Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!! (9. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: MaximillianFoeuajzuahauahshzh 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılıyorum -
Emin misiniz ? -
Yazmıştım ben yukarıda hocam. Dışarıdan birinin bilmeden bir müdahalesi vardır. Kalorifer üstü, ısıtıcı önü, güneş önü vs. bir yerde kullanılmış olabilir. Ya da içeride bir komponentte bir ark vs. oluşsa cihazın diğer kısımlarına zarar vermeden bu kadarla kurtarması zor.
-
Modem diye marshmallow vermisler adama
-
Bu forumda bir saçmalık var yıllardan beri görüyorum hala devam ediyor. Birisi bir başlık açıyor altına yazılan ilk yorumdaki fikir neyse başlık ona paralel şekilde devam ediyor.
Adam modem eriyor yazmış, biri biri koşa koşa gelmiş ilk mesaj olarak ne yaptın modeme tarzında bişeyler yazmış. Sonraki mesajlar hep bu yönde. Bir adamı dinleyin birader, bişey yaptıysa da kurumla onun arasında her türlü ortaya çıkar. Adam yangın çıkacaktı diyor burda troll müdür yarım akıllı mıdır bilinmez, adamı yargılıyor.
Bu sadece bu başlığın konusu değil her başlıkta bu tipleri görüyorum. Bir bırakın artık şu forumun yakasını da tiktok mu izliyorsunuz, çekiyorsunuz gidin onlarla uğraşın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 3 Mayıs 2021; 18:1:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Görmemişim hocam kusura bakmayın. Hayretler içerisindeyim, nasıl erimiş yav? :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O halde nasıl çalışıyor? İçten değil de dıştan maruz kalmış gibi geldi bana.
ufak bir duzeltme yapalim PLA 50-60 derecede direk kendini birakir youtube daki sayisiz firin testlerine bakabilirsiniz abs 100-110 derecelerde yumusar.
-
Ben yanlışlıkla modeme fazladan güç verdiğimde bile sadece sararmıştı. Üstelik çalışmayı kesecek derecede yanmıştı. Seninki hem eriyecek derecede yanmış hem de içindeki kart çalışıyor. Kusura bakma ama pek inandırıcı değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Bi arkadaşın başına da bu gelmişti, modemi yatağa atmışlar, üstüne de bişeyler atmışlar farketmemişler, internet gidince bi bakmışlar modem aynı bu halde, fotoğrafını bulabilirsem atarım
Dışarıdan ısı verilmedi ise, bu işin içten yaşanması için tek bir hata mümkün. Elektrik giriş katındaki kondansatörün arızalanması ve patlamak yerine kısa devreye geçmesi. Doğru şekilde kısa devreye geçerse karttan geçen aşırı akım kartı yakmadan bu kadar ısınmaya sebep olabilir. Çok çok çok nadir yaşanabilir ve üzerinde yanıcı bir cisim olmadığı sürece yangın çıkarma riski yoktur. Çünkü kullanılan plastiğin standardı vardır. 12v 2amper adaptörle o ısılara ulaşmak mümkün değildir.
Herhangi bir entegre plastiği eritecek ısılara çıkamaz. Çıkarsa sağ kalamaz. Modeminiz çalıştığı için, bu durum ya dışarıdan ısıya maruz kaldığı için, ya da elektrik besleme katında çok nadir yaşanabilecek bir arızadan olmuş. Modemi kullanmaya inat ederseniz ya adaptörünüz, ya modem içindeki entegrelerden biri cortlar nihayetinde.
Modemin içten bu hale gelmesi de çok nadir yaşanabilir. Modem açıldığı anda da kabak gibi meydana çıkar.
Modemde böyle bir arıza varsa türknet tabii ki gereken değişimi yapmalıdır. Ancak dışarıdan ısıya maruz kaldı ise, ben türknet yerinde olsam, "sana internet yok, de get, başkasından al" der kovarım. Çok da ciddiyim. Bunu yapmadan önce modemin içini üreticinin yetkili servisine incelettirir ve olası bir mahkemede kanıt olacak evraklarla mevzuyu kayıt altına alırım. Üreticinin yetkili servisi, modemin dediğim arızayı çıkardığını belirtirse üreticiyi darlar, bu durumun nadiren yaşandığını teyit eden resmi evrak isterim. Böylece gelecekte başkaları da yaşarsa üreticiye ekşirim. "Ben bu riski almam, modemlerini geri al, bana düzgün bir şey ver" derim.
Tüketiciye de döner, "sana benden bedava modem upgrade'i, al sana babalar gibi modem + üç ay ücretsiz internet" der, özrümü dilerim.
Bam bam bam. Delikanlı iss böyle yapar hiç olmazsa. Türknet ne yapar, onu bilemem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada, iss'ler tarafından verilen modemlere aldanmayın. Onlar modem değil.
Bu tarz modemler yerine, düzgün bir markadan 10 yıllık ikinci el bir modemi on kere tercih ederim. Bunu da not edeyim.
WiFi çekim alanları rezalettir. Bağlantı becerileri de düşüktür. Ağ'da veri yoğunluğu yüksekse o veriyi bu modemin router tarafı o trafiği hayatta kaldırmaz. Bayılır gider.
Bu sebeplerle bu tarz modemlerden uzak durmalı. Para harcanmak istenmiyorsa eski bir tp-link alınır, geçilir gidilir.
Boş yapmışsın hocam pla 220 de erimez 80 lerde yumuşamaya başlar. Plastikler termoplastik malzemelerdir öyle tek bir erime noktası yok. gayet sıcak bir odada 80 derecelere çıkan plastik deforme olabiliir...
-
quote:
Orijinalden alıntı: 20playbackBoş yapmışsın hocam pla 220 de erimez 80 lerde yumuşamaya başlar. Plastikler termoplastik malzemelerdir öyle tek bir erime noktası yok. gayet sıcak bir odada 80 derecelere çıkan plastik deforme olabiliir...
he tmm haklısın aynn
-
Modemin üstüne ütü düşürmüş olabiilr misin kardeş :) :)
-
Bende aldım Tp-link 2. el pandemiden önce Gittigidiyor'dan. Arada çok nadir wi-fi sorunları yaşıyorum ama neredeyse 1.5 yıl oldu alalı bide bende önceki mazisi var. Bende Turknet kullanıyorUm ve bu eriyen modemi bana da satmaya çalıştılar ben 2.el bu modemin 4/1 fiyatına aldım. Dediğiniz çok mantıklı ve birebir tecrübemle sabit.
-
Taş gibi modem mia bak eridi ama hala çalışıyor, kesin kullanıcı hatası diyecekler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenfiz -- 3 Mayıs 2021; 22:50:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X