Şimdi Ara

Türknet delirtti artık! 11 Saatlik CRC rekorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜRKNET artık delirtti. Yahu karşı komşuma internet bağlandı Hat zayıflamam iki kat arttı ve stabillik-her şey rezalet durumda şuan. Kaç kere saha ekibi yönlendirin dememe rağmen sürekli sorununuz çözülmüştür diye Destek kaydımı kapatıyorlar. Eski ve yeni değerleri ekledim lütfen bana akıl verin yol gösterin. Oyunlardaki paket kaybın haddi hesabı yok. Ayıptır yahu çıldırttılar artık. SNR değerim bir inip bir çıkıyor. TTNET gelip ne yaptıysa rezil edip gitmiş hattı. Hala daha bana hattınızda sorun yok diyorlar. İnternetin Facebook, Twitter için kullanıldığı sanıyor galiba bunlar.

ESKİ

YENİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 15 Ağustos 2017; 13:47:57 >

• Benimde öyle vdsl kullanırken adsl'ye geri almışlar şuan 2. arıza kaydı oluşturuldu. 1. si sorun düzeldi dediler sorun düzelmedi ama
  • Crc turknet ile alakası yok. Kablonuzda temassızlık yapan nokta vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Crc turknet ile alakası yok. Kablonuzda temassızlık yapan nokta vardır

Altyapı sorunu olduğunun farkındayım bu yüzden sürekli ekip gönderilmesini istiyorum. Eski değerler ve yeni değerleri de ekledim. Eskiden 1 günde toplasam 5 CRC hatası anca alırdım. Bağlantım stabil ve kaliteliydi. Ben sadece Müşteri Hizmetlerinin bunu bilgisayar başından düzeltebileceklerine kanaat getirmelerine deli oluyorum. Hala daha ısrar ediyorlar TTNET'ten altyapıya bakacak bir görevli göndermemeye.
  • Merhaba, yaşamış olduğunuz sorun nedeni ile üzgünüz. Ben size yardımcı olamaya çalışacağım. Hizmetinize sistem üzerinden ulaşmam için GSM numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
  • Aynı sorunları yaşadım. Kablolar kaç yıllık o da önemli. Bina eski mi? Muhtemelen ekip gelir der ki; Ankastre'den eve gelen telefon kablolarınızı yenileyin. Cat kablo döşetin diye de ekler bana öyle dediler. Kendileri yapmıyor sanırım onların abonesi olmadığın için sadece bizlik sorun yok diyorlar. Elektrikçi çağırıp yaptırın diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2PÁC

Aynı sorunları yaşadım. Kablolar kaç yıllık o da önemli. Bina eski mi? Muhtemelen ekip gelir der ki; Ankastre'den eve gelen telefon kablolarınızı yenileyin. Cat kablo döşetin diye de ekler bana öyle dediler. Kendileri yapmıyor sanırım onların abonesi olmadığın için sadece bizlik sorun yok diyorlar. Elektrikçi çağırıp yaptırın diyorlar.

Ben en başta zaten elektrikçi ile yaptırdım hiçbir sorun yoktu taki karşı komşuma 3 gün önce internet bağlanana kadar. Bina 3 yaşında. Elimde eski değerlerde var yeni değelerde var ve bunun sorumlusu net bağlayan ekipler her şey ortada açıkçası. Ne oldu da Zayıflama 2 kat arttı bu adamlar internet bağlarken ne yaptılar yani anlayamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynı sorunları yaşadım. Kablolar kaç yıllık o da önemli. Bina eski mi? Muhtemelen ekip gelir der ki; Ankastre'den eve gelen telefon kablolarınızı yenileyin. Cat kablo döşetin diye de ekler bana öyle dediler. Kendileri yapmıyor sanırım onların abonesi olmadığın için sadece bizlik sorun yok diyorlar. Elektrikçi çağırıp yaptırın diyorlar.

Hocam sevdim seni tekrar merhaba tarafımca takip ediliyorsun. Sayende 2 günde böyle crc sonucu aldım teşekkür ederim. Biraz atraksiyon yaparak bina dışından gelen kabloyu değiştirirsem hiç CRC hatam kalmayacak diğer çözüm olarak margin ayarlamak

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus YLcnk

quote:

Hocam sevdim seni tekrar merhaba tarafımca takip ediliyorsun. Sayende 2 günde böyle crc sonucu aldım teşekkür ederim. Biraz atraksiyon yaparak bina dışından gelen kabloyu değiştirirsem hiç CRC hatam kalmayacak diğer çözüm olarak margin ayarlamak

Eyvallah hocam :) Gayet güzel sonuçlar. Dediğiniz gibi bina dışından yada içinden farketmez kablo değişim yapsanız CRC hatası sıfıra yakın olur. Çok çok düşük sonuçlar çıkar. Zaten Kablo değişim etseniz SNR ile oynamanıza gerek kalmaz. Tahminim SNR değeriniz 14 ila 16 arasına çıkar. Ulaşılabilir hızınız da artar.

