Zeka sınıflandırması konusuna katılmıyorum. Bence tüm zeka birdir... Fakat bazıları bazı konularda yetenekli olabilirler.. Ezber yeteneği, müzik yeteneği gibi.. Ben zekanın ölçülemez olduğuna inanıyorum. Yani kabaca ölçülebilir ama bunun için IQ testi yapmaya gerek yok. TV'de konuşan amcalara inanıyor musun evladım sorusuna, yeryüzünde muteber bir nesne yok sıhhat gibi, olmaya devlet cihanda 1 ampul a$ı gibi, yanıtını almak, bana göre, zeka düşüklüğünün bir göstergesidir.. Hatta TV izlemek de bir çeşit zeka düşüklüğü bana göre. Tabii bunun bilimsel bir kanıtı yok kaynak neren dersen malum yerim derim ama ne bileyim yani aptal adamı da bir şekilde anlıyorsun.. Sen üzerine alınma tabii ben sokaktaki adamdan bahsediyorum sen DH forum müdavimisin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 6 Eylül 2021; 12:49:19 > |
Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor (12. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: crowler- aşılı asemptomatik olunca sorun olmuyor mu?
- bulaştırıp öldürünce vebal olmuyor mu?
Yok hocam, bu tipler aşı olmakla "istediğine virüs bulaştırabilme ve insan öldürebilme özgürlüğü" elde ettiler.
Bunlar şimdi aşılı ya, hasta hasta kalabalık ortamlara girip milleti hasta etmeleri "YASAL"
Bir de salak salak "aşısızlar sağlığımızı tehlikeye atıyor" demezler mi, tam çıldırmalık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GenqhisKhaan89Suriyeli Afgan kardeşim aşı ve pcr testi olucaksa bende olurum. Desinlerki herkes yanında bir suri afgan getirsin. Vallada billada o zaman aşı olurum.
Ben bencil değilim Müslüman kardeşlerim aşı olamıyorken ben nie olayım.Anca beraber kanca beraber.
Suri ve afganlar a$ı olmazlar. Çünkü onlar hıyara tuzlukla koşanların %95 olduğu bir milletin adamı değiller. Yani arap ve cingene diyoruz ama adamlarda en temel içgüdü var. O da şüphelenme ve sopayla güdülmeme $eklinde.. Zaten salak olsalardı gidip talibana teslim olup kafalarını kendileri bıçağa uzatırlardı.. Fakat akıllı adamın hali başka oluyor. Gel Türkiye'ye yerleş oh ne güzel dünya.. Demek ki adamların kafa çalışıyor. Buradan anlayacaksın olayı.. Fakat buradaki tiplerin kafa çalışmıyor olacak ki, kollarını kendilerini uzatıyorlar cıva enjeksiyonuna.. Bir de ben oldum sen de ol cok güzel diyorlar yok deyince biz enayi miyiz diyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: crowler- aşılı asemptomatik olunca sorun olmuyor mu?
- bulaştırıp öldürünce vebal olmuyor mu?
acıbadem sağlık grubuKuduz Hastalığı Nedir? Kuduz Hastalığı Belirtileri Nelerdir?https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/kuduz/#genel-tanitimAlıntı
metni:Ülkemizde kuduza yakalanma ve bulaştırma olasılığı en yüksek türler arasında at, eşek, inek, keçi, kedi, ve köpek gibi evcil hayvanlar ile ayı, çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yabani hayvanlar bulunur. Kuduz virüsü, enfekte canlıların tükürüğü yoluyla yayılır. Herhangi bir memeli, yani yavrusunu emziren hayvan türlerinin tamamı kuduz virüsünü başka türlere bulaştırabilir. Enfekte hayvanlar, başka bir hayvanı veya kişiyi ısırarak virüsü yayabilir. Alıntı
metni:Bugüne kadar belirtiler ortaya çıktıktan sonra kurtulan sadece altı vaka rapor edilmiştir. kaynak Alıntı
metni:Hastalığın kuluçka süresi sekiz günden iki yıla kadar değişebilir. Ortalama kırk gündür. teşhis şu metodlarla konabilir:
İltihaplı doku ve sıvılardan (beyin, tükürük, beyin-omurilik sıvısı vb.) virüsün izole edilmesi ve gösterilmesi,
Aşısız kişide bir seri serum çalışması ile kuduz virüsüne karşı oluşmuş antikor miktarının dört kat arttığının gösterilmesi,
Virüs bulaşmış dokuda hassas bir metot olan Floresan Antikor Tekniği ile virüs antijeninin gösterilmesi.
soru: kedi, köpek besleyen, küçük baş ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapanlar ve teması olan herkes kuduz olabilir. kuduz çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalıktır. bu durumda evcil hayvan besleyen, hayvan yetiştiriciliği yapan ve temaslı olan herkes kuduz olmadığını ispat etmeli, haftada 2 kez test yaptırmalı mıdır ?
