Cüneyt Özdemir'den Yunanistan tespiti: ❌"Yunanistan becerikli olduğu için mi #F35 'i alıyor? Hayır kardeşim, tamamen kendisini ABD'ye bırakmış, teslim olmuş durumda." 🗣️"ABD'nin sömürgesi olmuş bir ülkeden bahsediyoruz. Şu an da karşımızda Yunanistan değil ABD var." Milat Gazetesi (@MilatGazete) on Xtwitter Cüneyt Özdemir'den Yunanistan tespiti:
❌"Yunanistan becerikli olduğu için mi #F35 'i alıyor? Hayır kardeşim, tamamen kendisini ABD'ye bırakmış, teslim olmuş durumda."
🗣️"ABD'nin sömürgesi olmuş bir ülkeden bahsediyoruz. Şu an da karşımızda Yunanistan değil ABD var." https://twitter.com/MilatGazete/status/1752215711244492864?t=SRGqiYBgBhGolxzoaGXGaQ&s=19Hadi buyrun bölümdeki ABD uşağı muhalif nato kafalar cevap verin |
Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti (7. sayfa)
-
-
Farkettiyseniz mesajımda "kitlenip kalacak, havada duracak, yere düşecek, uzaktan kitlenecek" gibi şeyler söylemiyorum. Ancak sizin yazdıklarınızdan ben bunların satın alınıp gönül rahatlığı ile kullanabileceği çıkarımında bulundum, ben yanlış anlamışım. "Kusurlarının bilinmesi" "Sana karşı kullanılması" diye yazdıklarınız zannedersem söylemiş olduğum uçağın iletişim yapısının başkası tarafından kurulmasından kaynaklı uçağın gizliliğinin kalmaması ve yazılımsal olarak dost-düşman tanımı yapabilecek olmasıdır ki başlı başına zaten karşı ülkeye üstünlük kuramama anlamına geliyor. Burada hemfikiriz öyleyse. Dolayısıyla "uygar" Amerika yeri geldiğinde -bakın kendisine saldırıldığında demiyorum- yeri geldiğinde müdahalede bulunacaktır ki bulunduğu için zaten Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatlarını herhangi bir alelade F16 ile yapmadık. S400'lere gelince, Rus savaş uçaklarını vurabileceğini zannediyorsanız büyük yanılgı içerisindesiniz :)
Burada ideoloji tartışması yapmak istemiyorum ancak ben tezler ve antitezlerden çok sentezler üzerinden düşünmeyi seviyorum. Dolayısıyla "Arap ülkelerine din ihracı" dediğiniz noktadan sonra herhangi bir yorum yapmayacağım. Nitekim, Dünya globaldir ve Türkiye'nin çıkarları ve çatışmaları vardır. Venezuela ile olan ilişki de, Suudi Arabistan ile olan ilişki de aynı çerçevede değerlendirilir. Türkiye'nin Ortadoğu'da büyük düşmanları olduğu gibi, Batı dünyasında da büyük düşmanları vardır. Bu düşman kelimesini yok edilmesi gereken bir şey olarak kullanmıyorum, yarın Türkiye'nin bu antitezlerinin sentezleri yapılır anlamında söylüyorum. Ancak Dünya hala öyle bir Dünya değil, bunu bizim kurmamız gibi güzel hayallere kapılıyorum. Artık bizim 105-115 sene önceki aralıkta yaşadığımız büyük hayal kırıklığından çıkardığımız dersler olduğunu düşünüyorum. Bu dersi almayanlar zaten tutunamayacaklar.
