Şimdi Ara

türkiye ölmüş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllara göre asgari ücretin benzin alım gücü:

türkiye ölmüş

2024 asgari ücret ile 379lt benzin

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

2002'deki asgari ücretin alım gücüyle şimdiki bir mi? 500 doların alım gücü bile eridi. 2001-2002 hatta son 7-8 yıla kadar türkiye pahalı bir ülke değildi. 500 usd asgari ücretle birşey alınamıyor çünkü ülke çok pahalı. Dolar cinsinden bile çok pahalı. Beğenmediğin 90'larda asgari ücret alan çok azdı. Kalifiye biri asla o paraya çalışmazdı. Mağaza tezgahtarı bile primle birlikte asgari ücret+ bir o kadar prim alırdı. Kiralık evler bu kadar pahalı değildi yeme içme bu kadar fahiş değildi. Biz tavuk döner bilmezdik. Dayanıklı tüketim eşyaları pahalıydı. Sonra 91 yılı asgari ücreti 200 dolar civarı bu kadar senede üzerine dolar enflasyonunu koy bugünkünden ne farkı var? Doların alım gücü düşmüş miktarın artması neyi değiştirdi? Zaten dünya geriye giden ülke mi var ki 90'lar falan diyorsunuz. Her ülke iyi kötü büyüyor. Bizde büyüme halka yansımadı.

İsraile rest çekmek falan hikaye. Ekim ayından beri dünya kadar ihracat yapıldı. Şimdi rest çeksen kaç yazar? İsrailde birşey kaybetmedi adamlar savaşta ve ilerliyorlar konu türkiyeyi ilgilendirmiyor bile. Türkiyede ihracatı yasaklasan gider başka ülkedeki şirket üzerinden yine israile mal satarlar. Düne kadar israil ambargosu isteyenlere hain diyorlardı ne oldu bir anda? Yoksa yurtdışındaki paravan şirketlerin evrakları mı tamamlandı. Abd ise çıkıp ekonomini göçertirim de demedi. İstese yapar. 2001'de yaptıkları gibi yaparlar. Türkiyeden sürekli döviz çıkışına bakar bu iş. Merkez bankası yüklü döviz çıkışını neyle karşılayacak?

Enflasyon konusu ise dediğin gibi değil. Enflasyon var diyen ülkelerde senelik yüzde 10 bile enflasyon yok. Türkiye gibi yamulup gitmemişler. Senelik yüzde 100 enflasyonla vatandaş fakirleşiyor ev, araba almak hayal oluyor. Tl cinsi para arzının nasıl arttığı ortada.

Amerikalı derecelendirme kuruluşlarını şimdi örnek veriyorsunuz da 3-5 sene önce bunlar puan düşürürken ciddiye almayız yerli milli derecelendirme kuruluşu kuracağız diyordunuz. Yani işinize gelince abd örnek oluyor işinize gelmeyince şeytan.

Bu ülke turiste bile pahalı. Evler yurtdışına göre pahalı, yeme içme pahalı, buzdolabı-çamaşır makinesi pahalı, hizmet sektörü zaten pahalı siz neyle bunları açıklayacaksınız ki? 1750 dolara almanyada satılan hint motoru burada 3500 dolar. Bitik işte.

• TEHET kullanıcısına yanıt
    Emekliler için resmen survivor vaziyeti söz konusu paylaşıma bakınca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Gitgide zorlaşan bir survivor.

türkiye ölmüş
    Sadece benzin uzerinden refah olcmek Turkiyede gecerli degil, normal sartlarda haklisin. 2012 yilinda yanlis hatirlamiyorsam 1 Euro 2,5 TL yapiyor idi. 2012 Yilinda araba almak daha kolay idi ornegin bugunlere gore cunku enflasyon oynak degildi ve Araba Elektronik esyada alim gici daha yuksekti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam olaya siz ve diğer arkadaşlar çok yanlış bakıyorsunuz

şimdi iktidar diyorki ben 22 senede kişi başı milli geliri 3 katından fazla yükselttim evet bu kendi ağızlarından çıkmış sözler şu an güncel 13000 dolar sevilerinde

o zaman bende derimki benim 2002 senesine göre alım gücüm en az 3 kat artmalı bu hem asgari ücretli hem diğer çalışanlar için böyle olmalı

