Şimdi Ara

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
10
Favori
13.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60'ı geçmiyor diyenler için gelsin :) demek ki neymiş, zamanla her şey olabiliyormuş.

bunu da ss'lere eklersen sevinirim hocam.

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruel35 -- 13 Ağustos 2016; 1:22:21 >

• Joe_Feyzullah J kullanıcısına yanıt
    Superonline olmasın o...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel35

60'ı geçmiyor diyenler için gelsin :) demek ki neymiş, zamanla her şey olabiliyormuş.

speedtest sonucun gözükmemiş :)

bende hız 61mbit hala. turknet bu konuda iyileştirmeler yapmaya başlamış demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 13 Ağustos 2016; 2:14:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cruel35

60'ı geçmiyor diyenler için gelsin :) demek ki neymiş, zamanla her şey olabiliyormuş.

tmm herkes dağılsın 70mbiti geçmiş madalyasını takmayı unutmayın. turknet işi gücü bıraktı bir kişiye hizmet veriyor reklam yapsın diye.
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    reklamla ilgisi yok dostum. ayrıca neden üzerine alındın ben sadece kötü algıyı azaltmak için paylaştım. yani 70 mbit hız da verilebiliyormuş. bana da söylenen son hız 67'ydi fakat bugün kendi kendine hız yükseldi. bazı şeyler zamanla olur. sonuçta firma henüz turk telekom kadar yaygın değil. bu fiyata daha iyi hizmet alabileceğiniz iss varsa hiç durmayın. bence 60 mbit bile fazlasıyla yeterli. biraz aza kanaat etmeyi öğrenmeliyiz toplum olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cruel35 kullanıcısına yanıt
    bir kere öyle bir paket yok o paketi sana nasıl tanımladılar bilmiyorum ulaşılabilir hız, paket hızından düşük. snr sınırı ve güç değerleri anormal.

o hızlara o hat değerleriyle çıkman çok enteresan. aklıma chrome geliştirici araçları ve photoshop geldi o modem değerlerini görünce.

senin böyle bir talebin mi vardı da mucizevi şekilde hattında birşeyler oldu. doominsert ile komşu musunuz?

turknette tanımlı hız 76800 Mbps download-4096 Mbps Upload, tanımlı hızların dışına nasıl çıkıyorlar, onların dışında tanımlayamıyorlardı doominsert kendi dedi eski mesajlarına bak.
    120mbit ulaşılabilir hıza sahip bir arkadaşa veremiyorlarda, ulaşılabilir hızı paket hızında düşük olan sana pakette olmayan bir hızı tanımlıyorlar bak sen işe.
    öğreneceğiz bakalım işin aslını. bu resmi turknete ileteceğim böyle birşey olabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 13 Ağustos 2016; 2:47:19 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    photoshop'la uğraşıp buraya yalan yanlış bilgi vermek için gecenin bi vakti cevap yazacak değilim. modemi resetledikten sonra ışıklar sabitlendiğinde bu şekilde sinyal ulaştı. arkasını önünü bilmem. doominsert hocayla en son görüşmemizde max. 67 mbit hız alabileceğimi söyledi. telekom ekiplerinin bana daha önce söylediği ise hattınız 80 mbite kadar çok rahat kaldırır olmuştu. kendim herhangi bi talepte veya işlemde bulunmadım. bu kadar öfkeli veya paranoya olmanızı anlayamadım. ben sadece durumu paylaştım. inanıp inanmamak size kalmış. iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: PowerPC

bir kere öyle bir paket yok o paketi sana nasıl tanımladılar bilmiyorum ulaşılabilir hız, paket hızından düşük. snr sınırı ve güç değerleri anormal.

o hızlara o hat değerleriyle çıkman çok enteresan. aklıma chrome geliştirici araçları ve photoshop geldi o modem değerlerini görünce.

senin böyle bir talebin mi vardı da mucizevi şekilde hattında birşeyler oldu. doominsert ile komşu musunuz?

turknette tanımlı hız 76800 Mbps download-4096 Mbps Upload, tanımlı hızların dışına nasıl çıkıyorlar, onların dışında tanımlayamıyorlardı doominsert kendi dedi eski mesajlarına bak.
    120mbit ulaşılabilir hıza sahip bir arkadaşa veremiyorlarda, ulaşılabilir hızı paket hızında düşük olan sana pakette olmayan bir hızı tanımlıyorlar bak sen işe.
    öğreneceğiz bakalım işin aslını. bu resmi turknete ileteceğim böyle birşey olabiliyor mu?