• Bina içindeki kablo kanalından çekemem. Bina dışından balkondan alabilirim ortalama 40 metreye yakın kablo gider. kablo kanalındaki kordon kabloyu klavuz olarak kullansam gelir mi bilemem dönemeçli yerler var. Kablonun geldiği yere priz taktım oda parazit yapıyor olabilir çıkarıp denemekte fayda var. Şimdi SS ekliyorum birde böyle bakın hocam.
    Şimdi kordon kablo prizin arkasına bağlanıyor sonra prizden telefon kablosu takılıyor 2 tane ek oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 17 Ağustos 2017; 0:59:26 >
  • Her iki durumda da CAT6 kablo alacaksınız. 23AWG-0.57mm tavsiye ederim. Kablo kanalında kendiniz çekemezsiniz diye düşünüyorum çünkü baya zor bir işlem. 40 metreye yakın diyorsunuz muhtemelen 4 yada 5. katta oturuyorsunuz. Kablo kanalı baya uğraştırıcı olur. Anca elektrikçi yapar. Tabii binadan binaya fark eder bu işlemler deneyebilirsiniz de. AMA bina dışından kendiniz yapabilirsiniz. Ek olmasını istemiyorsanız direk ucuna rj-11 jack çaktırırsınız öyle satın alırsınız.
  • quote:

Her iki durumda da CAT6 kablo alacaksınız. 23AWG-0.57mm tavsiye ederim. Kablo kanalında kendiniz çekemezsiniz diye düşünüyorum çünkü baya zor bir işlem. 40 metreye yakın diyorsunuz muhtemelen 4 yada 5. katta oturuyorsunuz. Kablo kanalı baya uğraştırıcı olur. Anca elektrikçi yapar. Tabii binadan binaya fark eder bu işlemler deneyebilirsiniz de. AMA bina dışından kendiniz yapabilirsiniz. Ek olmasını istemiyorsanız direk ucuna rj-11 jack çaktırırsınız öyle satın alırsınız.

Bina dışından yaparsam 40 metreyi bulur eğer kablp kanalından çekebiliesem 3 kat daha kısa mesafe var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oda yetmiyor arkadaşın durumu bendede geçerliydi bir formül vardı diğer konuda yazdığım. Aslında o snr kurtarır ama çok düşük salınımlar yapması gerekiyor bunun içinde apartman veya ev devre çalışması gerek.Ayrıca cat kablo döşemek crcleri tam azaltmıyor dediğim gibi sh dolabı ankastre port çalışması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 17 Ağustos 2017; 10:52:1 >
  • Arkadaşlar bende sizden bir konuda yardım almak istiyorum. Şimdi ben 5 katlı bir apartmanın 4.katında oturuyorum turknet yapa altyapısındayım hızım 40-60 arası değişiyor indirmelerde. hız olcumunde ise 40-50 arası cıkıyor genel olarak. modemden baktıgımda snr değeri 7-11 arası saatine göre değişiyor. Herhangi bir kopma yasamıyorum ama alt yapı hız desteği 75 mbit görünüyordu. Benim modeme gelene kadar 2-3 tane ek var ankastre kutudan modeme kadar eksiz kablo ceksek sizce nekadarlık bir dğişim olur hız ve snr bakımından? Benim hat zayıflamam "0" görünüyor güç ise down: 13 up: 6

sanki bu ekler olmasa hat sağlıgı artacak gibime geliyor. fakat sıfırdan kablo cektirmek bina telefon kabloları kanalından sıkıntı gibi. cok kucuk cunku bırakılan boru. dısardan cektırme sansımda yok maalesef. Boyle birsey için sizce deger mi?
  • Ayrıca bende crc hatası 2150 görünüyor bu deger normal sartlarda kaç olması gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Arkadaşlar bende sizden bir konuda yardım almak istiyorum. Şimdi ben 5 katlı bir apartmanın 4.katında oturuyorum turknet yapa altyapısındayım hızım 40-60 arası değişiyor indirmelerde. hız olcumunde ise 40-50 arası cıkıyor genel olarak. modemden baktıgımda snr değeri 7-11 arası saatine göre değişiyor. Herhangi bir kopma yasamıyorum ama alt yapı hız desteği 75 mbit görünüyordu. Benim modeme gelene kadar 2-3 tane ek var ankastre kutudan modeme kadar eksiz kablo ceksek sizce nekadarlık bir dğişim olur hız ve snr bakımından? Benim hat zayıflamam "0" görünüyor güç ise down: 13 up: 6

sanki bu ekler olmasa hat sağlıgı artacak gibime geliyor. fakat sıfırdan kablo cektirmek bina telefon kabloları kanalından sıkıntı gibi. cok kucuk cunku bırakılan boru. dısardan cektırme sansımda yok maalesef. Boyle birsey için sizce deger mi?

