Şimdi Ara

TÜRKİYE NEDEN YERLİ OTOMOBİL ÜRETEMİYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
15.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

türkiyede otomobil yapmak için gerekli olan bütün parçalar üretilemiyor mu ?

Veya başka bir sebebimi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 14 Ağustos 2011; 2:19:05 >

• birileri istemiyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

birileri istemiyor....

başka bir nedeni yok.

Bazıları motor üretilemiyor der
    Ama

Türkiye 1960 lardan beri seri üretim dizel motor üreten bir ülke
  • Hükümet teşvikli, %100 yerli bir otomobil imal etmeye kalksak büyük ihtimalle Renault-Hyundai-Ford-Honda-Toyota vb. fabrikalarını arka arkaya kapatma kararı alabilir, böyle bir durumda da kırılmaya son derece müsait ekonomimiz anında göçer...

Türkiye'nin bu saatten sonra yapması gereken, elektrikli araç üretimine yönelmek olabilir... Ya da dışarıdan buraya daha çok marka çekmek, milliyetçi veya faşist değilim, ama komünist de değilim, ne kadar çok marka ülkene yatırım yaparsa o kadar iyi. Chevrolet Avrupa'da bir fabrika açacak, Türkiye olsa muazzam olur (araç fiyatları etkilenmez ama fabrikanın katacağı katkı çok büyük olur.) Çinliler bile düşünüyordu sanırım, Adana'da bir yatırım ama o iş ne oldu bilmiyorum.
  • hocam başlık yanlış olmuş beee TÜRKİYEDE NEDEN OTOMOBİL ÜRETTİRİLMİYOR OLUCAKTI
  • Üretilmiyor değil ürettirilmiyor bıraksalar bir çok markadan iyi arabalar üretebiliriz ama ürettirilmiyor belli ki birilerinin işine gelmiyor örneğin peugeot türkiye müdürü altından kalkamazsınız diyor kısacası üretirsek araç onlarınki kadar kaliteli olacak ve daha ucuza alıcaz onların satışları ve karı düşücek fabrika kapatacaklar işten çıkmalar olacak istihdam düşecek kısacası bu saatten sonra imkansız 20-30 yıl önce bu yapılsaydı olurdu ama bu saatten sonra imkansız.
  • Ya üretmemize gerek yok aslında, ben devletin başında olsam yabancı bir firmayı alırım parayı basıp, 0 dan bu işe girmek çok zor, araçlar çinlilerin araçları gibi dalga konusu olur.
    En iyisi daimler gibi bir firmayı satın alıp, merkezi türkiyeye taşımak, türk mühendislerinde önünü açarsın böylece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Hükümet teşvikli, %100 yerli bir otomobil imal etmeye kalksak büyük ihtimalle Renault-Hyundai-Ford-Honda-Toyota vb. fabrikalarını arka arkaya kapatma kararı alabilir, böyle bir durumda da kırılmaya son derece müsait ekonomimiz anında göçer...

Türkiye'nin bu saatten sonra yapması gereken, elektrikli araç üretimine yönelmek olabilir... Ya da dışarıdan buraya daha çok marka çekmek, milliyetçi veya faşist değilim, ama komünist de değilim, ne kadar çok marka ülkene yatırım yaparsa o kadar iyi. Chevrolet Avrupa'da bir fabrika açacak, Türkiye olsa muazzam olur (araç fiyatları etkilenmez ama fabrikanın katacağı katkı çok büyük olur.) Çinliler bile düşünüyordu sanırım, Adana'da bir yatırım ama o iş ne oldu bilmiyorum.

Rusya nın uyguladığı taktiği uygulasak ithal araçlara uçuk vergiler koyup tabiki fabrikalar açılana dek bu arada ucuz maliyetli olsada bi yerli üretim çıkarabilsek hoş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı13

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Hükümet teşvikli, %100 yerli bir otomobil imal etmeye kalksak büyük ihtimalle Renault-Hyundai-Ford-Honda-Toyota vb. fabrikalarını arka arkaya kapatma kararı alabilir, böyle bir durumda da kırılmaya son derece müsait ekonomimiz anında göçer...

Rusya nın uyguladığı taktiği uygulasak ithal araçlara uçuk vergiler koyup tabiki fabrikalar açılana dek bu arada ucuz maliyetli olsada bi yerli üretim çıkarabilsek hoş olabilir.

Gümrük Birliği var Tansu Çiller sağolsun. En azından Avrupalı araçlara bu dediğin yapılamıyor

• Doğrudur istense bulunur yolu sen bizim millete işin hinliğini bul de yeter=)
  • Üretilmez değil. Çok güzel üretilir. Hatta alası üretilir. Yapmakta hiç bir sorun yok. Zaten Türkiye'de üretilen bir çok aracın motor, şanzuman ve elektronik sistemleri hariç diğer parçalar yerlileştirme durumunda.
    Fakat fabrikayı açarken bu işe neden girersin, elbette para kazanmak için.
    Böylesine rekabet koşullarında, yıllardır kendini kanıtlamış markaların karışına kendi markanı çıkardığın zaman bunun pazarı ve satış hacmi ne olacak gibi sorulara mesnetli ve gerçekçi yanıtları ele almak gerek.
    Tamam, milliyetçilik duygularıyla ve bir hevesle Türkiye'de satış rakamlarını bir yere kadar çekebilirsiniz. Hatta ve hatta belki orta doğu pazarı da olabilir.
    Ama yatırım kendini ne kadar zamanda amorti edebilecek. Bu süreç çok büyük zaman alabilir. Belki bu nedenle bu tesis kendi kendine yetemeyecek ve bir süre sonra kepenk kapatmak zorunda bile kalabilir.
    Devlet desteği olmaksızın şimdilik rakipler açısından zor.

