Şimdi Ara

TÜRKSAT 4A UYDU REHBERİ RESİMLİ ANLATIM - AYARLARI (ANA KONU) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
52
Favori
348.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benzer durumu yaşadım başka uyduda.

türksat 3C yi siliniz komple

yeni uydu ekleyip ayarları gösterildiği gibi girin sonra içine girip üç frekansı tek tek deneyin birisinde bütün kanalları bulacaktır.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    sa hocam samsung 42f5570 smart tvde 18 eylulden beri trt hd paketini cikaramadim nasil yapmam gerekir? ayri ayar gerekiyomu frekanslari giriyorum hic bsy cikmiyor bulamiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

sa hocam samsung 42f5570 smart tvde 18 eylulden beri trt hd paketini cikaramadim nasil yapmam gerekir? ayri ayar gerekiyomu frekanslari giriyorum hic bsy cikmiyor bulamiyor

samsung tv ' im olmadığı için bilgi sahibi değilim dostum maalesef.

ama yaptığımızı 3 5 aynı şeyler bakıp kendin çözebilirsin.
    hele sukur hocam ya kac aydir frekanslar guncellenir diye bosa beklemisim trtnin sd kanallarina mahkum kaldim lnb alt osilatorleri 9750 mhz yapinca buldu Tskler hocam

• quote:

hele sukur hocam ya kac aydir frekanslar guncellenir diye bosa beklemisim trtnin sd kanallarina mahkum kaldim lnb alt osilatorleri 9750 mhz yapinca buldu Tskler hocam

dedim sana hocam ayarlar belli herkes aynı şeyi farklı yoldan yapıyor.
    trtnin cam gibi goruntusune hasret kalmisim spor kanallarindan ntvspor hd de ucretsiz olaydi kanald ile star hd kanallar sifreliye gecince cok sovdum diger butun hd kanallar var hemen hemen

• quote:

trtnin cam gibi goruntusune hasret kalmisim spor kanallarindan ntvspor hd de ucretsiz olaydi kanald ile star hd kanallar sifreliye gecince cok sovdum diger butun hd kanallar var hemen hemen

ona hepimiz sövdük, türkiyedeki kapitalizm yapacak birşey yok.
    Birkaç haftadır Ege Tv çıkmamaya başlamıştı. İlk mesajdaki 2. TP yokmuş, ekleyip tarattıktan sonra çıkmaya başladı. Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege..

Birkaç haftadır Ege Tv çıkmamaya başlamıştı. İlk mesajdaki 2. TP yokmuş, ekleyip tarattıktan sonra çıkmaya başladı. Teşekkürler..

nick mesaj uyumu şaha kalkmış hocam :)

ben teşekkür ederim.
  • Öncelikle eline sağlık.

LG den dahili uydu alıcılı TV satın aldım. Evin salonunda D-Smart kullanmaktayım. Yeni aldığım TV i odamda kullanmak istedim fakat bir türlü kanalları bulamıyorum. Tarama sonrası TRT nin tüm kanalları geliyor diğer kanalların hepsi şifreli halde. Ne yaptığını hala anlamadım. Tahminim D-Smart ile alakalı bir şey var. 11844 / 11746 her ikisinde de sinyal gözükmüyor. Cihazla gelen TP listesinin bazılarında sinyal buluyor fakat bu ikisinde bulmuyor. Tam tarama sonucunda dediğim gibi kanalların 90% i şifreli halde geliyor. Toplam kanal sayısı ise 334 civarı. Bunun kaynağı nedir veya ne olabilir fikri olan var mı?
  • Öncelikle hırrrrrrrrr

Sinirim buraya değil, uydu yayınlarında zırp pırt kanal değiştirenlere (artık kim sorumluysa).

Annem World Travel Channel'ı seviyor. Bu kanal, yeni uyduya geçişten bu yana ikinci kez frekans değiştirdi. 2 ayda bir frekans değişir mi yahu? Yok, illa birileri mıncıklayacak. Daha önce de bir gün kanalı bir açtık; hooop yerine MCJ Shop gelmiş. O zaman aratıp bulmuştum. Geçenlerde yine aynı şey oldu. Bir açtık, MCJ Shop gelmiş (aralarında bir bağ var herhalde. Zorla MCJ Shop seyrettirmeye mi çalışıyorlar nedir?). Bu sefer sitesinde yazan değerlere göre aratıyorum; çıktığı yok Geçenlerde bulunan kanal listesinde adı çıkıyordu ama son sıralara eklenmiyordu. Bezip bırakmıştım. Bugün yine arattım; bu sefer ismi de çıkmıyor. Ya ben bir şeyi yanlış yapıyorum, ya da adamlar çok oynak.

Sitesindeki değerler şöyle:
    Turksat 3A (sınıfta kalmışlar galiba)
    11558 - 30000 - V - 2/3 (bu FEC değerlerini uydu alıcımda bir yere giremiyorum. Gerekmiyor gibi geliyor bana ama gerekmiyorsa niye veriyorlar?)

