< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_celik22 -- 3 Mayıs 2021; 20:53:27 > |
Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!!
-
-
O Modem ısıya maruz kalmış öyle kendinden eriyecek bir şey değil.
-
Ortamda ısı yayacak bir şey yok. Isıya nasıl maruz kalacak bilmiyorum. Koltuğun üstünde öylece duruyor. Sonuçta üretim hatası da olabilir veya başka bir sorunu olabilir. -
Kar, dondurma, buz vs. eridiğini gördüm ama modem eridiğini yeni görüyorum. Kartı gereğinden fazla ne ısıtır diye düşünüyorum düşünüyorum, yok yaf modem erir mi kardeşim? -
Aynı düşünceleri paylaşıyoruz hocam maalesef. -
benim gördüğüm modemler en fazla sararır. eriyen modem ilk defa görüyorum. -
geçmiş olsun , Allahtan yangın çıkmamış .. Turknet acil açıklama yapmalı , bu modemi kullanan onbinler vardır herhalde...
-
Güneş mi vurdu acaba -
Merhaba, almış olduğunuz modem garanti kapsamındadır. Modem üretici firması ile iletişime geçer misiniz? Onlar modemi inceledikten sonra size bilgi vereceklerdir. -
Modemde üretim hatası var kısa devre yapıyor ve ısınıyor sanırım. Böyle çalışıyor olması bile mucize, firma yenisi ile değiştirecektir.
-
Ben bu modemi sizden temin ettim ve önerdiğiniz yolu tercih ettiğimde bana geçici modem sağlayacak mısınız? Her şeyi geçtim internet hızı dolayısıyla şuphelenmeyip kontrol etmesem şu an evim yanmış olabilirdi. Veya ben uyurken yaşansa yangına sebebiyet verebilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_celik22 -- 1 Mayıs 2021; 11:10:2 > -
Daha farklı sorunlara yol açsaydı o zamanki tutumunuz nasıl olacaktı acaba? Arkadaş burda maduriyet yaşamış, negatif durumdan nötrlemek sizi iyi bir firma yapmıyor malesef. -
Ben bu modemi Türknet üzerinden satın aldım ve hala taksitlerini Türknet'e ödüyorum. Sattığınız ve ödemesini kendinizin aldığı ürünle alakalı, ürünü benden alıp sorunu çözüp geri teslim etmeniz yerine, destek vermeyip üreticiye gönder diyerek işin içinden sıyrılma düşünceniz varsa bu ürünü hiç satmamanızı öneririm. -
Burada suç atılması gereken kişi Türknet değil de, üretici bence. Böyle bir ürünün size ulaşması sıkıntı. Fabrika hatalı sanırım. Kalite kontrol uygulamaları iyi değil demek ki. -
Garanti süresi içerisinde arızalanan modemler için yetkili servisten alınan RMA belgesi ile iade/değişim işlemleri gerçekleşiyor. -
Anladım şu anki modemsiz kalma sorunuma çözüm bulamayacaksınız aynı cevapları veriyorsunuz. Bu süreç ne kadar sürecek peki belli mi? Malum şu an 1 mayıs ve haftasonu olduğu için ulaşabileceğim bir yer yok. Ben yeni modemi kendim temin edip kurmak durumunda kalacağım ve bu malum modemi de yasaklar kalktığında yetkili servise gönderip dediğiniz belgeyi temin edip size ürünü iade edeceğim. Siz anlık çözüm sunamadığınız için tek yol bu görünüyor. -
Tamda bu modemi almayı düsünüyordum, simdi aklım karıştı, evde yangın çıkarabilme ihtimali olan bir modemle ilk kez karşılaştım . -
Muhtemelen milyonda birse de bana denk geldi hocam. -
Muhtemelen milyonda birse de bana denk geldi hocam. -
Havalandırma kanallarını kapatacak şekilde yerleştirmediyseniz muhtemelen üretim kaynaklı bir arıza. Türknet o modemi alıp bir üst modelini size ücretsiz verse çok hoş bir hareket olurdu. Yıllar önce TTNet ten aldığım bir modem var Alanya'nın sıcağında yıllardır çalışır sapsarı oldu ısınıp soğumaktan ama hâlâ tık demiyor.