Ama yeni gelen teknolojileri göz önünde bulundurup, şehir içi pazarını hedef alıp elektrik motorlu araçlar ile iddalı bir şekilde pazara girilirse en azından otobanda yarışa girmek yerine yanyoldan farklı bir kulvara dahil olunabilir.
    Böyle bir kulvarda özel sektör açısından düşünülürse biraz daha yüksek bir şansla ayakta kalma sürecide gerçekleşebilir.

Yani yapılmaz değil, yapılır.

• Üretse ne olacak hocam alıcakmısınız allah aşkına? Adam aurise bakıyor, beğeniyor, japon dimi bunlar diyor türk üretimi cevabını alınca atlıyor corollaya.. fluence, megane a kim bilir kaç kişi türk üretimi diye ön yargı gösterip gidip aracı test etmemiştir.. Üretilse kaliteli araç üretilir tabi hemde alası üretilir ama misal mercedes fabrika açsın burda. Alman üretimi bir mercedeste motor arızası olsun bişey olmaz denk gelmiştir, türk üretimnde olsa bi b.ku beceremiyoruz olur kendimize güvenimiz yok herşeyden önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akustika

Üretilmez değil. Çok güzel üretilir. Hatta alası üretilir. Yapmakta hiç bir sorun yok. Zaten Türkiye'de üretilen bir çok aracın motor, şanzuman ve elektronik sistemleri hariç diğer parçalar yerlileştirme durumunda.
    Fakat fabrikayı açarken bu işe neden girersin, elbette para kazanmak için.
    Böylesine rekabet koşullarında, yıllardır kendini kanıtlamış markaların karışına kendi markanı çıkardığın zaman bunun pazarı ve satış hacmi ne olacak gibi sorulara mesnetli ve gerçekçi yanıtları ele almak gerek.
    Tamam, milliyetçilik duygularıyla ve bir hevesle Türkiye'de satış rakamlarını bir yere kadar çekebilirsiniz. Hatta ve hatta belki orta doğu pazarı da olabilir.
    Ama yatırım kendini ne kadar zamanda amorti edebilecek. Bu süreç çok büyük zaman alabilir. Belki bu nedenle bu tesis kendi kendine yetemeyecek ve bir süre sonra kepenk kapatmak zorunda bile kalabilir.
    Devlet desteği olmaksızın şimdilik rakipler açısından zor.

Ama yeni gelen teknolojileri göz önünde bulundurup, şehir içi pazarını hedef alıp elektrik motorlu araçlar ile iddalı bir şekilde pazara girilirse en azından otobanda yarışa girmek yerine yanyoldan farklı bir kulvara dahil olunabilir.
    Böyle bir kulvarda özel sektör açısından düşünülürse biraz daha yüksek bir şansla ayakta kalma sürecide gerçekleşebilir.

Yani yapılmaz değil, yapılır.

Gayet yeterli bir açıklama bence

• Yerli oğlanlar bu işin içindeyken Daha çokkk seeenneeelllleeerrrr yerlii otomobilimizi üretemeyiz....
  • Üretsek de satış olacağını sanmıyorum düşünsenize Mercedes BMW vs. Adamlar yıllardır piyasada en kaliteli olma yolundalar şimdi bız çıkarsak kim güvenip alacak gene herkez Mercedes BMW ye yönelecek milliyetciyim diye bağırıp duranların o zmn sesleri çıkmayacak çünkü onlarda yabancı araca binecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dzr

hocam başlık yanlış olmuş beee TÜRKİYEDE NEDEN OTOMOBİL ÜRETTİRİLMİYOR OLUCAKTI

• Yapılırmı yapılmazmı onu zaman göstericek. belki elektirikli olabilir fakat ben bizimkilerin yaptığı araca binmem...buda benim tercihim...
  • üretecek. ankara'da şu anda prototip aşamasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 15 Ağustos 2011; 9:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Yapılırmı yapılmazmı onu zaman göstericek. belki elektirikli olabilir fakat ben bizimkilerin yaptığı araca binmem...buda benim tercihim...

Sebeb ? Bizimkilerin suyunu içiyorsun ekmeğini yiyorsunda arabasınamı güvenmeyeceksin ? Ülkemizi bu kadar hakir görmeyin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Yapılırmı yapılmazmı onu zaman göstericek. belki elektirikli olabilir fakat ben bizimkilerin yaptığı araca binmem...buda benim tercihim...

Sebeb ? Bizimkilerin suyunu içiyorsun ekmeğini yiyorsunda arabasınamı güvenmeyeceksin ? Ülkemizi bu kadar hakir görmeyin .

Evet güvenmiyorum. ne var bunda. para benim, can benim keşke her işimizi doğru düzgün yapsakta bende tam tersi düşünseydim.
    ( ben evime arçelik buzdolabı almıyorum veya dvd veya uydu ) arabadan bahsediyorum ben canımı emanet etmem. kore ve hint arabalarıda almam. bunun gibi bişey. bunun suyla ekmekle ilgisi yok. dedim ya tercihler...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.