özellikle bu soruya cevap verirseniz plandemi çözülmüş demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowler -- 6 Eylül 2021; 13:23:15 >
-
Şimdi trene binmem gerekti, zaten bilet alırken HES kodu giriliyor, bileti göster, kimliği göster, aşı kartını göster derken işler iyice zorlaşmış. Her şeyin bilet alırken girilen HES kodu üzerinden yürütülmesi lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kedisi olan ve veterinere degilde arastırma yapan kedilerde kuduz olmadıgını bilir , ama gel gelelim ki bu kuduz aşısı pazarına yıllardır devan etmekre kedi icin
Kedisi kuduz olan ne duydum , hatta onu gec sokaktada yıllarca kediler besledik ettik onlarda bile kuduz yok olduda duymadık mı , bol tırmıkta yedik
En son okudum kaynak son 500 yıldır kedilerde kuduz görülmedugi de 2 3 yıl oluyor kaynagı okuyalı ingiltere araştırmalıydi
Kedilerde löseminin tedavisi yok , tedavisi olmadıgıni bile lösemi aşısı yaptırıp 4 5 gün hayvan halsizlikten geziyor
Veterinere gitsen 1 yılda 4 5 aşı ister , amerika 3 yılda bir mesala bu is pazara dönmüs yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 6 Eylül 2021; 13:33:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: crowleracıbadem sağlık grubuKuduz Hastalığı Nedir? Kuduz Hastalığı Belirtileri Nelerdir?https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/kuduz/#genel-tanitimAlıntı
metni:Ülkemizde kuduza yakalanma ve bulaştırma olasılığı en yüksek türler arasında at, eşek, inek, keçi, kedi, ve köpek gibi evcil hayvanlar ile ayı, çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yabani hayvanlar bulunur. Kuduz virüsü, enfekte canlıların tükürüğü yoluyla yayılır. Herhangi bir memeli, yani yavrusunu emziren hayvan türlerinin tamamı kuduz virüsünü başka türlere bulaştırabilir. Enfekte hayvanlar, başka bir hayvanı veya kişiyi ısırarak virüsü yayabilir. Alıntı
metni:Bugüne kadar belirtiler ortaya çıktıktan sonra kurtulan sadece altı vaka rapor edilmiştir. kaynak Alıntı
metni:Hastalığın kuluçka süresi sekiz günden iki yıla kadar değişebilir. Ortalama kırk gündür. teşhis şu metodlarla konabilir:
İltihaplı doku ve sıvılardan (beyin, tükürük, beyin-omurilik sıvısı vb.) virüsün izole edilmesi ve gösterilmesi,
Aşısız kişide bir seri serum çalışması ile kuduz virüsüne karşı oluşmuş antikor miktarının dört kat arttığının gösterilmesi,
Virüs bulaşmış dokuda hassas bir metot olan Floresan Antikor Tekniği ile virüs antijeninin gösterilmesi.
soru: kedi, köpek besleyen, küçük baş ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapanlar ve teması olan herkes kuduz olabilir. kuduz çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalıktır. bu durumda evcil hayvan besleyen, hayvan yetiştiriciliği yapan ve temaslı olan herkes kuduz olmadığını ispat etmeli, haftada 2 kez test yaptırmalı mıdır ?
özellikle bu soruya cevap verirseniz plandemi çözülmüş demektir.
Alıntıları GösterŞu corona nezlesinin yarısı kadar kuduzdan korksalardı o sokakta hiçbir şeye yaramayan ve tehlike saçan başıboş itler sokaktan temizlenirdi. Colugunuzu cocugunuzu diri diri yediler.. İtlerden bu kadar korkmayan adam gelmis 2 tane veledim var a$ı olmam lazım diyor.. Bu ülkeden adam olmaz.
