Şimdi Ara

Türkiye'de üniversiteler genel-ev mi yoksa eğitim yuvası mı yoksa siyaset meydanı mı? kim dur diyece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'de üniversiteler genel-ev mi yoksa eğitim yuvası mı yoksa siyaset meydanı mı? kim dur diyece
    bir çift üniversitede sex bazlı nasıl ilişkiye girileceğinden veya girilmeyeceğinden vs bahsetmiş.

Ben 38 yaşındayım. benim zamanında ünilerde en büyük bela bu siyaset olayları idi. ama şimdi bakıyorum millet ünilerde uçkur derdine düşmüş.

Bence artık Türkiye'de devlet üniversiteleri 10 a indirilsin! geri kalanları özelleştirilsin. Çocuğunu seviştirmek isteyen bu özel liselere göndersin parasını cebinden ödesin veya bu videoda olan tipler gibileri çalışıp kendi paralarını yatırsınlar. Vergilerin bir böylelerine gitmediği kalmıştı. Üniversiteler özelleştirilsin. Devlete ait olan 10 üniversite'de eğitim olarak çok sıkı denetlensin ve yüksek bütçeler ayrılsın. ben bu türde ünilere vergi ödemeye razıyım.

son olarak ünilerde kalma hakkı 2 olmalı. bir ünide iki seneden fazla tekrar olmamalı.

birilerinin üniversitelerde yıllardır dönen çarklara bir dur demesi lazım. son olarak: Meslek liseleri bence 5 yıllık yapılarak hem yarı kolej moduna da sokulabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nedir bu video linki varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum aöf hariç örgün öğretimde kalma hakkı 4 sene ise bana göre 2 hadi bilemedin 3 sene olmalı. Her sene YKS'ye girip bölüm değiştirmemeleri içinde kısıtlama gelmesi şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 2 Haziran 2024; 17:39:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yalnız o değil. böylelikle siyasi olarak üni içinde yapılanıyorlar.

mesela kişi 1. sınıfı bitiremedi. 1 sene kalabilir.

2. sınıfa 1 sene kalmasına rağmen geçemedi mi? ŞUTLA!

2. sınıfa geçti ama bir sonraki 3. sınıfa geçemedi mi? => 1 sene daha kalma hakkını kullanarak 2 sene kalmış olur.

3. sınıfa geçti lakin bu sefer 4. sınıfa mı geçemedi? => ŞUTLA! zaten 2 sefer kalma hakkını kullanmış!

işte üniversiteler böyle olmalı.

liseler de 5 yıllık olmalı. 5 yılın bir yılı yarı zamanlı ingilizce veya almanca olmalı. farklı dil bilmek beyni ve IQ geliştiriyor. 3. sınıfta çeyrek zamanlı mesleki eğitim başlatılabilinir. 4. sınıfta ise kişi komple staj yapar. böylece kişi mezun olduğunda orta halli bir yabancı dil ile yarı mühendis teknik bilgisine sahip ama pratikte deneyimli olarak mezun olabilir ve bu ülkede eksik meslek sahibi ama orta derecede iyi eğitimli işçiler yaratılabilinir.

tabi bu eğitimi de belirli bölümlere sağlayacaksın. Mesela Elektrik Elektornik ve IT sistemleri alanında.

ayrıca bu bölümü yüksek puanla bitiren öğrencilere sınavsız üniversite yolu da açılabilinir.

• Tek kelime ile iğrençlik. İşte bizdeki eğitimin seviyesi bu.

Yanındakine ne demeli?

Yıllarca başkalarıyla birlikte olmuş biriyle nasıl beraber olabiliyor ve bundan nasıl da memnun...

Sonra eş değiştirme partileri artınca bu din ile işi olmayan tipler olayı Müslüman ülkede eş değiştirme diye tiye alıyorlar.

