Şimdi Ara

Türkiye'deki Galaxy S23 satışları Galaxy S22'yi ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'deki Galaxy S23 satışları Galaxy S22'yi ikiye katladı
    Samsung Türkiye, Galaxy S23 serisi satışları hakkında açıklama yaptı. Türkiye’deki satışların bölge rekoru kırdığını duyurdu.

Türkiye; Galaxy S23, S23+, S23 Ultra’nın ön satış döneminde Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde en çok sipariş verilen ülke oldu. MENA bölgesinde Türkiye’nin satış oranı, geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlandı. Türkiye, satış oranını yıllık bazda en çok artıran ülke oldu.

Galaxy S23'e 5G desteği geldi

Firmadan yapılan açıklamada ayrıca bugün itibarıyla Türkiye'deki Galaxy S23,S23+ ve S23 Ultra modellerine 5G desteği geldiği duyuruldu. Galaxy S23 kullanıcıları, İstanbul Havalimanı içerisinde 5G ağına bağlanabilecek.

Ayrıca Bkz.Türkiye'deki Galaxy S23 modellerine 5G desteği geldi

Galaxy S23 serisi fiyatı ne kadar?

• Samsung Galaxy S23 128 GB: 24.999 TL

• Samsung Galaxy S23+ 256 GB: 32.999 TL

• Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB: 40.999 TL

• Ben zaten BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin (ki Samsung burada yetersiz genelde) ve Güney Afrika ile Güney Kore açısından bir itirazda bulunmuyorum.

Ama EMEA özellikle de Türkiye'yi de içinde barındıran Avrupa pazarının bütününde amiral gemisi segmentinde Apple'ın ezici üstünlüğü Huawei sonrası dönemde de devam ediyor. Samsung henüz direkt rakibi değil Apple'ın üst segmentte.

İş Kuzey Amerika pazarında bambaşka bir noktaya evriliyor. iMessage, FaceTime, Airdrop ve Safari gibi öntanımlı uygulamalara bağımlı kullanıcısını koparamıyor zaten Samsung. Yani Samsung bu pazarda zaten Apple'ın rakibi değil aksine Apple'a karşıt yeminli küçük bir kesimin markası.

Samsung bu zamana kadar üst segment de üst segment diye tutturdu. Aynı LG gibi hezimete uğrayınca LG'den farklı olarak tümden mobil piyasasından çekilmek yerine orta segmente değer biçtiği A serisini S serisinin önüne geçecek biçimde öne çıkardı.

Hindistan gibi ezici bir pazarda ise F (Flipkart) ve M (Amazon) serilerinin özel rupi kuru ile satış patlaması yaşattı. Kendi iki serisini yarıştırarak bir de. Kampanyalar ile vs iki seri de satış oranlarını kattı karıştırdı. Jio'nun 5G şebekelerini aktif etmesi de M serisinin sırf 5G modeller ile gelmesine ön ayak oldu.

Aynı yöntemi C serisi ile de Çin için denemiş olsa da maalesef Çin pazarında ulusalcılık ve Vivo ile. Xiaomi'nin agresif fiyatlandırma politikasına karşın cevapsız kalması ile projenin rafa kaldırılması peş peşe oldu.

Türkiye'de de benzer yaklaşım bulunuyor, sürümden kazanmak mı diyelim. Hâlâ en çok satan telefonlardan biri A04 serisi. Şimdi M14 5G geldi. Bu böyle devam eder.

Şu da var. Samsung Note serisini S serisi ile birleştirirken Japonya, Güney Kore gibi pazarlara innovasyon odaklı katlanabilir telefonları ile yeni bir bakış getirmek istiyor. Çünkü bu ülkelerde Galaxy R, Galaxy Folder gibi deneysel kıvrımlı katlanabilir telefon denemeleri sunulmuştu ve tüketici tarafından oldukça beğenilmişti.

Yani Samsung için aslında çıkmaz dönemi şimdi başladı. İstediği premium segmentine yaklaşabilmesi için önce ekosistem tabirini oturtmalı Apple gibi Huawei gibi. 3 ayrı işletim sistemi ile aynı sonucu almaya çalışmak en basit tabir ile aptallık. Google bilmiyor mu kendi uygulamalarını Microsoft içine entegre etsin. Microsoft'un yavaş yavaş gelişememiş bilgisayarları ile dibini boylamasını bekliyor. Windows Mobile da yaptığı ambargonun aynısı. Daha Nearby Share beta olarak gelmiş 10 yıl süre ardından. Samsung gidiyor 40 tane uygulama ekliyor telefonlarına neden Windows laptop ile uyumlu çalışabilsin. S6 ile gelen Side Sync olsun S9 ile gelen Flow olsun hepsi de çöpe gitti şimdi. Microsoft Telefonunuz 8 yılın ardından daha yeni tanıtılmış Intel Unison gibi çalışmıyor bile.

Daha en komik unsura gelmedik. Tizen. Evet yılların Tizen'i bir arpa boyu yol gitmedi. WebOS gibi TVlere hapis kaldı. Tizen Z serisi telefonları iptal edip üstüne saatler konusunda da Android Wear'a dönüldü.