F35 projesine gelince, teknik anlamda çok şey öğrenebileceğimizde hemfikiriz. Ancak asıl amacımız kendi üreteceğimiz savaş uçağı olmalıdır. Dünya'da sert güç ancak kendi ürettiğiniz savunma sanayi araçları ile gösterilir. Örnek verelim; Herkes yukarıda Ukrayna'nın Rusya'ya karşı nasıl direndiğinden falan bahsediyor da, Batı'nın Ukrayna'ya maddi ve silah olarak ne kadar kaynak aktardığını biliyorlar mı? Allah aşkına, Ukrayna hiç kimse karışmasa Rusya'ya kaç gün direnebilirdi? Ortadoğu'da İsrail daha büyük bir savaşa girse Ukrayna'ya Amerika'dan tek kuruş para gitmez. Avrupa zaten uzun zamandır kendi ordusunu kurmak istiyor, Rusya korkusundan Ukrayna'ya destek vermek yerine Avrupa ordusuna yatırım kararı da verebilir. Rusya'ya yapılan ambargoyu kendi işimden biliyorum. Amerikan ve Avrupa menşeili bir ürünün Rusya'ya şu anda 3. bir ülke tarafından satılması bile yasak. Bu ambargolar altında bile savaşı devam ettirecek gücü var, neden? Çünkü Amerika'dan F35 almak zorunda değil.
Demek ki önemli olan F35'i almak değil, kendimizin ürettiği bir uçağa sahip olmak. Bize kendi jetimize sahip olana kadar hava kuvvetlerimizi zayıflatmayacak ara çözüm gerekiyor. F35 olsa iyi olurdu ama olmadı. Dünya'nın sonu değil. Bunun da sebebi "Ümmetçi" zihniyete yaklaşmamız değil zinhar "Ümmetçi" dediğiniz zihniyet tamamen Amerika güdümünde ve Amerika son 8 senedir direk söyleyemese de bölgesel düşmanını Türkiye olarak belirlemiş durumdadır. Benim önermem şu: Türkiye neden 15 Temmuz'da açık ve direk müdahalesi bulunan Birleşik Arap Emirlikleri ve dolaylı müdahalesi bulunan Suudi Arabistan ile yakınlaşmaya çalışıyor ki? Çok yanlış bir yakınlaşma olarak görsem de sebebi "ümmetçilik" değil ekonomi. Acı ama gerçek bu.
-
Hayır demek istediğim bu değil, havalanabilirler ancak bizim karşımızda bir hükümleri yoktur.
-
Hava üstünlüğünü kaybetmişiz peh ! Top Gun izlemeyen kitlenin bilgisi bu kadar işte.
"önemli olan uçak değil pilottur."
-
Bu gidişle zaten 2030a kadar bademler ülkemizi yok edecekleri için bence yunan boşa masraf yapmış...
-
Bakın bazı seyleri tam olarak anlamıyorsunuz, anlamak zorunda da değilsiniz. Fakat ben bu konuda biraz bilgilendim.
Türkiye'nin stratejisi şu idi. Biz F - 35 alacaktık modern Savas ucagı ihtiyacımız için. Bu uçaklar artık iyice eskimiş f-4lerin yerine gececekti. Aynı zamanda F 16 filomuzu modernlesyirip f - 35 - - - - F - 16 ikilisi ile yürüyecektik. Daha sonra ise üreteceğimiz milli Savas ucağı F - 16nın yerini dolduracaktı.
Yani milli muharip uçak F - 35 muadili birşey değil F 16 muadili olacaktı.
Nitekim rakamlara baktığınız zaman neden F 35i kaybetmenin Türkiye'de altı doldurulamaz oranda zarar vermiş oldugunu anlayacaksınız.
KAAN Savas uçağı tahmini geliştirme maliyeti - - - 15 - 20 milyar dolar.
F - 35 geliştirme maliyeti - - - - 428 milyar dolar.
Rafale geliştirme maliyeti - - - - 60 - 80 milyar dolar.
Nitekim anlatmaya calıştıgım F 35'in özel bşr proje çok gelişmiş bir uçak olduğu ve bu uçağın yerini ne F 16 blok 70, ne Rafale nede bizim üreteceğimşz KAAN uçağının dolduramayacagı.
Yunanlılar bu uçakları elde ettiklerinde bizim Ege'de bir hava savaşı yürütme yeteneğimiz tamamen son bulacak ve insanlar bunu idrak edemiyorlar Türkiyede nitekim doğal olarak yapılan propaganda ile bunu farketnemiz istenmiyor.