-
-
Test 48 saat gecerli olacak. Meslek icabi zorunlu olan Ögretmenler vs. bu testleri ücretsiz olarak Devlet hastanelerinde yaptirabilecek. Isin garip kismi ise mesleki zorunlulugu olmayipta trenle otobüsle seyahat edeceklerin test icin 250TL bayilmasi gerektigi, onlara bu test sanirim ücretli olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _turbo_Test 48 saat gecerli olacak. Meslek icabi zorunlu olan Ögretmenler vs. bu testleri ücretsiz olarak Devlet hastanelerinde yaptirabilecek. Isin garip kismi ise mesleki zorunlulugu olmayipta trenle otobüsle seyahat edeceklerin test icin 250TL bayilmasi gerektigi, onlara bu test sanirim ücretli olacak.
Her zaman olduğu gibi mesele yalnızca rant ve toplumda asla bitmeyen bir "korku" oluşturup kitleleri domine etmek.
Kendi beynine, zihnine hakim bir bireyin hala "devlet yapısının sağlığınızı umursadığına" inanma ihtimali bile yok.
TV önünde sağılan, günde 5 öğün "korku" ile beslenen kitlenin "ortak görüşü" bu sistemde hiçbir zaman iyi sonuçlanmadı. Tek örnek gösteremezsiniz bu konuda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu kadar ölüme rağmen inatla keyfi nedenle olmayanlar
hastane tedavi masraflarını cebinden ödemesi ve eğer birine yada birilerine bulaştırdığı kanıtlanırsa da ağır tazminat ödemesi gibi şartlar getirilsin.
hala bu konuda saçma sapan siyaset ve aptalca argümanlara sığınanlar var. yazık beyin var ama kullanan yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: erka1907ne anlatıyon sen ya, astma mışsın bir tek onu anladım, onun da ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok.
iste bilmedigin konular hakkinda kesin konusma. ben gecirdim bu illeti, asthma olmama ragmen yasiyorum hala cok sukur.
-
3-4 mesaj yukardaki sorularıma tatmin edici cevap verin gidip hemen olacağım @Hellmonger
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowler -- 6 Eylül 2021; 14:11:27 > -
Aşılı ile aşısız olanın virus yükü ve bulaştırma oranı aynı mı ? değil, bir önlem için illaki %100 etki mi gerekiyor.
Emniyet kemeri bir örnek %100 önlemese bile bir önlemin yasal olarak zorunluluk haline getirilebileceğini anlatıyor ve aslında sadece kendini etkileyen (bulaştırma vb olmadan) bir durumun kural koyucu tarafından toplum yararı gözetilerek sınırlandırılabileceğini ifade ediyor.
Yani yasalarımızda emniyet kemeri kişinin kendi bileceği bir şey değil ceza uygulanması gereken bir durum.
Şuan da kimseyi zorla aşı yaptırılmıyor ancak olmayanlara farklı risk değerlendirmesi uygulamaları uygulanıyor.
Okuduğunu anlamak ayrı bir yetenek.
Bu arada her şeye itiraz edenler sizin %100 etkin öneriniz nedir? (%100 den geçtim daha etkili öneriniz nedir?)
-
250 mi oha ya. Aşı olacaklar o zaman hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gidin aşı olun.
Şu aşı nerede hala bulamadılar mi diyenlerin çoğu aşı olmadı. Lan aşı var işte git ol diyoruz. Yok gardaş milletin kolu uyuşuyor, millet yataklara düşüyor, millet kısır oluyor diyor. Lan olum ben 2 doz alaman aşısı oldum bi şey yok. Kronik hastalığın yoksa git ol diyom yok olmam aşılardq çip var diyor mal.
Ee tamam aşı olmadın da neden maske takmiyon diyom. Bana bi sey olmaz diyor.
Şimdi böyle andaval bir topluluk olduğunu düşün karşında... Ne yaparsın? Ne halleri varsa görsünler diyemezsin. Beni de rahatsız ediyor bunlar. Beni de hasta edecek bunlar. Hasta olmayacaksın diye bi sey yok ama iyi atlatacaksın. Olay bu .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 6 Eylül 2021; 14:22:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X