kumpir 300tl ![]() Murat Muratoğlu'nun Kumpir Hesabı Viral Oldu! 'Günde 30 Bin Yılda 10 Milyon 800 Kazanıyor'
Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz?
Digiturk: 60
D-smart: 93
Turkcell TV Plus: 69
Tivibu: 69
Türksat Kablo TV: 76
Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3
Sosyal Medya Hesaplarımız;
https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu
https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/
https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu
https://twitter.com/szctelevizyonu
https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu
#haber #gündem #sondakika https://www.youtube.com/watch?v=xFtIQlh46EQ |
türkiye ölmüş
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
gönaydın... daha yeni mi farkettin.. bu memleket çoktan ölmüş de ağlayanı yok...kendisine oy verenlerin firmaları olsa, firmalarını bile emanet etmeyecekleri, kazara etseler de hemen kapı önüne koyacakları bir şahsa memleketi emanet ederlerse, memleketin anahtarını teslim ederlerse işte böyle olur !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Mayıs 2024; 0:9:46 > -
Ülke ekonomisi zaten bayadir çökmüş durumda. Eskiden 2001 krizi diye aniranlar vardı. Şimdi hiç birinden ses çıkmıyor. Biliyorlar bı patlarsak 2001 i mumla arıcaz diye.. dışarda yeme içme işi bitti.. anlatacak çok şey var ama kime ne anlatacaksın.. hala Avrupa'nın bizi kıskandığıni düşünün bı millete sahibiz..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
diyanetin altında Mercedesler,Audiler...gereksiz milyarlarca yok edilen paralar.. Güzelim dinide mahvettiler, ülkeyide... Allah bu ülkeyi tez zamanda refaha kavuştursun inşallah... Garibanın hali perişan..
garibanlara asla acımam dilencilere para vermeyide çoktan kestim kurunun yanında yaşta yanıcak en çok gariban kesim malum partiye oy verio o yüzden 1 damla su vermem
zengin adamda nemalanmıyorsa malum partiye oy vermez asla istisnalar kaideyi bozmaz
-
Onlara bende acımam zaten.. hep başımıza onlar getirdi.
2001 kriz sayılmazdı devlet aklı vardı bakanlar vardı ülkede en azından bakanlar bakanlık yapıyordu kısa sürede halledildi ben 2001 de kriz falan hissetmedim
2001 de özgür bir ülkeydik başbakanın karşısına geçip protesto yapılabilyodu yazar kasa atılabiliyodu bukadar koruma ordusu israf cehennemi yoktu cennet gibi ülkeydi
din sömürüsü yapılan bir ülke yoktu 2001 de herkez başarısızlıgını kabul ediyordu bugün nas yarın mars denmiyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 5 Mayıs 2024; 0:22:52 > -
Ülkenin görebileceğini en güzel yıllardı diyebilirim. O dönemler ortaokul daydim.. az çok piyasayı hatırlıyorum TL değerli olduğu zamanlar..
istanbul bitmiş desinler anlarım. kiraz 200 e iner diyor, Adanada 30-40 liraya iniyor.
ama para da istanbulda. her işe başka yerin 3-5 katı para veriliyor orada.
300 liraya 500 liraya çok diyen adamlar sanki bana 17 bin lira maaşla geçiniyor, program başına alıyordur o paradan fazlasını bunlar, nasıl olsa maaşlar amerikadan dolarla geliyor bunlara.
şu an ülke dalga dalga gelen krizlerden çıkma aşamasında. israile rest çekildi, bakanları saldırıp duruyor ama dolar 1 lira artmadı, amerikada bile manşet olmuş Türkiye değil israil kaybetti bu sefer diye. normalde aman ses etmeyelim ekonomik saldırı olur dolar ikiye katlanır denirdi.
