türkiye tıpta neyi doğru yaptı nasıl bu kadar başarılı,ve nasıl tüm avrupanın en iyisi? |
TÜRKİYENİN TIPTA BÜTÜN AVRUPADAN İYİ OLMASI

-
-
Doktor bir tanıdığıma sormuştum neden böyle diye Türkiye'de sınavlar aşırı zormuş, yurtdışındaki meslektaşları hastalıkların, organların latince adını bilmiyorlarmış falan filan bıdı bıdı...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bide millet türkiyedeki doktorları begenmıyor bu halka bu doktorlar aşırı fazla iyi.
-
Kimsenin beğenmediği falan yok. Sağlık sistemi rezil olduğu için doktorlar hastalara insancıl davranamıyor.
Sıkıntılar var sistemde, aşırı fazla hasta düşüyor doktor başına, muayene süreleri çok kısa, randevu bulunmuyor veya çok ileri tarihe veriyorlar, ameliyatlara asistanları falan sokuyorlar yasada uzman zorunlu olmasına rağmen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 15 Ocak 2025; 22:59:38 > -
paralel evrende belki
doktor sayısı az degıl kı 200bın doktor var ilerde 400bın olur zaten sayı.
-
O zaman çıksınlar ortalığa, hasta baksınlar. Niye 5 dk muayene süreleri var? Niye aylarca sonra gün veriyorlar? Neden uzmana ulaşmak zor, asistanlara hasta baktırıyorlar?
-
hocam aslında durum merkezi yerlerde öyle. Ben yaklaşık 20k nüfuslu bir yerde yaşıyorum. Çevre ilçeleri de dahil edince, herhangi bir bölüme -aşırı kompleks olmayan vakalarda- 1 hafta içinde bütün tedavinizi olabiliyorsunuz. Veya poliklinik randevularını ertesi güne alabiliyorsunuz. Ama fakülteye sevk edilirseniz 2 hafta içinde randevu yok. Ülkemizde doktor sayısı yeterli, uzman sayısı değil. Daha fazla nitelikli doktora ihtiyacımız var. Ve ayrıca nüfusun yayılmasına. Mesela bulunduğum bölgenin nüfusu 5 katına çıksa da talebi karşılayacak doktora sahip bu hastahane. Bütün nüfus belli yerlerde öbeklenince sorunlar kaçınılmaz oluyor haliyle.
-
cogu bransta dırekt randevu verıyorlar bence az degıl doktor sayısı yeterli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X