Hat kaldırmadığı Zaman daha dusuk hızlara sabitler santral
    İllaki 51200,76800 olacak diye bir zorunluluk yok
    Senelerdir böyledir bu adsl dede aynı vdsl dede

• tutankenshta kullanıcısına yanıt
    valla superonline 5 yıldır trakyanın her yerini kazıyor ama evlere hizmet verilmiyor daha
  • SON EDİT:
    Doominsert hocamın da iletmesi üzerine bugün sabah arayıp Vdsl 51mbit downstream 4mbit upstream olarak vdsl geçişimi yaptılar . Geriye tek problem kaldı o da 1 saat geçmesine rağmen hala adsl hızlarını alıyor olmam. download 12mbit upload 0.70 küsür mbit. Modemim vdsl destekli hat değerlerim aşağıya koyuyorum sorunun bir yerde kısıtlama olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü modem değerleri ile söylenenler birebir uyuşuyor Mh aradım ve kayıt açtım sonucu bekleyeceğim. Yardımlar için @doominsert'e teşekkür ederim.

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 1 hour: 2 minutes
    ============================================================================
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 4.221 Mbps 51.294 Mbps
    Actual Net Data Rate: 4.094 Mbps 51.198 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 31.1 dB 25.1 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 2.8 dBm 13.8 dBm
    Receive Power: -13.8 dBm 0.5 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 16.6 dB 13.1 dB
    Attainable Net Data Rate: 39.931 Mbps 84.656 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 4.4 20.6 25.8 N/A 10.7 21.0 33.0
    Signal Attenuation(dB): 4.1 20.8 25.9 N/A 10.7 21.0 33.0
    SNR Margin(dB): 34.0 31.0 31.2 N/A 25.2 25.2 25.1
    Transmit Power(dBm):-10.9 - 0.9 - 0.1 N/A 11.1 7.7 6.9

VDSL Counters

Downstream Upstream
    Since Link time = 2 min 57 sec
    FEC: 59 0
    CRC: 5 0
    ES: 4 10761
    SES: 0 88
    UAS: 0 698053
    LOS: 0 411
    LOF: 0 411
    LOM: 0 0
    Latest 15 minutes time = 3 min 26 sec
    FEC: 0 0
    CRC: 0 0
    ES: 0 0
    SES: 0 0
    UAS: 0 0
    LOS: 0 0
    LOF: 0 0
    Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
    FEC: 29 0
    CRC: 3 0
    ES: 2 0
    Latest 1 day time = 1 hours 3 min 26 sec
    UAS: 29 698082
    Previous 1 day time = 0 sec
    FEC: 0 0
    CRC: 0 0
    ES: 0 0
    Total time = 1 hours 3 min 26 sec
    UAS: 29 698082

Hocam beni sizin firma çıldırtacak. Bakın 3-4 gün önce aradım kayıt açtırdım vdsl sinyali ve paketi için.
    Türk telekomu telefonla aradım hipernet var ve vdsl sinyali üzerinden veriliyor hizmet denildi.
    Türk telekom internet sitesinden hipernet desteklediğini gördüm.
    vodafone sitesinden 67mbite kadar hipernet yazıyor.
    yetmedi modem arayüzünden ataniable net data rate kısmında 21mbit değer var.
    Dün akşam görüştüğüm kişi kontrol etti vdsl hizmeti var dedi 60 KÜSÜR MBİTE KADAR .açtığınız kaydı öne aldım vb bişeyler dedi .
    Bugün aradım diyor ki altyapınız desteklemiyor.

