Şimdi Ara

TurkNet IP Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sakarya'da oturuyorum. 2 hafta önce TürkNet'e geçtim. Şu ana kadar büyük bir sorun yaşamamıştım, sıkıntım yoktu. Fakat son 2 gündür PUBG'de ping artışı oldu. SpeedTest'e girdiğimde ise en yakın server olarak Kocaeli olarak başlardı teste, şimdi hep doğudaki uzak illeri (Kahramanmaraş, Kayseri vs.) gösteriyor. Bu sorun TürkNet'in havuz IP uygulamasından dolayı olabilir mi? Önerileriniz nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Edit: Arkadaşlar whatismyipaddress.com sitesinden baktığımda konum olarak Antakya gözüküyor.

TurkNet IP Problemi

TurkNet IP Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutlu54 -- 19 Mart 2018; 20:46:28 >

• cmd den tracert yazıp 8.8.8.8 yazıp enter layın bakalım. Vae desiniz sanırım, yönlendirmeleri yanlış olabilir
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    TürkNet OİM'de VAE-ADSL yazıyor. tracert sonuçları bunlar.

TurkNet IP Problemi
  • umutlu54 kullanıcısına yanıt
    en yakından çıkıyor gözüküyor yeniden ip aldırmışsınızdır bir kaç defa ?
    Modemi aç kapa yaptığımda IP adresim değişti. whatismyipadress.com'da konum düzeldi Sakarya gösteriyor ama ping hala düzelmedi. Beklemekten başka çaremiz yok galiba.
  • İp adresi konum bilgisi sadece kullanıcı bilgilendirme amaçlıdır performansı etkilemez. Arka tarafta erişimin gerçekten nereden hangi konumdan yapılacağı bilgisi bgp ile düzenlenir.

Görsel sonucuna göre türknetin orada kendi hattı var. Trafiği kendi kablosu üzerinden geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Sakarya da yapa var müşteri yapa da olmasa bile il çıkışı mecburen Türknet in üstünden geçecektir diye tahmin ediyorum

https://turk.net/destek/sss/internet-uzmanlari-icin/aktif-altyapi-nerelerde-var.html

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Uşak. Adı geçen illerde YAPA altyapımız santral bazındadır, illerin tamamını kapsamamaktadır.
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Peki ben YAPA'ya dahil olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim. Şu anda max hızım 27 Mbps olarak tanımlanmış durumda. YAPA'da 100 Mbps'ye kadar hız veriliyor diye duydum.
    vae de olduğunuzu yazmışsınız vae-adsl de vae de olduğunuzu gösterir yapa da olsanız yapa diye yazar ve tracert kaydında vae de olduğunuz belli oluyor ama yapa diye ümitlenmeyin 100 mbit veriliyor evet doğru ancak saha dolabı pas geçilip modem kablonuz direk santral e gittiği için kablo mesafesi artırıyor bu da hız düşümüne sebep verebiliyor. Vae deki 27 mbit ararsınız sonra ya da santral çok yakın ise güzel rakamlarda görebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.