Şimdi Ara

Türknet #ucuz etin yahnisi bol olurmuş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
5.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam aynıları başıma geldi, gidip kavga ettim şuan vdsldeyim 30 mbps civarı görüyorum. Kavga etmek en iyi çözüm. Çünkü Türkiyede yasal yollarla hak aramanız engelleniyor. BTK, Bimer vs. yalama olmuş, sallamıyorlar bile. Santraldeki adam üstüme yürüdü ama vdslde şuanda. Yani .ike .ike yaptılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mami38 M kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın bilmiyorum santral veya müdürlük farketmez hakkınızı arayın ama tabiki bayiye gitmeyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mami38

quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

quote:

Sadece DSL ışığım yanıyor, internet ışığım yanmıyor değerleride göremiyorum. Modemi sıfırlayıp tekrar kurulum yaptım fakat nafile internet yok.
    Türknet arıza kaydını bu şekilde güncelledi fakat arayan soran yok henüz.

Dsl sabitlendiği zaman modem de normalde yazar hız ve VDSL mı veya ADSL mı diye ondan sordum. Zyxel de xdsl istatistikleri kısmında görülüyor

Türknet #ucuz etin yahnisi bol olurmuş
    Hat değerlerim ekran görüntüsündeki gibi.

Portunuz hala ADSL de ama hızınız 1 Mbit e sabitlenmiş TürkNet e hız/performans sorunu diye OİM den arıza kaydı açın 16 Mbit e yükseltsinler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece DSL ışığım yanıyor, internet ışığım yanmıyor değerleride göremiyorum. Modemi sıfırlayıp tekrar kurulum yaptım fakat nafile internet yok.

Dsl sabitlendiği zaman modem de normalde yazar hız ve VDSL mı veya ADSL mı diye ondan sordum. Zyxel de xdsl istatistikleri kısmında görülüyor

Portunuz hala ADSL de ama hızınız 1 Mbit e sabitlenmiş TürkNet e hız/performans sorunu diye OİM den arıza kaydı açın 16 Mbit e yükseltsinler

peki hat değerlerim vdsl sağlamıyor mu, ttnet haklı mı?
    birde şuan zaten internetim yok ki, internet ışığımda yanmıyor :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami38 -- 30 Eylül 2017; 0:7:3 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki hat değerlerim vdsl sağlamıyor mu, ttnet haklı mı?
    birde şuan zaten internetim yok ki, internet ışığımda yanmıyor :S

bu sizin bağlı olduğunuz saha dolabı ile alakalı. eğer ki vdsl portu yoksa veya portunuz hem adsl hem vdsl port değilse maalesef. Çünkü fiziksel bağlantı gerektiren bir olay (hem adsl hem vdsl de bilgisayardan hal oluyor sanırım ama sizin için geçerli değil gibi)

dsl ışığı için bir şey diyemeyeceğim TürkNet e arıza kaydı açmaktan başka çare yok o konuda ama önümüz hafta sonu TT nin nöbetçi ekipleri umarım ilgilenir

• Türknet #ucuz etin yahnisi bol olurmuş

Bu şekilde nasıl sorun çözülecek çok merak ediyorum. VDSL porta bağlısınız, DSLniz sabit yanmıyor, adsl max 16 sağlar ee?? bana çözüm ve sonuç söyleyin bunları zaten biliyoruz.
    Ayrıca DSL ışığım sabit yanıyor.

Modem otomatik algılama sonucu aşağıdaki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami38 -- 30 Eylül 2017; 10:33:5 >

• 03.10.2017 Konu güncel...

İçip içip nereden sevdim o zalimi, aylar oldu yıllar oldu gelmedi eşliğinde rakı sofraları kuracaz anlaşılan.
    Merhaba, iletmiş olduğunuz sorununuzu detaylıca okudum. Size ben yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
  • Merhaba,

PM'den iletmiştim, tekrar ilettim şimdi.

Teşekkürler
  • Geçmiş olsun, tt çok geç yapıyor. Bazı bölgeler için haftalar alıyor
    Kimse yazmamış ama modem ayarlarınızı yalnış modem kurulumu yapınız. 35\8 vcı olacak sizde 33\0 ayarlı.

