Bildirim
Turknet YAPA ya geçtim ama ...
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba modeme sinyal gelmiyor sanırım destek kaydı actinizmi -
Destek kaydı oluşturdum ama ben evde çalışan bir insanım internete çok ihtiyaç duyuyorum.Bir an önce hakkında işime bakicam -
hocam bina içi bağlantı kutusunda portları karıştırmışlar sanırım, sinyal size değil başkasına bağlanmış -
Hocam önceden vea dan hizmet alıyordum . Yeni Yapa ya geçirdiler bina kutusuyla alakalı olduğunu sanmıyorum -
hocam bahsettiğim durumda yapa geçişi sırasında port telekom santralinden ayırılıp tamamen farklı bir yerde olma ihtimali olan türknet pop noktasına bağlanıyor sonuçta, binanızdaki farklı bir dairenin portuyla karışmış olabilir yani, hatta tamamen farklı bir adres bile olabilir, tesisat numarası vs. her şey baştan yapılıyor, hat taşıma işlemi prosedürüne çok benziyor bu olay -
Hocam aşağı inip baktım aynı port bişi değişmemiş -
-
Port denilen şey bina içerisinde değildir, port ya santralde ya saha dolabındadır. Sizin dediğini telefon ankastresidir. -
Sorun çözüldü mü ? -
Hocam şuan sorun çözüldü fakat hat snr degerlerim çok kötü internetim normalde gelmemesi lazım ama şuan sıkıntı yok hayırlısı bişi olmazsa devam böyle -
hocam bahsettiğim bina krone kutusu değil, tt santralinden ayırılan hattınızın türknet santraline bağlanması gerekirken kablonuz boşta kalmış ve sizin türknet te tahsis edilen portunuza yanlışlıkla başka bir abonenin hattı bağlanmış; hatta o da boşta kalmış olabilir. ve siz uyarana kadar da fark edilmemiş bu. tt zaten abone kaybetmeye başladığından beri türknet ve benzeri orta çaplı isp lerin önüne taş koymaya çalışıyor, çünkü daha ucuza daha çok toplam hız veriyorlar. normal olarak tek problemleri yoğunluk.
--- konu dışı ---
ttnet ilk adsl i getirdiğinden beri 5 yıl öncesine kadar ttnet kullandım, şimdi 5 yıldır türknet kullanıyorum. xdsl ve pstn hatlarından anlarım. bana gelip "bina içi kutu" diyen arkadaşa gülmekten başka cevap vermem.
--- konu dışı ---
SnR konusuna gelirsek, YAPA öncesi yine aynı tip xdsl sinyali alındıysa türknet santrali geçmişteki vae santralinden daha uzağınızda demektir. iç bağlantıdaki kablonuzun dolaşık, sarılarak toplanmış, ek yapılmış, krone kutusuna yanlış ya da korozyonlu çakılmış olabilir, modeminizin dsl portu anakart üzerinden lehimleri gevşemiş, kablo ucunun dsl portunda temas eden uçları korozyon yapmış ya da portun gevşemesi sonucu teması az olabilir.
-
değerlere bakılırsa upload a yüklenirseniz hat kesilebilir, ama downlinkte sınırın çok az üstünde olduğu için sorun olmaz.
bu arada YAPA santraller hızı dinamik olarak ayarlar, hat kesildiğinde kapa aç yaparsanız hız çok az düşürülür, kablo kötüyse değiştiğinizde otomatik olarak hız yükselir -
Burada bana laf çakma mı var? Neyse... -
Merhaba, hizmetiniz online durumdadır. Sorun devam ediyor mu?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X