Allah rızası için bir yardım
    @MühendisMurat

Hamiş: MCJ Shop'ta gayet güzel görünen bir duş başlığı var; alınır mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 16 Aralık 2014; 0:33:41 >

• Fenman kullanıcısına yanıt
    valla hocam dediğin kanal hakkında fikrim yok, 4A frekansı girilmemiş mi ?
    Hocam, verdiğim bilgiler, bizzat kendi sitesindeki bilgiler:

Burada 3A yazılmakta (bilgiler mi eski, uydu mu eski, bilemedim)
    Şimdi aklıma gelince baktım; sitenin "iletişim" kısmında form var . Burayı doldurup kendilerine sorayım bari. Lütfedip cevaplarlarsa, ne ala!

Bir de Google amcaya sorunca şöyle bir site de buldum (burada 4A görünüyor).
    http://www.frekansayarlari.com/world-travel-channel/
    Buradaki değerler, sanırım 4A'ya geçildikten sonraki ilk değerler (sayfadaki tarih 2 Ekim)

Bendeki güncel değerler: ayıkla pirincin taşını...

Evreka: Turksat'ın sitesinden bakınca, kendi sitelerindeki ayarların aynılarını gördüm. Turksat'ın sitesinde V-PID ve A-PID bilgileri de vardı. Uydu alıcısının "PID arama" menüsünden frekansları ve PID'leri elle girdim. Turksat'ın sitesinde yazılı olmayan PCR PID değerini de V-PID değeriyle aynı yaptım (tahminim tuttu. İddaa oynasam tutmaz). Veeee, ta tammm!

İhtiyaç duyabilecek arkadaşlar için bilgileri detaylı yazayım:
    11558 - 30000 - V
    Video-PID: 6000
    Audio-PID: 6100
    PCR-PID: 6000

Yazarın notu: çalışmadığın yerden sorduğum için yardımcı olamasan da, samimiyetli alakan için teşekkür ederim hocam (@MühendisMurat).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 16 Aralık 2014; 3:24:43 >

• Fenman kullanıcısına yanıt
    bu kadar sorun cevapladık ama seninki ilginç hiç izlemediğimiz bir kanal :) ama illa peşine düşerim diyorsan bütün kanalları silersin, uyduyuda silersin yeni uydu ekleyip kanalları baştan aratırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 16 Aralık 2014; 2:52:01 >
    Hocam, fonda çalacak "Sil Baştan" şarkısı eşliğinde "bütün kanalları silip sıfırdan yapmak" fikrini düşünmekteydim ve son çırpınışlar içindeydim (malum, sıfırlamak değil, kanal sıralaması yapmak en zor iş). Ama atalarımız ne demiş; "çıkmadık candan, ümit kesilmez". Bu düsturla yaklaşıp son denemelerde çözüme ulaştım (bir önceki mesajımı düzenledim).

Bu mesaj vesilesiyle bir kez daha samimiyetli ilgin için teşekkür ederim hocam (çalışmadığın yerden sormayaydım, eyiydi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 16 Aralık 2014; 3:28:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenman

Hocam, fonda çalacak "Sil Baştan" şarkısı eşliğinde "bütün kanalları silip sıfırdan yapmak" fikrini düşünmedim değil. Son çırpınışlar içindeydim (malum, sıfırlamak değil, kanal sıralaması yapmak en zor iş). Ama atalarımız ne demiş; "çıkmadık candan, ümit kesilmez". Bu düsturla yaklaşıp son denemelerde çözüme ulaştım (bir önceki mesajımı düzenledim).

Bu mesaj vesilesiyle bir kez daha samimiyetli ilgin için teşekkür ederim hocam (çalışmadığın yerden sormayaydım, eyiydi).

rica ederim hocam, yazdığını okudum bu bize yeni bir yol olabilir bulunmayan çıkmayan kanalları bu şekilde çıkartmak gibi, sağolun.

Rica ederim hocam. Sizin bu konudaki emeğinizin yanında, benimki devede kulak kalır.

Bu arada, World Travel Channel'i de naçizane öneririm. Bir Nat Geo değil (bkz: bir Alex değil) elbette; lakin sadece Turksat uydusundan TV seyredenler için birçok abuk sabuk kanal arasında eli yüzü düzgün bir kanal sayılır. Reklam kuşakları bazen can sıksa da, yüzlerce saçma kanal arasında bilinmemeyi veya en sonlarda kalmayı hak etmediği kesin.

Bonus: bir de hayvanlı (o manada değil) sevenler için Mavi Belgesel isimli kanalı öneririm (Nat Geo Wild'ın çakması sayılabilir ama gideri var).

Velhasıl, haberi olmayanlar için şans verilmesi gereken güzel kanallar oldukları kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 16 Aralık 2014; 4:02:44 >
  • Yeter yahu. Ben de eve geldiğimde bir baktım ilk 10 kanalım çalışmıyor direk turksata yazdım ama bunu oyuncağa dönüştürdüler şimdi wtc kanalı sonra hd kanalları diğer kanallar ayarlarını bul herşeyi yeniden oku. Resmen işi çocuk oyuncağına çevirdiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) 11844 / 2222 / V
    2) 11747 / 27500 / H
    3) 12380 / 27500 / V

Nex mini ile bunları arattım 130 kanal buldu.
    Atv, Kanal D, vs bir çok kanal yok.

Yeni TP mi var acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

1) 11844 / 2222 / V
    2) 11747 / 27500 / H
    3) 12380 / 27500 / V

Nex mini ile bunları arattım 130 kanal buldu.
    Atv, Kanal D, vs bir çok kanal yok.

Yeni TP mi var acaba.

Hayır eski uydunu komple sil yeni uydu ekle öyle dene.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.