Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • - Bakanım Quantum bilgisayarın adı ne olsun?

+ Eeee üüü şey olsun Quant

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT 

• adnansetek kullanıcısına yanıt

hocam peşinen söyleyeyim akpli değilim. Ancak bu heykel saçmalıkları artık bitmeli. Ayrıca, kimse kimseyi sevmek veya saygı duymak zorunda değil. kurucu lider veya lider kavramlarının gelişmemiş ülkelerde olduğuna bakabilirsiniz.

gelişmiş bir ülkede lider diye bir şey olmaz, herkes ortaklaşa bir mücadele verir ve sonuç herkesin emeği ile olur, sonucu da kimse sahiplenmez. Bizde de artık bu "lider" mevzsunu bırakıp, kendi gayretlerimizi ortaya koymamız gerekiyor.

• Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt

Bu sizin fikriniz, genel anlamda, dediğiniz gibi bir durum yok. Amerikanın Lincolnü,Washingtonu, Kübanın Guaverası, Japonların imparatoru, İngilterenin kraliçe Victoriası, Rusların Lenini..... Bu liderleri herkes sevmez, haklısın ama saygı duymak zorundasın. Hepsi de gelişmiş ülke örnekleri. Gidip bir Amerikalı, Lincoln heykeline kola fırlatamaz, ya da Küba da Che Guavera heykeline tüküremezsin. Kazığa oturturlar adamı.

Ayrıca, geçmiş hükümetler de sadece heykel yapmamıştır. Birçok banka kurulmuş, limanlar açılmış, fabrikalar inşa etmişlerdir. Rafineriler, sosyal tesisler, savunma sanayinde uçak ve tank üretim ( montaj da diyebilirsin) tesisleri, kağıt fabrikaları kurmuşlardır. Aslında bunu en iyi akp liler bilir. Satıp, talan ettikleri bu fabrika ve tesisleri aralarında paylaştılar. Ama dillerine heykel dolayıp, bilmeyen cahilleri ikna çabası gösteriyorlar.

Ayrıca heykel, bu kadar korkulacak bir sanat dalı değildir. Gelişmiş ülkelerde heykele büyük değer verilir. İtalyanlar, Fransızlar, İspanyollar... Paha biçilemeyen heykelleriyle övünürler. İslamda put olarak görüldüğü için, yüzlerce yıllık sanat eserleri, Taliban eliyle Afganistanda yok edildi. Osmanlıda bu sanat hiç gelişmedi. Hatta resim yapmaya bile korktular, minyatür çıkardılar.

Sanattan korkulmaz, sanat gelişmeyi ifade eder. Gelişmiş ülkelerde, bilim adamı kadar,, sanatçı da önemlidir. Korkmayın bu kadar, bir şey yapmaz

• volkman kullanıcısına yanıt

Kubada kazığa otururlar ama amerikada ne yaparlar bilmem. Mesele şu Atatürk değil Atatürkü kullananlara bir hal çare bulmak lazım. Bu çok önemli adam yatıyor iş yapmıyor Atatürk diyor ve dokunulmaz oluyor.

Geçen 29 Ekim ya da 10 kasımda Atatürke benzeyen adam tiktik yayını açıp 1 milyon lira gibi para kaldırmıştı mesele bu yoksa Atatürk ile Türkiyenin yüzde 99u barışık ama Atatürkü kullananları kimse sevmiyor onu diyeyim. Bu nefret de Atatürke yönelmiş oluyor ister istemez sorun bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam yazdıklarınızın içinde o kadar hata var ki hangisini düzeltmek gerekir? Gelişmiş ülkelerde o isimler lider olarak değil, politikacı veya en fazla kurucu politikacı olarak anılır. Hiç bir gelişmiş ülkede, bu adamların demode olmuş fikirleri öğretilmez, okutulmaz. Bu tarz olaylar kuzey kore ve onun gibi yerlere has. (Bir amerika'lının ağzından okumak isterseniz, liderlerle ilgili bilgi aşağıda var, hatta herhangi bir lideri aşağılamanın suç olmadığı ve insanların bunu yapabildiği, ifade hürriyetinin temel olduğu belirtilmiş, zaten konunun esas sorusu da bu, buna cevap olarak yazılmış.)

