Şimdi Ara

Türkiyedeki bütün üniversitelerin kötü diğer ülkedekilerin iyi olduğu yalan mı doğru mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Celal şengör videosunu izledim adam diyor ki '' Türkiyeye 1 tane bile olsa üniversite lazım. 1 tane be! '' diyor. Sizin düşünceleriniz ?

Biraz empati kurun beyler ya. Yalvarırım. Mezuna kaldım ama sanki boşa kürek çekiyormuşum gibi hissediyorum. Çalışsam da boş üniversiteler için günümü heba ediyorum gibi geliyor.

Keşke param olsaydı da Almanyada mühendislik okusaydım ya. Ah ulan ahh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl 35 -- 3 Eylül 2018; 18:57:21 >

• yıllardır söylüyor ve haklı
  • Ben bu adamın hakkında fikir sahibi olmadığı konu görmedim Tamam profesör adam ama her konuda o konunun profesörü gibi konuşması bana saçma geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümden bölüme değişir. İnşaat mühendisliğinde odtü ve itü Almanya'daki birçok okuldan daha iyi mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha hocam ya ? Mühendisliğin babalarını yetiştiren bir ülkede nasıl buradan daha iyi bir bölüm çıkıyor ? Kendiniz poponuzdan mı uydurdunuz acaba ?
  • Yalan. Celal Şengöre göre dünyada 20 tane üniversite var zaten, geri kalanlar fasa fiso. Hayır yani Şırnak üniversitesi bile 30k üninin içinden 5k içine giriyor. Odtu itü zaten ilk 500de.

• Türkiye'de bir kere okullarda siyasi baskı var. Türkiye'nin iyi üniversiteleri ODTÜ, Bilkent, Koç, BOUN, İTÜ gibi okullar onlar da kötünün iyisi. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan kaliteli liselerdeki öğretmen kadrolarını bugün üniversitelerde bulmak zor keza Atatürk zamanında DTCF gibi okullar bugüne kıyasla kat kat iyiydi. Eğitime kıymet verilmeyen ülkede yurtdışındaki üniversitelerle rekabet beklenemez. Zaten yukarıdaki okullar haricindekiler bırakın üniversiteyi yüksek lisedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu adam bana nedense dikkat çekmeye çalışan bir ergen gibi geliyor.

• Lol

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Bölümden bölüme değişir. İnşaat mühendisliğinde odtü ve itü Almanya'daki birçok okuldan daha iyi mesela

Konuya dönersek Celal hocanın haddini aştığı konulardan birisi popilizme oynuyor başka bir şey değil.

Odtü,Bilkent,Boğaziçi,İtü(Ki Celal hocanın Üniversitesidir.)

ve bir kaç üniversite daha halen dünya çapı öğrenci yetiştirebilecek potansiyele sahipler örneği ise Harvard, Mit, Stanford gibi dünyanın en iyi üniversitelerine gidebilecek kişileri çıkarmalarıdır Celal Hocanın dediği gibi rezalet olan kurumlar dünyanın en iyi yerlerine öğrenci nasıl gönderiyor?

Dünya genelinde ise yine bir çok Üniversiteyi geçer lakin Almanya,İsviçre gibi gelişmiş ülkelerin ortalama diye tabir ettiği üniversiteler muhtemelen bizim Odtü seviyemizdeki yerlerden daha iyi akademik seviyededirler.

Amerikada en kötüsüde var dünyanın en iyiside.

Japonya,Kore,Singapur ve Çin'in bazı üniversiteleri dışında genel anlamda her şey süper denilenecek bir Üniversite olduğunu sanmıyorum.

Dünya genelinde ise halen gelişmemiş ülkeler çoğunluğu ezici şekilde elinde tuttuğu için bir çok ülke %70-80 Türkiye'nin çok çok gerisindedir. Kalan %10-20'lik kısım Avrupa,Amerika,Japonya gibi gelişmiş ülkelerin eğitim kurumlarıdır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 3 Eylül 2018; 19:40:38 >

• ODTÜ, İTÜ mühendislik ve teknoloji anlamında Dünya sıralamasında 200 bandında. Avrupa'da ise ilk 100'deler, durumları kötü değil.

Kaynak: QS
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rickyrickmany

Ben bu adamın hakkında fikir sahibi olmadığı konu görmedim Tamam profesör adam ama her konuda o konunun profesörü gibi konuşması bana saçma geliyor.
    Söz konusu Fen Bilimlerine gelince nesnel davranmıyor. "Einstein Newton'dan daha iyi bir bilim adamıdır." diyor... Buna ben bir TM'ci olarak bile mabadımla gülüyorum bu adam nasıl söyleyebiliyor şaştım.
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    zaten toplam 100 tane var

• quote:

Orijinalden alıntı: eastindiacompany

Lol
    Ulan almanyada zar zor parasıyla inşaat mühendisliği bitirip avrupada yaşayan ve zengin hayatı sürüp istediği ülkeye yerleşebilen birisini tanımasam varya az daha inanacaktım :D .

