Şimdi Ara

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
4
Favori
31.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ]

(En Son Oy Tarihi: 19.11.2024)
Giriş
  • Anket ekledim istek üzerine ama 15 tane seçenek verdi sadece bana seçenekleri artırmayı bilen varsa söyleyebilir.
  • Şehirlerin birbirinden farklı olması gibi insanlar ve insanların istekleri de birbirinden farklıdır.

Kimisi büyük şehirlerin imkanına sahip olan bir yerde yaşamak ister o yüzden büyük şehirleri en yaşanılabilir şehir olarak görür.

Kimisi küçük ve sakin şehirlerde yaşamak ister o yüzden küçük şehirleri en yaşanılabilir şehir olarak görür.

Bu nedenle genel olarak en yaşanılabilir şehir veya şehirler genellemesi doğru olmaz.Her insanın bir şehirden bekledikleri farklı bu yüzden her insanın en yaşanılabilir şehir anlayışı da farklıdır.Bir insan önce isteklerini belirleyip ona göre bir şehir seçmelidir diye düşünüyorum.
  • kanka Rize nerde eklermisin ankete

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankettekilerden gitmediğim 3-4il var onun dışında gittim hepsine en az 1-2gece kaldım bazılarında daha uzun, kesinlikle Muğla veya aydın diyorum, ancak ankette Antalya da olmalıydı.

• Ben de hataydayım şu an. Öyle bir süreçten geçtik evet, ama şu an şehir rahatladı.

• YediyuzYetmisYedi kullanıcısına yanıt
    Denizi temiz değil dersen olmaz şimdi :D Gidipte halk plajında girersen sayılmaz bu.
    Şuan kış Klima çok açsak bile 180 TL :) Burada Klima kullanmak Elektrikli soba kullanmaktan daha az elektrik tüketimine sebep verir (Klimanın çalışma prensibi sayesinde )
    Siz burda yenisiniz yada son seneleri ele aldınız. Gelen turist şimdi böyle . Eskiden böyle değildi. Otellerin herşey dahil politikasi ile Sahilde zorla satış yapan ve turisti rahatsız eden esnaf yaptı.
    Marmaris merrkez için su altında kalıyor demek doğru olmaz ama armutalanın okul çevresinde evet dediğin doğru. Ben kendim başka illerde gördümadamların altyapıları hiç yok yağmur biraz fazla yağsa sel oluyor.
    Her ne kadar bu sene fazla yağmur yağmasa da normalde buranın yağmurunu bilirsiniz. O kadar yağmur yağdıktan sonra dışarı çıktığımda rahatlıkla bisiklet sürebiliyorum yada yürüyüş yapabiliyorum.

• malum kesim şu konuda bile parti fanatikliği yapmış zaten İzmir ve Eskişehir dünyanın sayılı şehirlerinden tabi..neyse iki şehirde de birkaç ay kaldım öyle ekstra bi güzelliklerini de göremedim sırf Chp kazanıyor diye övmeye çalışmışlar..özellikle Eskişehir ailecek yaşanacak bir yer değil adım başı yiyişen çiftlerle dolu ben çocuğumu böyle bir ortamda büyütmek istemem
  • Eylül 2016'dan beri Manisa'da yaşıyorum. Salihli'den geldim buraya. Eğer gelecekte karşınıza birçok seçenek çıkarsa ve içlerinde Manisa da olursa size hayati bir tavsiye vereyim: Tabelasına bile yaklaşmayın. Kalitesi bu kadar yerlerde olan başka bir il yoktur Ege Bölgesinde. Bekar ve gençseniz hiç yaklaşmayın. Hatta evliyseniz de yaklaşmayın. Kira fiyatları İstanbul'la aynı düzeyde çünkü. Neymiş, sanayi bölgesiymiş. Denizli'nin sanayisini görse Manisalılar dilleri tutulur herhalde; bisikletle yarım saatte gidebiliyordum sanayinin bir ucuzdan taa öteki tarafına. Birkaç cafeden başka da pek birşey yok gençler için sosyalleşecek. 1 tane AVM'si vardır Magnesia diye, güzeldir orası, o kadar. Sosyal hayat olmadığından mıdır nedir, işyerlerindeki kadınlarla gizli ilişkiye sıkça rastlanır; bekar evli farketmez. Muhafazakar geçinenleri bile öyledir, ki zaten Manisa, seküler gençlere hitap etmez. Hele bir de Ulupark-Malta, Laleli, Uncubozköy haricinde bölgelerde oturuyorsanız kötü; yobaz, medeni ve çağdaş kültürden nasibini alamamış insanlarla çok karşılaşırsınız (Tabii dediğim yerlerde de karşılaşırsınız). Manisalıların çoğu çalışkandır ama, o yönlerini takdir ederim. Asgari ücretli olup da ev sahibi olan insan çoktur. 3 katlı olan triplex evin sahibini bir asgari ücretli görürseniz şaşırmayın derim. Gereksiz para harcamayı sevmezler, birikimi severler, üstüne de kredi çekerler, tamamdır. Eskiden kavga dövüşü çokmuş Manisa'nın, o yüzden olsa gerek, birbirinden nefret eden insanlar bile güler yüzlü iletişim kurmaya çalışır. Kedilere bile dokanmazlar; kediler sizden kaçmaz, bu yönünü de çok sevdim.

Diğer yönlerden hep kötü be, kardeşim! Dandik, eski bir eve 600 lira ödersiniz. Asgari ücretli adam, ailesiyle beraber 800 liraya oturuyor. 36 km. dibimizdeki İzmir'de daha ucuz kiralar.

