tamam işte benim dediğim yere gelmişsin nüfus kabaca 20 milyon artmış+ mülteciler ayrıca son 2 seneyi sayma herkes dolar uçacak diye arabalara saldırdı ama sıkıntı yok veri veridir bir kaç sene sonra daha sağlıklı değerlendirme olur hem buraya gelen suriyeliler ıraklıların hepsi savaş magduru aç değil bursada kaç tane fabrika sahibi suriyeli var haberin varmı? herşey bir yana ben gerek burada her ortamda söylerim evet bir gelişme var ama yeterli değil kimseye nasip olmayan 23 senelik iktidar bu partiye nasip oldu çok daha iyi olabilirdik < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
türkiye ölmüş (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Nüfus 20milyon artmış satılan araç sayısı 2 kat artmış. Oran orantıyı da yap bi zahmet.
Son iki seneye saymayacaksak 2000 yılını da saymayalım. O dönemde insanlar 2001 krizini öngörüp arabalara saldırmışlardır.
Hem nasıl oluyorsa paraları yok ama dolar uçacak diye araba alabiliyorlar.
-
hocam sen neden bu kadar kolpasın
bak orada 2019 verisi var ondan önce 2018 verisi var
ne diyeceğiz şimdi 2019 da ülke 2000 senesinden daha kötü ekonomiye sahipmiymiş diyeceğiz böyle saçmalık olurmu
tek veriden hesap yapıp herşey süpermi diyeceğiz sadece 2023 senesinde 2 katına çıkmış diğer seneler aşağı yukarı aynı
işine gelen seneyi baz alma o zaman saygınlığını ve inandırıcılığını kaybedersin
başka cvp yazmayacağım ben seni anlıyorum ama sen anlamıyorsun tek taraflı bakıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ee o zaman orada 2001 verisi var, 2002 verisi var. Kolpa olsam o yıllarla karşılaştırırdım.
-
2013 yılında asgari ücret ile 85 adet sigara
2024 yılında asgari ücret ile 246 adet sigara
*Parliament fiyatına göre hesapladım
-
-
-
Saçmalama. 2001 krizini nereden ön görecekler? Araç sayısı deyince sokaktaki çin malı dandik motorda araç sayılıyor. 2001'de çin malı motor yoktu. Pahalı italyan ve japon motorlarları vardı o yılları gördük.
Asgari ücretle saçma bir hesap yapıyorsun. Evet asgari ücret gereksiz arttı ama hizmet sektörü aynı şekilde pahalandı. Asgari ücret hesabı yaparken önceden biz asgari ücrete çalışmıyorduk. Az kalifiye oldun mu asgari ücrete asla çalışmazdın.
Asgari ücretle çalışma oranını asla doğru bulamazsın. Bugünkü kadar yüksek değildi ama tüm veriler yanlış. Özel sektörde sana 30 bin verseler bile sigorta asgariden yatar. Hele 2001-2002 gibi yıllarda kim sana yüksekten sigorta gösterecek? Maaşlar bankadan bile yatmıyordu zorunlu değildi. Onu da boşver sigorta bile yapmasalar araştırmadıkça aylar sonra anca öğreniyordun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 5 Mayıs 2024; 23:5:22 > -
Hizmet sektörü herkes hizmet beklediği için pahalandı. Şimdi de az kalifiyeli oldun mu asgari ücretle çalışmazsın zaten.
-
Hayır. Şu an yapışkan ücret var. Dayıyorlar asgariyi. O örneğini verdiğin 2002 falan o yıllarda ilkokul mezunları, düz lise bitirenler asgari alıyordu. Vasıfsız kesim. Üniversite olayı çökmemişti ve asgari almayan kesim öyle şimdiki gibi asgarinin 2-3 bin fazlasını almıyordu.
Asgari ücret çok arttığından sigortası da arttı yani işverene maliyeti arttı. Herkes hizmet beklediği için hizmet sektörü pahalanmadı önceden de hizmet bekliyorduk. Hatta daha çok emek yoğundu. Bu kadar otomasyon ve elektronik sistemler yoktu. Ayrıca konut bu kadar pahalı değildi sonuçta herkes ev, arsa almak için çalışıyor birikim yapıyor. Asgari ücretle benzin hesabı falan saçma oluyor. Hangi asgari ücretli benzinli araba kullanıyor ki? 10 sene öncede kullanmıyordu tüplü arabası varsa vardı. Sen benzinle şahin, doğan kullanan gördün mü? Zaten asgari ücretlinin araba sahibi olmak haddine değil.
-
Asgari ücret alanların çalıştığı sektörler belli. Kasiyer, satış elemanı, üretim personeli gibi çalışanlar alıyor o ücreti.
İnşaat işçisinin günlük yevmiyesi 2000TL.
Ben asgari ücretli benzinli araba kullanıyor demedim. Ama kullanan da olabilir. Geçmiş yıllara bakıldığımda deposunu daha fazla doldurabiliyor.
Şahin, doğan gibi tüplü arabalar eskide kaldı. Bizim sokaklarda eskiden hep onlar olurdu ama şimdi son model arabalar, suvlar var.
