Şimdi Ara

Türkiye'deki cep telefonu ağı, deprem sonrasında sınıfta kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
1
Favori
7.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Türkiye'deki cep telefonu ağı, deprem sonrasında sınıfta kaldı

Günlük yaşantımızda her an iletişimde kalmamızı sağlayan iletişim kanalları, Ege Denizi açıklarında meydana gelen son depremde sınıfta kaldı. Başta İstanbul ve İzmir'de olmak üzere depremi yoğun şekilde hisseden vatandaşlarımız yakınlarına ulaşmak için cep telefonlarına sarılınca, ülkemizin aslında iletişim altyapısının zor zamanlardaki yoğunluğu kaldırabilecek kapasitede olmadığı ortaya çıktı.

Çekim gücü. Ses kalitesi. ABD ile yarışan veri hızı ya da Kapsama alanı. Günlük olağan kullanımda ihtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılayan iletişim ağı, 6.4’lük depremde sınıfta kaldı. Deprem şokundan sonra sevdiklerine ulaşmak isteyen milyonlarca vatandaşımız, dakikalar boyunca cep telefonları ile arama yapamadılar, ya da çağrı alamadılar, en gerektiği zamanda sevdiklerine ulaşamadılar. Cep telefonuyla iletişimin neredeyse imkansız olduğu bu anlarda ancak internet ve sabit telefonlar altyapısını kullanan vatandaşlarımız ise iletişim ihtiyaçlarını karşılayabildiler.

Cep telefonu iletişim ağında ortaya çıkan bu tablo, aslında, ülkemizin teknoloji alt yapısı konusunda daha fazla yol olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Umarız tüm yetkililer, daha acı bir tecrübe yaşamadan, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, en ihtiyaç duyulacak zamanda ortaya çıkabilecek kapasiteye cevap verebilecek şekilde alt yapıların geliştirilmesi için gerekli adımları atarlar. Elbette afet sonrasında ne şekilde davranılması gerektiyiğle ilgili vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için eğitimlere de ihtiyaç olduğunu unutmamak lazım.

BTK Başkanı: Normal karşılıyorum.

Hürriyet gazetesinin konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer,  “Böyle durumlarda herkes telefon etmeye çalışıyor ve kapasitenin çok üzerine çıkılıyor. Bunu normal karşılıyorum. Aldığım bilgilere göre şu anda bütün iletişim operatörleri teyakkuza geçtiler. Tahminlerime göre 15 ile 30 dakika arasında iletişim normale dönecek” derken; bu tip durumlara için her zaman önlem almaya çalıştıklarını söyledi.

Son olarak Donanımhaber.com ailesi olarak, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

• Bimcell akar
  • Bu işin fıtratında var (!)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yüzden uydu telefonum var.
  • turkcellin palavraları gene ayyuka çıktı inş tez zamanda batarlar
  • Normal mi karşılıyormuş Daha büyük bir depremde cep telefonuna ağır bi şekil ihtiyaç duyacağımız ortada ki eğer kullanamayacaksak ne anladım operatörlerden anca reklam reklam.. Dumanla haberleşiriz artık DUMAN la

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırt. Demekki doğru düzgün yatırım yapmıyorlar, ama parayı peşin alıp, bir gün ödemeyi geçirsek bile hattı kapatmayı biliyorlar.

Böyle bir günde işe yaramayacaksa kır at.

Herkes şikayetvar.com'dan operatörü ile ilgili şikayet girmeye davet ediyorum. Ben yıllarca emeğimin, alnımın terinin önemli kısmını bu operatörlere harcıyorum, bana verdikleri hizmete bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne bekliyorsun ki
  • turkcell ile arama yapılmıyodu ama mesaj atılıyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

Bimcell akar

Yanlış bilmiyorsam Bimcell AVEA altyapısını kullanıyor ama. Hatta yanlış bilmiyorum, AVEA altyapısında. Yani o da pert.
  • Avea da deprem sonrasında arama yaptım konustum. Full çekiyordu. Bir sıkıntı yaşamadım. İstanbul da yaşıyorum

• Her eve kısa dalga ve ups şart..
  • +1 milyon.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

bu yüzden uydu telefonum var.

uydu telefonu olsa kime ulaşıcan? normal hatlar hariç
  • Normal karşılanıyormuş demek...

• Valla ya anında gitti rezillik
  • Telsiz kullanalım telefon neymiş.
  • %98 ini kapsıyor ya normalde

• Ben her zaman 50TL'lik paket aldığım için fark etmiyor

• Her baz istasyonunun bir kapasitesi va, operatörler sokaklara baz istasyonu kurmaya çalıştığında haber oluyorlar her defasında kamuflajlı şekilde saklayarak koymaya çalışıyorlar, böyle zamanlarda da kapasite kapasite diye operatorlere saldırılıyor...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.