Şimdi Ara

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
40.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: e_capkan

aynen
    ben 400metre uzaktayım santrale

50mbps upload ile ne yapmayı planlıyorsun ?

============================================================================
    VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 1 day: 7 hours: 32 minutes
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 28.675 Mbps 48.879 Mbps
    Actual Net Data Rate: 28.637 Mbps 48.803 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 6.2 dB 11.7 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 9.3 dBm 14.3 dBm
    Receive Power: -9.1 dBm 0.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 18.5 dB 15.2 dB
    Attainable Net Data Rate: 28.637 Mbps 64.956 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 5.2 26.2 38.0 N/A 13.4 32.4 49.3
    Signal Attenuation(dB): 5.2 25.6 37.3 N/A 13.4 32.4 49.3
    SNR Margin(dB): 6.1 6.2 6.2 N/A 11.7 11.7 11.7
    Transmit Power(dBm):- 4.4 5.9 6.5 N/A 12.6 7.9 5.7

VDSL Counters

Downstream Upstream
    Since Link time = 32 min 17 sec
    FEC: 67051 109
    CRC: 11376 9
    ES: 1173 9
    SES: 8 0
    UAS: 0 0
    LOS: 0 0
    LOF: 0 0
    LOM: 0 0
    Latest 15 minutes time = 2 min 43 sec
    FEC: 0 0
    CRC: 0 0
    ES: 0 0
    SES: 0 0
    Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
    FEC: 50 0
    CRC: 12 0
    ES: 5 0
    Latest 1 day time = 7 hours 32 min 43 sec
    FEC: 1748 2
    CRC: 435 0
    ES: 172 0
    Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
    FEC: 65303 107
    CRC: 10941 9
    ES: 1001 9
    UAS: 26 26
    Total time = 1 days 7 hours 32 min 43 sec
    FEC: 67051 109
    CRC: 11376 9
    ES: 1173 9
    UAS: 26 26

Alıntıları Göster
    Yayıncıyım hocam. 50mbps upload geldiğinde bir yandan Youtube içerik üretimine başlamayı düşünüyorum hep kafamdaydı planları, 50mbps upload hızı gayet teşvik edici bir faktör. Yayın yaparken bir yandan video upload etmeme yetecek kadar upload hızım olursa video editlemeyi de canlı yayında yapabilirim o da seyircilerime yeni tür bir içerik olmuş olur. Düşük upload ile ilgili en büyük yaşadığım sorun, upload'ın her damlasını yayının kalitesine kullanmak zorunda kaldığımdan evdeki diğer internet kullanımını minimum 5 maksimum 12 saat felç ediyordum veya diğer internet kullanımları yayınımı felç ediyordu, bu sorun da yüksek upload ile giderilirse daha rahat çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 12 Nisan 2020; 2:1:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

nası donduruluyor turkcell? ve modem hakkında düşüncelerinizi yazar mısınız teşekkürler
    Dondurmak için müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ediyorum. Modem olarak fazla tecrübem olmadığı için bilinçli bir yorum yapamayacağım maalesef.
  • 1000 nedir ya bende 35 mb var türknet he yalan değil 33 mb aşağı düşmüyor inşallah düşmez yetiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremimo

Yayıncıyım hocam. 50mbps upload geldiğinde bir yandan Youtube içerik üretimine başlamayı düşünüyorum hep kafamdaydı planları, 50mbps upload hızı gayet teşvik edici bir faktör. Yayın yaparken bir yandan video upload etmeme yetecek kadar upload hızım olursa video editlemeyi de canlı yayında yapabilirim o da seyircilerime yeni tür bir içerik olmuş olur. Düşük upload ile ilgili en büyük yaşadığım sorun, upload'ın her damlasını yayının kalitesine kullanmak zorunda kaldığımdan evdeki diğer internet kullanımını minimum 5 maksimum 12 saat felç ediyordum veya diğer internet kullanımları yayınımı felç ediyordu, bu sorun da yüksek upload ile giderilirse daha rahat çalışırım.

