Şimdi Ara

TurkNet Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 25 gün sonunda TurkNet bağlandı, modeme bilgileri girdim. Kurulumu yaptım. Şu an adsl bağlandım 16'ya kadar desteklese de 3.5 alıyorum, önceki internetim 8'e kadardı ve 7.5 veriyordu. Hali hazırda başka konuyla ilgili talebim olduğundan yeni talep de açamıyorum. Acaba modemde yapmam gereken bir şey var mıdır, yoksa sorun TurkNet kaynaklı mıdır? Bilgisi olan var mı bu konuda? Şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Modemim asus dsl-n16

OIM teknik bilgiler sayfasındaki değerler;

Durum Kullanıcı 9 dakika ONLINE
    Fiziksel Durum (VAE) acik

İndirme Hızı 4094 kbps
    Yükleme Hızı 799 kbps

Transmisyon Tipi VAE ADSL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bokarov -- 27 Ocak 2018; 13:33:21 >

• modeminiz zaten 4 mbit e kilitlenmiş. 3,5 Mbit gelmesi normal. Twitter dan hız arttırımı için twit atın
  • O şekilde bir Tweet attım, bekliyorum. Gelişme olması halinde buradan belirtirim, teşekkürler.
  • Benim modem değerleri aşağıdaki gibi.Çağrı merkezi güncelleme yaptı ama 8191'den yukarı çıkmadı.Sebebini bilen var mıdır acaba?

TurkNet Hız Sorunu
  • Sanıyorum teknik bilgiler bölümünde gösterilen hız TurkNet tarafından belirlenen en üst hızı değil, mevcut durumda alınan hızı gösteriyor. Yani TurkNet tarafından 16'ya yükseltildiğinde bile altyapının desteklediği kapsamda alınan hız yazıyor orada.

Benim ilk talebimde 4'den 12'ye yükseltildi. Tekrar talep açtım, 12635 gibi bir hıza çıktı, daha fazla da yükselmiyor. Zaten adsl teorik üst sınırı 10 olduğundan ben de şu anda 10 civarı alıyorum. O yüzden sanırım 8 çok şaşırtıcı değil, altyapıdan olabilir. Çok da bilgili değilim bu konuda, deneyimlerime göre konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bokarov -- 30 Ocak 2018; 18:33:7 >
  • Cevabınız için teşekkürler. Teknik bilgilerde dediğiniz gibi mevcut değerler yazıyor.Modem arayüzünden daha detaylı inceliyorum.

Ayrıca bugün adresimde TT ekipleri iyileştirme çalışması yaptı ve hat değerlerimin 16 mbps desteklediğini söylediler ki modem hat değerleride bunu gösteriyor.

Ancak buna rağmen TürkNet çağrı merkezi hızımda güncelleme yaptı ve hızım 8191'den yukarı çıkmadı.Arıza kaydı oluşturdular ve şimdide 2048'e düşmüş hızım.

Sizin konunuzu görünce de yazmak istedim.Umarım sorunumuz düzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civeze C kullanıcısına yanıt
    Vdsl bile alirsiniz 16 yi adsl cok rahat kaldirir. Eger fiber vdsl varsa gecis yapabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Vdsl için başvuracaktım ama uygun port yok dediler, dediğiniz gibi TT ekipleride Adsl'de 16 mbps alırsınız dediler ama çağrı merkezi yaptığı güncellemede 8191'de kaldığını söyledi.Kayıt oluşturdular ve şimdide hız 2048'e düşmüş.Acaba bu hız ayarlaması santralden mi yapılıyor?

• Tekrar acin 16 cok rahat alir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Vdsl2 ile en az 35-50 Mbps alırsınız hattınız çok iyi durumda.
    Cok rahat 16alir bu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.