Benle dalga mı geçiyorlar hocam 1 haftadır bunla. bağlandığımdan beridir dalgalı internet hızı ve YÜKSEK PİNG ile savaşıyorum. Hiçbir sorunum bir seferde tek doğru bilgiyle çözülmedi. Müşteri temsilcisi hala bana çelişkili bilgi veriyor bir var bir yok bir var bir yok. Ama diğer tüm operatörler kesinlike var vdsl hizmeti diyor.

Yakın sokakta bir tanıdık kullanıyor . İlla apartmandaki herkesin modemini kontrol mü edeyim Allah rızası için bi el atıver.
    mh deki kişiye yalvardım bak yapacğaın numaramı alıp senden bir üst merciye sorunumu dile getirmen dedim . Bana hala desteklemiyor diyor .

Haberlerini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 16 Ağustos 2016; 10:29:53 >

• herkese selamlar
    ben de adsl aboneliğimi dün vdsl ye geçirttim.
    kaydı aldı 1 gün sonra değişti.

hat değerleri

test sonucu

• quote:

Orijinalden alıntı: terminator

herkese selamlar
    ben de adsl aboneliğimi dün vdsl ye geçirttim.
    kaydı aldı 1 gün sonra değişti.

hat değerleri

test sonucu

Herkeste olduğu gibi sizde de çok kayıp var. Normalde bu kadar kayıp olmaması lazım. Minimum 48-49 Mbit hız görmeniz gerekiyor. TürkNet bilerek hızı limitliyor. Diğer VDSL hizmeti veren firmalarda böyle bir limitleme yok, sadece TürkNet'te var. Ayrıntılar için aşağıdaki linkteki mesajlara bakabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/m_119235770/tm.htm

• terminator kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam,size daha sağlıklı hizmet sunabilmek için çalışıyoruz.Yardımcı olabileceğimiz farklı bir konu varsa yardımcı olmak isteriz?
  • terminator kullanıcısına yanıt
    doominsert kullanıcısına yanıt
    hem downloadın hemde 4mbit uploadın 2.42 ye sabitlenmiş benim gibi limitlenmiş sınırlanmış yani.
    en azından 3.42 veya 3.9 çıkması lazım normali oynanmamışı budur çünkü.

40mbit 2.4 up değerlerini almanın sebebi bu hız testinde.
    sağda solda reklam yapıp hız sınırı yayınlayan sınırlaması olmayan
    akıllı turknet dostlarınınkinden farklı olarak.

zaten download limitimi kaldıran yetkili dedi limitleri azcık artırdım dedi.
    yani sen kalk modeme tanımlanan değeri limitle. o zaman ne diye satıyorsun
    50mbit 100mbit diye. 10mbit düşür hepsinden öyle paket sat.
    uploadlardanda 1.5mbit düşür öyle sat. sen bana adsl upload hızı veremezsin vdsl de.

indirme ve gönderme hızları anlam veremediğim bir saçmalık neticesinde sınırlanmış
    btk ya şikayet etmedim ama edeceğim ve hem eeeee kadar olayı hattan kaynaklı bir durum
    yoksa bilerek routerlardan hız sınırlamasını kapsamaz. modeme tanımlı değerden sonra ki dalgalanma
    2-3mbiti geçemez indirme için yükleme upload için ise bu dalgalanma çok daha azdır 0.1-0.2mbit aralığında değişir
    bu yüzden uploadlar modemde tanımlanan değere çok daha yakındır.

150dk ya yakın telefon konuşmasının da ücretini isteyeceğim bunlardan sıktılar.

hız yükseltmesi istedim 51200 e modeme tanımladıkları değere bakın.

1.5mbit upload nereye uçtu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 18 Ağustos 2016; 16:04:55 >

• quote:

hem downloadın hemde 4mbit uploadın 2.42 ye sabitlenmiş benim gibi limitlenmiş sınırlanmış yani.
    en azından 3.42 veya 3.9 çıkması lazım normali oynanmamışı budur çünkü.

