Şimdi Ara

Turknet ipv6 durumu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
8
Favori
29.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, Ipv6 tanımlandığında Cgnat' tan çıkıyorsunuz.
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    İp4 cgnat da kalmaya devam ediyordur. İp6 cgnat dışıdır muhtemelen. Bence yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 27 Ocak 2022; 15:7:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ipv6 ping süresi deneyimleyenlerden buraya yanıt bekliyoruz, bende bugun kurye gelince evrakları imzlayacağım, umarım geçişim olur.

• İpv6 ya geçildiğinde istenildiği zaman ipv4 de kullanılabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    ip6 oyun sunucusu varmı?

• telekomun verdiği routerda ipv6 ayaralrı gizli geçersek ayalarları modeme girip turknetmi yapıcak acaba? yapıcaksa o bolumu komple acacakmı?

edit:onceki msjları okudum galiba vermiyormuş takip edelim yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ocak 2022; 15:49:57 >
  • mgrbz M kullanıcısına yanıt

ikisini beraber kullanıyorsun

• Bir problemim var, modem Archer VR900. ipv4 ve ipv6 ip alıyor(internete de giriyorum). Lan setings ayarlarında ipv6 da dhcpv6 seçili fakat testlere girdiğimde ipv6 yok gözüküyor. modemi rebootluyorum bazen testler ok veriyor, sonra yine gidiyor.

Sizce sorun neyden kaynaklı.

• TP Link Archer CV5 router ile sıkıntısız IPv6 kullanabilen varmı?

• hhd82 H kullanıcısına yanıt

Bu gün bende Archer C5v yi rootladım. IPv6 aktif ettim. IP aldı fakat inernete çıkmadı. Mikrotikde IPv6 alıp internete çıkmadı. Statik IP hizmeti alıyorum FTTB-ethernet deyim. İki routerdede aynı hatayı aldığıma göre sıkıntı TurkNET den kaynaklanıyor diye düşünmekteyim. Statip IP iptal edeyim bakalım bişi değişecekmi?

Statik ip iptal ve Archer C5v de değişen olmadı ipv6 var ipv6 internet yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 28 Ocak 2022; 23:9:25 >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Ben de root yaptım. IPv6 alıyor ama internete çıkmıyor. Modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Rootlasak bile eksik ya da pasif bölümler var.

• alizeo kullanıcısına yanıt

Bağlanan cihazlarınız IPv6 adresi alıyor mu? Tplink kullanmıyorum ama DHCPv6 ve RA(Router Adverestment) Ayarlarınız açık vede Doğru mu? Modem konfigrasyonundan vede windows ethernet/wlan bağdaştırıcı özellikleri sayfasındaki ayrıntılar sayfasından Ekran görüntüsü paylaşabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 29 Ocak 2022; 11:41:14 >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi v6 cgnat dışı, v4 cgnat arkasında.

• Mikrotik de çalışmayan IPv6 çalışmaya başladı. Ne değişti. Statik IP iptal ettim. değişen bu

Uzun hikaye kısmı;

Alt yapı FTTB-ethernet, Statik ip hizmeti mevcut, TurkTelekomun verdiği TP link Archer C5v pek kullanmadan seneler önce aldığım Mikrotik router ile devam ediyordum. Geçen haftalarda IPv6 talebinde bulundum hemen IPv6 Hizmetini sunmaya başladılar. router şak diye IPv6 prefix önekini alıyor Ağdaki cihazlara dağıtıyor ama IPv6 internet yok ipv6.google.com a ne router içinden nede router dışından atılan ping ler pong dönüşü olmuyor timeout da kalıyor. Dün Archer C5v yi rootlayıp denedim yine aynı. IP alıyor çıkış yok.. Akşam statik ip bir hamlede iptal ettim hala hareket yok Fakat PC deki ağ bağlantıda IPv6 internet bağlantı aktif olarak göründü. Hatta kısa bir süre IPv6 ping dönüşleri oldu. Sonra gitti bir daha erişme olmadı. bir çok kombinason denedim olmadı. Biraz önce umudu kesip Mikrotik routerimi geri taktım. Her şey tıkırında gitmeye başladı. IPv6 hizmeti alıyorum

Archer C5v yeni firmwareye kadar pek güvenmeyin derim

Statik IP bu hizmeti engelliyor olmalı diye düşünüyorum.

Turknet ipv6 durumu

Turknet ipv6 durumu

Turknet ipv6 durumu
    Turknet ipv6 durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 29 Ocak 2022; 16:4:34 >

• Benimde VR400v2 IPv6 almıyor, adresleme türünü DHCP'den SLAAC'ye aldığımda modem IPv6 alıyor ama bu seferde IPv6 test sitelerinde IPv6 desteklemediği yazıyor. Sanırım modemin yazılımında sorun var.

• bana ipv6 tanımlandı ama nperf sitesinde kullanılmıyor yazıyor, ethernet üzerinde var . ipv4 de 1.1.1.1 dns kullanıyorum onu mu iptal etmem lazım.

• Turknet ipv6 durumu ipv 6 gecmeme rağmen test baktığımda kötü olduğu görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 29 Ocak 2022; 17:47:59 >
  • ZYXEL VMG3312-B10A V2 ayarları yaptım ama birşeyler olmuyor..

Turknet ipv6 durumu
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.