aynı marka modem kullanıyorum eski modemim olan huawei modemden kat kat daha iyi. ilk defa eriyen modem gördüm şaşırdım yüksek sıcaklık dış plastiğini mi eritti acaba. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 1 Mayıs 2021; 11:57:26 > |
Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!! (2. sayfa)
-
-
modemin içindeki işlemci 85 dereceden sonra sistemi kapatır , modemin pilastiği ise 85 derecede erimez , eğer kısa devre olsaydı modem zaten hata verir ve arızalanırdı ,içinde linux sistem çalıştıran bir ARM tabanlı işlemci bulunur modemlerin ve hiçbir modem 85 dereceden fazla ısınmaz eğer ısınırsa zaten sistemi kapatır , diyelim ki sistemi kapatacak olan sistem bozuldu bu durumda zaten aşırı ısınarak işlemci kendi içindeki devre yollarını yakar zaten iş o aşamaya gelene kadar çoktan modem çalışmaz hale gelir .
en dandik plastiğin (PLA) bile erime nokrası 220 derecedir , bu durumda 85 derecede çalışan bir işlemci asla pilastiği eritemez ki modemin kasası pla değil (ABS)
siz sıcak bişey ile modemi eritmişsiniz ... saç kurutma makinesi bile o modemi eritemez
@ ek olarak , anakartlarim uzerindeki lehimler 200,300 derece arasinda erirler , plastigi eritecek kadar(ABS) isinsa zaten lehimleri bile erir icindeki parcalar dokulurdu :)
Ve havanin isi iletim katsayisi dusuk oldugundan 220 derecede eriyen bi plastigi eritmeniz icin yaklasik 300,400 derecelik bir isi kaynagina yakin tutmaniz gerek. Sonucta islemci isinsa bile arada plastikle 2cm hava boslugu var .18 watt ile calisan bir cihazda bu isilari elde edemezsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Mayıs 2021; 8:25:2 >
-
Bu modellerde kronik hacım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: NT2L
Kar, dondurma, buz vs. eridiğini gördüm ama modem eridiğini yeni görüyorum. Kartı gereğinden fazla ne ısıtır diye düşünüyorum düşünüyorum, yok yaf modem erir mi kardeşim?Ciddi misiniz ben buzun eridğini de görmedim vay arkadaş
-
Servise gönderin dediğiniz için ve arızalı modemin serviste onarım süresi boyunca tüketicinin modemsiz kalmasına izin verdiğiniz için Türknet firmasına başvurmaktan vazgeçtim... -
Öğrenmenin yaşı yoktur, artık buzun eriyebilen bir şey olduğunu öğrenmiş oldunuz.
Kışın sobanın yanına koymadın inş. -
Aynen hatta direk sobanın üstüne yatırıp kullanıyordum (!) Hey Allah'ım ya
Yani Allahtan bi sürü psikolojisi öğrenmişsiniz cebinizden cüzdan çalınsa Türknet faturayı ödemediğim için yürütmus olabilir diye konu açacaksiniz. Üstünde kocaman Zyxel yazıyor onlara hiç sormadan direk foruma konu açmak hemde Türkneti sorumlu şov yapmaktan başka bişey değil.
Bu modemlerdeki plastik 221 derece gibi rakamlarda erir, eriyene kadar yanmamis olması sadece hızının azalması da ne acayip. Herşeyiyle acayip bi ülkeyiz. Acayip! -
Konu ciddi olmasa neden burda konusunu açayım? Bilip bilmeden konuşmayı çok seviyor herkes ben en az 3-4 senedir Türknet kullanıyorum ve burda 1 tane şikayet mesajım ya vardır ya yoktur. Her zaman çözüm odaklı davranarak kimseyi rahatsız etmeden sorunumu çözdüm. Bu bağlantı başka bir yere kurduğum 7 8 aylık yeni bağlantı. Ve bu bağlantı kurulduğundan beri sorun var diğer kullandığım abonelik ve bağlantılarımda sorun yok. Yangın çıkaracak kadar ciddi bir olayda da bırakın istediğimi yazayım. Zyxel firmasına ulaşmaya çalıştığımı düşünmemek de sizin ön yargınıza kalmış.
quote:
Orijinalden alıntı: r_celik22
Aynen hatta direk sobanın üstüne yatırıp kullanıyordum (!) Hey Allah'ım yaSenin için üşenmedim modemin içini açtım ve hangi plastikten üretildiğine baktım
Ok işaretinin gösterdiği kısma bakarsan modem ABS plastikten üretilmiş , ABS plastiğin erime noktası 250 ila 260 derece arasındadır ve hiçbir işlemci bir plastiği eritecek kadar ısı üretemez , eğer adaptör modemin içinde yer alsaydı modemin içindeki transformatör ve çeşitli voltaj düşürücü komponentlerin yüksek ısıya neden olacağını söyleyebilirdim fakat modemin adaptörü dışarıda olduğu için bu mümkün değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 1 Mayıs 2021; 12:55:39 >
-
Hocam öncelikle ilginize ve bilginize teşekkür ederim. Söylediğiniz şeylerde haklı olduğunuzu zaten düşünüyorum. Ama oldu mu oldu nasıl oldu en ufak bir fikrim yok servis inceleyince göreceğiz. Sonuçta ben de buna sıcak hava verecek veya ısı kaynağının üstünde yanında yada yakınında çalıştıracak birisi değilim. Çok şükür ki müdahale edebildim ve bunları konuşabiliyoruz hala, belki biraz daha devam etse kendini kapatacaktı ama görür görmez müdahale ettik. Şu an ise yamuk yumuk olmasına rağmen çalışıyor ve ısınma yapmıyor test ediyorum. Çünkü başka modemim yok ve kontrollü bir şekilde internete erişmeye ihtiyacım var yeni modem sipariş ediyorum.
Hattınızı başka firmaya taşıyın ve anında kurtulun bu problemden.
Veya daha uzun bir yol secin. Tüketici kanununa göre satın aldığınız yer ürünü teknik servise "kendi" göndermek zorunda. Tabi turknetten çözüm odaklı bir öneri beklemek imkansız. Eğer uğraşmak isterseniz yazılı olarak teknik servis işlemlerini yapmaları için turknete göndermek istediğinizi belirtin. Ayrıca mağdur olmamak adına yeni modem de isteyin yazılı isteğinizde. Red cevabı gelirse gelen cevapla birlikte tüketici hakem heyetine başvurun.
Ama bütün sorunu kendiniz çözmeye kalkıp da bunların yaptıklarını yanlarına bırakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 1 Mayıs 2021; 12:46:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer dışardan bir ısı yoksa eminseniz çok büyük davalık. Ya yangın çıksaydı. Hakkınızı arayın ve belki bu modemi kullanan binlerce kişi sayenizde kurtulacaktır.
Ben bu konuya inanmadım Neden @TurkNetDestek adını kullanarak konu açılmış onu da anlamış değilim. Modemde Turknet yazmıyor.
Şaşırtıcı
-
Yok artık, ne diyeceğimi bilemedim 🤭 -
yaz sıcağında asfalta falan koyulmuş desem anlarım da bu ürünün odada bahar vakti bu hale gelmesi kabul edilemez..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hizmet kalitesine dayanamamış , yakmış fitili
-
Benim de yaklaşık 5 senedir kullandığım modem var plastiği sıcaktan renk değiştirdi modemler aşırı ısınıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X