Şimdi Ara

Türknet e ZAM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
5
Favori
44.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türknet yetkilisi zam yapılacağını söyledi. 16 Mbps için 40 TL iyiymiş, hattınız VDSL desteklimiyor sanırım yoksa 35Mbps 50 TL'de gayet güzel bir fiyata sahip. Yanlış hatırlamıyorsam 200.000 müşteriden az olan firmaların engelli indirimi sunması zorunlu değil diye biliyorum. Millenicom bile böyle bir indirim yapmıyorken Netspeed'in yapmasına şaşırdım açıkçası.
  • Zam çare olmamalı.. Canlı çağrı merkezi hizmeti vermeyen, altyapı vb. masrafı olmayan bir İSS çaat diye zammı yapıştırmamalı. Zaten şartlar lehinize tutsanıza kardeşim orta-alt gelirliyi elinizde, ne bu agresif politika.?!
  • Özgürlük vs. diye zırvalarla yıllarca reklam yapan Türknet her fırsatta zam yapıştırmaktan geri kalmıyor.

Tek paket olayı zaten resmen soygunculuk.

8-16mbps ile 75-100 kullanan adam aynı parayı ödüyor şaka gibi.

16mbps internetin bu devirde ederi en fazla 30-40 lira olmalı.
  • Ya daha yeni zam almadık mı ne saçmalıyorlar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turknette yılda bir, ve her yıl zam yapılır. çünkü enflasyon ve döviz kuru, maliyetleri arttırıyor.

diğer operatörlerin bazıları senede bir bazıları 2 yılda bir kere yapar.
    ancak dikkat ederseniz artık 2 yıl taahhütlü paketler satan operatörlerde 2. yıl fiyatlarına peşinen zam ekliyorlar zarar etmemek için.

skurmus daha ucuzunu buluyorsanız gitme diyemem dedi röportajlarında. yani sizleri tutan yok hattınızı ücretsiz taşıyabilirsiniz :))

enflasyon kaynaklı operasyonel giderlerin artışı + kurulan yeni POP'ların yatırım maliyetlerinin olması + döviz kuru kaynaklı yurtdışı toptan internet maliyetlerindeki artış turk.net'i haklı çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 4 Haziran 2020; 17:41:24 >
  • oo sene dolmadan zam yakışmadı
  • Türknet de gitti ne pk yiyecez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taahhüt olmamasının sıkıntısı işte.

• Neye zam geliyor konu açıklayıcı değil 85 TL'ye 75 megabit turknetteyim zammi var şimdi ????

• joster35 kullanıcısına yanıt
    Millenicomda engelli raporuna indirim yapmakta fiyatı 59 TL daha yeni görüştüm. Altyapım VDSL destekliyor fakat şu durumda modem masrafına girmeyi düşünmüyorum.

• Eskiden Türknet her zaman en iyi fiyata en iyi faydayı veriyordu. Sonradan YAPA günleri başladı. Kimisi daha iyisini aldı kimisi memnun olmadı v.s.
    Sonradan TT dedi ki: her porta aynı ücret olmaz. Hızlı portla yavaş port bir olur mu? Ben şunları biraz zamlayayım(VAE portu).
    Sonra malumunuz VAE için 2. paket çıktı ama aşağıda yeni bir paket çıkmadı.
    Şimdi geldiğimiz noktada muhtemel port maliyetleri sebebiyle yüksek hızlar kurtamadığından yine zam yapılmış.

VULA'yı burada duydum ilk. Gelirse VAE'de upload isteyenler bir parça mutlu olur. Bence TT'ye göre Türknet'i bir parça kurtarır. Canlı yayıncılar bu işi tutarlar. Hatta bir kısmı üstüne para bile vermeyi kabul eder.

Türknet'in yapması gereken yavaş hızda kullananlar için EKO bir paket çıkarmasıdır(12- 16 mbit ve yalın). Müşteri 10 mbit alıp VDSL alanla aynı parayı ödüyor bu can sıkar. Ona bu paketi vermeniz gerekir.
    Üst bandda da makul bir zammı yıllıkta yapmak zorundalar buna bişey diyemiyorum. Enflasyon ve döviz ortada zaten...

3 lira indirime gelince... Biraz abuk tabi... Maliyeti 3 lirayken 10 liradan faturada gösterip, sonra bak 3 lira düştüm deyince kullanıcı buna kızar. Hiç PR'cınız bunu düşünmedi mi? Senin müşterilerinin önemli kısmı faturadaki satırları tek tek takip eden kurt gibi kullanıcılar...

Eğer bunları yapmayıp yine eski hesaba devam ederse ne olur? Kaliteli hizmet(VDSL veya VDSL YAPA) alamayan müşteri gider diğer operatörlere 10-15 TL ucuza kaçar.

Ben şahsen şimdilik YAPA'da 50 mbit'e yakın download ve 10 mbit upload aldığımdan bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Ama bana da ADSL 10 mbit bağlantıyı 80 küsür liraya verseler gidip diğer operatörlere bakarım hemen.

