modemin garanti kapsamında olduğunu, üretici firmayla iletişime geçerek destek alınabileceğini belirtmişler. ne bekliyorsunuz anlamıyorum, iyi günler yerine küfür mü yazsınlar? vdsl'de turknet'ten modem almak zorunda değilsiniz, başka bir markadan (hatta turknet ile muhattap bile olmadan) modem alıp kullanabilirsiniz. |
Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!! (10. sayfa)
-
-
6/7 yıldır türknet kullanırım severim ve bazende yerden yere vururum, ama bu modem ile türknet bağlantısı ne alaka? Türknetin yüksek hızlı verisi modemimi eritt?i modem bariz şekilde ısıya maruz bırakılmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalnız mı yaşıyorsun?
-
modeminize bir kac dakika sac kurutma makinesi tutarak deneyebilirsiniz :))
-
Doğrudur hocam, benim makinelerin termometreleri ne kadar iyi çalışıyor bilmiyorum. Alt tablayı 60 derece yapmadan üstünde düzgün durmuyor zaten malzeme. :D
-
PLA nin sicaklik mukavemeti maalesef cok dusuk. bende araba icerisinde yada yazin disarida durabilecek urun yazdirayim derken kesfettim ki gunes altinda duracak yada hele hele arabada duracak esyalar icin PLA yanlis secim aninda egilip bukuluyor. ABS dayanikli, en dayaniklisi tabi nylon ama basimi zor.
-
Bastığımız siperlikler güneş altındaki arabalarda yamulmuştu. Tabi siperliğin ön cam kısmı germese belki yamulmazdı ama çok gergindi. :D Tabi o ortamda yarım dakika duramıyordum ben o başka, bunaltıyordu hemen.
-
Geçmiş olsun. Aslında kullanıcı kaynaklı olduğu mu yoksa gerçekten modem üretim hatası mı olduğu içine bakarak anlaşılabilir. Yongasına, işlemcisine vs. bakılır orada bir yanık varsa büyük ihtimalle oradan dağılmıştır ısı, üretim hatasıdır.
-
Ben şakasına kullanıcı hatası dedim hacım..
Bu memlekette fırın patlıyor camlar mermi gibi saçılıyor, bilimum şey patlayıp bozuluyor, yanıp tutuşuyor ama bir tane firma sorumlu değil.
Araba mesela sıfır alınıyor tamirden geçmiş..
Yani sahipsiziz anlayacağın.. Gece yansaydınız ciddi diyorum pisi pisine giderdiniz.
Bak kettle alıyorum plastiği kokan mı dersin, iki ayda rezistansı bozulan mı dersin? Zararım böyle böyle 400-500 lira olmuştur.
-
allah akıl fikir versin ne diyim
-
Çok iyi ya.
Vay be bunu da görecekmişiz. -
Turknet'in 6 ay boyunca bana yaşattığı mağduriyeti ben biliyorum peki siz biliyor musunuz? Bundan haberiniz var mı? Empati yapmadan insanları suçlamayınız. Siz Turknet'ten memnunsanız bu, TT'nin zamanında yapması gereken işi yapmış olmasındandır, şanslılardansınız. Ama herhangi bir arızanız, sorununuz olduğunda -ki umarım olmaz- nasıl bir firma olduğunu görürsünüz. Bir de Trendyol var böyle. Birebir aynı kafada bu iki firma. Bu tür firmaların ortak özelliği zemini sağlam oturtmadan boylarından büyük işlere girişmeleri. Bir sorun karşısında öyle kalakalıyorlar. Tekrar söylüyorum; karşınızdakinin ne sorunlar yaşadığını bilmeden zanna uymayın, yanılırsınız.
-
Siz hatayı satın aldığınız yeri suçlayarak yaptınız hocam. Yoksa elektronik cihazdır, hatalı üretim olması gayet imkan dahilindedir. Plastik erimez diye de bir şey yok. Hatalı plastiktir erir, hatalı yongadır erir. Lakin üzerinde kocaman Zyxel yazan modemi Zyxel yerine Türknet'in ürünü gibi konu açmanız garip karşılandı.
Bu atraksyona hiç girmeden direkt Zyxel ile iletişime geçseydiniz çok daha çabuk hallederdiniz sorunu. Ki Türkiye distribütörü kim bilmiyorum ama bir kaç kere servise ürün göndermek durumunda kaldım, farutası kayıp ürünü bile seri numarasından alıp tamir etmişlikleri var. Öyle çirkef falan da değiller.
-
Abs plastik 100 dereceden itibaren formunu yitirmeye başlar ve yamulur. Modem üst kısmında hava kanalları yoksa yada yetersiz ise içerde biriken sıcak hava modemi üst kısmından başlayarak yamultabilir geçmiş olsun.
nette kısa bir aramayla bunu buldum
-
yıllar önce bi arkadaşla ddos testleri yaparken arkadaşımızın modemi yaptığımız ddos testi sonrası ortadan bükülüp erimişti. Demem o ki bu arkadaşım modemi yük altında kalıp ısınıp erimiş olabilir. Hele ki havalandırması yetersiz bir modemse hepten geçmiş olsun…
Not: Ddos testini sunucu üzerinden eve yani modeme doğru yapmıştık.
Erime katı halden sıvı hale geçmeye denir. Ortada eriyen bir şey yok. Plastik form değiştirmiş. İçeride bir komponent arızasından uzun süre 80-90 derecede kalırsa bu form değişikliği olabilir.
Sürekli ısı üreten bir komponenet olduğunu düşünün, ısı dışarı atılmazsa kutu içerisindeki ısı sürekli yükselir.
Çok sıradan bir problem bence garantiden değişim yapılır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72Abs plastik 100 dereceden itibaren formunu yitirmeye başlar ve yamulur. Modem üst kısmında hava kanalları yoksa yada yetersiz ise içerde biriken sıcak hava modemi üst kısmından başlayarak yamultabilir geçmiş olsun.
nette kısa bir aramayla bunu buldum
attığın modemin kasasının plastigi ne olduğu belli değil , bu modem taaa 2000-2001li yıllarda üretilmiş bi model , o zamanlar üretim alanında güvenlik sıkı değildi şimdiki kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Mayıs 2021; 8:30:49 >
-
o plastik değil zaten sünger 35 derecede karbondioksit ile eriyor...
-
Erime noktasına gelmeden şekil değiştirdiğini düşünmeniz garip
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X