Bu kadar da ahlaksız olunmaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 3 Haziran 2024; 12:8:27 >
  • Millet üniversiteye gidince zincirinden kurtulmuş gibi davranıyor ilk seneler. Erkeklerinin abazanlığına kadınlar da eklendi.
    Toplum olarak orta noktayı bir türlü bulamıyoruz. Kadın eli tutan ateş tutmuş gibidir diyen, Kadın erkek aynı çatı altında olmaz diyen anlayış nasıl bir ucu temsil ediyorsa dondurma toplarını teker teker deneyip sonra birinde karar kılmak anlayışında cinsel özgürlük yaşamak isteyen fikirler de diğer uç taraf oluyor.
    Video anne babalar için korkutucu.
    Bunların yetistirecekleri çocukların neye benzeyecegini tahmin edebiliyorum. İleride muhafazakar toplum ile bunların çocukları arasında çatışma daha da büyüyecek gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unideyken bir pencereden ağğhhh diye kadın bağırma sesi gelmişti ne sesiydi anlamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

merakımdan soruyorum. " dondurma toplarını teker teker deneyip sonra birinde karar kılmak anlayışında cinsel özgürlük yaşamak isteyen fikirler de diğer uç taraf oluyor." bu nedir tam olarak? ben anlayamadım. bu yeni seviye bir sapıklık mı?

Dondurma ifadesi videoda geçtiği için kullandım, çok da güzel benzetme olmadı.

Bir arkadaşım vardı, o da aynı fikirdeydi. Elbilse benzetmesi yapardı, ne kadar çok elbilse denersen doğruyu bulma şansın o kadar artar, derdi ve bunun için mümkün olduğunca çok erkekle birlikte olmanın gerekliliğini savunurdu. Bunlar da ayrı bir uç anlayış bana göre. Ama sapıklık demedim. Ahlaki ve dini referanslar herkes için geçerli olmayabilir ama bu anlayışın insan doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum.

sapıklık işte. al açıklaması da var

"cinsel dürtülerinin akıntısına kapılmış ve bunu duygu-düşünce-davranışlarında göstermekten kendini alıkoyamayan kişiler, genel olarak 'sapkın kişilik' olarak değerlendirilebilir."

kız arkadaşın sanırım sol görüşlüymüş. Allah anasına babasına sabır versin. Düşüncem o ki ileride çocuk sahibi olmayı düşünmüyor. çünkü normal bir anne bu haltı yemekten övünç duymaz. insanın doğasında var. bunun aksini idda eden gidip bunu evladına/larına anlatsın! varsa o kadar medenisi buyursun! başkalarının altında nasıl inlediğini övüne övüne anlatabilir. böylesi varsa ben saygı duyarım. çünkü bu başka evre. böylelerini ben avrupa'da görüyordum ki zaten hepsi ortak basım gibi mülteci sevici sol görüşlü ki bunları terim olarak "open minded" olarak terminoliye de sığdırmışlar.

• Temek insan biyolojisi öğrenin diyorum sadece, bütün bunların sebebi küçük yaştan itibaren cinselliği sadece tabu olarak yaşatıp özellikle olgunlaşma çağına gelince insanları bilgilendirmemek ve daha çok baskılamak.

Konu sahibininde uç düşünceleriyle sağlıklı günler diliyorum. Her şeyi sürekli sol düşünceye bağlamak ne kadar mantıklı ve doğru bir şey sayfalarca tartışırız artık. Sonunda yine gider sol düşünceyi keser. Hayır sol düşünceden kastı ne onu da anlayamadım daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 3 Haziran 2024; 21:33:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Zamanla bazı kavramların kapsamı değişiyor. Bu yüzden sapıklık ifadesini kullanmakta tereddüt ettim. Belki bugün normal gördüğümüz pek çok davranış 50 sene önce aykırı ve ayıp görülüyordu.

Open minded kelimesi de sevmediğim ve suistimale açık bir yakıştırma. Olumlu bir imaj gibi görünüyor ama yıkılmadık değer de bırakmabiliyor.

Arkadaşım solcu değildi de, aile kurup çoluk çocuğa karışacak biri de olmadı hiç. Bu yüzden onun anlayışı doğal gelmiyor ve hatta sağlıklı ve güçlü toplumlar için tehlike arz ediyor bana göre.

