Getir Büyük'te de iade geliyor mu hocam yoksa farklı postan mı çekiyor? |
Tuvalet Kağıdı ve Kağıt Havlu Fırsatları - Ana Konu (20. sayfa)
-
-
Alışverişimi Büyük'ten yaptım ve geldi. Tabi 50 TL ve üstü olmak koşuluyla...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 45 TL'lik yaptım iade gelmedi 50 TL alt sınırmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir kaç yıllık stok yapanlar biraz ara verin de talep enflasyonu yapmayın. Satışlar düşerse fiyatlar da düşer, ara ara marketlerde uygun fiyata indirimli tuvalet kağıdı oluyor. En son bu ay içinde KİM marketten familia plus 40 lı bambu tuvalet kağıdı 69.90 a almıştım. İnternette ki fiyatlar bu haliyle bence çok tuzlu internet satışları uzuc olması gerekirken bana aşırı şişmiş gibi geliyor. Tuvalet kağıdı stoklayacağına 1 yıl sonra bozdurmak üzere altın veya döviz alırsın 1 yıl sonra bozdurur tuvalet kağıdı alırsın kıtlık savaş var sanki yıllık stok yapılıyor.
Söylediğiniz mümkün bir durum değil.
Piayasa altında gördü mü fazladan alır .
Biz almayalim düşer diye bir mantık yok 80 milyonu aşkın insan var bu ülkede biri almasa diğeri alır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neden mümkün değil ihtiyacın neyse onu alırsan bal gibi de mümkün olur. 80 milyonun çoğu o mantıkla düşününce böyle oluyor zaten. Bende bazen AA fırsat var diyor 1-2 aylık ihtiyacım kadar alışveriş yapıyorum. Bak 1-2 aylık diyorum 1-2 yıllık nedir arkadaş abartmaktan başka birşey değil. Zamanla dikkat ettim sanki fırsat kaçıyormuş psikolojisine girdiğimi fark ettim. Çünkü kaçıyor sandığım fırsat dikkat ediyorum hiç bitmiyor. Farklı indirim kampanya isimleri ile sürekli önümüze geliyor. Hatta dikkat ettim bazı ürünler de süper kampanya, ucuza aldım fırsatı kaçırmadım sanırsın, ileri bir tarihte daha ucuza satıldığını gördüm. Ayrıca yazımın bütünün de uzun vadeli stok yerine yer kaplamayan ürünler de o nakiti tutabilir 1 hatta 2 yıl sonra alacağın ürünü o günkü fırsatlar ile yine alabilirsiniz.
açıklanan enflasyon %36, yani maaşlara gelen zam bu. peki pazarda da %36 mı ?
-
Elbette değil açıklanan enflasyon ile benim yazımın ne alakası var? Enflasyon olduğu için zaten altın veya döviz yazdım, veya başka bir emtia paranın miktarına göre seçersin ve bal gibi de enflasyondan korunursun. Eleştiri kısmı 1-2 yıllık stok yapılması fırsatlar kaçıyor hissine kapılmak. En basit örnek geçen yıl bu zamanlar gram altın 430 civarları bugün 800 lira civarı hatta 1040 liraları bile gördü. Geçen yıl bakıyorum mesela konudaki bulaşık deterjanı migrosta iyi fiyat diye 54.90 a satılıyor bugün ki kampanyalı fiyata çok yakın veya diğer ürünlere de bakabilirsiniz. Hadi geçen yıl fırsat ile 30 liralara almış ol bugün aynı oranda altın da arttı döviz de arttı bozdurup yine alabilirsiniz. Anlatmak istediğim buydu talep azalırsa enflasyon da azalır diye düşünüyorum. Evine derin dondurucu alıp et stoklamak mesela ayrıca o derin dondurucuya sürekli elektrik faturası ödüyorsun. Ayrıca birde o kesilen hayvanın daha erken kesilmesine sebep oluyorsun. Bu şuna benziyor daha büyümeden küçük hamsilerin avlanmasına ve üreyemeden tükenmesine sonra hamsi yok fiyatlar çok yüksek. Belki de siz doğru düşünüyorsunuz ben yanlış düşünüyorum bilemiyorum benim mantığım bu yönde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
fiyatlardan yakınanlara bakıyorum da, bir kaç yıl önce ampul propagandası yaparlardı. insan ne oldum dememeli.
İnsanları tüketim çılgınlığına bu şekilde düşürüyorlar hocam.
Bunun önlemini halk değil hükümet almali.
Halka değil hükümet e yüklenmen lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Devlet desteğiyle insanların para harcamaya daha meyilli olması amaçlanıyor, TL için zaten saygı duyulmuyor bari harcarken değere binsin diye bugün "tuvalet kağıdı" aldırırlar (ki TL'nin gerçek değeridir) ama sonra bir de bakmışsınız fuhuş için değer biçiliyor size veya başkalarına...
Sanat yok, eğitim yok, kültür yoktu kırıntısı da kalmadı, refah da olmamasına rağmen sen hadi harca durmasın cebinde siyaseti var, sanki doğru düzgün para koyabilmiş de ceplere "hadi sökülün paraları" ekonomisiyle gemiyi yürütüyorlar. Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor şark kurnazları...
➙ Rossmann'da jumbo kağıt havlu (1 rulo = 6 rulo) = 14,90 TL
➙ Hepsiburada'da Silen kağıt havlu 12'li = 34,90 TL
https://www.hepsiburada.com/silen-kagit-havlu-12-li-p-HBCV000007NYGY?magaza=Hepsiburada&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6818.shop.nelk.supermarket-ssc&isFashion=true&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiAoY-PBhCNARIsABcz773OHh3XK1nQrnZmx5rXb1mClqLezy80nye1nI5BGfntHo9cXhame7caAia7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
www.rossmann.com.trAQUA JUMBO KAĞIT HAVLU 1=6 RULO 1 ADEThttps://www.rossmann.com.tr/aqua-jumbo-kagit-havlu-1-6-rulo-1-adet-p-st21110149?gclid=Cj0KCQiAoY-PBhCNARIsABcz771ijJrkO-bJPWjFXyyZnI7uq20jM0yW-zPEIZdsz8-AWwMgv7KWowoaAgiKEALw_wcB
-
Getirbüyük 175/50 verdi 2 tane Sofia 32'li tuvalet kağıdı aldım. Toplam 180di 130'a geldi. Tanesi 65 iyi fiyattı sanırım.
-
yemin olsun şu konuyu her gördüğümde lanet okuyorum bizi bu duruma düşürenlere...
-
www.yeniakit.com.trTaharet yaparken tuvalet kağıdı kullanmayın! - Yeni Akithttps://www.yeniakit.com.tr/kart/haber/taharet-yaparken-tuvalet-kagidi-kullanmayin-164112.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yeni üyelık acarak ilk siparişe 30 tl tanımlıyorlar 59 a alabılırsınız.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X