Alıntıları Göster
    4k canlı yayın yaparsın o hızla :)

• keremimo kullanıcısına yanıt
    Sinan'ın mesajlarını okudum, ama hiçbir utanma göremedim. Bu firmanın stratejisi çok açık. Altyapı yatırımından ziyade reklama yatırım yapıyorlar. Bizim gibi ülkelerde maalesef bu strateji daha çok para kazandırıyor. Çünkü bu firmaları layıkıyla denetleyen bir mekanizma yok. Bu işlerin içinde biri olarak; Avrupa'da yapsınlar bakalım bu asılsız reklamları; firmayı bir dakika tutmazlar ya da sağlam cezalara boğarlar. Avrupa ve Amerika'da, en basitinden bir reklam maili atabilmek için bile birsürü prosedürü var. Yanlışlıkla birine rızası olmadan mail attığında firma yanıyor. Eğer veremeyecekleri hizmetin reklamını yaptıklarında bir düşünün bakalım neler olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 12 Nisan 2020; 2:30:15 >
  • Bu Jaho dolandırıcısı da bunların reklamını yapmadı mı zamanında?
  • aklıma doğuş reyisin "bunların müdürünü bilmemneyapacaksın" repliği geldi.
    tebessüm etmedim değil yani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurOnly

Bu Jaho dolandırıcısı da bunların reklamını yapmadı mı zamanında?
    dolandırıcımıymış ? vay be senden duydum
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Soru ekleri ayrı yazılır dostum Onu da benden duymuş ol.
  • Ev de fiber alt yapı bile yok modem de vdsl ama türknet ile bu hızları alabiliyorum nasıl mümkün oluyor ?

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR)
  • Yapa santralinde olan cihazlar sizin binanın altında onun için fttc diyorlar bakır ile veriliyor. Vdsl 17a ile 100/55 e kadar yolu var (Turknet in rekoru bu diye biliyorum)

Benim binamda TT nin zte tip11-a kabini var, binaya kadar fiber sonrası bakır aynı senin orası gibi (ama TT nin olduğu için vae sonuçta) ve bu kabin 2 binayı birden besliyor.

Yan binadaki komşum (kabin bizde yer altından ekli olarak yan binaya) Max erişilebilir 120 mbit civarında gözüküyor, yan bina ekleri yer altından eski TT kuyularından yapıldı bir defa da İski kopardı buna rağmen 120 gözüküyor ve iç tesisat kablosu da 5 telli diafon kablosu olması lazım. Ben kabine 10 adım mesafedeyim oradan direk kablom var Max 140 gözüküyor (Zyxel modem takınca)

Senin oraya VDSL 35b sanırım kart gelir ise 300 e kadar çıkıyor sanırım. (Ellerinde sizin oradaki cihazlara uyumlu kart gelir ise neden olmasın ?)

Bina içi kablolama fena değil ise 100-150 metreye kadar sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum 100-50 için (Turknet Manisa Akhisar da 300 metre demiş)

Vdsl 17a tablo da sanırım 120 metre ye kadar kayıp yoktu teori de (internetten vardır illa görselleri)

@skurmus size de teşekkürler, sizi de burada görmek nasip oldu. İyi çalışmalar diliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wargnerm06 W kullanıcısına yanıt
    Eğer Turknet yapa da iseniz kablo mesafesine göre 100/55 e kadar yolu var (Vdsl 17a o kadar kaldırıyor) - yapa da upload sınırı yok

• Türk Telekom da sağ olsun bizim leş 16mbt internetimizi 11 e çekmiş, şimdi arasam ne iş, yoğun kullanım cart curt çekecekler sanki 50-100 almaya çalışıyoruz anasını, 16 bile alamıyoruz.
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Yapa santralinde olan cihazlar sizin binanın altında onun için fttc diyorlar bakır ile veriliyor. Vdsl 17a ile 100/55 e kadar yolu var (Turknet in rekoru bu diye biliyorum)

Benim binamda TT nin zte tip11-a kabini var, binaya kadar fiber sonrası bakır aynı senin orası gibi (ama TT nin olduğu için vae sonuçta) ve bu kabin 2 binayı birden besliyor.

