Şimdi Ara

Türkiye'ye Lexus ne zaman gelir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
18.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir ikinci not daha..Su an Almanya'da en cok calinmak istenen arabalar listesinde Lexus RX450h bir numarada sebebi de Rusya'da en cok tutulan araba olmasi.Adamlar ekip kurup bir gecede pek cok Lexus calip Polonya'ya oradan da Rusya'ya kaciriyorlar arabalari..Ilk hafta uykum biraz kacmisti bu haberleri okuduktan sonra.Calinmak istenenler listesinde ikinci Porsche Cayenne ve sonra da BMW X5 ve 6 geliyor....
  • Sadece bu gelsin yeter....

Türkiye'ye Lexus ne zaman gelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Mayıs 2011; 15:36:39 >

• C sınıfı araçların alt limiti 50 ye, üst limiti 80 e yaklaştı;

D sınıfı ise 50 leri geçti ve de üst limiti yazmaya gerek yok zaten.

Bu rakamlar biraz daha artınca Lexus için ödenecek paralar çok gelmeyecektir.

Yakında gelir yani Lexus :)
  • Infiniti geldi, Infiniti verelim. ;

• quote:

Orijinalden alıntı: can bora

Infiniti geldi, Infiniti verelim. ;

Süper poz olmuş İnfinitinin ki.
  • Infiniti şu aracı getirmedikçe bözüme gözükmesin

• Bana bu yeter!

Her zaman hayalimdir. Tam bir drift arabası
  • Apple geldi onlar da gelir yakinda.

Urun gamini tam bilmiyorum ama 2 litrelikler varsa onlarla baslayabilirler.

Yeni emisyon sistemi de devreye girerse sorun olmaz.

Fakat buradaki Alman hegemonyasini zor kirarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • premimyummuş pehhh, tum tasarimlari cakma kim ne derse desin

• Taksimde kirmizi bir lexus gordum. Dolmus sirasindaydim ve o anda dolmus geldi yoksa siradan cikip fotografini cekecektim

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

muşlu kardeşim söylediklerinde haklısın kimse 320 bine mercedes varken 400 bine lexusa binmez ama satılacaktır buna eminim en azından yıl içerisinde 5-10 tane ls serisi satılabilir diye düşünüyorum ıs ve gs modelleride satılacaktır.

Audi neden premium değildir ona gelelim Bmw 1.6 lt 115 motoru araçlarında bile aktarmayı arkadan yaparken o bizim insanlarımızın ölüp bittiği 4 halkalı marka

200 küsür bg üreten motorlarda dahi önden aktarmayı kullanabiliyor zaten bg çok fazla artınca quattroya geçiyor.

İyide, 320.000 liralık MB ile, 400.000'lik Lexus aynımı? Lexus LS460 , 380 ps civarında güce sahip, onun dengi S500 oluyor ve onunda fiyatı 400-500 arası zaten?

quote:

Öyle bi satarki, yolda 1.6 c180 görmekden bıkanlar alır bikere. 1.6 motor C180 ile aynı markaya binmek istemiyenler alır. Amerikada daha çok satıyo Mercedesden premium segmentte. Ve fiyatları eşdeğer. Amerikada bi değim vardır hatta, evimin önünde lexus yok kusura bakma diye. Yani zengin biri değilim demek, lexus amerikan kültüründe yer edinmiş bi araçdır, biz aslında kültür olarak USA ye daha yakınız. Eğer bi babayiğit riski alıp getirirse, ilk 5 sene rakip olamaz, ama ondan sonra öyle bi olurki, o 5 senede önyargıları yıkma süresi derim.

Ben Lexus'un satacağını düşünüyorum, sırf ufak motorda değil ( 1.6-4 silindir ), büyük hacimdede, Türkiye'ye "resmi" olarak ithal edilse, ( tabi burada pazarlamada önemli faktör ) , satılabilir.

Ama bundan önce, motor ve donanım seçeneklerini arttırmaları lazım...

1.6 C180 demişsin ama, 1.6 litre kilit nokta Türkiye pazarı için, C serisi satışlarını %99 arttırdı 1.6 litre motordan sonra, Lexus'ta iyi satmak istiyorsa ( ki az satmayı hiç bir firma istemez ) , böyle bir opsiyonu araçlarına koyması lazım. ( Olmayacak şey değil, Toyota'da kullanılan 1.6 lt 132 ps motor mesela , hatta bunun Turbo'lu olanıda olabilir ) Yada, S serisine rakip LS'de, 3 litre 6 silindir klansmanında bir motor, ayrıca gene bu ayarda bir dizel vs. olması lazım. Lexus, V8'den başlatıyor mesela, ( Abd piyasasına göre normal aslında, orada S350 satılmıyor bildiğim kadarıyla, S500'den başlıyor herifler direk ) Ama Türkiye için, 6 silindir şart...

1.6 - 1.8 furyası yavaş yavaş bitecek,işi vergiden kurtariyor lakin benzinli bu segmentte ki motorlar 8-10 lt'den aşağı tuketmiyor.

Bu sebepten ötürü bu furya da yavaş yavaş sona erecek.

Ayrica bu yorumum size hitaben değildir;Hayatin da lexus,acura ve infiniti kullanamis üyeler de boş beleş konuşup kendilerini komik duruma düşürmesinler.

Aynı kendinizi M ve Amg motor konularinda ki M5-M3-M6,SL-55/65-CSL-55/65 vb konularinda ki binmeden,sürmeden yorum yapan fason m-technic ve amg mühendisleri gibi duruyorsunuz.

