Şimdi Ara

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
4
Favori
31.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ]

(En Son Oy Tarihi: 19.11.2024)
Giriş
  • Tabii Edirne. Son yapılan seçimlerden sonra yöneticiler fazla iş yapmaz oldu (zıt parti görüşlü değilim) ama icraat yok, makam sevdası gibi. Gece 2-3-4 kızlarımızın tek başına, grup olarak gezip hiç bir kızanın laf atmadığı, karışmadığı yer(9-13 genellikle bu yaşları saymıyorum çünkü daha çocuk farkında değil, kıza pişt yapınca kendisi ile çikolatalı gofret yiyeceğini zannediyor). 4 senedir buradayım(daha da burada kalmaya niyetim var) ve 4 senedir ne zaman İstanbul'a gitsem cinnet geçiriyorum. İnsan Edirne'de sinirlenmez, hasta olmaz, stres olmaz. Edirne yazan fazla kimse yok, üzücü.

Düzeltme;

Esnafta bir kaç kendini bilmez harici öğrenciye her türlü kolaylığı yaparlar. Okuyana, çalışana değer veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbasgoktug -- 19 Şubat 2017; 10:36:39 >
  • Küçük ve kendi halinde bir şehir. Trafik yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahkurt93tr kullanıcısına yanıt
    Esnaf kısmı hariç Çanakkale'yi önerebilirim

Esnaf öğrenci ve askeri sömürüyor maalesef

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    kesinlikle marmaris değil
    bahsettiğiniz çoğu şeye katılmıyorum
    havası temiz ama denizi kesinlikle temiz değil.hele birde kalabalık oldugunda insanlar bu suya nasıl girebiliyor? yan taraftan pis dere akıyor.hayret ediyorum.marmaris merkez yerine gidelecek cok daha temiz yerler var yakınlarda.araç olmadan gidemezsiniz ve en az 45 dk surer.
    hava olarak gayet yumusak bir havası var.gunes oldugu hergun gunes batana kadar tişörtle dışarı cıkabilirsiniz.güneş batınca gayet soğuk oluyor ama.kışın ısınmak için ya klima yada elektirik sobası kullanacaksınız başka care yok.buda her ay 200tl deb fazla elektrik parası demek
    gelen turistler genelde maddi durumu iyi olmayan para harcamayı sevmeyen tiplerden.paket halinde tur şirketlerinden tatil alıyorlar.ıstakoz gibi ortada dolaşirlar yaz boyunca.turistlerin gelmesiyle size tüm yıl boyunca selam veren esnaf yuzunuze bakmaz olur ve turkce konusmaz olurlar. artık turistler yokken sizi kazıkladıkları yetmezmiş gibi turistler gelincede turist tarifesinden kazıklanmaya devam edersiniz.
    yuksek bina yok çunku deprem bölgesi.sık deprem olur ama hem uzak ve derecesi kucuk hemde denizde oldugu için fazla hissedilmiyor.
    sokaklar cok dar.evlerinizin onune kesinlikle arabanızı park edemessiniz.evinizin 1km yakınına park ederseniz şanslısınız.
    yazın sıcak ama nem yok mersin gibi bunaltmaz.
    altyapı cok iyi değil.buraya yağan yağmur normal yagmıyor ki.bazı sokaklar su altında kalıyor yagmur boyunca.
    yollar cok bozuk.kufur ederek suruyorum arabayı.belediye sokak aralarından bile park ucreti alıyor marmaris merkezi boşverdim.her kış istisnasız yollar kaldırımlar sökülür yeniden yapılır hala bazı yollar yayaya ve araç trafiğine kapalı
    herkes motor kullanıyor.umurlarında değil onumde araba var yanımda araba var cok umursamazlar dikkatli olmazsanız kesin motorlu birine carpablirsiniz yada motorlular marmarisin efendisi olduklarından yaya kaldırımlarında cirit atıyorlar onlar gelip size carpabilir.
    internette dediğinede katılmıyorum.en az 1 yıl once 16mbit internete abone oldum 8-10 gelse yeter diyerek.2mbitle internete giriyorum akk 3mbit ken:) komedi gibi.4km uzaktayım santralden armutalanda oturuyorum o zamanlar.dilekçe verdim teknik elemanlarla konustum verebildeikleri hız buymus.oturdugum bolgede altyapı sorunluymus.
    ulaşımı berbat.heryere uzaksınız.mugla 1 saat bodrum en az 2 saat izmir 4 saat denizli 4 saat.ucakla istanbula gideyim deseniz havaş 3 saat onceden kalkıyor marmaristen marmaris -dalaman arası 1.5 saat:) sanki adada yaşıyorsunuz oyle farzedin.marmaristen başka bir yere gitmek işkence ve cok pahalı.50km lik yola 12 lira minibus parası veriyorsunuz:) sehir içi ulasımda 3lira.sakın taksiye binmeyin 10km yola 50 liradan asagı vermezsiniz.
    alışveriş merkezi diye 10 dukkanlık biyer acmıslar.alısveriş yapamazsınız magaza yokki dogru duzgun.bi sineması var cok sukur 2-3 salonlu(cok sukur)
    yemek içmek kışın bile olsa aşırı pahalı.zaten kışın heryer kapalı.
    ev meselesine gelince marmarisin hepsi emlak zengini oldugu için butun evler emlakçıların elide.bakımsız çok kötü kümes gibi.80 m2 eve geniş diyorlar.boş evler 700 lira onlarda insan yaşamaz.evlerin cogu eşyalı yazın gelenlere verilmek için.
    marmaris kesinlikle yaşanılabilecek bir sehir değil.
    yazın 10 guzel gun geçirmek başka 12 ay geçirmek başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediyuzYetmisYedi -- 19 Şubat 2017; 10:49:32 >

