Şimdi Ara

Türkiye'de trafiğin hangi şeritten aktığını bilmeyen tipler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
7.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 şeritli bir yolda hız limiti 70 ise ve sağ şeridi genelde toplu taşıma araçları (sürekli dur kalk yapan) ve kamyonlar kullanıyorsa

hangisini seçersiniz ?

A- yavaş gideyim hız limitlerini geçmeyim diye ,sürekli bende toplu taşıma araçları ile dur kalk yaparak giderim
    B- sol şeride geçerim ve arkamdan gelen hız meraklılarına uyarım ,hız limiti falan umursamam
    C-ileride sola döneceğim halde arkamdan deli gibi gelenlere yol vermek için ,sağ şeridi kullanıp dönüş yerini kaçırırım

benim trafikte gördüğüm tipler genelde B seçeneğini yapıyor

o zamanda şu soru akıllara geliyor ;
    yahu madem millet bu 70 km. hız limitini umursamıyor ,o zaman niye böyle bir limit koyuyorsunuz ,hadi koydunuz niye denetlemiyorsunuz ?

bu ülkede her yere hız kamerası koysunlar ,bir tane dahi araç kullanıcısı asla hız limitini geçmez
    misal Sivrihisar -Polatlı arasına ortalama hız kameraları konulmadan önce millet bastırıp gidiyordu ama sonradan kamera konulduğunu duyan 110 km.nin serbest olduğu yerde dahi 90 km. yi geçmiyordu :)

gerçi şimdilerde pek duymadığımıza göre o kameralar aktif değil galiba (tam bilmiyorum) ,bir kısım çok hızlı gidiyor ,bir kısım ise yine korka korka gidiyor

birde gerçekten merak ediyorum ,acaba burada konuştuğunuz gibi gerçekten her yolda hep sağ şeridi mi kullanıyorsunuz ?
    ben cevap vereyim :)

tabi ki hayır ,arkanızdan gelen araca göre sürekli sol şeridi kullanıyorsunuz (şehirler arası yollar hariç)
    kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın ,bir otomobil sürücüsü toplu taşıma araçlarının sürekli dur kalk yaptığı bir yolda ,kolay kolay sağ şeridi kullanmaz

üstelik bu konu belki bin defa açılmıştır ,tekrar tekrar açmanın sebebi nedir ?
    sanki bu ülkedeki herkes dh. forumuna girip burada yazılanları okuyup ,ona göre mi araba kullanıyor ?

böyle bir sorun kişilerin söylemesiyle düzelmez ,madem sol şerit sollama şeridi ,o zaman denetlensin ve sürekli ceza yazılsın ama tabi ki hız limitlerini aşanlara da yazılmalı (yasa bir tarafa uygulanıp ,diğerine uygulanmazsa olmaz)
    işte o zaman gerçek yaşantı ortaya çıkacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: veni60

dibine kadar girerim onların , baktım hala davarlık mı yapıyor sağla geç kardeşim.
    Öyle olunca ben frene dokunuyorum arkadaki sağımdan geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Eskiden çok inatlaşırdım, kaynak yapanlara yol vermezdim vs. simdi ne haliniz varsa görun diyorum umrumda degil ama boyle bariz seyleri bos gecmem bi gun biri cikarip vuracak beni oyle hissediyorum😀

Alıntıları Göster
    Bi an beni tarif ediyorsun sandım

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

2 şeritli bir yolda hız limiti 70 ise ve sağ şeridi genelde toplu taşıma araçları (sürekli dur kalk yapan) ve kamyonlar kullanıyorsa

hangisini seçersiniz ?

A- yavaş gideyim hız limitlerini geçmeyim diye ,sürekli bende toplu taşıma araçları ile dur kalk yaparak giderim
    B- sol şeride geçerim ve arkamdan gelen hız meraklılarına uyarım ,hız limiti falan umursamam
    C-ileride sola döneceğim halde arkamdan deli gibi gelenlere yol vermek için ,sağ şeridi kullanıp dönüş yerini kaçırırım

benim trafikte gördüğüm tipler genelde B seçeneğini yapıyor

o zamanda şu soru akıllara geliyor ;
    yahu madem millet bu 70 km. hız limitini umursamıyor ,o zaman niye böyle bir limit koyuyorsunuz ,hadi koydunuz niye denetlemiyorsunuz ?