Bunun nedeni ise Türkiye'de devlet aklında gerileme ve yetersiz devlet adamlarının yanlış politikaları oldu. Gereksiz bir kibir ile bu kadar önemli bir projeden atılmamıza neden olduk ve Türkiye belki koca bir nesil boyunca F 35 açığını doldurmaya ak ve Yunanlılar üzerinde herhangi bir etkimiz olmayacak.
Öte yandan bir diğer konuya gelirsek. 15 temmuzu BAE destekledi demişsiniz. Bu doğru olabilir fakat bu sadece madalyonun bir yüzüdür. Peki neden desteklediler bunu kendimize sormamız gerekli. Türkiye BAE'de darbe girişiminde bulunan Müslüman Kardeşler örgütünün en buyuk destekçisi idi. Bu örgütün amacı Arap ülkelerinde dinci rejimler kurmak ve bölgedeki tüm yönetimlerin ( katar dışında) nefret ettiği bir hareket.
Peki biz ne yaptık yıllarca İstanbul'u Müslüman Kardeşler örgütünün merkezi halibe getirdik, burada gazete dahi çıkarmaları a izin verdik. Zaten Mısırda yediğimiz haltlar Müslüman kardeşlere olan desteğimizi gösteren en açık örnektir.
Fakat bu çevreye dinci rejimler ihraç etme projesi her yerde iflas ettiği gibi arkasında bize diş bilmeyen pekçok düşman bıraktı. Çünkü bu yanlış bir politikası. Türkiye Cumhuriyeti laik bir lke, çağdaş bir ülke olmayı secseydi biriktirdiği kredileri Arap coğrafyasında çarçur etmeyip batıdan bu derece dışlanmayacaktı.
Bugün f 35ten atıldık. İnanın bana bizi batının her türlü İttifakından atmak için bahane arayan birton odak oluşmuş durumda ve biz buralardan soyutlandıkça daha çok zayıflayacagız.
Nitekim Rusya'dan bahsetmişsiniz ancak bizim Rusya olmadığımızı bilmemiz gerekiyor. Rusya'nın sattığı mal özel bir mal yani topraktan çıkarttığım gibi satabileceğin her zaman bir değeri ve alıcısı olan petrol ve doğalgaz gibi emtialar. Rusya bu mallara sırtını dayayarak böyle bir Savası sürdürebilir. Fakat bizim sattığım mal ise genel bir maldır. Yani bizim sattığımız herseyin alternatifi heryerde bulunabilir. Dolayısıyla bizim Rusya gibi davranma lüksümüz yok, bizim izole olma lüksümüz yok bunu anlamak zorundayız.
Bu altı boş kibiri ve ideolojik akıldışı dış siyaseti terketnezsek ödeyeceğiniz bedel Rusya ile karsılastırılmayacak kadar ağır olacaktır.
Ayrıca Türkiye ABD ile savasa giremez. En azından bir gram aklımız kaldıysa böyle bir Savası engellemek için kullanmamız gerekir. Türkiye ABDyi savasa sürüklemek değil tersine manipüle etmesi gereken bir ülkedir. Eskiden bunu çok iyi derece basarabiliyorduk fakat İsrail ile köprüleri(2009 One Minute krizi ile baslayarak) Araplar için hiçbir çıkarımız olmamasına rağmen atmamız. ABD üzerindeki kon4rolümüz ciddi derecede azalttı. Ardından dinci rejim ihracı hayallerimiz pekçok ABD müttefiki ile aramızı açtı. Bunun üzeri e en sonunda milli çıkarlarımız için gerekli işlere giriştiği izde ise zaten krediniz çok ciddi derecede aşınmış duruma geldiğinden zarar gördük ve görüyoruz.
Biz bugün önümüzdeki satranç tahtasında oynanan oyunda aşırı derecede yeteneksiz olduğumuzdan sürekli kaybeden konumuna düştük ve masadan kalkıp bşr kenarda somurtkan bşr çocuk gibiyiz. Fakat Türkiye konumu, ekonomisi gereği bu oyunu yetenekli biçimde oynamak zorunda fakat bugün bize giydirilmeye çalışılan dinci devlet imajı hamle sayımızı ciddi derecede kısıtlıyor buda Türkiyeye zarar veriyor.
