Şimdi Ara

Türkiye ve Fiber internet kepazeliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
11.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam senelerce 2 3 mbps down 0.3 0.2 upla omrunu geçirmiş 8 10 mbps down 2 3 up gördüğünde dünyalar onun oldu. Firmalarında işine geliyor tabi. Az mailyet çok kar..

Misal vodafone kampanya yapmıs 500 down verebiliyormus meğer..
    Ama 10 mbps fibeeeeerrrr diye reklm yapıyorlar. O sebeble hem gondiklenen müşteriler hem gondikleyen firmalar halinden memnun. % 3 5 lik bir kesimde buralardan bağırıyoruz. Firmalarda çokta çükümüzdesiniz istediğiniz kadar bağırın biz parayı vuruyoruz diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önüne gelen bu konuyu açıyor neyin kafası ?

1 Euro eşittir
    6,36 Türk Lirası

1 ABD Doları eşittir
    5,70 Türk Lirası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom 4.5G Türkiye ve Fiber internet kepazeliği Utanıyorum. İğreniyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ödenen fiyatlar döviz bazında değil asgari ücrete oranla hesaplanmalı.

100 Mbit sınırsız en ucuz paket Türkiye'de asgari ücrete oranla ne kadar ediyor diğer ülkelerde ne kadar ediyor bu hesaplanmalı.

Hepsinde asgari ücret 2000 birim seviyesinde ise 2000 TL = 2000 Euro = 2000 Dolar = 2000 Sterlin = 2000 Tayland Bahtı gibi hesap yapılmalı.
  • Ben Liverpool'da iken de hızları periyodik olarak yükseltiyorlardı. Ben zaten en düşük hız olan 30 Mbps alıyordum, beni 50 Mbps ye yükseltmişlerdi.
  • bu ülkenin %95'i 1 mbit upload yapabiliyor.. 5 ile çok çok iyimser bir tablo çiziyorsun..
  • Bence 5G harcamalarını arka plana atıp 5G'ye yapılacak yatırımları 4.5G kapsama alanını artırmaya kullanmak daha mantıklı olurdu. Anadolu'da hala telefonun hiç çekmediği yerler var. Edge bile çekmiyor SMS bile gönderemiyorsunuz öyle Doğu illeri falan da değil Bursa'nın bir ilçesi.

• arkadaşlar burda konuşuyorsunuzda bunlar bu konuşmalar hep burada kalıyor, tt ceosunun twitter adresini paylaşıyorum, forum linkini retweetleyin paylaşın ceo ile kaç tane üye var burda maden sıkıntısınız var paylaşın mesela ben şimdi bu söylediğimi yapıyorum, 4mbit download 0.50 upload ile 4 yıldır kullanıyorum adam 5mbit upload demiş bende o upload olsa neler neler yapardım ama yapamıyorum
    https://twitter.com/umitonaltr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 4 Kasım 2019; 13:21:4 >

• Türkiye internetin Afrikasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

quote:

Yılda bir ay Türkiyeye geliyorum ve 5 mbit upload ile işkence çekiyorum. Sizler 365 gün bu işkenceye nasıl katlanıyorsunuz? Hiç mi dosya yüklemiyorsunuz biryere? Ne sabırlı milletiz yahu!

4 TB'lik HDD alıp bütün yedeklemelerimi kaydediyorum sonra HDD'yi Microsoft Frankfurt'a postalıyorum.Üzerine "Lütfen HDD'deki verileri benim servera kopyalar mısınız" diye not yazıyorum.Sağolsunlar Microsoft çalışanları ilk başta bir garipsedi durumu ama son 2 yıldır onlar da alıştılar duruma hatta eski HDD'leri kargo bedelsiz geri gönderiyorlar artık her ay yeni HDD alma olayı da bitti.Önceden bana aylık 900 TL'yi buluyordu 4 TB yedekleme ama artık sadece 120 TL kargo bedeliyle kurtuluyorum.

Komedi gibi internetimiz var, yıl olacak 2020...En azından 20/20 verseler şu bulununmaz hint kumaşı uploadı.
    4TB'lık aylık nasıl bir veri gönderiyorsunuz acaba yurtdışına?

Tuhaf geldi bu durum.

• Konuyu açan arkadaş, sizler bu işkenceye 365 gün nasıl dayanıyorsunuz demiş :) Güzel dostum, görmedik ki daha iyisini :)

Altyapı belli, verebildikleri belli birde üstüne fiyatlar belli, herkes istenen hızları maliyet yüzünden zaten göremiyor. Böyle bir ortamda adam interneti kopmadan kullansa şükrediyor...
  • Arkadaşlar ne bekliyorsunuz?

Türk Telekom yanlış özelleştirildi. O zaman da eleştirdik ama vatan hainliği ile suçlandık.

Yıllar sonra çekip gitti Oger şimdi o vatan hainliği ile suçlayan kişiler ya firarda ya içerde.

Ama TT gitti şimdi BTK denilen berbat bir regülasyon kurumu var. Kimse kusura bakmasın. BTK ile vizyon bu kadar.