bu ülkede her yere hız kamerası koysunlar ,bir tane dahi araç kullanıcısı asla hız limitini geçmez
    misal Sivrihisar -Polatlı arasına ortalama hız kameraları konulmadan önce millet bastırıp gidiyordu ama sonradan kamera konulduğunu duyan 110 km.nin serbest olduğu yerde dahi 90 km. yi geçmiyordu :)

gerçi şimdilerde pek duymadığımıza göre o kameralar aktif değil galiba (tam bilmiyorum) ,bir kısım çok hızlı gidiyor ,bir kısım ise yine korka korka gidiyor

birde gerçekten merak ediyorum ,acaba burada konuştuğunuz gibi gerçekten her yolda hep sağ şeridi mi kullanıyorsunuz ?
    ben cevap vereyim :)

tabi ki hayır ,arkanızdan gelen araca göre sürekli sol şeridi kullanıyorsunuz (şehirler arası yollar hariç)
    kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın ,bir otomobil sürücüsü toplu taşıma araçlarının sürekli dur kalk yaptığı bir yolda ,kolay kolay sağ şeridi kullanmaz

üstelik bu konu belki bin defa açılmıştır ,tekrar tekrar açmanın sebebi nedir ?
    sanki bu ülkedeki herkes dh. forumuna girip burada yazılanları okuyup ,ona göre mi araba kullanıyor ?

böyle bir sorun kişilerin söylemesiyle düzelmez ,madem sol şerit sollama şeridi ,o zaman denetlensin ve sürekli ceza yazılsın ama tabi ki hız limitlerini aşanlara da yazılmalı (yasa bir tarafa uygulanıp ,diğerine uygulanmazsa olmaz)
    işte o zaman gerçek yaşantı ortaya çıkacaktır
    Hocam eğer Amerika gibi katı kuralların olduğu bir ülkede yaşasaydık kimse hız limitlerini geçmeye yeltenmezdi. Böyle olmadığı için ben dahil çoğu kişi yavaş aracı geçmek için hız limitlerini geçiyoruz.

Mesela şehirlerarası otobüsler bunu yapamıyor. Hız limiti 100 km/s ve bunu en fazla %5 geçiyorlar.

3 şeritli bir yolda hız durumuma göre şerit seçiyorum. Sürekli araç solluyosam en soldan gidiyorum. Araç sollarken arkamdan uçak dahi gelse yol vermem, hız kurallarına uymaya çalışırım. Yol boş, sollayacağım araçlar en sağ şeritteyse ortadaki şeridi kullanıyorum. Ayrıca; orta şeritte giderken beni bir araç solluyorsa ve önümdeki araç sağ şerit boş olduğu halde ortadaki şeridi kapatıyorsa basıyorum selektörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 24 Şubat 2019; 10:20:29 >

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    nihayet gerçekte olması gerekenleri yazan birisine rastlayabildim :)
    senin gibilere çok ihtiyacımız var

aslında bizde sürücüler değil ,kontrol etmeyenler asıl suçlu
    saldım öayıra millet kayıra sistemi gibi bir sistem var ,kim kabadayı ise trafiği o yönlendiriyor
    dikkat edin trafikte hep suçlular dayılanır ve kimse bir şey yapamaz

adamlar otobana 120 km. hız limiti koymuşlar ama emin ol o yolda 200 km. ve üstü giden bir sürü araç var
    şehir içlerinde genelde 70-80 km. hız sınırı koymuşlar ama bazı yerlerde 100 km. ile gitsen dahi arkadan birisi gelip selektör yapıyor

ve işin acı tarafı bunları yetkililer dahil herkes biliyor

misal şimdide yayalar için bazı şeyler yapılmaya çalışıyorlar ,bu gayet doğru bir iş ama sen hız limitlerine insanları uydurmayınca neler doğacak bu bilinmiyor mu ?

yabancı ülkelerde görüyoruz yaya yola ayak bastığında araçlar duruyor ama burada durmaya kalkana anında arkadan bir araç vurur ve buradaki üyelerin bol miktarda söylediği sözle (öküz diyerek) birde üzerine saldırır

bizde yapmak değil ,yapıyor gibi görünmek meşhurdur

• Neyse, sildim yazacaklarımı. Kimsenin kimseye saygısını geç gram toleransı kalmamış artık.

Adam gözümün önünde yayanın üstünden geçiyordu, bir de arabanın içinde küfür ediyor. Bu olay da yaya geçidinin orda oluyor.

Refah seviyesi düşünce insan kalitesi de iyice düşmüş artık.
  • Sağ şerit bana göre arkadan araç gelmediği sürede, sağ şeritte seyrek seyrek senden yavaş giden araçların olması durumunda sol şerit sürekli kullanılmasında sıkıntı olmaması gerekiyor.