Şahsen bir elde 3 işletim sistemine hizmet edeceğime Tek elden Apple'a gömülmeyi tercih ederdim.

Mac ile iPad Sidecar yapıp çift ekran kullanılıyor. Telefonda kopyaladığın dosyayı anlık aktarıyorsun Airdrop ile istediğin Apple cihaza. Apple TV şu an tvboxları konusunda bir numara. Hiçbir Apple cihazının yerini tutabilen Samsung cihazı yokken fanboyları küçümsememek lazım.

10 yıldır getiremediği Samsung Pay ile S6 lansmanında övünen bir Samsung Türkiye vardı. Şimdi Wallet da geldi Apple'a cevap niteliğinde o da yok. Bixby mi direkt boşverin.

Şu dediğinize katılıyorum ama Apple'ı sırf iPhone için tercih edecek grup. Evet bunlar en düşük seviyede teknoloji entegrasyonu olan kişiler. Gerçek Apple guruları daha favorilerim (Austin Evans, iPhonedo, Apple Explained). Bu ara LTT ekibinden Jonathan'ın sunuculuğunu yaptığı Mac adress ise neredeyse tüm Apple Mac cihazları odaklı videolar sunuyor.

Özetlemek gerekirse. Apple'ın tek rakibi kendisi. Bir de kendisine yaklaşmaya çalışan 6 yıllık Google Fuchsia ile Huawei Harmony.

Keşke Tizen için de aynı sözü edebilsek ama olmuyor işte. LiMo'dan başlamış Samsung için dikiş tutturamama sevdası. Windows denedi olmadı, Symbian yine yok, Bada tam olacaktı fişi çekildi. Şimdi de böyle bir ayrılık var.
  • yurt dışından özellikle ıraktan gelen telefonlar sisteme dahil edilse 3 katı olur

• Şaşırtıcı değil. S23 serisi şimdiye kadarki en iyi seri oldu. S2 bu konuda Samsung’un en iyisiydi ama S23 her anlamda çok iyi bir model. Android’in bu fiyat bandında alınabilecek tek serisidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    tek eksiği aslında eksik de değil de keşke zoom lensler de iyileştirilmiş olsaydı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S23 serisi tarihin gördüğü en iyi telefondur. TSMC üretimi Gen2'nin bunda payı büyüktür.

Abarttığımı düşünenler olabilir ama toplamda S23 Ultra 14 PM'den daha iyi bir üründür.

• Yalancıyı eşekler kovalasın.

• tek eksiği bence kasası. s21 in kasa yapısı çok daha ergonomikti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haber inandırıcılıktan çok reklam içeriği taşıyor. 2 kat satış kime ve neye göre? Bu fiyat bandında iPhone 13 bulunuyor.

Bizim insanımız için de fiyat yükseldiğinde Apple'ın eski amirallerine yönelme oranı artıyor.

• 40 bin TL olmasa S23 Ultra sahibi olmak isterdim. 5 yıldır Mi 6 kullanıyorum, S23 Ultra beni 10 yıl götürür herhalde.

• Sürekli telefon mu alıyor bu millet? Ayfon rekor kırar, samsung rekor kırar, herkeste şayomi. Bu hesaba göre herkeste 4-5 telefon olmalı. Parasına değinmiyorum bile.

• S23'ü deneyimlemeyenler anlayamaz bu haberi. Gerçekten iyi telefon oldu S7'lerden sonra çıkardığı en çok parlayan telefonu bu oldu Samsung'un.

• S23+ kullanıyorum s22+'tan geçtim Çok memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    aynen öyle, s22 satış zamanı ekonomi ile şu an bir değil, nasıl gider 2 katı satar komik, millet apple delisi, iphone 11 pro 20bin lira, kamerası aynı 14e benzeyen.

• S23 Ultra 512 GB kullanıyorum, tanıtıldığı akşam direk ön sipariş verdim ve çok memnunum. Her açıdan mükemmel olmuş...

• Telefon iyi ama o kadar abartılacak bir şey değil bence. Gene ikinci elde yarı fiyata düşünce alınacak bir telefon.

• korozyon kullanıcısına yanıt
    iPhone 11 Pro kamerasının iPhone 14’e benzediğini hiç sanmıyorum. iPhone 14’ün 1/1.65 inçlik ana sensörü iPhone 11 Pro’nun 1/2.55 inçlik ana sensöründen yüzde 84 daha büyüktür. iPhone 14 Pro’dan bahsetmiyorum baz versiyonun kamerasından bahsettim. Zira iPhone 14 Pro’nun sensörü S23 Ultra’nın sensöründen daha büyüktür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    o kadar farklı değiller sanki?

