Şimdi Ara

KabloNet iPhone Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KabloNet 50 Mbps - 5 Mbps akıllı sınırsız tarifesini kullanıyorum. Modemin modeli NetMaster 383Z4.
    Son 10 gündür, kablosuz bağlantı kuran cihazlardan sadece iphone 7 download hızında 1 Mbps civarında bağlantı kuruyor. Dizüstü bilgisayar, android telefon ve android tablet tarife hızlarını yakalıyor. NetMaster destek hattı modemim kablosuz ayarlarını yapılandırdı, ancak sonuç değişmedi. Hız testine ait ekran görüntüsünü de ekliyorum. Sorun ne olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

KabloNet iPhone Wi-Fi Sorunu: STBC TX Ayarı

KabloNet kullanıcıları, iPhone cihazlarında Wi-Fi bağlantı sorunları yaşayabilir. Bu sorunlar, "STBC TX" ayarındaki bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir.

STBC TX Nedir?

STBC TX (Space-Time Block Coding Transmission), Wi-Fi sinyallerinin iletim performansını ve kapsama alanını iyileştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Ancak bazı durumlarda, bu ayar iPhone'larda Wi-Fi sorunlarına neden olabilir.

KabloNet iPhone Wi-Fi Sorunu Belirtileri

iPhone'unuzda KabloNet Wi-Fi sorunları yaşıyorsanız, aşağıdakiler gibi belirtilerle karşılaşabilirsiniz:

• Düşük Wi-Fi sinyali gücü
    • Kesikli veya yavaş internet bağlantısı
    • Sık bağlantı kesintileri

NetMaster iPhone Wi-Fi Sorunu

NetMaster, KabloNet'in Wi-Fi ağ yönetim uygulamasıdır. NetMaster uygulamasını kullanarak STBC TX ayarını devre dışı bırakabilirsiniz.

STBC TX Ayarı Devre Dışı Bırakma

STBC TX ayarını devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:

1. NetMaster uygulamasını açın.
    2. "Ayarlar" sekmesine gidin.
    3. "Kablosuz" seçeneğine dokunun.
    4. "Gelişmiş Ayarlar" seçeneğini bulun.
    5. "STBC TX" seçeneğini bulup devre dışı bırakın.

Bu adımları uyguladıktan sonra iPhone'unuzun Wi-Fi bağlantısını tekrar kontrol edin. Çoğu durumda, STBC TX ayarını devre dışı bırakmak Wi-Fi sorunlarını çözer.

KabloNet Wi-Fi Sorunu Sürekliliği

STBC TX ayarını devre dışı bıraktıktan sonra Wi-Fi sorunları devam ediyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlatın.
    • KabloNet müşteri hizmetleriyle iletişime geçin.
    • İnternet hızınızı kontrol edin ve gerekirse yükseltin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • DNS ne? başka DNS dene... + DHCP değilde statik ip ayarla dene...
  • DNS ile hızın ne alakası var
  • Modem ayarlarına girin. Kablosuz ayarlarında OBSS varlığını devre dışı bırakıp, 20 HZ'den 40 HZ yapın. Farklı bir sorun yoksa hızınızda artış olacaktır.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Bu dedikleriniz yapıldı, şu anda ayarlar bu şekilde. Kontrol kanallarının da tamamı denendi. Sorun devam ediyor. Müşteri hizmetleri sinyal değerleri normal dedi aman hat kaynaklı olabilir mi?
    (Bu arada konuyu yanlış yere açmışım. Moderasyon taşırsa sevinirim)
  • segesta35 S kullanıcısına yanıt
    Sinyal değerleri normal olmasına rağmen sorun yaşandığı oluyor. Diğer bağlanan cihazlarda hız sorunu olsaydı hat sorununundan kaynaklanıyor diyebilecektim onu da diyemeyiyorum. Kopma sorunu olsaydı ağ ayarlarınızı sıfırlayın diyecektim. Sadece wifi şifrenizi tekrardan girmeniz gerekecek de bir faydası olmayacaksa sıfırlamanın anlamı da yok. İsterseniz bir deneyin. Güncelleme sonrası sorun olmuş olabilir güncelleme çıkınca da düzelebilir. Modemde 5 GHZ desteği olsa o şekilde bir de deneyin diyeceğim de modem 2.4 GHZ'i sadece destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 24 Ocak 2020; 13:24:55 >
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Tenda kablosuz router (2.4 Ghz) bağladım. Sorun devam etti. 5 Ghz destekli modem temin ettim sorun düzeldi. Yeni modemin 2.4 Ghz bandında da bağlantı sorunu yaşanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Modem Telefon Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • segesta35 S kullanıcısına yanıt
    Başka bir evde wifi test etme imkanınız varsa orada da test edin. Telefonun güncellemesiyle 2.4 GHZ bağlantıda uyumsuzluk da olabilir,2.4 GHZ'de çok fazla bağlantı olmasından kaynaklı bir sorunda olabilir. Sorunun ne olduğunu tam anlayamadık da, 5 GHZ modemle sorun yaşamamanız sorununuzun bu şekilde de olsa çözülmesine sevindim.
  • Aynı sorun bende de var. NetMaster KabloNet modemi ile iPhone 11 5ghz bandında leş. İki oda yana geçince bağlantı kopuyor. OnePlus5T cihazımla aynı noktadan 46-47 mbit hız alırken iPhone max 3 mbit alıyor. Çoğu zaman da ağdan düşüyor.