Şayet arkadan araç gelirse sağ şerite geçer yol verirsin.

Öte yandan daha seyrek yollarda sağ şeriti genelde ağır tonajlı araçlar kullandığı için sağ şerit bozuk oluyor bu durumda ise boş olması durumunda sol şeriti kullanıyorum.

Öte yandan sol şeritte giderken önüme çıkan aracı sağ şerite geçerek sollamam, selektör yapar korna çalarak sağ şerite geçmesini sağlarım.

Yolda o kadar çok sorunlar varki hangisini yazalım.

En büyük sorunlardan biri uzunların her alanda açılması. Diğeri ise sinyalsiz dönüşler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Trafik sağdan akar diye bir kural yok. Eğer aceleniz varsa sol şeridide kullanabilirsiniz. Ben genelde yavaş sürerdim ama sol şeritten gitmek hoşuma giderdi . Genellikle arkamdan korna çalan çok olurdu ama ben aldirmazdim. Sonuçta hız tehlike demektir. Kimse için canımı tehlikeye atamam!
    yaptığınız suç

• Hele telefonla oynayan mozevekler insanı kanser ediyor, şerit ortalamalarına hastayım.
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    En az 6 ay ehliyetine el koyma ve 2-3 Bin TL ceza kesilmesi lazım bu haysiyetsizlere. yaptıkları şeyin, arkadan gelene zarar vermekten başka bir amacı yok. hız yapanının kırmızıda geçenin bile kendince mantıklı açıklaması vardır ama gereksiz arka sis açanın ailesine sövdürmekten zevk alma fantezisi harici mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum.

• Dönüşlerde altındaki el kadar arabayı tır zannedip geniş açıdan dönenleri var bir de

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Arkadaş troll galiba eğer gerçekse bu tiplerle aynı trafikte dolanmak kanımı donduruyor. Ülkemizde birşey bilmeden fikir sahibi olmak moda anasını satim
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    ön sis de yakmasınlar.
    sis yoksa sis farı yakmasınlar.
    sarı ışık harici far takmasınlar.
    yakında bir lazer ışık alıp sis veya sarı harici ışık yakanın yakanın gözüne dayayacağım.
    işkembeci yurdum polisinin konuyla ilgileneceği yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

ön sis de yakmasınlar.
    sis yoksa sis farı yakmasınlar.
    sarı ışık harici far takmasınlar.
    yakında bir lazer ışık alıp sis veya sarı harici ışık yakanın yakanın gözüne dayayacağım.
    işkembeci yurdum polisinin konuyla ilgileneceği yok...
    Aynı fikirdeyim altına imzamı atarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Daha bugün denk geldim. Adam dönerkavşağı tersten dönüyodu yolu kısaltmak için, ben de yol vermedim geri geri tekrar döndü tıpış tıpış.
    Adam düz de gelse ters de gelse anlayışlı ve saygılı olun. İyiye iyi olmak her kişinin, kötüye iyi olmak er kişinin işidir. Kuralı koyan da koruyan da siz değilsiniz. Uyarmaya hakkınız var ama bunu magandalık yöntemleri yerine daha kaliteli biçimde yapın ayrıca kavşakta trafiği kasti olarak yavaşlatmak ve arkadan gelen açısından risk oluşturmak bence kurallara uygun değil.
  • En ayar olduğum ise, sağdan giden bir amcamız ya da ablamız, önündeki tırı geçmek için sol şeride çıkar. Ama ne hikmetse gaza basmaz bir türlü. Tıngıııır tıngır gide. Yakacağından korkuyor herhalde...

Abicin, ablacım... Sol şeride çıkıyorsanız o gaza basın. Basmayacaksanız çıkmayın.

Bir de o sinyal kolunu kullanmayanlar var ya.... Herhalde diyorum hep başka amaçlar için kullanıyorlar.....
  • Hocam sağ şerit diyerek milleti niye uyandırıyorsun İstanbul'da en rahat akan şerit genelde sağ oluyor, bayılıyorum insanların sol şerit sevdasına
  • Sagindan gecerken icinden de geciyordur cok da sey yapma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-578C28641

Öyle olunca ben frene dokunuyorum arkadaki sağımdan geçiyor.

Alıntıları Göster
    yol vermeyen kişinin sağından normal geçilmez, genelde önüne kırılır, dikkat edin ve yol verin.
  • Birde lütfen 65 yaş üstünün ehliyeti alınsın. Lütfen alınsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.