-
AKP'li dayı gibi yalan yanlış mesajlar yazan kişilere iplemeyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2001 ile aynı krizdeyiz fark yok, kriz demiyorlar oylar düşmesin diye fark bu. Şimdi derler e kriz varsa herkes bodruma neden sıra oluyor diye, 2001 krizinde de
aynıydı durum. Zengin krizden etkilenmiyor, asgari ve ortalama ücretli maaşlı çalışan etkileniyor. Bu kadar basit.
-
Ekonomik krizler geçicidir. Başlık tamamen saçma.
Bireysel anlamda fırsatlar çok.
-
Hesabı asgari ücret üzerinden yapıyorsan son model arabalar ve suvlardan bahsedemezsin. O dediğin arabayı alamaz çünkü. Asgari ücretli 17 bin maaşıyla son model arabayı boşver gidip clio alamaz. Beğenmediğin şahin doğan, broadway 200 bin lira. 25 senelik opel vectra 300 bin. Asgari ücretlinin 1 senelik gelirinden fazla. Bir de benzin hesabı yapıyorsun. O arabalara benzin koymamaktan benzin hortumları çatladı, yakıt pompaları yanık şu an çoğu benzinle çalışamıyor bile.
İnşaat işçisi yevmiyesi ise 2 bin değil. Kalifiye olan inşaatta o ücreti alır. Sen fayansçıysan, kalıpçıysan o parayı alırsın düz ameleye o parayı vermezler. Ben iş güvenliği uzmanıyım o işçiler çoğunlukla güvenliği olmayan işlerde çalışıyor düşse yaralansa sakat kalsa işi biter. 30 gün yevmiye aldığını da söyleyemem. Yine asgari ücret hesabı yapıp inşaat işçisi yevmiyesi saçma kalıyor. Sen böyle hesap yapacaksan kişibaşı milli gelir üzerinden yapacaksın.
Bizim mahalle sizin mahalle diye de hesap olmaz ben çeşmeye gidiyorum öyle arabalar var ki sanırsın dünyanın en zengin memleketlerinden biriyiz. Oysa egede geri kalmış ilçeler var arabalar hep toros ve reno 12 ve hala toros 10 sene öncede aynı arabalar vardı. Evler o gelişmemiş ilçede 1 milyondan pahalı ama arabalar 10 sene öncesiyle aynı. Hadi asgari ücretli sıkıysa ev alsın.
Artık bu benzin, simit, ekmek hesabını bırakın ya. Bu devirde o kadar farklı yerlere para harcanıyor ki eskisi gibi değil. Bu pahalılıkta bilmem kaç litre fazla benzin alınıyor diye hesap olmuyor. Mesela 2002'de biz internete para ödemiyorduk çünkü almıyorduk. Sokaklarda çeşme doluydu suya da para vermezdik oysa bu zamanda bir küçük pet şişeye 10 lira diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 6 Mayıs 2024; 6:47:16 >
-
I
İlyas Mutluyoutube
Türklerin “İTİRAFLARI” Gelen EVLENİYOR !! Belarus’ta Yaşam ve Çalışma | MİNSK 🇧🇾 Herkese Belarus Minsk ten selamlar. Bu videoda Belarustaki yerel yaşamı burada yaşayan Türkleri ve hayatı gösterip anlattık. İyi seyirler.. Antarktika seyahatime destek olmak isterseniz süper teşekkür gönderip veya Katıl butonundan destek olabilirsiniz :) Katıl Butonu : https://www.youtube.com/channel/UClJGmFJUAi1G_ZaVXgXxY0A/join Abone ol : www.youtube.com/ilyasmutluu İnstagram : https://www.instagram.com/ilyassmutluu/ Twitter : https://www.twitter.com/ilyassmutlu Facebook : https://www.facebook.com/ilyasmtlu/ Mail (contact) ilyasmtluu@gmail.com Merhaba ben ilyas Mutlu. Sırt çantamı ve tek yön biletimi alıp yollara düştüm. Gezdiğim yerleri ve yaşadığım maceraları kayıt ederek bu kanaldan sizlere aktarmaya çalışacağım. Bu yolculukta bana destek olmak isterseniz kanalıma abone olup sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz. #belarus #minsk #beyazrusyahttps://www.youtube.com/watch?si=2boiun7zb0c_d8bI&v=xq0RW0Beiyw&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
daha dün kumpir yedim. 8 malzemeli ( sözde ) kumpirin tanesine 190tl verdim. patates 10 tl olsa. malzemeler 20 tl olsa , işletme giderleri vs için 20 tl eklese üstüne toplamda 50 tl eder. hadi yüzde yüz kar etsin 100 tl ye satsın. abi dandik bi kumpir nasıl 190 tl olabilir. üstüne yalandan 2 malzeme serpiştirmiş patatesi 10 liraya almış 190tl ye kumpir satıyor. vallahi de billahi de bizim esnaf adam olmaz. bu kadar yüksek karla satmayın bu kadar aç gözlü olmayın
-
harçılığı baban verdiği içindir batan bankalar kendini yakan insanlar pul olan türk lirası o dönemde chp dem ile ortaktı unutmadan söyleyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X