O Modem ısıya maruz kalmış öyle kendinden eriyecek bir şey değil. |
Yani Allahtan bi sürü psikolojisi öğrenmişsiniz cebinizden cüzdan çalınsa Türknet faturayı ödemediğim için yürütmus olabilir diye konu açacaksiniz. Üstünde kocaman Zyxel yazıyor onlara hiç sormadan direk foruma konu açmak hemde Türkneti sorumlu şov yapmaktan başka bişey değil.
Bu modemlerdeki plastik 221 derece gibi rakamlarda erir, eriyene kadar yanmamis olması sadece hızının azalması da ne acayip. Herşeyiyle acayip bi ülkeyiz. Acayip! |
modemin içindeki işlemci 85 dereceden sonra sistemi kapatır , modemin pilastiği ise 85 derecede erimez , eğer kısa devre olsaydı modem zaten hata verir ve arızalanırdı ,içinde linux sistem çalıştıran bir ARM tabanlı işlemci bulunur modemlerin ve hiçbir modem 85 dereceden fazla ısınmaz eğer ısınırsa zaten sistemi kapatır , diyelim ki sistemi kapatacak olan sistem bozuldu bu durumda zaten aşırı ısınarak işlemci kendi içindeki devre yollarını yakar zaten iş o aşamaya gelene kadar çoktan modem çalışmaz hale gelir . en dandik plastiğin (PLA) bile erime nokrası 220 derecedir , bu durumda 85 derecede çalışan bir işlemci asla pilastiği eritemez ki modemin kasası pla değil (ABS) siz sıcak bişey ile modemi eritmişsiniz ... saç kurutma makinesi bile o modemi eritemez
@ ek olarak , anakartlarim uzerindeki lehimler 200,300 derece arasinda erirler , plastigi eritecek kadar(ABS) isinsa zaten lehimleri bile erir icindeki parcalar dokulurdu :) Ve havanin isi iletim katsayisi dusuk oldugundan 220 derecede eriyen bi plastigi eritmeniz icin yaklasik 300,400 derecelik bir isi kaynagina yakin tutmaniz gerek. Sonucta islemci isinsa bile arada plastikle 2cm hava boslugu var .18 watt ile calisan bir cihazda bu isilari elde edemezsiniz. |
|
Senin için üşenmedim modemin içini açtım ve hangi plastikten üretildiğine baktım Ok işaretinin gösterdiği kısma bakarsan modem ABS plastikten üretilmiş , ABS plastiğin erime noktası 250 ila 260 derece arasındadır ve hiçbir işlemci bir plastiği eritecek kadar ısı üretemez , eğer adaptör modemin içinde yer alsaydı modemin içindeki transformatör ve çeşitli voltaj düşürücü komponentlerin yüksek ısıya neden olacağını söyleyebilirdim fakat modemin adaptörü dışarıda olduğu için bu mümkün değil |
Servise gönderin dediğiniz için ve arızalı modemin serviste onarım süresi boyunca tüketicinin modemsiz kalmasına izin verdiğiniz için Türknet firmasına başvurmaktan vazgeçtim...
|
3B yazıcılarda kullandığımız PLA'lar 100 derecelerde yumuşamaya başlıyor ama son kullanıcı ürününde bu kadar dandik malzeme kullanılmaz. ABS de öle sukoy vermez. Cidden iç kaynaklı bir erime varsa cihazda, o bölgeye yakın bir elektronik komponentte bir sıkıntı vardır, ark falan oluşturuyordur içeride diyeceğim ama o ark anakartı çoktan öldürürdü. Modemin içinin açılması lazım olayın iç yüzünün öğrenilmesi için... |
Ben bu modemi sizden temin ettim ve önerdiğiniz yolu tercih ettiğimde bana geçici modem sağlayacak mısınız? Her şeyi geçtim internet hızı dolayısıyla şuphelenmeyip kontrol etmesem şu an evim yanmış olabilirdi. Veya ben uyurken yaşansa yangına sebebiyet verebilirdi.
|
Üstünde baskı izi ve geçme yerlerinde çıkıntılar var. Üstüne ağır bir şey ile basılmış bence. |
Benzer içerikler
- cihazın ağa bağlanması zaman aşımına uğradı
- zyxel dx3200
- rastgele mac nedir
- hg633 modem kurulumu
- modemde internet var ama wifi yok
- modem resetleme
- wifi sinyal güçlendirici
- jitter nedir
- firmware nedir
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X