Çözüm için bilgisi olan var mı?
    Yardımcı olabilir misiniz?
  • Başka konular altında çok kez konuşuldu.
    Netmaster modem ile apple cihazlarda böyle bir sıkıntı mevcut. Çözümü yok. Ne Apple ne de Uydunet Müşteri hizmetleri durumu çözemiyor.
    Ben xiaomi marka bir router alarak çözdüm.
  • İnfinity modem kullanın
  • Selamlar. 16 Mps kotasız paketim var. Netmaster 383 ZN modemimiz var. Wi-fi az çekiyor ama 1,5 yıldır idare ediyorduk. Tv de ve laptopta hızımız 14-15 arası alıyoruz. İphone 6 ile 2 mps hız 1 aydır çıldırttı. İşyerinde telefonu test ediyorum (ttnet) normal hızları alıyorum.
    Bunun bir çaresi var mıdır? Teşekkürler.

• bono35 B kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun vardı. 5 Ghz destekli modeme geçiş yaptığımda çözüldü. Aynı modemin 2.4 Ghz ağına bağlandığımda hız 1-2 Mbps
  • Teşekkürler.
    Yeni modem İnfinity modelimi acaba?
  • bono35 B kullanıcısına yanıt
    Evet Infinity 401
  • Forumdan ayni sorunu, iphone 11 ile birisi daha yasadi. Modemin wifi ayarlarinda Stbc tx’i otomatik yapinca duzelmis:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143569825

(Netmaster’da Herhangi bir Wifi ayari degistirdikten sonra modemi kapatip acin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierr

Forumdan ayni sorunu, iphone 11 ile birisi daha yasadi. Modemin wifi ayarlarinda Stbc tx’i otomatik yapinca duzelmis:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143569825

(Netmaster’da Herhangi bir Wifi ayari degistirdikten sonra modemi kapatip acin)
    Evet o mesajı görmüştüm dediğiniz gibi stbc tx otomatikte benimde.

Ama hız kafasına göre değişiyor. İphone da çoğu zaman gsm hattının internetini kullanıyorum. Pes ettim artık :-)

Biraz önce yine denedim 25 hızımız var 15-16 gördü. Arkasından yine denedim 0,30 da kaldı.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bono35 -- 26 Mayıs 2020; 21:22:52 >

• Merhaba beyler malesef ki aynı sorunu ben de yaşıyorum
    İphone 7 plus kullanırken sorun yoktu 2 seneden fazla kullandım 11 aldım aldığıma pişman oldum 1 ay sürmedi servise gönderdim geri geldi derken hız düşme olayı düzelmedi sattım 11 pro aldım yine aynı sorun devam ediyor 2.4 bantın da genelde oluyor 5 ghz bantında daha düzgün çalışmakta ama 5 ghz de araya 1 duvar girdiği zaman modeme bağlanabilene aşk olsun ne apple tarafı nede uydunet tarafı olaya hakim değil hakim olmadıkları gibi de çözüm üretilmiyor buna bir çözüm getirilmesi lazım acilllll
  • 2.4 ghz ile 5.0 ghz hız test sonuçları
    Müşteri hizmetleri Bluetooth frekansı 2.4 ghz olduğunu söyledi bugün bu yüzden karışıklığa neden olabileceğini söyledi fakat alakası yok Bluetooth kapalı da denedim yine hız ortada verdiğimiz paraya yazık ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.