şu an kriz ortamından kalan tek şey enflasyon. fiyatların sürekli artması büyük sorun tabi ama maaşlar da benzer oranda arttığı (emeklilerinki hariç maalesef) için vatandaşın cebini çok etkilemiyor aslında. kriz yılları 2018-2019(başlangıç yılları) ve 2023-2024 ile zirveyi yapıp 2028 den sonra etkisinin çok zayıflaması ve 2032 yılından sonra dünya genelinde ekonominin normale döneceği zaten pandemi döneminde öngörülüyordu. dünya geneli için.
amerikalı derecelendirme kuruluşları bile Türkiye krizi atlatıyor diye not veriyor. bunlar kendi akıl babalarını da mı kaale almıyor ?
not: asgari ücret 500 dolar, memur maaşı 1000 dolar. kriz öncesi döneme (ki tarihin en iyi dönemidir, 90 ları falan kimse övmesin fakirlik diz boyuydu) dönmüş durumda maaşlar dolar bazında. doların da enflasyonu var tabi ama amerikaya toz kondurmazlar ya onlara göre orada böyle enflasyon yoktur, amerika muhteşemdir. doların enflasonu da dikkate alınacak kadar değildir!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Mayıs 2024; 1:10:11 >
-
2012 yılı:
İndirimsiz fiyat üzerinden hesap yaparsak;
2012 yılında 740TL olan asgari ücret ile 54 adet kumpir alınabiliyordu.
2012 yılında 940TL olan en düşük emekli maaşı ile 68 adet kumpir alınabiliyordu.
2012 yılında 1.755TL olan en düşük memur maaşı ile 128 adet kumpir alınabiliyordu.
2024 yılı:
Rastgele bir restorandan aldım bu fiyatı. Link: https://www.yemeksepeti.com/restaurant/k5bw/kumpir-7m-k5bw
2024 yılında 17.000TL olan asgari ücret ile 65 adet kumpir alınabiliyor.
2024 yılında 10.000TL olan en düşük emekli maaşı ile 38 adet kumpir alınabiliyor.
2024 yılında 34.215TL olan en düşük memur maaşı ile 132 adet kumpir alınabiliyor.
-
indirimsiz fiyat üzerinden hesap yapman saçmalık indirimli o fiyata verebiliosalar çogu yerde o fiyata veriyodur 2012 yılında yazdıgının 2 katı alınabiliyordu demek
-
Fırsat koduyla o fiyata düşüyor. Evden çıkıp kumpir yemek istediğinde ödeyeceğin fiyat 13,75TL olurdu.
Ben o görseli 2012 yılındaki tahmini kumpir fiyatlarını belirtmek için ekledim.
Ekstra olarak 2012 yılının şube fiyatları ile 2024 yılının online alışveriş fiyatlarını kıyaslıyorum.
Yani şubeye gidip almak istersen daha uygun fiyata bulabilirsin.
-
idirimle 150tl ye kutu kolalı karışık malzemeli kumpir satan yer yok şuan ozaman yarı fiyata veren varsa normaldede o fiyata satan yerler vardı demekki
-
-
-
Ekonomi iyidir kötüdür tartışmam ama dışarıda yeme işi bitti diyorsanız sizin için bitmiş olabilir. Ama 2 hafta önce sosyal medya da boykot gibi bir furya olduğu halde mekanlar yine doluydu. Bugün gidip kontrol edin yine mekanlar dolu olacaktir. Dün bir video vardı 2 patsoya 410 TL verdim diyordu bayanın birisi. Bugün mekana gidin belki zor yer bulursunuz.
Asgari ucret, vasifsiz herkesin yapabilecegi isi yapan kisilerin maasi oldugundan suanki asgari ucret gereksiz derecede fazla demek oluyor. Asgari ucretin suan olmasi gereken max tutar 13-14k araligidir arkadasin paylastigi fiyatlara bakarsaniz boyle olmasi gerektigini gorursunuz.
