Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konser mi dino mu?

Seç birini 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçede Q Harfi resmi olarak yok bence başka güzel isimler olabilirdi ama isimlere takılmdan şunu söyliyim gerçekten bilime yatırım yapılacaksa bir yerden başlamak gerek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • freeleaks kullanıcısına yanıt

İnsan sistemi, donanımı burada kurmuş olsunlar, öğrensinler, bilgi edinsinler diye umuyor ancak yurt dışından getirtilmiş anlaşılan, o nokta da var. Getirildi madem, herkese erişim hakkı versinler, sistemin işleyişini, prensibini öğrenelim, bu yeni nesil, bambaşka olan cihazlara elimiz, ayağımız alışsın, insanlar istedikleri zamanlarda yönetsin, kullansın, projelerini uygulasın. İleride de kendimiz kuralım dışarıdan bileşenleri alsak da, donanım geliştirmemiz çok zor, aşırı uzun yolumuz var, bunu yapmak için de eğitimin iyice güzelleşmesi gerekiyor, okullar can çekişiyor. İnsan yetiştirilse, para ve her çeşit kaynak ayrılsa yola gireriz, öğrenmeye başlarız yeni teknolojiyi, yarıda kalınmasın, durulmasın. Köklü, yol almış devlet üniversitelerine rehberlik edilse de fazlası kurulsa, görsek o günleri.

Çip, işlemci, bilgisayar donanımı geliştirebilsek harika olacak, tabii çok sorunun ortadan kalkması gerekiyor, insanlar geçim, hayata tutunma derdinde, okulların hali harap, hepsi kıvranıyor. Kamu sektörlerine cihaz sağlansa, bir ihtimal bunlar ihraç edilse elimiz güçlenir. Ekonominin durumu rezil, eğitim alanı da iyice kötüleşti elbette, araç, gereç, kaynak, insan, koşul problemlerimiz büyük. Çözülmüyor, çözülmedi, geriliyoruz. Meseleleri sonuca ulaştırıp yola girersek iyidir yoksa her devri, her adımı kaçırmaya devam ederiz. Ülkeler çabalıyor, uğraşıyor, yerimizden kalkamıyoruz. Bilinç sahibi kişilere düşmanlık edildikçe, çelme takıldıkça düzelmeyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 22 Kasım 2024; 10:24:28 >

• taner.usa T kullanıcısına yanıt

İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu | DonanımHaber

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT

SAAB CEO'sundan yerli otomobil açıklaması: TÜBİTAK ile ortak çalışıyoruz

Bu da bonus olsun

Kredi kartlarında 750 TL'lik savunma sanayii katkı payı hazırlığı | Son dakika ekonomi haberleri

AK Parti Grup Başkanı Güler, limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı düzenlenmesinin gündemde olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan savunma sanayine katkı payı hakkında açıklama | DonanımHaber

"Biz savunma sanayii ile ilgili halktan para toplama gayretinde olan bir iktidar değiliz. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Muhalefet, bizim iktidarımızın “halktan para toplamak suretiyle sıkıntıları gidermenin gayreti içinde olduğumuzu” söyleyecek kadar sefil durumda. Bizim böyle bir derdimiz yok. Hamdolsun bizim mali imkanlarımız şu anda savunma sanayiimizi ayakta tutacak güç ve kabiliyete sahiptir."

Kısaca dün ak dediğinize bugün ak mı kara mı ya da gri mi ya da pembe mi diyeceğinizi, Allah hariç kimse bilemez. Sizin medya ile ilgili bir son örnek koyayım şuraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 22 Kasım 2024; 10:37:1 >

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

ne hayvanı getirmiş? maymun mu? Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT 

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Fifa atılır

• KURANtum da yazıyordu zaten.

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

128 milyar doların kaybolduğu cebe gittiler. Sorunun cevabını aldın mı?

• freeleaks kullanıcısına yanıt
    Haberi iyi oku. biz geliştirmişiz. haberdeki bilgiler yalan mı diyorsun. böyle bir iddian var ise kanıt sunmalısın.

