< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de üretilen otomobillerin yerlilik payları açıklandı: Togg ilk sırada (2. sayfa)

-
-
Yerli ile ithalat parça kalitesi ne durumda?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
TOGG'un yerlilik oranı bence iyi bir seviyede fakat daha iyisi olabilir ki buna çalışılıyordur da zaten...
birisi yazmış TOGG'un şuana kadar zararda olması gerçeği değiştirmiyor, kâr için yıllar gerekiyor ki zaten bu zararlarda öngörülmüştür, batsa mutlu mu olacaksınız derdiniz ne?
Hepsini geçtim faydasız bir iş değil güzel bir açılım, daha iyi yönetilebilirmiydi kesinlikle evet, ama siyasileşmesinin tüm kabahati sadece iktidarda değil..
Öyle bir duruma geldik ki insanlar TOGG'un yerlilik oranında sektördeki bir çok firmanın önüne geçmiş olmasını umursamadan hala TOGG'a giydirmeye gayret ediyor sanki yunan malı :))
Biri tasarımına diğeri yurtdışından gelen parçalarına öbürüsü montajına takmış, düşünmüyor yazıyor iş güç paso gömme dolap.
-
Yerli Malı Haftası (resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.
Yerli malı haftası da değil, bu haber nerden çıktı?
Neyse; ''Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı''
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg bir hayalimizi gerçekleştirdi. İnşaallah daha güzel daha çeşitli araçlarda üretir. Aracın sürüş mekaniği çok iyi hiç bu kadarını beklemiyordum. Yazılım sorunları var ama bu çözülür. Mekanik yürürde sorun olsaydı bunun geri dönüşü çok ama çok zor olurdu.
Şunu yok iyi biliyorum ki Elon eğer türk olsaydı bu kadar engellemeye dayanamazdı. Ne Tesla nede diğer dev şirketleri ortaya çıkardı. Bizim yerli malına düşmanlık seviyesi ne kadar fazla. Bu bizimkiler yapamaz bizden adam olmaz ezikliği..... ne zaman bitecek. Eleştirilerin kuru kuru değilde yapıcı olanlarını yapmaya ne zaman başlıyacağız.
-
Şehir lokantaların yerini dahi bilmeyip kullanmasan da onların maaliyetilerine senin cebinden de katkı çıktığının farkın da olmak güzel diyebilirim.
Yemeği orada yemesen de de garantili katkın var, hem de ispatlı.
Süresi de belli değil gibi duruyor.
Keşke ihtiyaç sahiplerine sadece katkımız olmuş olsa. Gelen geçen orayı kullanabiliyor.
Olsun yarın seçim var.
-
Bir de yerlilik deyince sadece TOGG'un anlaşılmasını biraz tuhaf buluyorum. Tamam, markanın da yerli oluşu çok önemli ama birçok marka Türkiye'de üretim yapıyor / Türk firmalar yabancı markalar adına ya da ortaklaşa üretim yapıyor (örnek: Oyak Renault, Bursa'daki tesisinden üretim yapıyor).
Haberde verilmiş en yüksek yerlilik oranına sahip modelleri sunan markalar zaten Türkiye'de otomotiv perakende piyasasındaki en büyük oyuncular. Birisi pazar payı kaybedince genelde öbürü dolduruyor. Fiat misal geçen yıldan bu tarafa yerli pazarda sert bir biçimde düştü ama pazar paylarını ciddi ölçüde arttırarak yerini dolduran gene Fiat gibi yerli katkı payları yüksek Toyota ve Hyundai.
Yalnızca TOGG diyerek Türkiye'nin yerli otomotiv endüstrisini görmezden gelmemek, hafife almamak gerekir. Enflasyona rağmen - esasında muhtemelen enflasyonun yol açtığı fiyat beklentileriyle - son yıllarda ciddi patlama yaşamış, 2024'te Türkiye'de sektör hem yıllık hem de aylık bir rekor kırmıştır. Gene birçok yabancı markanın aracı burada üretilip Türkiye'den ihraç ediliyor.
-
Bir üyenin mesajı alıntılanıp kendisinden bahsediliyorsa kendisine de haber vermeyi ihmal etmeyelim. @Torlak Kemal
-
TOGG yok ki ne yerlisi. Sokakta görmüyorum. İtalya dan gemilerle limana indirilip veriliyor. Hayal ürünü bunlar.
-
Egea cross %64 yerli:))
Ama dünyanın diğer ucuna nakliye biniyo :) 15 bin euro.
Bu milletin evlatlarına nakliyeside yok anca ülke içinde nakliye, sana dünyanın en pahalı egeası oluyor :)) aslında üstüne çok düşünecek şey varda, o feraset bizde varmı!!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğru katılıyorum o yüzden TOGG yerli ve milli tek marka.
Diğerleri modelleri tasarlıyor burada üretiyor. Togg burada tasarlıyor burada üretiyor inşallah dışarıda da satar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Engelleyen kim?
Kim ve nasıl engelleniyor?
Biraz acar mısınız bunu?
-
Güzel yazı olmuş.
Burada Togg eleştirisi yapanlara neredeyse hain damgası vuran, hakarete varan sözler sarfedenler mesala Tofaş batsa bayram ederler. Kendine milli ve yerlidirler.
-
Togg düşmanı şanzımanı dağıtmış. Güldürmüş.
-
Burada egeayı geçmesi Birşey ifade etmiyor Zarar üstüne zarar yazıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fabrikası yok italyadan geliyor diyenler acaba ne amaçlıyorlardı sizce?
-
Ne yani iki goy goy koskoca firmayı engellemiş mi oluyor?
Nasıl bir mantık bu?
Türkiye de devletin Togg a verdiği desteğin haddi hesabı yok. Devlet ve özel kuruluşlar daha üretilmeden sıraya girdi almak çin.
Daha dün, daha çok Togg a yarayacak kredi vadelerinde güncelleme yapıldı. Bu ülkede bir kaç kişi laf söyleyerek engellliyorlar dediğin firmayı engelleyecek hiç bir güç yok. İki lafla koskoca firmalar engelleniyorsa ortada firma falan kalmaz.
Usturuplu atın biraz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu "goy goyu" siyasiler derse gazeteciler derse hemde bunu kahvede arkadaş arasında değil televizyonlarda yaparlarsa o işte engelleme olarak görülebiliyor. Bakın Togg artık milli bir markamız. Zamanında goy goylarla ne markalar gitti. İster goy goy de istersen engelleme. Markalarımıza sahip çıkmak herkesin görevi olmalı.
-
Boş işler
Şu anda yaptığınız goy goy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 12 Mart 2025; 17:30:10 > -
Sorun tek yerli markanın togg olması değil
Çakma
Montaj
Almanya'dan trenle geliyaa
İtalya'dan gemiyle geliyaa
Teneqqeee
Alanlar akp gençlik kolları üyeleri
ben alıp denek olamam
Çöp
ben kapıda bağlı değilim (togg yerli diyenlere bekçi köpeği iması)
Sorun sizin toggun yanında yazdığınız diğer markalara hiç kimsenin bunları Yazmaması
Ve bunları yazanlara sizin hiçbir işlem yapmıyor olmanız.
@gun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 12 Mart 2025; 18:9:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X