(https://www.quora.com/In-the-USA-will-a-person-who-insults-George-Washington-face-any-trouble-If-yes-what-kinds-of-trouble-will-that-person-face)

Rusların Lenini derken rusyanın gelişmemiş bir ülke olduğunu unutmamak lazım. SSCB'nin sürdürülemez teknolojik atılımları bir gelişmiş alameti değildir. Herneyse.

Geçmiş hükümetlerin heykel yapmanın yanı sıra yaptığı birçok yatırım zaten başlı başına hatadır. 1000 yıldır yazılı hale gelmiş ve modern ekonomi bilimi tarafından da kabul edilmiş bir gerçek vardır ki, devlet yatırım yapmaz, yaparsa ekonomiye fayda değil zarar verir. Bunun da yine gelişmiş ülkelerde örnekleri bariz bir şekilde görülebilir. Devletçilik hatalı bir tutumdur.

Heykel sanatına gelince, elbetteki sevdiğim sanatlardan birisidir. Ancak bu işin sanat olarak icra edilmesinde, bambaşka nesnelerin ve bambaşka kişilerin heykelleri yapılır. Sürekli aynı kişinin değil.

Herhangi bir gelişmiş ülkeyi ziyaret ederseniz, "kurucu" dediğiniz adamların bile bütün ülkede parmakla sayılacak kadar heykelini ancak görebilirsiniz.

Ancak tam tersi, geri kalmış diktatör bir ülkeyi ziyaret ederseniz, her yer aynı kişinin heykel ve resimleri ile doludur, tıpkı kuzey kore, çin, rusya, küba, türkmenistan ve bazı afrika ülkeleri gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykoz Sekoyası -- 25 Kasım 2024; 15:44:37 >

Sizin kendi görüşünüzdür. Saygı duyarım.

Gelişmiş ülkelerde de bu kişilerin heykelleri vardır ve her tarafta görülmez. Haklısınız.... Ancak hiçbiri, belli konular dışında varlık gösteremefiğinden ve "lidersizlikten" yapacakları bir şey yok.

Atatürkün büyüklüğü buradan geliyor. Gandhi nin dediği gibi "Atatürk İngilizleri yenene kadar, biz onları Tanrı zannediyorduk"... Atatürk, emperyalizmi yenen ilk komutandır. Hani İstanbulu fetheden Fatih ten sonra, surların, şehirleri koruyamayacağı ortaya çıkmıştı ya.... Atatürkten sonra da, paranın ve gücün yenilebileceği ortaya çıktı. Bu, savaşta bir devrimdir.

Bir diğer konu da, devrimlerdir. Sağdan sola doğru yazan bir toplum, soldan sağa yazmaya başlamıştır. Okuma yazma oranı %2 den, birkaç yılda %60-70 lere çıkmıştır. Kapitülasyonlarla yok olmuş ekonomi, yerini bolluk ve zenginliğe bırakmıştır. Fabrikalar, tesisler kurulmuş, karşılığı Portakal, mandalina olarak ödenmiştir. Limanlar kurulmuş, ihracat rekorları kırılmıştır. Osmanlıdan kalan 4 adet fabrika vardı. Bunlar geliştirilerek Sümerbank kurulmuştur. Osmanlı Bankasının, hiçbir faaliyeti yokken, desteklenmiş, büyütülmüş, aynı zamanda da İş bankası kurulmuştur. Osmanlıdan kalan borçlar ödenmiştir. Şeker fabrikaları açılmış, çiftçilerin ürünleri değerlerlendirilmiştir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Türkler savaşlarda oradan oraya sürüklendiği için, ticaret gayri müslümlerin elindeydi. Bu fabrikaları, tesisleri, bankaları kuracak bir Türk çıkamadı. İşte bunları başarmak, liderliktir.