• 2 seneye yakindir turknet kullaniyorum hizim zaten maksimum 14mbit filan oluyor, destek yukarida yatirimdan bahsetmis acikcasi ben 2 senedir bir sey gormedim. Yuksek hizlarla ayni parayi niye vereyim, netgalaksi 50 lira diyor ayni hiz icin. Zaten son zamanlarda packet loss sorunu ve ping sorunu var.
    Bol keseden zam yapin anca, bence turknet olarak bir modeminiz ayarlarini kontrol edin.

Edit:

Pardon yatirim olarak yayincilarin dairesine santral yapildigini gordum bunu belirtmedigim icin ozur dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeiLi -- 3 Haziran 2020; 21:12:44 >
  • Milletin evine gigabitlik internet bağlayacağınıza kullanıcıya zam yansıtmamamya bakın YAZIK
  • Karşılaştırma yaparken biraz mantıklı olmak gerek. Türk Telekom da sınırsız 100MB ne kadar ödeniyor? 150 TL civarında.

Türknet 100 MB sınırsız ne kadar 95 TL olacak yeni zam ile (Telefonsuz yani yalın)

150 tl ile 95tl yi kıyaslayıp telekom daha iyi diyorsan kıyaslama ve karşılaştırma zekanda problem var demektir.

Bulunduğun bölgede Türknet bir türlü sana bu hizmeti verememiştir o zaman durum farklı ama aynı hizmeti daha ucuza alıp 150 tl daha iyi demek yuh yani.

Her iki 100 mb için verilen fiyat pahalı mı derseniz her ikisi de pahalı bence de. Ama ülkede dolar kuru vs. da göz önünde bulundurmak gerek.
  • Anladığım kadarıyla ADSL ve 35 Mbps'e kadar VDSL paketleri 88TL, ekstra dedikleri hizmet olan 75Mbps ve üstü VAE paketleri 98TL olmuş. YAPA'da olanlar da 88TL. Bir de aklımızla alay eder gibi telefon istemeseniz 3 liracık indirim yaparız demişler.

Ben 75 Mbps hız alıyorum, hizmetten memnunum ama her sene fırsattan istifade zam yapmaları illallah ettirdi. 59TL oldu 65, 76 ve son olarak 88TL-98TL!

Yahu tek bir bayiliğin yok, müşteri hizmetlerinde istihdam sağlamıyorsun ne masrafın oluyor ki her sene zam geçirip insanların sırtına yük bindiriyorsun!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek kaydıma 6 gündür cevap vermeyen firma bide zam istiyor biz niye burda duruyoruz ?

• Zaten 50 mbit altında hız alıp altyapısı bunun altında olup turknet kullanmak saçmalıktı çünkü düşük mbit düşük fiyat politikası olduğu için diğer iss ler daha avantajlı idi. Peki turknet kim alıyordu altyapısı yüksek mbit destekleyenler.
    Zenginden alıp fakire vermek gibi saçma bir prosedürle 8 mbit internet alabilenler 75 mbit internet alabilen aynı parayı ödüyordu. Ama turknet e maliyetleri tabiki aynı değildi. Buna rağmen uygun fiyat ve tahattut olmaması ile özellikle akn yi erken kaldırarak bir sürü adam topladılar.
    Eee peki sonuç büyüyünce herşey değişti.
    Döviz yükseldi yatırımlarımız için falan da bana inandırıcı gelmiyor zaten ülkenin yüzde 90 û türk telekom ağı. Eee şimdi bizim apartmana altyapı verin desen de veremeyeceklerine göre lokal bir saçma yatırım portresi var. Direk kirala sat daha mantıklı.tabi orasını ben bilemem beni de bağlamaz ama dolar yükseldi diye de bunu kullanıcıya yansıtmak dürüst değil. Zaten herkesin de bildiği üzere dolar yarın düşse giderlerimiz azaldı indirim yapacağız demeyeceklerdir.turknet î insanlar samimi tahattutsuz uygun va diye sevmişti başka bir espirisi yoktu. Zaten ariza konusunda tt işi yapıyor müşteri hizmetleri yok.ben ucuz olması kaidesi ile buna katlanırım ama bugün gelip herkesle aynı fiyata bazen daha pahalıya satıp müşteri temsilcisi olmaması bize ucuz â satmak değil söylenenin aksine kendileri ne kar marjı yaratmaktır.
    Zaten tahattut yok çıkan çıkacaktır.
    Tahattut olayına da artik takılmıyorum tahattut daha iyi imiş turknet bize bunu öğretti. Nasılsa internet kullanacağız başka eve geçince nakil yapacağız altyapınız olmazsa zaten iptal oluyor tahattut o yüzden farketmiyor. Yarın koşarak o zerre kadar sevmedigim tt ye geçeceğim. En azından muud tivibu falan veriyor dışarda wi-fi noktaları vs havaalanı servisi bilmem ne iviri ziviri en mantiklisi imiş.

• 2 Aydır 3mbit internete iyi fiyat olmuş. E devletten iptal muhabbeti oluyor mu?
  • glory34 kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklı +1 öne çıkarın beyler.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.