çünkü sen iktidar olarak vergilerde boş durmamışsın herşeyin vergisini kdv ötv aklınıza ne gelirse köklemişsin

benim ev araba alma şansımı yükselmiş olduğun vergilerle çok daha zorlaştırmışsın

sen iktidar olarak bana vermiş olduğun birşey yokki sen istersen kağıt üzerinde milli geliri 100 kat arttırdım de bunun bana yansıması YOK

bizler bu kadar çileyi 5 kilo pirinç yada ne bileyim 50 litre fazla benzin alabilmek içinmi çektik

yada bu kadar özelleştirme bunun içinmi yapıldı

yani 22 sene ülkeyi yönetip ama şu tarihte bu kadar un pirinç alıyordunuz şimdi bu kadar fazlasını alıyorsunuz bütün hikaye bumuydu?

benim gördüğüm iktidar zengine çalışmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• el fatiha

• 2001 krizini siz bundan daha mı iyi bileceksiniztürkiye ölmüş 

türkiye ölmüş

türkiye ölmüş 

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    türkiye ölmüş

türkiye ölmüş

türkiye ölmüş

• 2000 yılı asgari ücretle 2.2 Cumhuriyet altını alınıyordu.

2024 yılı asgari ücretle 1 Cumhuriyet altını alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 5 Mayıs 2024; 19:49:34 >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

2002'deki yaşam kaliten ile 2024'teki yaşam kaliten bir değil ki. Mecbur denk ürünleri kıyaslamamız gerekiyor.

Senin şimdi ödediğin internet faturasının, cep telefonu faturasının 2002'de bir karşılığı var mı?

Kişi başı milli gelir arttı ama ona göre senin yaşam kaliten de arttı.

bence yaptıgınız şey utanç verici ordan burdan arakladıgınız tabloları yayınlamayın bakın turk işin grafigi açlık sınırı şuan asgari ücretin üstüne çıktı

ne oldugu belirsiz ordan burdan fiyat yayınlamayın bilinçli olarak yapıyosanız inşallah karşılıgını allah kısa sürede ulaştırır size

blokladım geçtim ben

türkiye ölmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 5 Mayıs 2024; 20:23:39 >

hocam yukarıda araba satışları için verdiğiniz sayılarında mantığı yok

sebebi zaten son 25 senede nüfus en az 35 milyon artmış rusu ukranyalısı suriyeli v.s ortada araba satışı üzerinde bir başarı yok

elbette herşeye ragmen bir ilerleme var ama 22 sene iktidarda kalmış bir parti için sonuçlar başarısız çok daha iyi şartlarda olabilirdik

emekli 2 teneke beyaz peynir.

arkadasım belcikadan izine geldi 1 haftada dondu burası daha pahalı dietürkiye ölmüş 

Zengin mültecinin Türkiye'de işi ne? Hadi diyelim Rus ve Ukraynalılar satın aldı.

Ee bunların savaşı dün başlamadı sonuçta. Yine bu rakamları etkileyecek bir değişken değildir.

• lisedeyken (2001~2005) kumpir o kadar ucuz bişeydi ki, öğle yemeği doyurmayacak gibi olursa ek olarak kumpir alıyoduk. çok da güzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ben türk nüfusundan bahsettim + mülteci sayısından bahsettim okuduğunuzu anlamakta sorun yaşıyorsunuz

bak bakalım 2000-2001 de ülke nüfusu neymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 5 Mayıs 2024; 21:30:16 >
    Tek merak ettiğim şey şu 2021 yılında kaç kişi asgari ücret alıyordu, şimdi kaç kişi asgari ücretli çalışıyor ? Senin yerine cevap verem.

https://www.dogrulukpayi.com/bulten/turkiye-de-asgari-ucret?amp=1

euronews
    Türkiye’de asgari ücretle çalışan oranı son 20 yılda nasıl değişti?
    https://tr.euronews.com/2021/11/15/turkiye-de-asgari-ucretle-cal-san-oran-son-20-y-lda-nas-l-degisti

Bugün bir kota 600 tl bir cekete 1000 tl ödedim bunlar indirimli fiyatlar bunlar.

Şu andaki en büyük sıkıntımız eskiden sigortalar asgariden yatarken şimdi insanlar asgari ücrete çalıştırılıyor. Temel gıdalar dışındaki ürünlere ulaşım çok zorlaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 5 Mayıs 2024; 22:20:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Jack! kullanıcısına yanıt

Ar damarı çatlamış, kuyruklu yalan atmaya da utanmıyor, yüzü kızarmıyor.

türkiye ölmüş
    türkiye ölmüş

2000 yılı 67.8 milyon nüfus, 619 bin araç.

2023 yılı 85.3 milyon nüfus, 1.233 bin araç.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.