Buradaki sosyal hayatın durumundan dolayı hafta sonu boşalır Manisa; fırsatını bulan İzmir'e kaçar. Kimisi ailesiyle, kimisi arkadaş çevresiyle. Benzin veya gaz parası ortak ödenir. Biz ise otobüsle gidiyoruz, ki hiç durmadan kalkar koca otobüsler ve tıklım tıklım dolu olur. Fakat Manisa'da asgari ücretliler bile araba sahibi olduğu için şanslıyız yani.

Öyle insanlar var ki Manisa'nın sosyal yaşamını sevmeyen, işi Manisa'da olduğu halde İzmir'de oturuyor. Hergün gidip geliyor. Ben de düşünüyorum şahsen fakat 12 ay sonra yapabilirim onu; yeni topladığım pc için 7600 liralık kredi ödemesinin beklemesini bekliyorum, sonra yine kredi çekip motorsiklet alacağım, kaçacağım bu lanet Manisa'dan; tabii işim burada olacak yine mecburen. Tabii yapabilirsem işimi de değiştireceğim.

Manisa bir "köydür", uzak durun.

• gittiğim şehirler için sıralama yapmış olsam .

1-Malatya (askerlik yaptığım yer 13 ay bulundum gayet güzel bir şehir sakin temiz havası var.)
    2-İstanbul ( çok şehir gezmedim burada yaşıyorum yaşanılcak gibi değil işte ama idare eder mecbur.
    3-Samsun ( Memleketim ama yok abi )
    4-Antalya ( Çok sıcak )
    5-Isparta ( Çok tozlu)
    6-Rize ( Burada yaşamak yerine hakkaride yaşa.)
  • 1-Bursa hatta burada yaşıyorum
    [simage]
    [/simage]
    2 Eskişehir( üniversiteyi okudum bursaya göre küçük ama ben seviyorum Eskişehiri özlemini çeker arada giderim:D)
  • İzmir diyenler belli ki son 5 yıl içinde hiç izmir'de bulunmamış

Doğma büyüme izmirliyim. İzmir son 5-6 yılda çok çok fazla göç aldı özellikle doğu ve güneydoğu illerinden. 5 yıl önceye kadar bir çok semtte günün her saati yollar tertemiz olur ve trafik denen bir şey olmazdı. Şuan izmir rezalet durumda inanılmaz trafik sorunları var. Sadece trafik sorunu mu? belediyecilik anlamında da rezalet sorunlar var. Karşıyaka, göztepe, alsancak, seferihisar, inciraltı gibi yerlere gittiğiniz zaman kendinizi bir avrupa ülkesinin başkentinde falan sanarsınız ama biraz daha iç kesimler girerseniz , buca gibi mesela farkı çok daha iyi görürsünüz.
  • Tabi ki SAKARYA derim.
  • sinopluyum ama muğlaya yerleştim :) iki yer de çok güzeldir
  • Antalya neden yok

+Kombi parasi vermiyon hep sicak

+Antalyaspor <3

+yazin her aksam denize git

-Bazen cok sicak oluyor

-Klima parasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 19 Şubat 2017; 14:1:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 81 ilin hepsini koymadan adil bir anket çalışması olmaz.

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Ben İzmir'de bir hafta bulundum. Hayal kırıklığına uğradım desem yalan olmaz. Bir ideoloji uğruna hizmetten vazgeçmeyi ben İzmir'de gördüm. Oysa çok daha güzel bir şehir ve iyi altyapısı olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktas3455

gittiğim şehirler için sıralama yapmış olsam .

1-Malatya (askerlik yaptığım yer 13 ay bulundum gayet güzel bir şehir sakin temiz havası var.)
    2-İstanbul ( çok şehir gezmedim burada yaşıyorum yaşanılcak gibi değil işte ama idare eder mecbur.
    3-Samsun ( Memleketim ama yok abi )
    4-Antalya ( Çok sıcak )
    5-Isparta ( Çok tozlu)
    6-Rize ( Burada yaşamak yerine hakkaride yaşa.)

Resmi olarak en yasanilabilir kent Isparta yanliz :D

Benim memleket seviyorum guzel yerde deniz yok ne biliyim

Istanbulun en guzel yeri caddebostan maltepe dolgu projesi bisiklet ile gezince cok zevkli oluyor ama iste allahin dangalak sehrinde sadece sahilde bisiklet yolu var atasehirden oraya gitmek sans arabalarin icinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 19 Şubat 2017; 14:7:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emretor23 kullanıcısına yanıt
    4 senedir elazığ da öğrenciyim. Elazığ ı bu kadar anlatmanıza şaşırdım doğrusu benim için türkiye de yaşanılacak yerler arasında son sıraya oynar.öğrencilik bitsin arkama bakmadan kaçacağım bir yer.Elazığ ı anlatmama bile değmeyecek bir şehirdir benim açımdan , çevremde şehir dışındaki arkadaşlarımı geçtim elazığlı olup seveni bile görmedim şu şehri.
  • Köy hayatı sevenler için İzmir.

• fatih2085 kullanıcısına yanıt
    Eskişehirin yerlisiyim,sizin dediğiniz durumlar oluyor olmuyor diyemem ama abarttığınız kadar da değil.Üniversite caddesi dediğimiz yer biraz daha hareketli.Aile ile de rahat yaşanır.ayrıca siyasete girmek istemiyorum fakat öne çıkan 2 partinin oyları birbirine çok yakın burada.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.