Şimdi Ara

Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
4
Favori
22.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hurda plastikten yapılan kasalar daha düşük ısıda deforme oluyor... o markayı abonesine veren şirketten herşey beklenir... ttnet ile türknet çokta farklı değil...

• Bildiğim kadarıyla plastiklerin erime sıcaklığı 80-120 derece arası. Kendiliğinden bu hale gelmesi bence imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugah6aiw

araştırsan örneklerini bulursun... sen anca konu sahibine iftira atmayı tercih edersin... modemden çıkan yangın...

https://www.sikayetvar.com/superonline/superonline-modem-yuzunden-yangin-cikti

Kardeşim en yakın zamanda bir göz doktoruna gitmelisin bence çünkü attığın linkte modemden yangın çıktı diye bir yazı yok modemin bağlı olduğu panosunda dolabında yangın çıkmış ark yapmış...

Kaldı ki 220 volt ile çalışan elektrik panoları yangın çıkartmaz çünkü kullanılan malzemeler 220 volt tun çıkartacağı ark ile tutuşmaya cak özellikte malzemelerden imal edilir eğer 380 volta yüksek gerilim olsaydı yangın çıkartma olasılığı daha yüksek di kaldı ki bu tamamen evin elektrik altyapısı ile alakalı bir problem modem üreticisini bağlamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 2 Mayıs 2021; 22:9:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmeyenler için hatırlatma : E-devlet üzerinden bu çöpnetten kurtulabilirsiniz...İptal işlemleri yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Hocam ben modem servisinde çalıştım, bizzat deneyimim var, bazen öyle modemler geliyordu ki aynı böyle erimiş kasası deforme olmuş olanlar vardı. Olmayacak bir şey değil. Arada oluyor.

Diger markalari bilemem ama , 12 volt 1.5 amper adaptorle gelen bir modemin plastigi eritecek derecede isinmasi mumkun degildir :) sogutucu ile plastik arasinda bolca boşluk var , eger bir isi olsaydi ilk eriyecek yer on kapak degil arka kapak olurdu cunki kart arka kapaga monteli :) ek olarak havanin isi iletim katsayisi cok dusuk oldugundan 18wattlik bir işlemcinin aradaki 1.5 cm boşluktaki havayi isitip daha sonra da plastigi eritmesi pek olasi degi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt

Aynı modemi bende kullanıyorum fakat kendim internetten satın aldım gayet hızlı bir modem ısınma sorunu yaşamadım hiç yada kopma sorunu olmadı oda içinde 5ghz diğer odalarda cihazlar 2.4ghz bağlanıyor speed test yaptığımda wifi üzerinden 35mbps hız alıyorum 41mbps max aldığım hız

• Şimdi burda çoğu arkadaş demiş ki, biz bu modemi turknetten aldık, parasını da turknete ödüyoruz, neden üretici firmaya yönlendiriliyoruz falan filan felan..
    Hiç Türknet kullanmadım, müşteri hizmetleri politikaları gelişmedikçe de kullanmayı düşünmüyorum. Ancak bu konu da firmaya boşuna artislik yapmayın. Şuan evinize internet sağlayan hiç bir firma, modem bozulduğunda size yardım etmez. Garantiye yolla, üretici firma ile konuş der. Konu saçma, konu abartı, yorumlar boş.
    Bu dediğim de tecrübe ile sabit.
    Saygılar.
  • 12 volt 1.5 amperle nasıl o hale gelebilir ilginç valla 

• TheJudgé kullanıcısına yanıt

asıl sen git erime olayını inkar eden tiplere ne dense boş... olay ilginçti görün diye linkini koydum...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

modemin içindeki işlemci 85 dereceden sonra sistemi kapatır , modemin pilastiği ise 85 derecede erimez , eğer kısa devre olsaydı modem zaten hata verir ve arızalanırdı ,içinde linux sistem çalıştıran bir ARM tabanlı işlemci bulunur modemlerin ve hiçbir modem 85 dereceden fazla ısınmaz eğer ısınırsa zaten sistemi kapatır , diyelim ki sistemi kapatacak olan sistem bozuldu bu durumda zaten aşırı ısınarak işlemci kendi içindeki devre yollarını yakar zaten iş o aşamaya gelene kadar çoktan modem çalışmaz hale gelir .

