Şimdi Ara

Türkiye'deki cep telefonu ağı, deprem sonrasında sınıfta kaldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
1
Favori
7.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kalite lafına artık inanmıyorum. artık en ucuzu hangisisyse o

avea'ya şikayet yazacaktım depremde sorun yaşanırsa vah halimize diye sonra düşündüm hiç sorun yokkende çekmiyor bizimki diyeceklerinden korktuğum için aramadım bende...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 24 Mayıs 2014; 15:58:20 >
  • Yakın akraba ve arkadaşlar arasında acil eylem planı sart. Hafta içi ve haftasonu toplanma yerleri belirlenmeli. Ayrica yeniden bir deprem çantası yapma zamanı geldi de geçiyor bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu farklı mecralarda da dile getirdim, yaşamın kalitesini belirten şey iPhone ya da diğerlerini kullanmak değil, acil bir durumda alabildiğin hizmettir. Allah göstermesin ama 17 Ağustos 1999 tarihini bir daha yaşarsak, Türkiye koca bir köy olacak.
  • Deprem Esnasında Annem İle Görüştüm.
    Fakat Depremden Sonra Babam Beni Aradığında Başka Bir Numaraya Yönlendiriyordu.
    10-15 Dakika Sonra O da Düzeldi.
  • İletişim altyapımız gerçekten berbat her önemli andada tescilleniyor. Alternatif iletişim araçlarını böle zamanlarda kullanmak en doğru kişisel önlemimiz olucak anlaşılan. Ama gerçekten denizde değilde karada olsaydı yıkılmalarıda göz önüne alırsak ne sabit hat nede internetti kullanmak mümkün olmaya bilirdi. Baz istasyonlarini evlerin çatısına yapıldığını düşünürsek ve telefon santırallerini yağmurda su bastığı bir ülkede işimiz zor.

• ya anlamadığım tel servis yok yazdığı halde internete girdim aveada

• İlk defa olmuyor bu yaşanan. Hiç ders almamış oparatörlerimiz.
  • Pardon da böyle durumlar için firmalar bir anlaşma yapmamış mıydı acaba? En büyük altyapı sahipliği de Turkcell'de değil mi? Edirne'deyim, yatırım zaten ahım şahım değildir düşünebiliyorum ama çevremde çok fazla kişi de yok, apartmanlar zaten 5 katlı, ona rağmen aramayı denedim, başaramadım. Yok yahu, arkadaşların da vodafone, 3 arkadaştan 1 tanesi başarım gösterdi, komedi ya. BTK başkanı ise normal karşılayarak kendini rezil etmiş, sevgilerimi(!) yolluyorum..!

• quote:

Orijinalden alıntı: ratso

Deprem olursa evden çıkmayın wi fi ile haberlesiriz

Usta ben oyle yaptim da pek tavsiye etmem ben icerdeyim diye tum aile eve girdi cabucak

• Ben avealıyım ve arama dışında her şeyi yapabiliyordum, babam turkcell li oda arama yapamadı. Yani tüm operatörler için geçerli bir durum bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacmalayip durmayin.

Ne kadar altyapi yaparsan yap 15 milyon insan AYNI ANDA KONUSAMAZ.

Boyle bir dunya yok. Dunyanin her yerinde bu boyledir. Bu arada dunyada herhangi bir ulkede deprem oldu zaman bizimkiler gibi telefonlara sarilmiyorlar.

Istedigin kadar baz istasyonu kur 20 milyon insani ayni anda konusturamazsin.

• Yıkıcı olmadığı için şanslıyız. O zaman görürdüm ben şirketleri...
  • Bence de gayet normal. Deprem dolayısıyla çökmedi şebekeler. Kapasitelerinin Üzerinde kullanım olduğu için oldu bu sorun. Büyük maçların olduğu zamanlar stadyum çevresine gezici baz istasyonları gelir. Yoksa yoğunluktan dolayı çevre sakinleri görüşme yapmakta sorun yaşar.

Bankalarda da durum benzer şekilde işler. Bir bankada parası olan herkes gidip aynı anda çekmeye kalksa o şube bunu karşılayamaz. Ve çok ciddi gecikme olur paraların ödenmesinde.

işte böyle doğal afetlerde de hepimiz şebekeye yüklenince kaldıramıyor.

• Bu yuzden telde net gitti demek

• İşin diger tarafından bakarsak bizim ülkemizde deprem oldugunda herkes telefonlarına sarılıyor.

• Shady kullanıcısına yanıt
    Şaşırtmadı. Artık şaşırma yetimi kaybettim, sağ olsunlar.
  • Avea pert.
  • Yağmur yağınca internete giremeyen bir millet olarak depremde böyle bir soruna hiç şaşırmadım. Fazladan baz istasyonlarınında kapasitesi sanırım 1 kişilik.
  • btk başkanı sanki gsm şebekelerının ortağı gibi konuşuyor.sen gsm şebekelerini denetlemekle yukumlu kurumun başısın.aklını başına al.
    yok aynı anda 15 milyon kişi görörüşmüşte.... fasa fiso. deprem en çok çanakkaled e mi hissedildi.eee en çok orada görüşme olmuştur.

nerden çıkyor bu abartma rakamlar.gsm şirketleri bu kadar az madddi hasarlı depremde sıfırı çekti ise vay halimize.
    derhal ilgili kurumlar gsm şirketlerine hesap sormalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 24 Mayıs 2014; 17:18:03 >
  • He wallah hic aklima gelmedi ula dedim telefonmu bozuldu sinyal yok diyo kocaeli daricada

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.