• Türkçemizin güzel bir özelliği vardır. Anlatılan şeyler kişinin dünya ve hayal görüşüne göre bir yerlere çekiliyor. Çekenin ilgi odağına bağlı olarak oluşuyor. Evde oturan sağ elin nasır tutan tipsen bu işten cinsellik anlarsın. Bana göre ilk gördüğün erkeğe gönlünü kaptırma diyor. Türkiye'de üniversiteler genel-ev mi yoksa eğitim yuvası mı yoksa siyaset meydanı mı? kim dur diyece 

Kolpaçino "Hoşgeldin yürüyen cinsellik..." sahnesi aklıma geldi. Türkiye'de üniversiteler genel-ev mi yoksa eğitim yuvası mı yoksa siyaset meydanı mı? kim dur diyece 

Türkiye'de üniversiteler genel-ev mi yoksa eğitim yuvası mı yoksa siyaset meydanı mı? kim dur diyeceFilm Adresiyoutube
    Kanalımıza Abone Olup Daha Fazlasını İzlemek İçin: http://bit.ly/3r45CuW #kolpaçino #şafaksezer #yerlikomedifilmleri
    https://www.youtube.com/shorts/ZHQ0jCz4YrY

birey olarak hepimiz yaşadığımız büyüdüğümüz toplumun parçasıyız. toplum olarak ortak değerler ise kültürümüzü oluşturur. İşte burada toplumdan aldığımız ve kendi kattıklarımız yaşam biçimimizi oluşturur değil mi? Yaşan biçimimiz ideolojilerimizi de belirler. yani illa oy kullanıp siyasi bir partiye üye olmasına gerek yok.

mesela ben Türkçüyüm. Evet Türkiye'de 90larda çocuktum. 2000lerde Türkiye'de ve sonrasında avrupa'da yaşadım. bu dönemde yaşadığım şeyler kedi kültürümü korumamı sağladı ve sonrasında edindiğim deneyimler de benim ideolojimi belirlerdi ve ben tekrar yazıyorum: Nasyo sosyalist ideolojiye sahibim. benim yaşam biçimim bellidir. Hayat anlayışım bellidir. Bu ideolojiyi taşıyanlarla ortaklıklar göstermem de bu yüzdendir.

mesela : Ben bir yaratıcıya inanıyorum ve bu bizde olağan birşey. diğer insanlarla dinsiz olsalar bile deist olarak ortak bir noktada buluşabiliyorum. çünkü kültürüm edinimlerim ve yarattığım ideolojilerim bunu getiriyor.

mesela ben köpek beslememe rağmen köpek konusunda rahatsızım. çünkü bana göre toplumun, milletin devamı çocuktur! bir çocuk bir köpekten kediden yarasadan aşağıya olamaz. Bu yüzden gerçek Türkçüler bu konuda da çocukları yani aileleri haklı görürler.

gelelim arkadaşına. Nevşin mengü mesela... evlenmedi ... muhtemelen çocuk sevmiyor. Ben yüzde yüz eminim senin o arkadaşın da aslında çocuk umursamaz. kedi köpek üstün görür. çocuk neden yapmıyorsun diye sorsak nevşine ve arkadaşına : "hayat kötü" veya "ehonomı çok göthü" gibi sol kesimin trend bahanelerini alacağız. neden? çünkü bu kişiler aynı ideolojilere sahip. yani illa solcu olacağını anlamak için gidip de chp, dem veya komünist partiye oy vermesini beklemeye gerek yok.

bunların yetiştireceği çocuklar sağlıklı büyümeyecekler. muhtemelen ya seri katil ya eş cinsel eğilimli vb piskolojik sorunlarla büyüyecekler.

• Açıkçası boş bir konu olmuş 21 yy için...

Üniversteye gitme yaş ortalaması 18+ in üstüdür. Ve yasal olarak 18 yaş yetişkin birey sayılır. Ve ülkede özgürlük var yetişkin bir birey suç olmayan bir şey yaptı diye ceza veremez veya yasak getiremezsin. İnsanların ailesinin karışmadığı bir şeye dıraşıdan siz veya devlet nasıl karışsın ! Veya ne yapsın mesela ? herkesein peşine adam takıp koşun bunlar sevgili bunlar sevişiyor hemen tutuklayın mı diyecek !

18 yaşında birey kendi isteği ile istediğini yapabilir. Buna siyaset ve cinsel birliktelikte dahil... ( Bu işi sokakta parkta halka açık yerde yapmadığı sürece veya çocuk yapıp cami avlusuna bırakmadığı sürecede devlet bir şey demez diyemez. )

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.