Türkiye bugun gitgide cevresinden izole olurken düşmanlarımız ise bşr sürü dost ediniyor. Bunun nedeni uygulanan yanlış siyaset, temeli olan yanlış idrolojidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ocak 2024; 14:37:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yunanistan bize niye saldırsın kardeşim.
geçiniz.
oyna devam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o sınava kimler girdi kimler kazandı bir anlat bakalım. binlerce pilot atıldıda binlerce uçağımız vardıda bizmi bilmiyroduk sallamayın.
-
-ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland:
"S-400 meselesini halledebilirsek, ki bunu yapmak istiyoruz. ABD, Türkiye’yi F-35 ailesine geri almaktan memnuniyet duyacaktır."
-
Şimdi şöyle düşünelim. Bu uçaklar çok gelişmiş havada uçuyor karada kaçıyor attığını vuruyor eyvallah ama unutmayın bu uçakların tamamı ABD kontrollü. Yani uçağın start alıp alamayacağı hangi silahı kullanabileceği tamamen Pentagon kontrolünde. Diyelim ki aldık bunları ve Yunanistan ile savaşa girdik Masal bu ya ABD Yunanistanı kayırıyor ve bizim F35 lerin bazı fonksiyonlarını kilitledi yada bazı sistemlerini deactive etti o uçaklarla ne yapacaksınız? Uçak bir anda bırak F16 yı Fantom ayarında bir uçak oldu ki bu bu uçaklarda yapılabiliyor. Bizim F35 te bu kadar ısrarcı olmamızın temel nedeni ekonomik. Biz bu uçakların parçalarını üreterek ciddi para kazanıyorduk bir anda bu para gitti, burada çalışan deneyimli yetişmiş mühendisler bir anda elimizde kaldı esas dert bu. Şu haliyle F35 i Rusyaya karşı bile kullanamayız Rusya sınırı yakınlarında uçuramayız buna izin vermez ABD. Kontrol edemediğiniz güç güç değildir. Elin şeyiyle gerdeğe girilmez demiş atalarımız. Bu uçakları aldığımızda hava sahamızı tamamen ABD ye devretmiş olacağız ki bu uçaklar uçtukları alanlarda ciddi istihbarat toplaya bilen uçaklar ve bu bilgiler anında Pentagona iletilebiliyor. Bir gün kendimizi ABD ye karşı veya onun el altından desteklediği birilerine karşı müdafa etmek mecburiyetinde kalırsak bu bütün askeri bilgilerin anında ABD nin elinde olması demektir. Düşünsenize bu uçaklar ile Irakta PKK yı bombalayacaksınız ama bir anda bütün silahlar susuyor niye ABD buraları bombalamayı kendince İnsan hakları ihlali olarak kabul etti haydi ayıkla pirincin taşını bakalım. Japonya da bu konu çok tartışıldı ve tartışmalar devam ediyor, çünkü uçakların çok büyük bir alanda etkili şekilde istihbarat topladığı ve bu bilginin ABD ye iletildiği ortaya çıktı. Şimdi bu uçaklar uçsun uçmasın tartışması yaşanıyor.
-
F16v talebimizin onaylanma sürecine girmesi bir açıdan kötü oldu , artık sınırötesi harekat falan çokzor , mutlaka eurofighter alınması lazım almanya bi şekilde ikna edilmeli , acıkcası f-35 beni çok fazla endişelendirmiyor yunanistanın böle birşey yapmasına abd izin vermez ayrıca yunan adaları bu kadar yakınken yunanistan asla savunamaz intihar olur , Türkiye için asıl tehdid sınırımızda kurulan ypg devleti ile mücadele bizim asıl derdimiz , 2030 a kadar hürjetten savaş uçakları yapmalı ve murat radarı gökdoğan bozdoğan füzeleri ayrıca diğer yerli mühimmatları ile donatmalıyız aynı blok 30 f16 lar gibi asıl önemli olan bizim için bunlar.. Ege de üstünlük rafale ile yunana geçmişti zaten.