• High Sierra kullanıcısına yanıt

Turkce Google Translte ile soyle :

Ön satış rekoru 'Galaxy S23' resmen yayınlandı (Seul = Yonhap Haberleri) Muhabir Jin Yeon-soo = 17'sinde, Samsung Electronics'in yeni akıllı telefonu Galaxy S23 serisi resmi olarak piyasaya sürüldüğünde, Galaxy S23 serisi, Samsung Electronics'in Seocho-'daki Seocho ofis binasındaki Delight Shop'ta sergileniyor. gu, Seul. 2023.2.17 jin90@yna.co.kr (Seul = Yonhap Haberleri) Muhabir Cho Sung-mi = Samsung Electronics [005930] ayın 6'sında Şubat ayında piyasaya sürülen Galaxy S23 serisinin dünya çapında önceki S22 serisinden daha yüksek satış kaydettiğini duyurdu. Öncelikle Brezilya ve Meksika gibi büyük Latin Amerika ülkelerinde satışlar, küresel çıkış tarihi olan 17 Şubat'tan bir hafta sonra başladı ancak satışlar bir önceki ürüne göre 1,7 kat fazla oldu. Premium modellerin satış payının yüksek olduğu Avrupa'da satış hacmi S22 serisine göre 1,5 kat fazla oldu. Selefine kıyasla Hindistan'da 1,4 kat, Orta Doğu'da 1,5 kat daha fazla satış kaydetti. Kore'de, son zamanlarda satılan 1 milyon birimi aştı. Samsung Electronics, bunun bir öncekine benzer bir satış hızı olduğunu açıkladı. Samsung Electronics'in mobil deneyim (MX) iş birimi başkanı Roh Tae-moon, 1 Şubat'ta San Francisco'da düzenlenen Galaxy S23 Unpacked etkinliğinde şunları söyledi: "Önceki ürüne kıyasla satışlarda çift haneli büyümeyi hedefliyoruz. ." Samsung Electronics'e göre Galaxy S23 Ultra, S23+ ve S23'ün küresel satış oranı sırasıyla 6'ya 2'ye 2 idi ve 2 milyar piksel kamera performansıyla ultra oran eziciydi. Samsung Electronics, Galaxy S23 serisini Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Güneydoğu Asya, Orta ve Güney Amerika ve Hindistan dahil olmak üzere yaklaşık 130 ülkede piyasaya sürdü. Bu gün, Japon Unpacked etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Japonya çıkış tarihi 20'sidir ve bu kez, 2015'ten beri ilk kez, Japonya sürümü için bir akıllı telefon terminalinin arkasına kazınmış ticari marka, 'Galaxy' yerine Samsung şirket adı olarak değiştirilmiştir. Bu ay boyunca, Galaxy S23 serisinin küresel lansmanı Afrika ve Güneybatı Asya'daki bazı ülkelerde tamamlanacak.

https://www.yna.co.kr/view/AKR20230406015200017?section=industry/electronics

Türkiye'deki Galaxy S23 satışları Galaxy S22'yi ikiye katladı
    Türkiye'deki Galaxy S23 satışları Galaxy S22'yi ikiye katladısammobile
    Galaxy S23 series is a major hit with the Ultra getting 60% of sales
    https://www.sammobile.com/news/galaxy-s23-series-major-hit-ultra-getting-60-of-sales

Gecen yil Exynos rezaletini bilmeyen yoktur hayal kirikligi had safhada idi insanlar hakli olarak S23 lere gecti ozellikle kalemiyle daha buyuk bataryasi ile Ultra ya ... Bir de Snapdragon ludur diye sevinenler de hayal kirikligina ugramislardir cunki cast/ dokum isini Samsung yapiyordu ve sorunlu idi batarya ve pil tuketimi acisindan ... Bu yuzden beklenenden erken surede Snapdragon 8 Gen 1 Plus modeli erkene alindi ve Samsung uretimli degildi ...

Bu yil da tum modeller Snapdragon ve islemci uretisi de Samsung degil TSMC dokumu/ cast olmasi ile Samsung dogru karar aldigi icin bircok kisi S23 lere gozu kapali misali onsiparislerden bile satis patlamasi yaratmistir...

Guney Kore yaklasik 52 Milyon nufusuyla onsiparislerde kisa surede 1 milyon satisi anavataninda yapilmasiyla bu habere de sasirmamak suphelenmemek gerek ...

Apple urunleri daha cok degeri fazla dusmedigi icin tercih ediliyor. Bir de bir kesim malesef eziklik vs algisal tercih ediyor ... Diger bir kesim de halihazirda ekosistemi vardir birakmasi degistirmesi maliyetli vs diye kaliyor ...

Apple kamerasi esasli yenilikleri gormedik 14 serilerinde ... Zaten bu biliniyordur Apple klasigi ... Iphone 15 esasli kamera iyilestirmeleri ve Type-C ile gelmesi de mevcut cihazlarin yeni dahi olsa ilerde 2. el dahil bek alabilitesi satilabilitesi filan guveni bircoklarinca kalmamistire ve haliyle de-facto durum ile Samsung a yonelen coklasmaka ...

Note serisi bittiginden beri Subat/ Mart aylari ile Apple i hemen almayip Samsung u birkac ay sonrasinda netlesecek specs leri de karar kilmistir ...

Gozlemlerim ve tuketici satis davranislari neleri etkilemistir veya etkilemektedir durum boyle ...

Elbette istisna olarak marka fanligi ile tercih edenler de vardir. Onlar da yillar sonra uyanirlar artik :))) ...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.