• volkman kullanıcısına yanıt

Hocam yanlış anlamazsanız ufak bir soru. Geri zekâlıya benzemiyorsunuz ! 128 milyar dolar gibi bir paranın büyüklüğünü iyi kötü tahmin edebiliyorsunuz değil mi? Öyle bir paranın buhar olması gibi "Aptalca" düşüncelere sahip olmadığınızı var sayıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun zamanında "Man adası" gibi aptal , salak ortaya atmış olduğu ahmaklıklardan birisi daha. Hayır buna inanan zihniyetin varlığı da azımsanmayacak kadar az değil. :) Ülkede iktidara "koyun" diyen kesimin "Koyun" gibi iktidara söylenen her türlü sözün arkasından gitmesi çok çelişkili değil mi? :)

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Kanıta muhtaç bir iddia değil ki. Mesela ülkedeki en basit enflasyon oranından tut da zamanında covid verilerine kadar gizlendiği bir ortamda kuantum bilgisayar icat ettik, ürettik, biz yaptık demek sadece komik bir durum. Bilimsel bakış açısı yok ki teknolojik üretim olsun.

Üniversiteleri dünya sıralamasına girmekte zorlanan, ortaöğretimi bitik, İlköğretimi özel okul yoksa bes para etmez bir sistemden quantum bilgisayar çıkacağını düşünmek ispata muhtaç.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt

Bankamatik kuyruğu daha yerinde olurdu bence

• yaptığın yorumundan ilköğretimin bitik olduğunu anladım. hak verdim sana. Ben yanılmışım.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Aklınca dalga geçme. İlköğretim bitik mi değil mi eline 3 kuruş para geçen okumuş kesmin neden fellik fellik özel okul aradığına bak. Çocuğun var mı yok mu bilmiyorum. Çocuğunu okula kayıt etmek için araştırmaya girdiğinde anlarsın beni.

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanTAtatürk Havalimanı'nda para çuvalları patladı! - Dailymotion Videodailymotion
    Atatürk Havalimanı'nda para çuvalları patladı! - Dailymotion Video
    https://www.dailymotion.com/video/x2q8y2q

Evet, 128 milyar dolar gibi bir paranın büyüklüğüne vakıfım.... Ancak bir uçak, bu kadar parayı alabilir.

Yukarıda linkini verdiğim habere göre de, "merkez bankasına!" ait para "çuvalları" patlıyor. Merkez bankaları, dünya çapında para transferi yapar, bunda bir sorun da yok.... Ancak bu transferler vakumlu poşetlerde mi yapılır, yoksa "çuvalla" mı, ben biraz oraya takıldım. Buna da bir kulbunuz..... pardon cevabınız olabilir mi?

• Verilerimizi daha hızlı çaldırmak için kuantum bilgisayar yapmışlar Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtıldı: QuanT 

• Yav he he .....

• Ülkede kaliteli özel üniversiteler olmasa, teknolojiyi ancak dış ülkelerin yaptıklarındna takip edeceğiz. Allah'tan birkaç kaliteli özel üniversite var da ilk 500'e, ilk 100'e falan giriyoruz. Yoksa devlet üniversitelerinin tornavida bile olmayan labaratuvarları ile çok beklerdik.

• Tfn-90 kullanıcısına yanıt

“Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu” tarafından hazırlanan ve öneri olarak sunulan “Ortak Türk Alfabesi” 29 değil 34 harf var. q da yeni eklenecek 5 harfin içinde. Turan hayalimiz devam ediyor. Togg içinde aynısı denildi. Şimdide kuantum bilgisayar için deniliyor. Amacımız yeni başlayan işlerin içinde olma. Ev yeni quamtumda yeni sayilir. Bence siyasi bakılmadan her güzel seye destek verilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_kartal -- 24 Kasım 2024; 8:51:26 >
    Ülkemizin kurucusunun heykelleri nerenize battı

Papağan gibi bir şeyleri tekrarlamamaktan sıkılmadınız mı, papağan bile kelime dağarcığını güncellerken sizin 20 yıldır heykelden başka bir şey bildiğiniz yok

Sanki o belediyeler sizdeyken daha iyiydi de paraları doğru harcıyordu ama şimdi kötü oldu

Son olarak kuantum bilgisayar ile belediye harcamalarının ne ilgisi var, siz de ülkedeki kaçak göçmenlerin masraflarını karşılıyorsunuz adamlar bedava sağlık hizmetinden faydalanıyor, sanırsın ülke kaynakları çok doğru harcanıyor da mesele ülkemizin kurucusunun heykelleri oldu, araba aldığın zaman bir tane kendine bir tane de devlete alıyorsun

Siz bir şeylerin farkına varacaksınız ama iş işten geçmiş olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.