Ha şu da var, aşırı bir vergi yükü var iletişimde. Şimdi yeni vergiler de geliyor. Bu sistem böyle gider.
  • internete gelene kadar en basitinden içtiğimiz çay diğer ülkelerde hem birim olarak hem de eu-tl çevirsek bile daha ucuza geliyor, halk uyuyorsa adamlar sesini çıkartmaz, ben telekom sahibi olsam aynen bakır kablo ile devam ederim durduk yerde neden masraf yapayım nasıl olsa şikayet eden yok, bakanlıklar kankam, temiz iş.

uploadım 0.80 download 1.6

santral elmanı da yazdığıma benzer bir şey söylemişti ses çıkaran yok geçiriyorlar dedi.
  • Aslında ne yazık ki verebileceğim cevap çok basit.

Türkiye'de internete kötü gözle bakılıyor, hükümet ve ülkenin en tepe noktası zaten interneti önermiyor, kısıtlı olmasını istiyor. Hal böyleyken, internet sağlayıcısı olan malum firma da başına buyruk hareket ediyor. Nasıl olsa firmanın yaptığı icraatları sorgulayan birisi yok, kaldı ki bu durumun aksine, firmaya yaptırım gibi dayatmalar yapılıyor bile olabilir, bunu bilebilmemiz pek mümkün değil.
    Firma yabancılara satıldı, adamlar kredi borcu takıp kaçıp gittiler Türkiye'den, bunu bile umursayan çıkmadı.

Bazı şeylerin düzelmesini beklemek, ömrün bittiğin görmek gibi bir şey Türkiye'de.
  • Vodofone türkiye twitter da akk kalkmasını kutlarken vodofone italya eş zamanlı 1gbits indirme hızını kutluyordu...Ben umudu kestim artık. Alt yapımda yok. Cimere yazdım alt yapı için bana ttnetin 4g modemi varmıs onu al diyor. Superbox aldım hızı ve pingi leş fiyatı tavan.

• Millenicom 35 vdsl pakedimde 30un altini gormuyorum fiber olsa fiber alirdim 70tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dur ya altyapı olmadığı için 8 down 0.6 up alan adsl kullanıcıları var. Aman Türkiyeye dönme kafayı yersin bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Konuyu açan arkadaş, sizler bu işkenceye 365 gün nasıl dayanıyorsunuz demiş :) Güzel dostum, görmedik ki daha iyisini :)

Altyapı belli, verebildikleri belli birde üstüne fiyatlar belli, herkes istenen hızları maliyet yüzünden zaten göremiyor. Böyle bir ortamda adam interneti kopmadan kullansa şükrediyor...
    Altyapı olayı biraz fazla abartılıyor bence hadi diyelim altyapı yok altyapısı olan adam alsın işte salın ucuz fiyata.Merkezde olan çoğu yerde altyapı gelmeye başladı artık Samsun Atakumda oturuyorum o veremiyoruzlar falan yalan bazı yerlerde internetim 25 mbit download 5 mbit upload bi ara internette bi yanlışlık olmuştu be hızım 150 mbit’e fırladı birden.Altyapı var bu arada.İsteseler bazı yerlere çok fazla hız verebilirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C

Altyapı olayı biraz fazla abartılıyor bence hadi diyelim altyapı yok altyapısı olan adam alsın işte salın ucuz fiyata.Merkezde olan çoğu yerde altyapı gelmeye başladı artık Samsun Atakumda oturuyorum o veremiyoruzlar falan yalan bazı yerlerde internetim 25 mbit download 5 mbit upload bi ara internette bi yanlışlık olmuştu be hızım 150 mbit’e fırladı birden.Altyapı var bu arada.İsteseler bazı yerlere çok fazla hız verebilirler.

Alıntıları Göster
    hocam bende samsun bafradayım. 1 yıldır turknetten hizmet alıyorum. bulunduğum yerde altyapı kötü durumdaydı merkezi bir yerde bulunmama rağmen. zor bela vdsl e geçtim. mahallede aynı altyapıda vdsl kullanan tek bendim galiba. bi kaç kere sorun oldu ve tt çalışanları geldi. bu hızı alamazsınız falan dediler bir sürü maval okudular. 1 yıl boyunca 35 mbps hız aldım bazen sıkıntılar olsa da. ama o hızı da ucu ucuna alıyordum. geçen gün internet öğle vakitlerinde gitti ve 1 2 saat boyunca gelmedi. önceki haftalarda mahalleye yeni saha dolabı yerleştirmişlerdi. onu aktıf etmişler ve vdsl kullanan kullanıcıların hız değerleri değişti. 35 lik paketteydim. hat değerlerinde 110 mbps leri gördüğümde şoka uğradım. buraya geleceğini hiç beklemezdim bu hızların. paketimi hemen yükselttim ve tadını çıkartmaya başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daia07

superonline 25 mbit paket kullanıyorum download hiç 30 altına inmedi ama upload da hiç 8 üstüne çıkmadı. ping ise 20-40 arası değişiyor.
    he 25 mbtlik paketten sabit en az 30 mbit bazen 45-46 mbit aldığım için memnun olsam da upload hızı rezalet maalesef. kasıtlı olarak düşük tutulduğunu düşünüyorum. neyse ki fazla upload işim olmuyor.
    Cs go tarzi oyunlarda kac ping görüyorsunuz? 25mbit de

bende 35mbit hiz kulaniyorumda yeterlimidir cs goda sizce

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.