en dandik plastiğin (PLA) bile erime nokrası 220 derecedir , bu durumda 85 derecede çalışan bir işlemci asla pilastiği eritemez ki modemin kasası pla değil (ABS)

siz sıcak bişey ile modemi eritmişsiniz ... saç kurutma makinesi bile o modemi eritemez

@ ek olarak , anakartlarim uzerindeki lehimler 200,300 derece arasinda erirler , plastigi eritecek kadar(ABS) isinsa zaten lehimleri bile erir icindeki parcalar dokulurdu :)

Ve havanin isi iletim katsayisi dusuk oldugundan 220 derecede eriyen bi plastigi eritmeniz icin yaklasik 300,400 derecelik bir isi kaynagina yakin tutmaniz gerek. Sonucta islemci isinsa bile arada plastikle 2cm hava boslugu var .18 watt ile calisan bir cihazda bu isilari elde edemezsiniz.

ARM değil MIPS mimari

• r_celik22 R kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi siz Hepsiburada'dan Iphone 12 aldınız diyelim. 1 yıl sonra telefon kendi kendine kapanmaya başladı. Gidip Hepsiburada'ya "ben bu telefonu sizden aldım, siz çözeceksiniz benim sorunumu" mu diyorsunuz yoksa Apple Türkiye'yi arayıp destek mi alıyorsunuz?

Yasal olarak satıcıya da gönderebilirsiniz aldığınız ürünü. Lakin bu sadece süreci uzatır. Zira satıcı da alıp servise gönderecek.

Türknet ya da başka satıcıların yarattığı sorunlar bambaşka bir konu. Orada açın konu akşama kadar sayalım sövelim. Ama burada Türknet ile alakalı bir durum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtgfb

Ben bu konuya inanmadım Neden @TurkNetDestek adını kullanarak konu açılmış onu da anlamış değilim. Modemde Turknet yazmıyor.

Şaşırtıcı

marka başka olsa da satıcı Türknet olduğu için müteselsilen sorumludur.

• Haberleşme bölümünde okuduğum en ilginç konu. Bakalım sonu nereye varacak, merakla bekliyorum.

• Hangi ürünü alırsanız alın arızalandığında muhatap satıcı değil üretici firma ve teknik servisidir. Bir alışveriş sitesinden ürün aldığınızda farzı misal Samsung marka televizyon aldınız ve arızalandı aldığınız kişiye mi göndereceksiniz? veya herhangi bir özelliği çalışmasın satıcıya neden böyle üretmişsiniz bu ne biçim televizyon diye mi soracaksınız? Satış esnasında ürünün özellikleri yazar aynı özelliklerde çıkmazsa iade veya değişim istersiniz firma size yanıltıcı bilgi vermiş olur. Ancak modemi üreten Turknet olmadığına göre hiç bir şekilde hesap soramazsınız.

• Yine her konuda olduğu gibi herkes herşeyi biliyor. Herkes elektronik mühendisi, atom mühendisi, bilgi pıtırcıkları sizi.  Konuya gelirsek servise verin ve sonucu buradan paylaşın.

• Hey Maşallah modem nasıl erimiş. Hocam soba felan yakmadınız dimi?

Yoksa direkt modemi alın Türknetin başına çalın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IttıbıkTelekom kullanıyorum. Modemi soba cayır cayır yanarken yanına koydum ısınmadı, içine su döktüm bozulmadı. Yere attım kırılmadı.

IttıbıkTelekom sonunda iyi modem bulmuş.

TP-Link VC220-G3u modemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 3 Mayıs 2021; 3:1:47 >
  • Yani şimdi bu modem servise gitmez ve bu konuya da servis raporu eklenmez ise ayıp olur doğrusu.
    Ayrıca ilgili modem üreticisi firmaya da söz hakkı doğmuş, keşke buradan söz haklarını kullansalar.

• 3 kağıtçı herif...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.