Şimdi Ara

Türkiye'deki Domateslerin Tadının Tuzunun Olmaması... ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkede tarım resmen bitmiş yurtdışından domates yiyiyorum on numara muz alıyorum on numara kivi alıyorum on numara fakat Türkiye'ye gelince muz baş parmağımı geçmiyor. Ülkenin ekonomisi ile birlikte tarımıda bozulmuş..

• Santa Monica' da kaldığım otelin açık büfe kahvaltısında Çikita muz yemiştim, burada Çikita diye satılanlarla alakası yoktu, lezzetli ve yumuşaktı...

• Skimpflasyonmu ne kalitesiz ve pahalı ürün

Seri Edit: yine ilgi isteyen şahıs gelmiş ayh santa monicada kokteyl yudumlarken ayh miamide tatil yaparken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 6 Mayıs 2024; 11:0:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerimcemde oralarda bulusaniza hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 6 Mayıs 2024; 11:7:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi ve paranın değeri ile alakalı herşey maalesef. Yurt dışındaki McDonalds, Burger king hamburgerin tadı bile bambaşka buraya göre.

• Gübre ithal, tohum ithal, tarımda ithal girdi oranı %70'lere dayandı diye haber çıkmıştı. Şu an daha da fazladır bu oran muhtemelen. Sana en kaliteli GDO'suz tarımsal hammaddeyi verecek değiller ya bunları satan ecnebiler. Sonuç normal. Akp was here.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Mayıs 2024; 15:46:45 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hocam helal olsun döküldükçe dökülüyorsun. Akp mv şebnem bursalı'nın istakoz paylaşımı gibi mesajların var . Tabii aile boyu devletten kadrolu olunca başka oluyor . Birde eyt'den emekli olabilseydin keşke millete o kadar kudurun emojili mesaj attın bir erken emekli olamadın gitti ve 50 bin lira maaşa kamuda köleliğe devam ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Mayıs 2024; 17:29:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aile boyu devletten kadrolu . Yeme -içme, yatma ,araba benzin devletten maaş ise miamiye istakoza pardon kokteyle gitmesi normal bence

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Kerimcem olmasa da 7 sülalesi vardır muhtemelen . Kerimcem diyor zaten ben ileri gidemedim fazla tahsilde yapamadım (o nedenle ancak internette orta maaşla trolluk görevim var - parantez içi benim yorumum öncekiler aklımda kalan )

• bu ayda domatestan tad bekleyen birinin doktora gitmesi lazım zira halen fideler yeşillenmedi bile. canan abla derki herşey zamanında tüketilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 7 Mayıs 2024; 8:58:19 >
  • Türkiye KÖLE bi cumhuriyettir. Başka mlletlere hizmet ederler. Kölelerin yiyeceklerin iyisini yemeye hakkı yoktur. Efendilerinden arta kalanlar onlara yetmelidir. Zırlamaları, ağlamaları, "Bir turk dünyaya bedeldir" diye masallar uydurmaları acı gerçeği değiştirmez.

Bu söylediklerim islamla haşır neşir olmuş butun ortadoğu halklarının ortak özellliğidir. LAkin türklerin kalın kafalarının basmadığı şey şu. Gitsinler arap yarım adasına baksınlar. Halkları o bahsettiği kafam kadar çikita muzları yiyorlar mı, milli gelirleri kaç para , asgari ücretleri kaç para baksınlar. Bugün bi arap, bi turkun en az 5 katı zengindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 7 Mayıs 2024; 13:57:40 >
  • yerli tohum ve yeteri kadar hayvansal gübre kullanılarak yetiştirilen domates bulabilirseniz farlı olduğunu görürsünüz.

pazarda satılan ürünlerin genelinin tatsız kokusuz olmasının sebebi kullanılan tohum, ilaç gübre gibi unsunurlardır.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Alakası yok. Geçen sene hatta bundan geçmiş 10 yıldan fazla süredir mevsimindeki hemen herşey bozuk genetiği değişik tatsız ve ilaçlı. Geçen sene mesela mevsiminde kiraz almıştık görüntüsü çok güzeldi ama içi zehir gibiydi hayatımda öyle bir kiraz yemedim. Zaten yemeyip çöpe attık. Bu tür gıda üretenlere gerçekten hapis cezası verilmeli.

TR'de gıdalarda hiçbir denetim kalmadı sanırım. Hangi çayı denerseniz deneyin eski çaylardaki lezzet yok. Sebzeler ve meyvelerin hemen hepsi öyle.

Yakın çevremde tamamen organik olarak birkaç meyve sebzeyi üreten birkaç kişi var. 2 sene önce yediğim patatesin tadı hala aklımda. Bu yediğim domatesi salatalığı biberi yeşil fasulyeyi hiçbir pazar veya markette asla bulamazsınız. Komik gelebilir ama bu organik olan meyve sebzelerden yediğimde yüzümde gülümse ve belirgin bir mutluluk artışı oluyor. Bunlar sebze ve meyveyse bu dışarda ticari olarak satılanların sebze veya meyve olmadığını anlıyorsunuz. Şuan Türkiyede gerçek bir gıda terörü yaşanıyor ekmeğinden dondurmasından süt ürünlerine sebzesinden meyvesine herşeyde. İnşallah biran önce bu durum düzelir Türkiye'nin ilk çözmesi gereken sorun bu artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 8 Mayıs 2024; 15:41:37 >

• mymaxmy M kullanıcısına yanıt

eski tatları bulmazsanız herşey mevsiminde tüketilmeli

• Özellikle abur cuburların tadı gitti.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Eğer ürün, bahsettiğim gıda teröristleri tarafından üretilmediyse gayet eski tatları birebir bulabiliyorum.

Yorumumu tam anlamıyla okumadınız sanırım.

Normalde zaten zararlı olan şuanki Cola vs. bile suyu eskiye göre arttırılmış, zehir ve glikoz fruktoz şurubundan oluşuyor. Meyve sebze süt ürünleri ekmek buğday vs. diğer ürünlerin kalitesi bariz ortada.

Bu dediğim tamamen Türkiyedeki üretilen ürünleri kapsıyor. En kurumsalından tarımcı çiftcisi, merdiven altı üreticiye kadar ülkede dehşete düşürecek boyutta gıda sorunu mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 8 Mayıs 2024; 19:24:34 >
  • Ona 2002'de, 2003'te birileri "en az 3 cocuk, 5 cocuk" derken, aile planlamasini seytanlik gibi gosterirken karsi cikacaktiniz beyler. On milyonlarca yabanci ulkeye doldurulurken tepkinizi gosterecektiniz.

Simdi bu kadar nufusu nasil doyuracaksin? Heralde butun pisligi, ilaci, bilmem neyi size dayayacaklar. Burasi ara eleman ulkesi. Vasifli, nitelikli insan gerekmiyor.

• paran varsa eski meyvelerden güzel meyveler var. gidip migrostan yada yanındaki bakkaldan meyve alıyorsan tabi bulamazsın. premium meyve satıcıları var 2-3 katı paraya satıyorlar ancak yedinmi 70li yıllardaki meyvelerden bile güzel oluyolar

• çilekte öyle son 3-4 yıldır ağız tadıyla çilek yemedim. sadece kırmızı kokulu sulu bişe.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.