Devletçilik politikasının yanlışlığından bahsediyorsunuz. Hayır, devletçilik, savunma sanayiinde gerekli bir politikadır. Atom bombasının sırlarını, soğuk savaş zamanlarında Rusların ele geçirmesi gibi. Bugün de, satılan şeker fabrikalarının kapatılıp, çiftçinin pancarının elde kalması ve Amerikadan, kanserojen mısır şurubu ithalatı ile bu kanıtllanmıştır. İhracat yapan Sekanın, kredi ile alınıp, fabrika içindeki makinelerinin satılıp, arazilerinin de yandaşlara peşkeş çekilmesi gibi.... Çekilen krediyi ödeyen yine biziz. Telekom da aynı akıbete uğradı. Hatırlatmak isterim... Özel sektör, işine nasıl gelirse, o şekilde davranır. Satılan kömür madenlerindeki işçilerin hakları vardı. Düzgün maaş alıyorlardı. Ama özel sektöre geçince, ne güvenlik kaldı, ne de maaşlar, yapılan işin hakkını veriyor.

Kaldı ki, yabancıların, bir ülkede, özellikle tehlikeli işlerde, yerel halkı, ucuz ücretlerle çalıştırmasına zaten sömürgecilik deniyor. Yanlışım varsa düzeltin.

1000 yıllık modern ekonomi bilimi, ya Türkiyede işlemiyor, ya da Atatürk, devletçilik politikasında haklıydı.

Hocam yine o kadar çok yanlışınız var ki... Düzeltmek için uğraşmayı düşünsemde, atatürk konusunda bir düşünceye değil, bir inanca sahip olduğunuzu görüyorum. İnançlar, değiştirilmesi zor değerler. Bu nedenle, atatürkü veya devletçiliğin çalışmadığını ve yanlış olduğunu vs. açıklamak yerine, sadece Gandhi'ye atıfta bulunduğunuz sözün Gandhi'ye ait olmadığını belirtip, müsadenizi alacağım.

Teyit.org dan teyit edilebilir: https://teyit.org/analiz/mustafa-kemal-ingilizleri-yenene-kadar-tanriyi-da-ingiliz-zannederdim-sozunun-gandiye-ait-oldugu-iddiasi

iyi günler.

Nasıl isterseniz.... İyi günler dilerim!

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Belki utanırsın diyeceğim ancak o kavramı unutula siz çok oldu…

• gorkem2626 kullanıcısına yanıt
    Hadi konser izlemeye git sen... Konserde yapılan vurgunları bile kabul edemeyecek kadar aciz birilerinin bana utanmaktan bahsetmesi, kişinin kendisi gibi başkalarını sanmasından. Sizin pek işinize yaramaz ülkede yapılan yatırımlar. Malum siz anca heykele, konser veren sanatçılarla ilgilenirsiniz diyeceğimde neyse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Al sana fırından yeni çıkmış konser etkisi yapacak bir şey daha, saray soytarısı seni.

• 01muallim 0 kullanıcısına yanıt

15 temmuz gaziler bilgisayarı bence daha uygun olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 27 Kasım 2024; 12:12:45 >

Heykellere laf etmişsin de, Melih abinizin bütün Ankarayı dinozor ve transformers heykelleriyle doldurmasına da aynı şekilde laf ettin mi errrrrrkek seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 27 Kasım 2024; 12:12:19 >
  • gorkem2626 kullanıcısına yanıt

Bunun konuyla ne alakası var? Bak bakalım bu konu hakkında ne paylaşım yapmışım ben. Sizin gibi amasızca aptal saptal şeylere tapmıyoruz biz. Doğruya doğru , yanlışa yanlış diyebilecek karaktere sahip insanlarız biz. Karakterim yok dersen kusura bakma ananın babanın veremediği şeyleri değerli zamanımdan senin gibi boş adamlara harcayamam :) Hadi yallah heykellerine , konserlerine tapar mısın yatar mısın !!!

Belgi algıda sorunun varsa X nickim ve DH nickimden anlarsın iyi kötü. o kadar da geri değilsindir :)

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Oooo erkekliğimi biliyorsun , deneyimledin galiba :) Hadi ihale verinde heykellerinizi sayın siz :)

Erkeklik diyince kafan direk oraya gitmis. Meyillisin sanirim o islere. Ben almayim kalsin Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 28 Kasım 2024; 11:53:27 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Ooo bilgin var yani tarikat hocalarıyla neler yapıldığı konusunda. Bilseydim tecrübelerini kitaba dökmeni sağlardım :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.