Şimdi Ara

Turknet Modemin internet bağlantısı var ama internet yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turknet abonesiyim. Vdsl 100e kadar paketini kullanıyorum.

Pazartesi günü internetim kesildi modem ip alamamaya başladı. 2 günlük yazışmalarımdan sonra turknet yeni kullanıcı adı şifre vererek ip alma problemini çözdü.

Her cihazdan modeme bağlanabiliyorum. Hepsinde de internet var gözüküyor. Ama hiçbir cihaz internete giremiyor. Ne whatsapptan mesaj ne youtube.

Bilgisayarda da aynı şekilde hiçbir sayfa açılmıyor. Windows sorun gidericiyi çalıştırdığımda ise hiçbir problem yok diyor ve kendisi sitelere bağlanabiliyor.

Turknet teknik bilgiler kısmında da problem yok diyor kullanıcı durumu online fiziksel durum açık falan. Turknet arıza tespiti yaptığımda da arıza yok diyor.

Modemi resetleyip tekrar tekrar kurdum. Farklı dns ayarları denedim olmadı otomatiğe yapıp tekrar kurdum.

Problemim ne olabilir nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellamo -- 18 Haziran 2020; 12:0:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı bir modem ile deneme şansınız var ise deneme yapın. Modemden kaynaklı bir sıkıntı olabilir.

Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam modem kaynaklı bir problem değil sanırım. Çünkü bilgisayarın internet bağlantısı var. cmd'den tracert yapmamı istediler yaptım ve gayet ping atıyor siteler erişilebilir. Windows sorun giderici de bağlantı sağlıyor garip bir şekilde.
  • Cellamo kullanıcısına yanıt
    Tamam da sadece bilgisayar değil bütün cihazlardan da erişim sağlayamıyorsunuz internete. Modemi sıfırlamışsınız ve tekrar bilgileri girip kurmuşsunuz. Hani yanlış ayar etmeniz de pek olası değil. Çoğu hatta bütün ayarları otomatik olarak yapılmış oluyor. Siz sadece kullanıcı adı ve şifreyi giriyorsunuz. Bu kadar.

Buna rağmen bağlanmıyorsa o zaman ya modemde bir sıkıntı var ya da hattınızda bir sorun var. O yüzden imkanınız var ise başka birinden bir modem alıp test yapmanızı istiyorum. En azından sorun hatta mı modemde mi anlamış olurduk.

Yukarda da dediğim gibi tek bir cihazda sıkıntı olsa o zaman tamam ama hiçbir cihazla bağlanamamanız sorunun kaynağını daraltıyor.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 18 Haziran 2020; 16:8:5 >
  • Bende de Turk.net Vdsl 100 var. Benim problemim de buna benzer bir durum ama bana ara sıra oluyor 1 saat boyunca mesela internet var görünüyor ama giremiyorsun.

Bazen telefondan giriyorum pc dns hatası veriyor. Bu ay tekmeyi basacağım bıktım artık

arkadaşımda turk.net onda ping problemi var ve hepimiz aktif altyapıdayız. TT bahanesi de çekemiyorlar ama işte hizmet yok

Ticket atıyorum hatta sorun yok deyip çözüldü olarak kapatıyorlar hemen ya diyorum çözülmedi problem bizlik bir sorun yok deyip gene kapatıyor
    YAPA kullanıyorum diye interneti taşıyamıyorum da sıfırdan kurulum ücreti bayılacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGladio -- 19 Haziran 2020; 2:15:18 >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam geç gördüm kusura bakmayın. Benim yaşadığım problem dns problemi. iplere ping atmada sorun yok veya tracert testlerinde sorun yok gözüküyor. Turknet tarafından söylenenlere göre de bağlantım dns resolve edemiyormuş. Sitelere ip adresleriyle erişebilirken alanadı işin içine girince internet bağlantısı yok. Başka modemle deneme imkanım da maalesef yok. Konu başında onu yazmayı unutmuşum. Bu dns problemi tamamen isp ile mi alakalı yoksa benim yapabileceğim bir şey var mı? sorumu bu şekilde güncellemiş olayım. Turknet tarafından dns ayarları verildi denedim ama bir sonuç alamadık. Günde 1 kez destek kaydına baktıkları için işlem o kadar uzun sürüyor ki. Hafta içi finallerim bitsin direkt dilekçeyi gönderip iptal edeceğim. Ramak kaldı sinir krizi geçirmeme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellamo -- 19 Haziran 2020; 23:9:33 >
  • durumum aynı anlatamıyorum, anlamıyor. netgalaksiye geçiş yapmayı düşünüyorum ama bir tane memnum görmedim

netspeed bot gibi cevap yazıyor insana ulaşamadım
    tt de sorun yaşamıyordum ama gitmem bir daha oraya
    mileni denemedim
    vodofone müşteri hizmetlerine 65 yaşında gibi davranıyordum sürekli akk kotamı sıfırlıyorlar ama artık akk yok
    turkcell gözü doymuyor

fiber olsa neler yapacağım ama işte bunlara eyvallah demekten bıktım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheGladio kullanıcısına yanıt
    Hocam 12 gün oldu benim hala yok. Dediğin gibi artık gelsin diye dua ediyorum. Değiştirsem ne yapıcam kime geçicem onu da düşünmeden edemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.