Yan binadaki komşum (kabin bizde yer altından ekli olarak yan binaya) Max erişilebilir 120 mbit civarında gözüküyor, yan bina ekleri yer altından eski TT kuyularından yapıldı bir defa da İski kopardı buna rağmen 120 gözüküyor ve iç tesisat kablosu da 5 telli diafon kablosu olması lazım. Ben kabine 10 adım mesafedeyim oradan direk kablom var Max 140 gözüküyor (Zyxel modem takınca)

Senin oraya VDSL 35b sanırım kart gelir ise 300 e kadar çıkıyor sanırım. (Ellerinde sizin oradaki cihazlara uyumlu kart gelir ise neden olmasın ?)

Bina içi kablolama fena değil ise 100-150 metreye kadar sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum 100-50 için (Turknet Manisa Akhisar da 300 metre demiş)

Vdsl 17a tablo da sanırım 120 metre ye kadar kayıp yoktu teori de (internetten vardır illa görselleri)

@skurmus size de teşekkürler, sizi de burada görmek nasip oldu. İyi çalışmalar diliyorum
    Hocam sizin dediğiniz VDSL 35b profil kartı belki bende denerler ellerinde varsa veya temin ederlerse. Açıkçası bunu deneyen biri olmayı çok isterim.

Türknetin istanbulda 35b denediğini daha önce forumda duymuştum doğruluğu tartışılır tabi ama doğruysa hiç 35b kullanan yapa kullanıcısı görmedim belki sizin sitenizdeki gibi bir kurulumda deniyor olabilirler bekleyip görücez artık
  • Takip 😂

• Ben yazdığımda konuda o bilgi yoktu :)
    Sonradan editlenmiş konu.

• NT2L N kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, yazıp bırakılacak konu olmadığı için gelişmeleri editle başa eklemek istedim kaybolmasın diye :)
    17a da ne kadar verim alınıyor bir bakın da, ve aslında yapa hizmeti olmasına rağmen site-binaniza özel olduğu için fiber olarak değerlendirilen-adlandirilan bir sistem olduğu için sizin verime göre 35b planlanabilir hem Sinan Bey de bu konunuzun belli ki takipçisi olmuş gelişmeler olabilir ancak şunu unutmayın şu aralar parça ithalat i biraz problem hastalıktan ötürü.

Yapa nin anlamı yerel ağın paylaşıma açılması, yani TT kabloların turknet makinesi ne takılması (sadece Turknet değil, TT harici herhangi bir firma da yapa yapabilir) fakat sizin binada TT kablosu durumu olmadığı için (sonuçta cihaz direk bina iç tesisat a bağlanacak) fttc demek daha doğru

Heyecan ile bekliyoruz. Siz 17a dan düzgün verim alır iseniz ki bina kablolama düzgün ise bence ümit var, 35b için de bastırın ki Sinan Bey de burada iken 35b isteyin.

@skurmus lokasyondaki cihazlar 35b uyumlu mudur ? Veyahut kart vb değişiklikler ile uyumlu hale gelir mi ? Yoksa su an değil ilerde mi planlanıyor ?

Çünkü sonuçta fiber in kapasitesi olamasa da onu bağlayan gbic lerin kapasite problemi var, cihazların kapasite sınırı var.

Hız tanımlamak ile hız a ulaşmak ayrı şeyler. Her müşteriye 1 gbit tanımlanır, makine fiber ama gbic 100 mbit (rakamlar örnek) kimse o hıza ulaşamaz.

Örnek link 100 mbit 2km mesafe sanırım gbic

StarTech.com Deutschland
    Multimodus-100-Mbit/s-Faseroptik-Transceiver-SFP/Mini-GBIC - 1310 nm (2 km) | StarTech.com
    https://www.startech.com/de/Netzwerk-IO/SFP/module/Cisco-kompatibles-100-Mbits-Faseroptik-SFP-Transceivermodul-MM-LC-2-km-Mini-GBIC~SFPF1302C

Fiber i makineye bağlayan cihaz gbic

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.