Mercedes bmw den bence daha uygun olacaktır. amerika fiyatları mercedesten bariz daha düşük. Eğer is serisine 1.6 (dizel)motor koyarlarsa d sınıfında o çok satabilir.ama onun da en küçük motoru 2.5.
ülkemizde lüks kesime kendini kabul ettirirse tutulur bu lexus
2000 ya da daha yaşlı sedan modeline binmiştim aracın içi oturma odası gibiydi. halısı bizim evdeki halı gibi, ayağını basmaya kıyamıyor insan çok çok konforluydu ki 2010 modelleri de istanbul piyasasında gider diye düşünüyorum. 12.5 litre gibi bir ortalama tüketimi vardı ki arkadaş arabayı kaldırıp çöpe atacak gibi sürüyordu neredeyse. otomatik vites değil de sadece 1 vitesmiş gibi gidiyordu araç. buzda kayar gibi.
ama Infinity'nin duruşu bambaşka.
Sedan sınıfında LS10 ve GS10 tutmaya tutar orası kesin, BMW-JAGUAR-AUDI-MB ekseninden sıkılan zenginler " E bir de buna bineyim dünya gözüyle" diyerek alırlar. Ki marka sorunu olmasa hakikaten sıkı araçlar.
IS10'un ise hiç şansı yok, arabadan anlayan hiçbir vatandaşın - özel hayranı olmadıkça - alacağı bir araç değil. İç mekandaki plastikler daha showroom'da iken elinzde çatır çutur ediyor, yürüyünce ne sesi çıkaracak siz düşünün.
ES ise Camry muadili lakin ülkemiz resmi Camry deneyimi yaşmadığı için birşey demek zor. (Burda taxi olduğundan bende bişey diyemiyorum)
Lakin Lexus'un SUV sınıfındaki hiçbir aracını tavsiye etmem, sebebi açık: Toyota'dan kopyala yapıştır olmaları. Açın sitelerini Lexus LX ile Land Cruiser'i yanyana...yada Prado ile GX'e bakın. Ufak tefek rötüşlar ve lüx segmentin dokunuşları haricinde hiçbir fark göremezsiniz.
Yine de gelmesi ve bir alternatif üretmesi iyi olur, şımarık VAG grubuna belki mantıklı bir rakip çıkar.
bizim ülkemizde premium araç alımlarında aranan kaliteden ziyade prestijdir, Türkiye'de herzaman prestij>kalite. Kalite alıcı bulsaydı 200.000TL'lik Hyundai yok satardı.
lexus ls 'nin muhteşem bir görüntüsü var, ayrıca çakma falanda değildir. çakma aracı çinliler yapar japonlar değil.
quote:
Orijinalden alıntı: japon dostu
Gelirse Mercedes,Bmw,Audi gibi markaları çok hırpalar..
Önünü Mercedesten Arkasını BMW den çalmış
Valla IS 300 sahibi olmak isterdim
Gelirse Almanya'daki fiyatların 5 ile çarpımına eş değer olur.Fakat Türkiye piyasasına yeni gireceği için insanlar markaya daha çekingen davranır.
Bu motorlarla bu Araba Türkiyede satmaz
quote:
Orijinalden alıntı: enforacle
lexus filan satmaz turkıyede o yuzdende gelmez....... aynı paraya mercedes bmw varken kımsede lexus almaz kaç kişi biliyor yaw lexus u. o zaman acura da gelsın oda toyotanın olması lazım canavar gibi araba.acura kaç kişi alır acaba tanınmış markalar varken
hocam acura hondanın integraya benzer kıbrısta yaşadığımdan biliyorum 2004 modelleri 28 milyar felan
quote:
Orijinalden alıntı: yigit+
2000 ya da daha yaşlı sedan modeline binmiştim aracın içi oturma odası gibiydi. halısı bizim evdeki halı gibi, ayağını basmaya kıyamıyor insan çok çok konforluydu ki 2010 modelleri de istanbul piyasasında gider diye düşünüyorum. 12.5 litre gibi bir ortalama tüketimi vardı ki arkadaş arabayı kaldırıp çöpe atacak gibi sürüyordu neredeyse. otomatik vites değil de sadece 1 vitesmiş gibi gidiyordu araç. buzda kayar gibi.
ama Infinity'nin duruşu bambaşka.
bahsettiğin araç infinitiynin nissan maxima dan bozma aracı olmasın :) Türkiyede mi bindin?
Üst segmenteki Alman liderliğini Türkiyede kimse kolay kolay alamaz. Adamlar zamanında yaptılar Müşteri kitlesini
lexus kuzey amerikada çok satan toyota nın, premıum pazarından pay almak için yarattığı bir marka. ancak bmw veya mercedes gibi bir geçmişi yok. hatta audi kadar bile yok. araçlardaki mercedes etkisi, özellikle ilk yıllardaki modellerde (zaten markanın tarihi 20-25 yıllık) bariz bir şekilde hissedilir. ancak toyota nın üretimdeki toplam kalite yönetiminin bir yansıması olan sorunsuzluk özelliği lexus lar için de geçerlidir ve kuzey amerikada oldukça tutmuş bir markadır. lexus un tutması üzerine, benzer şekilde diğer japonlar honda ve nissan da premium marka yaratma yoluna giderek infiniti ve acura yı ortaya çıkarmışlardır.
ancak dediğim gibi bu markalar sadece kuzey amerikada başarılı olmuşlardır. avrupa da premium segmentte varlık gösterememişlerdir. audi bile vw nin gölgesinde tam olarak imaj sorunlarını halledememişken, kuzey amerikalılar dışında kimsenin gidip lexus filan alacağını zannetmiyorum. premıum da imaj çok önemli. insanlar imaja para veriyor.
lexus iyi midir? toyota ne kadar iyiyse kexus da o kadar iyidir.
lexus ıyıdır
bildiğim kadarıyla lexus türkiyeye getirilmeyecek.geçenlerde bir toyota yetkilisiyle yapılan röportajı okumuştum.orada ''3-5 tane araç satmak için lexus u getirmeyiz'' diyordu yetkili.bu demek oluyorki böyle bir olayın olması düşük ihtimal.
hibrit araçlara teşvik gelirse o zaman gelir.
arkadaşlar konuyu birazcık hortlatayım.Bilgidim kadarıyla lexus aoutshow 2010'da var.Geçen bizim toyotayı servise götürdüğümde yetkiye lexus getirecekmisiniz diye sordum oda evet bağdat caddesi civarlarında 1 showroom ve servis ile başlayacağız dedi.Bende geleceğine inanıyorum ve gelmesinide istiyorum.IS-F ile M3 kapışsın artık ülkemizde ya :))