• emretor23 kullanıcısına yanıt
    Güvenilir mi? Hem deprem hem terör bölgesi ayrıca insanı da misafirperver falan değil aşırı fanatik ve yobazlar hiç birşeyi kabul etmezler. Ekonomi diye birşey yok tek dayanağı öğrenciler onun dışında tarım yok sanayii yok turizm yok işsiz kalırsan vay haline.

Şehir merkezine yabancı birini götür burası köy der hele o atatürk stadyumunun o civarları hatırlamak bile istemiyorum resmen yemek yiyecek mekan yoktu.

AVM Dediğin Misland zaten kapandı park23 de küçücük 1 saatte turladım.

Türkiye de gideceğim en son yer elazığ olur heralde.

• Forbes Trabzon'u seçmişti ama inanmayın derim, imkanım olsa bir saniye durmam. İnsanları leş, İbrahim Hacıosmanoğlu gibi terbiyesiz ve yobaz büyük bir kısmı (hepsi değil tabi şimdi haklarını yemeyelim). Şehir planlaması rezalet sokaklar karmakarışık ve temiz değil. Adı büyükşehir ama gelin görün ki gözle görülür hiçbir değişiklik yok, Ordu bile değişti şehir birden modern bir görünüm aldı ama Trabzon hala eski pis Trabzon. Doğasına diyecek bir şey yok her Karadeniz ili gibi mükemmel, yemyeşil, insanın içini huzurla dolduran cinsten.

Eğer illa Karadeniz'de yaşamak istiyorum derseniz Giresun'a gelin. İnsanı İzmirli gibidir, cana yakındır ve malum partili değildir. Türkçeyi düzgün konuşurlar ne dediklerini anlarsınız. Şehir küçük olduğu için sosyal hayat kısıtlıdır ama huzurludur. Büyükşehir karmaşasından bıktıysanız buyrun gelin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Berk

Kocaeli diyen yok ooooooooohhh,buraya gelen kafayı yiyormuş öyle bir efsane var :(

Allah rızası için şu şehrin toplu ulaşamamasına bir çare bulalım.
    Bimere mi yazacaz, belediyeye dilekçe mi yağdıracaz...
    Hayatımda gördüğüm en rezil toplu ulaşım ağına sahip
    SAyın başkan toplu ulaşımı da vücudumuzun damarlarına benzetiyormuş, kan rahat dolaşmazsa insan hasta olurmuş
    Adamın kendi damarlarından haberi yok.
    Bu kadar rezil bir toplu ulaşım olabilir mi?
    Millet bir de kanıksamış
    Bahçecik arabası geliyor, başiskeleden binemiyorum, vatandaş da diyor ki e sen başiskele yolcususun, sanki eyalet anasını satayım, her eyaletin kendi toplu ulaşımı var.
    Bıkmadan usanmadan bu saçmalığı gördüğüm herkese anlatıcam
    Ayrıca aynı hat üzerinden yüzlerce otobüsün şehir merkezine yolcu taşıması sonucu, şehirde otobüs trafiği oluyor, bunu göremeyecek kadar körler mi?
    Karamürsel'den kaldır 100 araba, Gölcük'ten 100, Bahçecik 100, Başiskele 100, Yucacık 100.... Bunların hepsi aynı hat, hepsinden yüzlerce araba kalkıyor ve trafiğe sebep oluyor
    Aktarma yok, indirimli binme yok desen yeri
    Toplu ulaşım acayip pahalı
    Lanet olsun böyle toplu ulaşıma
    Geleli 3 ay oldu, 3 aydır tek derdim toplu ulaşım

Ben bu problemi toplu ulaşım daire başkanlığından başlayarak Bimere kadar yazdım, daha da yazacağım
    Günlük 15 tl toplu ulaşıma para mı verilir, aylık 300 tl yapar (20 iş gününden)
    Yazık değil mi yahu, öğrenci filan ne yapıyor bu şehirde çok merak ediyorum

• Bursa'da yaşayabileceğiniz en iyi yer nilüferdir. Tabi ki zengin değilseniz.

