Şimdi Ara

TUS KAZANDIRMA ORANLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tusda tıp fakültekerinin kazandırma yüzdelerini bulamadım yardım edebilir misiniz

• Tus senin çalışmana bakar. Kariyer ise üniversitene bakar. Yani tusta üniversite önemli değil ancak kariyerde üniversite önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Translasyon kullanıcısına yanıt
    örnek verebilir misin hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkvoids47

örnek verebilir misin hocam?

Üniversite seni tusa hazırlamadığına emin ol. Örnek vericek olursak lise seni ygs lys ye hazırlar ama üniversite bunu yapmaz. Sana bilgiyi be o bilgiyi uygulamayı öğretir. Tus ise kağıt üzerinde ezbere dayalı bir olaydır. Mesela iki sene önce tusta sorulan sorularda sana bir çocuğun rahatsızlığı var ve bu rahatsızlığa ilk olarak ne yapılabilir gibi bi soru vardı. Sen bunu kitaptan açıp öğrenmek zorundasın. Nasıl ygs ye çalıştıysan tusasa aynı şekilde hazırlanmak zorundasın. Yoksa emin ol istersen hacettepe tıpa git sen yalnızca üniversitende derslerine 6 sene boyunca çalış ancak tusa hazırlanma yinede tusta iyi bir başarı elde edemezsin. Kısacası çok iyi bir doktor olmak istiyorsan üniversite önemli ancak tusu kazanmak için hangi üniversite olduğu pekte önemli değil.(sütçü imamdan bahsetmiyorum.)

intörnlükte zorluyorlar mı yoksa rahay bırakıyorlar mı çalışman için bu tus için çok önemli bir etken
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamabout

intörnlükte zorluyorlar mı yoksa rahay bırakıyorlar mı çalışman için bu tus için çok önemli bir etken

Üniversite lise gibi değil :) Kimse senin sınavına bakmaz. İntörnlükte 2 3 farklı durum var. Arkadaşlarına yıkabilirsin ve sadece tusa çalışırsın.(Bu mertlik dışı bir durum) ya da arkadaşlarınla beraber çalışırsın zaten bir sene içinde en fazla 3 tane yoğun staj olur. Çoğu durumda zaten emir alıyorsun. Her üniversitenin hocasına görede intörnlük değişir. Ama intörlükte hiçbir hoca “biraz daha kolay iş yaptırayım” demez. Halledilicek işmi dersen evet.

• Tus kazandırılmaz bireysel olarak çalışıp kazanılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamabout

Yani dediğim gibi üniversitenin tusla yakından uzaktan alakası yok. Tus sana bakar

hocam iyi doktorlukta da yine tus önemli değil mi bir bakıma? Tus sonucu uzmanlığa gideceğiz,tus iyiyse uzmanlığı da iyi yerde yapıp yine iyi doktor olamaz mıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkvoids47

hocam iyi doktorlukta da yine tus önemli değil mi bir bakıma? Tus sonucu uzmanlığa gideceğiz,tus iyiyse uzmanlığı da iyi yerde yapıp yine iyi doktor olamaz mıyız?

Haklısınız. O zaman herkesten daha çok çalışacaksınız :) türkiyenin döneminizden %1 inden daha fazla çalışacaksınız... kolay birşeymi deseniz, tabikide hayır. Ancak yapılmıycak birşeyde değil. Benim size tavsiyem tüm hayatınızı bu şekilde düşünerek geçirmeyin. Hayat kısa; zamanında bende böyle düşünüyordum ancak hayatta sadece beşeri mutluluklar yok...(ctf)

Hocam öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim,anladığım kadarıyla baya bilgi sahibisiniz tercih konusunda bi kaç sorum var pmden cevaplarsanız sevinirim :)
  • Tabii bulamazsınız.Tıp fakültelerinin amacı tusu kazandırmak değildir.Pratisyen hekim yetiştirmektir.Bu yüzden hiçbir üniversite Tus ortalamasını vs paylaşmaz.Ki Tus bireysel bir iş.
  • ooollliiieee O kullanıcısına yanıt
    Hocam peki fakülteleri mezunlarının tusda aldıklarını puanlara göre sıralayan bir liste mevcut mu
  • kargörmeyenadanalı kullanıcısına yanıt
    mevcut geçen sene internette bir yerlerde görmüştüm tam hatırlamıyorum.
  • Tus kazanma oranı ile üniversitenin alakası çok az. Hacettepe Cerrahpaşa gibi en üst yerler dışında, ister Van'da okusun ister İzmir'de ister Bursa'da , bu iş tamamen bireysel çalışmaya bakıyor.

• http://www.drtus.com/yeni/modules/News/images/haberler/43949siralama.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: kargörmeyenadanalı

Hocam öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim,anladığım kadarıyla baya bilgi sahibisiniz tercih konusunda bi kaç sorum var pmden cevaplarsanız sevinirim :)

Rica ederim. Geri dönüş yapıldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.