Almanyadan iyimiş :D Hangi masal bu lan ?
  • Anıl 35 kullanıcısına yanıt
    Uydurduğum falan yok, inşaat mühendisliği Almanya'da gayet prestijsiz bir bölüm. Ben Odtü inşaatta okuyorum, Almanya'da insanlara Almanca inşaat mühendisliği okuyorum dediğim zaman bana "Mimar mısın yani?" diye soruyorlardı.

Başka bir durumda Almanya'da ne gelişmiş bie konut sektörü var, ne de deprem sorunu var, evlerin çoğu ahşap (özellikle belirli bir yaşı geçmiş binalar).

Linkedin'den TU Munchen, Aachen gibi üniversitelerin inşaat mühendisliği mezunlarının nerelerde çalıştığına bir bakın isterseniz.

Son olarak da, şu tabularınızdan bir kurtulun artık, Almanya'da inşaat mühendisliği buradan daha geride, açın bakın ne kadar araştırma bütçesi ayırıyorlar, ne kadar veya hangi alanda araştırma yapıyorlar? Özellikle Amerikan üniversiteleriyle bi kıyaslayın Academic reputation olarak yerlerde olduğunu göreceksiniz.

Son olarak da ben İtü ve odtunun her Alman üniversitesinden iyi olduğunu iddia etmedim, Rwth Aachen ve Stuttgart, bir de Karlsruhenin iyi olduğunu biliyorum, böyle bir kıyaslama yapmak bu üniversitelerde okumazken çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eastindiacompany

zaten toplam 100 tane var
    Avrupa'da 4000'in üzerinde üniversite mevcut
  • Anıl 35 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle gayet saygısızsın. Ben burada Alman üniversitelerin inşaat mühendisliğinde akademik olarak iyi olmadığını söyledim. Avrupa'da çalışma izni ve pasaportu odtü mezunu birine de ver, istediği yerde yaşayıp bahsettiğin parayi kazanir merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Uydurduğum falan yok, inşaat mühendisliği Almanya'da gayet prestijsiz bir bölüm. Ben Odtü inşaatta okuyorum, Almanya'da insanlara Almanca inşaat mühendisliği okuyorum dediğim zaman bana "Mimar mısın yani?" diye soruyorlardı.

Başka bir durumda Almanya'da ne gelişmiş bie konut sektörü var, ne de deprem sorunu var, evlerin çoğu ahşap (özellikle belirli bir yaşı geçmiş binalar).

Linkedin'den TU Munchen, Aachen gibi üniversitelerin inşaat mühendisliği mezunlarının nerelerde çalıştığına bir bakın isterseniz.

Son olarak da, şu tabularınızdan bir kurtulun artık, Almanya'da inşaat mühendisliği buradan daha geride, açın bakın ne kadar araştırma bütçesi ayırıyorlar, ne kadar veya hangi alanda araştırma yapıyorlar? Özellikle Amerikan üniversiteleriyle bi kıyaslayın Academic reputation olarak yerlerde olduğunu göreceksiniz.

Son olarak da ben İtü ve odtunun her Alman üniversitesinden iyi olduğunu iddia etmedim, Rwth Aachen ve Stuttgart, bir de Karlsruhenin iyi olduğunu biliyorum, böyle bir kıyaslama yapmak bu üniversitelerde okumazken çok zor.
    Tamam haklısın. Almanyada inşaat işleri neredeyse 0 olduğu için böyle bir mühendislik alanında öğrenci yetiştirmiyorlar. Ama endüstri mühendisliği ? Otomativ mühendisliği ? Yazılım ? Sanat da dahil buna.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anıl 35

Ulan almanyada zar zor parasıyla inşaat mühendisliği bitirip avrupada yaşayan ve zengin hayatı sürüp istediği ülkeye yerleşebilen birisini tanımasam varya az daha inanacaktım :D .

Almanyadan iyimiş :D Hangi masal bu lan ?

Alıntıları Göster
    İnşaat mühendisliğinde KIT ve AACHEN 51-100 bandında, ITÜ ve ODTU 101-150 bandında aralarında öyle aman aman fark yok. İnşaat, Maden, Jeoloji gibi bölümler Avrupa'da fazla iplenmiyor, önem vermiyorlar.
  • Salaklık bende burada siz ergenlere bildiğim bir konuyu paylaşmaya çalıştım. Evet Türkiye'deki bütün üniversiteler berbattır, Almanyadaki en kötü okul bile Ituye odtuye basar geçer.

İmam Şafi haklı çıktı yine

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.