8 senedir buradayım değil başka şehir, başka ilçede yaşayamıyorum. Bir ilçe hem sakinmiş gibi bir görüntü verip hemde bütün imkanlara ve merkezlere yakın olurmu? Evet oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_eser

AMASYA

Aynen abi bencede Amasya

neden mi

-halk gayet anlayışlı çok fazla fikiriniz için yadırgayan olmaz.

-hava durumu idare eder ne iyi ne kötü kışın 1 hafta felan -15 civarı görür yazında 38 felan olur en fazla

-küçük bir şehir çok fazla olay olmuyor. (hatta neredeyse hiç)

-yanında samsun var 2 saatlik uzaklıkta :D

-yemek kültürü ahım şahım değil ancak idare eder.

-tarih kokan bir şehir

-kışın saat 10'dan sonra hayat bitsede yazın ırmak kenarının da avantajıyla her yer insan doluyor. (hele ramazanda ırmak kenarı)

-ırmağı var bir kere :D diğer şehirler gibi değil :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kendi0

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Sancar

Tabiki Trabzon

Ne Trabzon'u yahu sosyal hayat yok, 9'da bitiyor hayat halkı yobaz ve cahil, sürekli yağmur iç karartan bir hava, plansız çarpık bir yapılaşma, düzensiz bakımsız sokaklar ve caddeler, kazıkçı bir esnaf, say say bitmez...

Soruyu yanlış anladın galiba en yaşanamaz şehir demiyor

Dediklerinin bir kısmı doğru ama yapılaşmasına kötü denilemez. Trabzon meydanı herhangi bir avrupa şehrini aratmayacak düzeyde yapılanmış.

• Hocam gittiğiniz şehirlerde nasıl geçici işler buldunuz. Ne tür işler size yetti mi ücreti?
  • Sinopluyum diye söylemiyorum gerçekten Sinop :) 24 yaşındayım bir an önce emekli olup gitmek istiyorum :D
  • Batıda ve deniz kıyısında olsaydı kolay kolay birinciliği vermezdi Kayseri. Gerçekten güzel bir şehir.
  • Benim için Çanakkaledir.

Fazla büyük değil,küçük de değil,denizle bütünleşmiş bir yapısı var,nüfusunun içerisinde öğrenci,emekli,yerlisi vb. gibi çeşitlilik var,esnafı suratsızdır bu bir gerçek,öyle gürültülü bir yer değil,kalabalık özlemi çekildiğinde avmye gidilebilir,üniversitesi üst düzey eğitim vermese de imkanları ve konumu iyi,en önemlisi insanlarının çoğu yobaz değil yani son dönemlerde diğer illerden gelen bir yobaz furyası olsa da onlarda yavaş yavaş alışıyorlar.

Bu yazdıklarım merkez ilçesi için geçerli çan,biga,ezine gibi ilçeler için değil.

• Çok isterdim Kahramanmaraş'ın denize kıyısı olmasını..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 19 Şubat 2017; 12:27:51 >
  • los angeles
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    Hatay Antakya lı olarak eskidendi onlar. Suriye şavaşı çıkmadan önceydi. Gece 2 3 bir kız istediği yere tek başına gidebilirdi. İnsanlara güven vardı. Yahudiler göç etmemişti. Herşey çok ucuzdu.

Ne zaman Ki şavaş patlak verdi. Göç aldı o zaman bitti. Şuan hiç güvenli bir yer değil ucuz değil. Rahat değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de Bursa.

Dün geldim günü birlik gezdim cidden merkez Osmangazi tarafı çok güzelmiş çok hoşuma gitti.

memur falan olursak o taraflarlarda güzel olur.

Mudanya sahil pırıl pırıl çok hoşuma gitti.

İstanbul kadar kalabalık ve bunaltici degil

• Bölümden memnun musunn peki? ben çift anadal yapmaya çok müsaitim, yapmalı mıyım bir çalışma ekonomisi okuyanı olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13.magician

Hocam gittiğiniz şehirlerde nasıl geçici işler buldunuz. Ne tür işler size yetti mi ücreti?

Merhabalar, daha önce biri daha sordu 3-4 soru tek seferde hepsini söylemiştim ama tekrar sizin sorunuza da cevap vereyim.
    Genel de çalışıyorum bazen iş bulamıyorum yettiği yere kadar. Günlük işler yapıyorum paranın yetmesinden ziyade o gün yemeğe en azından para vermemek için çalışıyorum. Ücret önemli değil.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.