SNR dalgalanmanız baya yüksek gibi. Genelde örnek verirsek -+1 değer oynar. Bu size sıkıntı yaratır mı şuan yaratmaz. Ama ben 75 mbit kullanmak istiyorum derseniz kablo yenilemeniz lazım. Ayrıca kablo kanallarının küçük olması mühim değil. Sen elektrikçi çağır bak o nasıl yapıyor :))

• Kablo kanalını deneyin. En iyi çözüm o
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Arkadaşlar bende sizden bir konuda yardım almak istiyorum. Şimdi ben 5 katlı bir apartmanın 4.katında oturuyorum turknet yapa altyapısındayım hızım 40-60 arası değişiyor indirmelerde. hız olcumunde ise 40-50 arası cıkıyor genel olarak. modemden baktıgımda snr değeri 7-11 arası saatine göre değişiyor. Herhangi bir kopma yasamıyorum ama alt yapı hız desteği 75 mbit görünüyordu. Benim modeme gelene kadar 2-3 tane ek var ankastre kutudan modeme kadar eksiz kablo ceksek sizce nekadarlık bir dğişim olur hız ve snr bakımından? Benim hat zayıflamam "0" görünüyor güç ise down: 13 up: 6

SNR dalgalanmanız baya yüksek gibi. Genelde örnek verirsek -+1 değer oynar. Bu size sıkıntı yaratır mı şuan yaratmaz. Ama ben 75 mbit kullanmak istiyorum derseniz kablo yenilemeniz lazım. Ayrıca kablo kanallarının küçük olması mühim değil. Sen elektrikçi çağır bak o nasıl yapıyor :))

Yani 75 mbit olmasada 60-65 civarı olmasını isterim dogrusu. Potansiyel varken kullanamamak kötü oluyor cunku. CRC olayı içinde turkneti aradım portan kaynaklı bişeyler soyledi ve port değişimi talep edilecekmiş varsa daha az yogun porta gecirilecekmiş. Bu sizce hızı etkiler mi olumlu anlamda?

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Saha dolabındaki portlarda genelde sorun olmuyor genel sorunlar saha dolabi apartman arasında oluyor ilk önce bunu tespit edip sonra daireye kadar çalışma yapmak lazım.Apartmandaki devreyi biliyorsanız modemi oraya takıp telefonla sonuca gidebilirsiniz genelde çok farketmiyor dediğim gibi en büyük sorun saha apartman arası sahaya gelen hattı kolay kolayda değiştirmezler diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

Saha dolabındaki portlarda genelde sorun olmuyor genel sorunlar saha dolabi apartman arasında oluyor ilk önce bunu tespit edip sonra daireye kadar çalışma yapmak lazım.Apartmandaki devreyi biliyorsanız modemi oraya takıp telefonla sonuca gidebilirsiniz genelde çok farketmiyor dediğim gibi en büyük sorun saha apartman arası sahaya gelen hattı kolay kolayda değiştirmezler diye biliyorum.

Turk telekom kullanırken saha ekibinden bir arkadas saha dolabı ile ankastre kutu araındaki bakır kablolarda sorun var cok hız kaybi oluyor ama bunu telekom kolay kolay değiştirmez demişti ama ardından fixnete gecmiştim ve mh temsilcisi siz saha dolabından değil direkt santralden hizmet alıyorsunuz demişti ki dogru olanda bu. cunku suan turknet yapa alt yapısındayım ve saha dolabından bu hizmet alınmıyor sadece santralden alınıyor. demekki sorun alt yapıda varsa bile beni etkileyen sey saha dolabı bina arası kablo sorunu değil eger varsa santral bina arasındaki kablolarda bir sorun olabilir tabii bina içi tesisattaki kablolamada ki eklerden veya kablodan hiç kayıp yasamıyorsak.

valla binadaki kutudan hangisi benim giriş bilmiyorum anlamanın yolu nedir onuda bilmiyorum. bunu elektrikçi bilebilir mi? yoksa telekom saha ekibi mi bunu tespit edebiliyor sadece?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.