Şimdi gel de bu insanlara işi sevdir. Kim olsa sever ki bu şartlarda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Night King

Ben memurum işimden çok memnunum çok şükür

Ben de cok memnunum halimden. Evde 6 nüfus var. 3 u okullu ama aç değiliz açıkta değiliz. Herkesin afyonu yok ama fena da yaşamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruu

Türkiye'de üniversite bitirdim mühendis olarak haftada 6 gün çalıştım maaşım 3.500TL (yaklaşık 800euro) kadardı. Almanyaya taşındım haftada 3 gün çalışıyorum 1500euro kazanıyorum. Nasıl insan Türkiyede bu şartlar altında memnun olabilir ki

1500 euro ile mi yaşıyorsun? Orada asgari ücret 1498 euro.

• Benim de kafamı sürekli kurcalayan bir durum bu. Ancak ben olaya farklı bir açıdan bakıyorum. Gelir adaletsizliği, fazla çalışma saati, düşük maaş vs. vs. Zaten bildiğimiz konular. Bence olay şu. Kimse yeteneği olduğu işi yapmıyor. Çünkü eğitim sistemi bu çocuğun görsel yeteneği fazla, şunun el becerisi çok yüksek diye bir ayrım yapmıyor. Bu ayrımı yapacak öğretmen de hayatından memnun değil ki...

İşinden memnun olsa ne olacak diyeceksiniz. Sonuçta insanımız aynı. Yine fazla çalışacak. Yine mesai parası almayacak. Doğru. Ancak en azından sevdiği bir iş ile meşgul olacak. Zaman oldukça hızlı geçecek.

• Mekanik Tesisat proje çizimi yapıyorum işe gireli 9 ay oldu. Aynı zamanda Mimari Yapı teknik ressamlığından mezunum ama şuan çalıştığım şirkette çalışma saatleri sabah 8.30 akşam 6.30 çalışıyorum hafta sonu Cumartesi günü yarım gün Pazar tatil hafta içi ekstra olarak mesai oluyor çoğu zaman saat gece 10 10.30 11 e kadar çıkabiliyor bu saat dilimi yol parası ve mesai ücreti almıyorum zaman zaman fırça yediğimiz zamanlar çok oluyor ayrıca sadece yemek+maaş oda bu sene zam yapıldı 1.750 alıyorum izin alındığında ise Cumartesi yarım gün çalışmama rağmen tam gün olarak sayılıyor oda beni epey gıcık ediyor zaten

• Maalesef imkan ve şartlar meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Smile Man

Almanya

Haftalık çalışma saati: 26

Türkiye

Haftalık çalışma saati: 48,9

Buna rağmen alınan maaş açlık sınırı seviyelerinde olunca insanlar mutsuz.

Almanya çalışma saati için kaynak gösterir misin, sallamışsın sanki

• İşimden ve çalışma şartlarından gayet memnunum ama Türkiye şartlarından memnun değilim

• T1WCM kullanıcısına yanıt
    Ben hayatımı sana veya dünyadaki herhangi birine göre yaşamam. Senin veya bir başkasının ne düşündüğü umurumda olmaz. Ben kendim ve ailem için yaşarım en başta.

Allah a şükür olsun. Hayat bize ne getirir bilemem, ben şuanki durumumu yazdım.

Ota sapa kafayı takacağınıza, biraz pozitif olmayı deneyin ve çabalayın.

Eşit: Bu arada konu çok çok başka yerlere gitmiş, Elbette eleştirdiğimiz konular var. Memnun yok demiş konu sahibi bizde başta buna ithafen yazdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 8 Mart 2018; 8:57:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.