• Lexus'a hiç binmedim ama çok iyi olduğunu okuyorum hep. Öyle olmasa Abd piyasasında tutunamazlardı. F segmentinde otomobil satmak ciddi iştir. Ancak Lexus'un pazar payı çok iyi. Buda Japonların başarısını gösteriyor. 90'ların başında Lexus LS serisi ilk tanıtıldığı zaman Mercedes W126'nın bile satışlarını epey azaltmış Abd'de.

Jaguar diyoruz, Bentley diyoruz, hepsinin geçmişi ve kimliği Lexus'u katlar belki. Ama çoğu birilerine satıldı edildi, Lexus Toyota tarafından kuruldu ve hala çatır çatır satıyor.

Geçen Nataş'da gördüm bir tane Lexus LS 400, 90'lı yılların bir aracıydı. Bakım için oraya geliyormuş. Aracı götürdüğüm zaman oradaysa bu sefer açıp inceleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 18 Kasım 2013; 20:01:06 >
  • Gelirse hemen yazılırız bitane 35 sene vade ile kredi çeker yavaş yavaş öderim.
  • Lexusun bazı efsane kasaları var , Amerikada 2. elde 5000 dolara alır, 5500 dolara satarsınız, yani Şahin Doğan gibi prim yapıyor araçlar.

Sıfır sorun ve 92 model araçta yok yok. 3-4bin dolara aldığın araç senin işini fazlaca görür.

Şöyle de bir istatistik vardı sabah XM 'de söylemişti, 1990'dan sonra yollara çıkan Toyotaların %90 ı hala yollardaymış, fakat o tarihten sonra çıkan Amerikan araçlarının çok azı bugünleri görebilmiş, çoğu otomobil mezarlıklarındaymış.

Amerikaya gidip, görmeden, Lexusu pek anlayamamışız, ben bu kadar iyi olduğunu tahmin etmemiştim. eski mesajlara bakınca kendi mesajımda var, Mercedes çakması demişim. İlk tasarımlarında benzerlik var ama adamlar gerçekten çok iyi.

Biz ilk Amerikada çalışırken benimle gelen Amerikan vatandaşı arkadaşım tutturdu 92 model Lexus LS alacam, ona binecem demeye, içimden dedim ne diyor bu aptal ya ayda 15 bin dolar alıp 92 model külüstüre mi binilirmiş diye, sonra öğrendim ki o araç öyle bir araç ki şimdiki araçlar halt etmiş yanında boşuna konuşmuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 18 Kasım 2013; 22:17:25 >

• Bu ne güzelliktir of of of

http://www.lexus.com/models/IS/explore/
  • Ukraynada yasiyorum burada ne bmw ne mercedes ne araban olursa olsun kimse tanimaz modeli pekte bilmez. Ancak Lexusun varsa olay degisir. Bir suru yeni arkadasin olur. Yolda giderken otobusten minibusten goz kirpan kizlar gorursun. Misal sehrimizin en meshur kizi pembe Rx kullaniyor :) kizlar arasinda surekli aaa onun Lexusu var. Aaaa bilmem kim Lexus almis biliyomusun seklinde. Bende bizzat LS 460 hayraniyim insallah banada birgun sahip olmak nasip olur .

• Geçen ay litvanyadaydım her köşe başında var lexustan.Mükemmel modelleri var, hele LX'İn yanında landcruser bile çok sıradan kalıyor.Aynı şirket gerçi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Lexusun bazı efsane kasaları var , Amerikada 2. elde 5000 dolara alır, 5500 dolara satarsınız, yani Şahin Doğan gibi prim yapıyor araçlar.

Sıfır sorun ve 92 model araçta yok yok. 3-4bin dolara aldığın araç senin işini fazlaca görür.

Şöyle de bir istatistik vardı sabah XM 'de söylemişti, 1990'dan sonra yollara çıkan Toyotaların %90 ı hala yollardaymış, fakat o tarihten sonra çıkan Amerikan araçlarının çok azı bugünleri görebilmiş, çoğu otomobil mezarlıklarındaymış.

Amerikaya gidip, görmeden, Lexusu pek anlayamamışız, ben bu kadar iyi olduğunu tahmin etmemiştim. eski mesajlara bakınca kendi mesajımda var, Mercedes çakması demişim. İlk tasarımlarında benzerlik var ama adamlar gerçekten çok iyi.

Biz ilk Amerikada çalışırken benimle gelen Amerikan vatandaşı arkadaşım tutturdu 92 model Lexus LS alacam, ona binecem demeye, içimden dedim ne diyor bu aptal ya ayda 15 bin dolar alıp 92 model külüstüre mi binilirmiş diye, sonra öğrendim ki o araç öyle bir araç ki şimdiki araçlar halt etmiş yanında boşuna konuşmuyormuş.

İşte o kasa efsaneydi zaten. İlk çıkanı Mercedes'i ve Bmw'yi zorladı satış olarak. O günden beridirde gayet iyi satıyor adamlar helal olsun.

F segmenti gibi bir sınıfta 20 sene tutunmak gerçekten güven özveri ve tecrübe ister. Jaguar bile sallantıda kaldı epeyce, Volvo'nun herhangi bir F sınıfı aracı yok. Lincoln ve Cadillac gibi efsanelerin dahi uzun zamandır F segment araçları yok.

Bu başarı değildirde nedir...Hatta 90'lı yılların başında Audi A8 felan Lexus ile baş edemez bile belki. ( Audi A8 varmı 90'ların başında onuda bilmiyorum gerçi ).

Abd'de olsam alır $5500'e kullanırım. Toyota sonuçta taş gibi arabadır. Genelde milletin dediği "Toyota basit, ondan sorunsuz gibi duruyor" izlenimini adeta yıkıyor araç. 90 model araçta hafızalı elektrik kontrollü direksiyon var. Bumu basitlik?

• işçilik kalitesi çok güzel gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.