Bunu goren isverenler her ise aldigija asgari ucret vermeye basladi. Boyle boyle ulkenin yuzde 60 i asgari ucretli oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 5 Mayıs 2024; 10:5:40 >
son model ferrari almayıversin
sermayeyi bu kadar savunmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yalniz 2012 yilinda dunyanin en pahali petrolu Turkiyede satiliyordu. Ekonomik refah acisindan bu yillarla karsilastirilamayacak duzeyde 2012 yilinda daha iyiydi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Ülke ekonomisi zaten bayadir çökmüş durumda. Eskiden 2001 krizi diye aniranlar vardı. Şimdi hiç birinden ses çıkmıyor. Biliyorlar bı patlarsak 2001 i mumla arıcaz diye.. dışarda yeme içme işi bitti.. anlatacak çok şey var ama kime ne anlatacaksın.. hala Avrupa'nın bizi kıskandığıni düşünün bı millete sahibiz..
|
2002'deki asgari ücretin alım gücüyle şimdiki bir mi? 500 doların alım gücü bile eridi. 2001-2002 hatta son 7-8 yıla kadar türkiye pahalı bir ülke değildi. 500 usd asgari ücretle birşey alınamıyor çünkü ülke çok pahalı. Dolar cinsinden bile çok pahalı. Beğenmediğin 90'larda asgari ücret alan çok azdı. Kalifiye biri asla o paraya çalışmazdı. Mağaza tezgahtarı bile primle birlikte asgari ücret+ bir o kadar prim alırdı. Kiralık evler bu kadar pahalı değildi yeme içme bu kadar fahiş değildi. Biz tavuk döner bilmezdik. Dayanıklı tüketim eşyaları pahalıydı. Sonra 91 yılı asgari ücreti 200 dolar civarı bu kadar senede üzerine dolar enflasyonunu koy bugünkünden ne farkı var? Doların alım gücü düşmüş miktarın artması neyi değiştirdi? Zaten dünya geriye giden ülke mi var ki 90'lar falan diyorsunuz. Her ülke iyi kötü büyüyor. Bizde büyüme halka yansımadı. İsraile rest çekmek falan hikaye. Ekim ayından beri dünya kadar ihracat yapıldı. Şimdi rest çeksen kaç yazar? İsrailde birşey kaybetmedi adamlar savaşta ve ilerliyorlar konu türkiyeyi ilgilendirmiyor bile. Türkiyede ihracatı yasaklasan gider başka ülkedeki şirket üzerinden yine israile mal satarlar. Düne kadar israil ambargosu isteyenlere hain diyorlardı ne oldu bir anda? Yoksa yurtdışındaki paravan şirketlerin evrakları mı tamamlandı. Abd ise çıkıp ekonomini göçertirim de demedi. İstese yapar. 2001'de yaptıkları gibi yaparlar. Türkiyeden sürekli döviz çıkışına bakar bu iş. Merkez bankası yüklü döviz çıkışını neyle karşılayacak? Enflasyon konusu ise dediğin gibi değil. Enflasyon var diyen ülkelerde senelik yüzde 10 bile enflasyon yok. Türkiye gibi yamulup gitmemişler. Senelik yüzde 100 enflasyonla vatandaş fakirleşiyor ev, araba almak hayal oluyor. Tl cinsi para arzının nasıl arttığı ortada. Amerikalı derecelendirme kuruluşlarını şimdi örnek veriyorsunuz da 3-5 sene önce bunlar puan düşürürken ciddiye almayız yerli milli derecelendirme kuruluşu kuracağız diyordunuz. Yani işinize gelince abd örnek oluyor işinize gelmeyince şeytan. Bu ülke turiste bile pahalı. Evler yurtdışına göre pahalı, yeme içme pahalı, buzdolabı-çamaşır makinesi pahalı, hizmet sektörü zaten pahalı siz neyle bunları açıklayacaksınız ki? 1750 dolara almanyada satılan hint motoru burada 3500 dolar. Bitik işte. |
garibanlara asla acımam dilencilere para vermeyide çoktan kestim kurunun yanında yaşta yanıcak en çok gariban kesim malum partiye oy verio o yüzden 1 damla su vermem zengin adamda nemalanmıyorsa malum partiye oy vermez asla istisnalar kaideyi bozmaz |
Ar damarı çatlamış, kuyruklu yalan atmaya da utanmıyor, yüzü kızarmıyor. |
Benzer içerikler
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- 25 yaşında hakim olunur mu
- dream games maaş
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- ömer aktaşöz yorumlar
- e devlet kimlik kısıtlama
- ötv muafiyeti 2025
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- byd modelleri
- sıfır araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X