• modemi komple sıfırladım hat değerlerini çekerken, dediğiniz ayarlarıda yaptım olmuyor. Zaten modem sıfırlandığında internet ışığı her halükarda yanar ayarları yapmak kalır geriye

Hayır bazen yapmıyor. Turknetin arayıp kurulum desteği alın. Vcl 35 \8 olacak

• dediğiniz şekildede yaptım zaten, modem kaynaklı bir sorun değil. türkneti aradığımda dsl ışığınızı sabit görmüyorum diyor (bende sabit). türktelekom ve türknet kaynaklı bir sorun.

• @TurkNetDestek pm'den GSM ve konu linki ilettim fakat dönüş olmadı.
  • Türknetin çözüm şekline ve desteğine aşık oldum resmen yahu :)

Bugün her yerden mesaj iletince sanırım arama zahmetine girildi, binaya kadar sinyal sorunsuz alınıyormuş ankastreye ters bağlantı yapılmış olabilir (tersi düzü nasıl oluyorsa telefon sinyali alabiliyorum) kontrol ettirin lütfen iç tesisatınızdada sorun olabilir denildi. Yinede bir elektrikçiye gösterdim komşum olması avantajı ile..

Sonuç? Sonuç yok maalesef, internetim hala yok modemim açık ve DSL ışığım sabit yanıyor. Fakat dsl sinyalimi Türknet görmüyor buna rağmen arıza kaydımda çözüldü diye kapatılmış.

Sorunun kısa çözümü şu arkadaşlar TÜRKNET'i kapattırıyorum, Türktelekom belasından kaçalım derken TÜRKNET belasına bulaşmışız haberimiz yok.

@TurkNetDestek size iyi çalışmalar.
    Siz dsl sinyali alıyorsunuz fakat turknet bunu göremiyorsa devreniz yanlış porta bağlanmış demektir, bunu nasıl anlamadılar hayret. Kendileri ankastreye kadar sinyal geliyor diyorsa (tabi bu cevabı veren tt yalan söylemiyorsa) ankastrede adınıza başka bir devre tanımlanmış demektir, tabi bunu etiketlemeden bilemezsiniz. Yani sizin şu anki hattınızda telefon devresi doğru, internet devresi yanlış bağlanmış gözüküyor. Doğru internet devresinin belirlenip telefon devreniz ile birleştirilmesi lazım, elektrikçi ile işiniz yok tt personelinin saha dolabında yapması gereken bir işlem bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 3 Ekim 2017; 15:23:11 >
  • Arayan Türknet yetkilisi arkadaşada belirttim portlarda yanlış bağlanma gibi durum olabilir mi diye, yok diyor.
    Sinir olduğum nokta bir hafta boşuna bekletip dalga geçer gibi içtesisat sorunu demeleri,türknete ulaşabildiğim her platformdan durumu detaylıca anlattım fakat nafile içtesisat ne yaptı bu kadar insanlara anlamıyorum. Çıldırıyoruuum

Müşteri hizmetlerini aradım hattımı kapatmak istiyorum diye, eylül ayına ait faturanız var dedi kullanmadığımız hizmete faturamı çıktı neyse öderiz parasında değilim hemen online işleme bağlanıp ödüyorum 1dk dedim o sırada ödesenizde yarım saat sonra ekranlarımıza yansıyor ödemeyi yapınca tekrar arayın isterseniz dedi eyvallah dedim.
    Online işlemlere girdim fatura gözükmüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami38 -- 3 Ekim 2017; 15:36:26 >
    Turknet teknik ekibinin en gıcık olduğum yönü, Türk Telekom'un CRM sisteminde ne yazıyorsa kanun gibi kabul edip müşteriyi dinlememesi. Yahu adamlar diğer iss'lere zorluk çıkarmak için binbir dalavere yapıyor, halen onlara inanıyorlar. Yanlış port bağlama olayını da tt ekibi bilinçli olarak yapmıştır, buna eminim.
  • Sonuç iç tesisat hatalı

ağam bizle eğleniy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami38 -- 3 Ekim 2017; 15:47:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.