40mbit 2.4 up değerlerini almanın sebebi bu hız testinde.
    sağda solda reklam yapıp hız sınırı yayınlayan sınırlaması olmayan
    akıllı turknet dostlarınınkinden farklı olarak.

zaten download limitimi kaldıran yetkili dedi limitleri azcık artırdım dedi.
    yani sen kalk modeme tanımlanan değeri limitle. o zaman ne diye satıyorsun
    50mbit 100mbit diye. 10mbit düşür hepsinden öyle paket sat.
    uploadlardanda 1.5mbit düşür öyle sat. sen bana adsl upload hızı veremezsin vdsl de.

indirme ve gönderme hızları anlam veremediğim bir saçmalık neticesinde sınırlanmış
    btk ya şikayet etmedim ama edeceğim ve hem eeeee kadar olayı hattan kaynaklı bir durum
    yoksa bilerek routerlardan hız sınırlamasını kapsamaz. modeme tanımlı değerden sonra ki dalgalanma
    2-3mbiti geçemez indirme için yükleme upload için ise bu dalgalanma çok daha azdır 0.1-0.2mbit aralığında değişir
    bu yüzden uploadlara modemde tanımlana değere çok daha yakındır.

150dk ya yakın telefon konuşmasının da ücretini isteyeceğim bunlardan sıktılar.

hız yükseltmesi istedim 51200 e modeme tanımladıkları değere bakın.

1.5mbit upload nereye uçtu

Hocam dm'den iletebilirmisin tekrar

• ilettim dün akşam ç.m ye de bu dm ne?

modeme tanımlanan dslamda belirlenen değerlerin üzerine zaten abone çıkamaz bu mühendis arkadaşlara sorar mısın hangi akla mantığa uygun gerekçeyle
    modeme tanımlı, ücreti ödenerek alınan hizmetin paketin, hızını sınırlıyorlar ????

neden şu ana kadar hız testi paylaşılan turknet abonelerinin çoğunluğu (bence %90 nı) bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 18 Ağustos 2016; 19:40:15 >
  • quote:

ilettim dün akşam ç.m ye de bu dm ne?

modeme tanımlanan dslamda belirlenen değerlerin üzerine zaten hat çıkamaz bu mühendis arkadaşlara sorar mısın hangi akla mantığa uygun gerekçeyle
    modeme tanımlı, ücreti ödenerek alınan hizmetin paketin, hızını sınırlıyorlar ????

neden şu ana kadar hız testi paylaşılan turknet abonelerinin çoğunluğu (bence %90 nı) bu şekilde.

İlgileniyoruz hocam
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    Genel olarak mı hız sınırlaması sorunuyla ilgileniyorsunuz, yoksa sadece PowerPC'nin hız sınırlaması sorunuyla mı ilgileniyorsunuz? Eğer genel bir çözüm için ilgileniyorsanız ADSL'leri de kontrol edin, çünkü orada da normalden 1-1.5 Mbit fazla kayıp var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizden ricam 50Mb ve üstü paket kullanan arkadaşlar değerlerinizi paylaşır mısınız ? Ben Vodafone 64/240 AKK paketi kullanıyorum. Ama Download SNR : 10.2 dB - Upload SNR : 31 dB olduğu için orantısızlık mevcut, bunun yuzunden günde 20.000 adet CRC hatası oluşuyor ve bazı indirdiğim dosyalarda hatalar oluşuyor. Sizde aynı sıkıntı mevcut mu diye merak ediyorum ve bu sorunu nasıl anlatabilirim MH'ye veya Türk Telekom ekiplerine değerlerim aşağıdaki resimde mevcut... Saha dolabından apartmandaki ankastreye gelen kabloya ek yarım metre Cat6 bağlayıp test ettim sonuç aynı yanı apartman tesisatında da bir sıkıntı yok. yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Merhabalar Turknet ile görüştüm bana form gönderdiler doldurup göndereceğim internet ve telefon hizmetim kaç gün içinde açılır?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.