Herkes askeri uzman maşallah. türk devlet aklı(hükümet değil) gerekeni yapmıştır. f-35 projesi bataklıktır. f-35 i övenler bakım ve uçuş maliyetini, abd izni olmadan uçuramayacağını biliyorlar mı? kendi 5. nesil uçağımızı yapana kadar f-16 block 70 e ihtiyacımız var.
Hava hakimiyeti önemli ama her şey değil. Vietnam da çok da önemli olmadığını gördük.
-
Hayirdir la editorler yunanistan turkiye felan cnn kürt gibi milleti birbirine mi dusurmeye calisiyonuz ?
Kimse de demiyoki iki komsu dusmandan silah alip birbiriyle mi savasir
Hakikaten öyle...ABD'nin vermeyi kabul ettiği F-16'lar ve mühimmatlar bile süreç içerisinde verilecekmiş.Yani bildiğin veresiye bir iş yapıldı.Dahası Türkiye Suriye'ye bir harekat yapsa ya da D.Akdeniz'de Yunan tezlerine aykırı doğal gaz araması yapsa,ABD bunları vermeyebilir bile..Tüm insiyatif adamların elinde..Üstüne bizimle dalga geçer gibi Yunanistan'a da aynı anda birçok silah ve mühimmat hibe ettikleri gibi bize vermedikleri F-35 uçaklarının verilmesinin önünü açmışlar.Bir de kendilerini avutuyorlar 'Yunanistan'a bunlar 2030'a kadar verilmeyecek' diye...Yahu ABD gelmiş adalara yerleşmiş ses çıkartamamışsın,B.Trakya'ya üsler kurmuş sesin soluğun çıkmamış..Şimdi bu ABD'nin 2030'a kadar tüm bunları Yunanistan'a vermeyeceğine nasıl güveniyorsun?
İşin trajik yanı bunlar bir de 15 Temmuz öncesi ve sonrası diye kendilerince bir dış siyaset dönemi belirlemişlerdi.Neymiş 15 Temmuz öncesi dış siyasette yaşanılanları konuşmamak gerekiyormuş.Mühim olan 15 Temmuz sonrasıymış...15 Temmuzdan sonra Türkiye 'tam bağımsız' bir dış politika izliyormuş vs...15 Temmuz'dan bu yana bu kaçıncı dış politika rezaleti oldu saymayı bıraktım artık...Bu son olayda iyice sıvama oldu..
Neyse bunlar şimdi İsveç'in Nato'ya alınmasını ya da F-16'ların verileceği vaadini milad olarak kabul ederler..Yakında 'F-16'lar öncesi ve sonrası dış politikayı değerlendirmek gerekir' derlerse şaşırmam...
-
-
Kudüs düşse daha mı iyiydi? Nolmuş Yunan'a karşı hava üstünlüğümüzü kaybettiysek?
-
Ukrayna savaşı kaybetmek üzere… hiç bir teknoloji donanımlı askeri birikimin önüne geçemez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiye bir şeyleri yapması için motivasyon lazım. Amerika’nın uçak programından atılmamız çok üzücü değil bu yönden. Kaan ve niceleri için daha fazla çalışma alanı oluşturdu ve çalışılıyor.
Ama dilenci olmanın bedeli hem şimdi hem ileri de daha beter. Yunanistanın hava üstünlüğü ise hikayedir. Çünkü kendi sistemlerini üretmiyor. Savaşın ilk anlarında dağılacak ve toparlamayacak.
Sallama yok kardeş. Ben gerçekleri söylüyorum. Atılanlarin hepsi kopya mı çekti !!
Bak misal bir F16 Pilotundan bahsedecem. Adamın F16 ile 1000 saatten fazla uçuşu var. böyle bir Pilotun yetişmesi için hem milyonlarca dolara maddi masraf hemde yıllarca tecrübe ve emek gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinitus.amor -- 31 Ocak 2024; 3:12:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Atılanlar elbet var ancak mobbing ile istifa ettirdikleri çok daha fazla. Eşimin amcası çiğli üs komutanı iken istifa etmişti bunlar yüzünden. O günden beridir THY de çalışıyordu. Geçen sene emekli oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X