Şimdi Ara

Türkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurban bayramı olmasa toptan vegan olacagız ülkecek. Tarım ve hayvancılık ülkesi diye tanıtılan, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkeyi bu hale getirmek de kendi içinde bir başarıdır elbette.

Türkiye'yi geçen bazı Afrika ülkeleri, Zimbabwe, Gabon, Güney Afrika, Libya, Chad Türkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyor 

Türkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyor

Kaynak:

Türkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyorworldpopulationreview.com
    Meat Consumption by Country 2024
    https://worldpopulationreview.com/country-rankings/meat-consumption-by-country

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 5 Nisan 2024; 17:30:25 >

• Bu iktidar halka et yedirmemeyi şiar edinmiş bir zihniyete sahip tarım ve hayvancılığı açıkça sabote ederek. Sonuç normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıyma 600 TL olmuş daha da alamazlar zengin kesim hariç

• Trol besleyeceklerine sığır besleseler böyle olmazdı

• Kırmızı et herkesin yiyebilecegi birsey degil.

• Et bunlarin neyine ???
    Bunlar ya maharna yada ekmek koftesi
    Bunlara bu reva goruluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kerimcem nerdesin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dışarı çıkıp Z kuşağının haline baksan bunu görürsün zaten. Çoğunun kolları benim bileğimden ince.

• Herkes hak ettiğini yaşar ben gram acımıyorum bu ülke insanına artık

• ben her gün yiyorum neredeyse yiyemeyenler düşünsün Türkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 6 Nisan 2024; 17:56:35 >
  • Amerikalılar tbone steak ile keyif yaparken Türklere suvan ekmek makarna düştü :)

• daha önce konum vardı( sonra kaldırıldı). Kurban bayramı nedeniyle ülkede koyun ve sığır üretimi duruyor.Kurban yılda 2 kez yapılırsa veya önceden mahalle muhtarına bilgi verilerek kurban kesecekler sınırlanırsa bu sorun hallolabilir... Vatandaş danaya ortak oluyor 6 ay dondurucudan et alıp yiyor kurban bayramında fiyatlar aşırı artıyor ve satıcı yani üretici sadece ona göre planlama yapıyor ... haritaya göre islam ülkeleri et tüketiminde geri kaldığı görülüyor zaten ( arabistanın mavi olması ise hacta herkesin kurban kestiği içindir. libyanın ise petrol zengini olup nüfus çok az bolca ithalat yapabiliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Nisan 2024; 18:17:3 >
  • Dün kuruyemişçiye beyaz çekirdek var mı dedim o ne dedi. Sadece 2 sene önce ukrayna savaşından önce her yerde beyaz çekirdek satılır siyah çekirdeği sadece seveni alırdı. Savaşla ayçekirdeği ithalatında sıkıntı oldu şimdi tam tersi durum var.

Bundan 15 sene önce tavuk tantuni diye birşey bizim buralarda yoktu tantuni diyince et tantuni gelirdi şimdi ciğer tantuni bile var.

Benden daha yaşlılar ise eskiden tavuk döner diye birşey olmadığını döner diyince sadece et döner geldiğini söylüyor. Tavuk kanat diye bir yemek sonraları çıkmış mesela.

Gıdada ne tarafa evrimselleştiğimizi görüyorsunuz ileride çekirge bile yiyebiliriz ve 3 senede alışılır.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Avrupada öyle değil ama

• Konu da akp kitlesi yok...

İşine geldikleri konuya damlarlar hemen

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

çünkü mama yokTürkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyor Türkiye, kırmızı et tüketiminde Afrika ile yarışıyor 

• bu harita pek gerçeği yansıtmıyor gibi.

bulgaristan'da et yemek ile ilgili bir problem yok. eşimin dayıları amcaları teyzeleri her sene hayvan /lar keserler ve kavonazlayıp dondurum saklarlar. koyun eti dana eti tavuk et vs. eşimin köyünü ziyarete gittiğimizde bizim et sıkıntımız olmaz. bize verirler. hatta gizli gizli hayvan kesen Türklerden almak zorunda kalıyoruz. özellikle bir enişte var, adam çocuk gibi gönül koyuyor getirdiği şeyleri almayınca. biz yük olmak istemiyoruz, onlar ise paylaşmaktan vazgeçmiyorlar. pembe domatesler taze biberler üzümler etler vs vs vs.

ama bakıyorum da neredeyse afrika ile yarışacak kıvamda gösterilmiş bulgaristan.

bulgar mesela deli gibi domuz tüketirler. oğlan çevirme bulgarlar arasında da çok popülerdir mesela.

üstte çevirme kültürünü devam ettiren pomak dayı, altta ise yakın bölgeden Türklerin kutladığı şenliklerden birisi.

Türkiye çok geri kaldı. Fena fakirleşti. Ciddi anlamda bulgaristan'da bile ete ulaşmak zor değil. Türkiye'de altın kuyumcusuna girmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 7 Nisan 2024; 13:25:17 >

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Benim konularima giremiyor onlar. Kapagı birkaç tanesine taktım çıkaramadılar digerleri de görünce korktu. Yapacak birsey yok.

• Veganlar için iyi haber.

• Emine Erdogan nediyordu porsiyonlarimizi kucultelim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.